Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Δύο βόμβες ισοπεδώνουν τις συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο βόμβες για συνεχείς μειώσεις συντάξεων κρύβουν οι αναλογιστικές μελέτες για το ασφαλιστικό που συνοδεύουν το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται άρον άρον στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το πρώτο στοιχείο είναι ότι παρά τις μειώσεις των συντάξεων και παρά την αύξηση των εισφορών, το έλλειμμα στο ασφαλιστικό θα είναι το μεγαλύτερο ως το 2019. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η εξέλιξη της συνταξιοδοτικής δαπάνης, δηλαδή το ποσό που θα πρέπει να δαπανά το κράτος κάθε χρόνο για συντάξεις επιδόματα και άλλες παροχές, θα βαίνει μειούμενη, αλλά με μικρό ρυθμό ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Τα δύο αυτά στοιχεία προδίδουν ότι το αργότερο ως το τέλος του 2017 θα χρειαστούν πρόσθετα και επώδυνα μέτρα για τις συντάξεις προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό με λιγότερα αντί μεγαλύτερα ελλείμματα.

Ως ένα βαθμό μάλιστα η νέα επιδρομή που ετοιμάζει στις συντάξεις η κυβέρνηση, πριν καλά καλά ψηφιστεί η πρώτη δόση των μέτρων που κόβουν ως και 50% τις συντάξεις των νέων δικαιούχων, σκιαγραφείται τόσο μέσα από άρθρα του νομοσχεδίου όσο και μέσα από συνταγματικές ερμηνείες περί προστασίας των συντάξεων για λόγους δημοσίου συμφέροντος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.