Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Η εφορία κάνει «έφοδο» με μπαράζ κατασχέσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ετοιμάζεται και λίστα οφειλετών για δημοσίευση με τα ονόματα όσων χρωστούν.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκινά ένα μπαράζ κατασχέσεων προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εφορίες έχει φτάσει ήδη εντολή για έκδοση μαζικών κατασχετηρίων, τουλάχιστον 40 με 50 ημερησίως στις μεγάλες Δ.Ο.Υ ενώ αργότερα προετοιμάζεται και η ενεργοποίηση αυτοματοποιημένων διαδικασιών δέσμευσης καταθέσεων για οφειλέτες με χρέη άνω των 70.000 ευρώ σε συνεργασία με τις τράπεζες.

Μάλιστα, από τη νέα έφοδο κατασχέσεων δεν εξαιρούνται και όσοι έχουν οφειλές της τάξεως των 500 ευρώ , τηρώντας βεβαίως τα ακατάσχετα όρια μισθών- συντάξεων και καταθέσεων.

Επιπλέον ετοιμάζεται και λίστα οφειλετών για δημοσίευση με τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ. Η σχετική λίστα καταρτίζεται και αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr) μέχρι το τέλος Μαΐου.

Όσον αφορά στη νέα μαύρη λίστα οφειλετών του δημοσίου, η ΓΓΔΕ προετοιμάζει ενημερωτικό μήνυμα προς τους φορολογούμενους με τους οποίους θα τους καλεί να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προκειμένου να μην δουν το όνομά τους δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της.

Η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και οι αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζονται τώρα για να θέσουν το σχέδιο, το οποίο αποτελεί μνημονιακή δέσμευση, σε εφαρμογή.

Η λίστα θα επικαιροποιείται ανά τρίμηνο και θα περιλαμβάνει για τα φυσικά πρόσωπα: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

Για ανήλικους οφειλέτες αναγράφονται μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας , η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ και με την ένδειξη «ανήλικος» στις παρατηρήσεις.

Αντίστοιχα για τις επιχειρήσεις αναγράφονται: ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.