Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Γεννούσε και ταυρόχρονα έγραφε εξετάσεις για το κολέγιο


Μια δυναμική μητέρα και φοιτήτρια.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσους αναβάλλουν τις υποχρεώσεις τους ή για εκείνους που δε προλαβαίνουν να διαβάσουν για τις εξετάσεις στο σχολείο ή το κολέγιο. Κι αυτό γιατί δεν έχουν γνωρίσει την Tommitrise Collins. Η 21χρονη φοιτήτρια, πέρασε 20 ώρες στην αίθουσα τοκετού, στο Coliseum Medical Center στο Macon της Τζόρτζια των ΗΠΑ και δυο από αυτές, τις πέρασε γράφοντας εξετάσεις για το μάθημα ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Middle Georgia State University.

Πριν γεννήσει, η απίστευτη αυτή γυναίκα, είπε στην αδελφή της, Shanell Chapman: «αν δεν έχω έντονους πόνους, θα δώσω τις εξετάσεις», αναφέρει το Fox 5 News. «Τελικά, έβαλα στην άκρη τους πόνους για να δώσω τις εξετάσεις, ώστε να τελειώνω γρήγορα και να απολαύσω τις στιγμές με το μωρό μου», είπε η ίδια στον τηλεοπτικό κανάλι. Η αδελφή της φοιτήτριας, ανέβασε στο Facebook τη συγκεκριμένη φωτογραφία, κάτω από την οποία έγραψε, μεταξύ άλλων: «Αυτό είναι που λένε ‘’ισχυρές προτεραιότητες’’».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Fast Track επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ στη Χίο


Πράσινο φως από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το πράσινο φως για την υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου «Κεραμεία Ξενοδοχειακή και Τουριστική Ανώνυμη Εταιρεία» στη νήσο Χίο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, έδωσε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η επένδυση θα υπαχθεί στις διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του νόμου Fast Track (Ν. 3894/2010). Η επένδυση, την οποία παρουσίασε στην επιτροπή ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, συνίσταται στη δημιουργία ενός πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος και τουριστικού λιμένα στην περιοχή του παλαιού εργοστασίου των Κεραμείων της Χίου, σε ιδιωτική έκταση επιφάνειας 115 στρεμμάτων περίπου, συνολικού κόστους κατασκευής 100.000.000 ευρώ. Προβλέπεται η κατασκευή υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων 280 κλινών, συγκροτήματος επιπλωμένων δωματίων 5 αστέρων 75 κλινών, δύο συγκροτημάτων επιπλωμένων διαμερισμάτων 5 αστέρων 205 κλινών, κέντρου θαλασσοθεραπείας, συνεδριακού κέντρου, μουσείου και επιμορφωτικού ινστιτούτου, παλαιοντολογικού θεματικού πάρκου, μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, καθώς και όλων των υποδομών και βοηθητικών εγκαταστάσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λαμπριανίδης, η διαδικασία που ακολουθείται είναι καθόλα νόμιμη, χωρίς κανενός είδους νομική παρέκκλιση, ενώ το έργο χαρακτηρίζεται επιχειρηματικά βιώσιμο και δεν αντιμετωπίζει χωροταξικές, πολεοδομικές και περιβαλλοντικές ενστάσεις. Επίσης, θα έχει θετικές επιπτώσεις στην εθνική και τοπική οικονομία και κοινωνία, καθώς ο επενδυτής έχει δεσμευτεί για την ανάθεση των κατασκευαστικών εργασιών σε τοπικές εταιρείες και επαγγελματίες, για την πλήρωση τουλάχιστον του 20% των θέσεων εργασίας για τη λειτουργία της επιχείρησης από την τοπική κοινωνία, όπως και για τη χρήση τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας της περιοχής και του χώρου του παλαιού κεραμοποιείου.

Επιπλέον, έχει δεσμευτεί για τη θέσπιση δύο υποτροφιών σε αριστούχους ελληνικών πανεπιστημίων, την προσφορά πρακτικής άσκησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για νέους έως 25 ετών και την συνεισφορά στο λειτουργικό κόστος (50.000 ετησίως για όσο χρόνο διαρκεί η επένδυση) ενός κοινωφελούς ιδρύματος του Δήμου Χίου.

Την απόφαση συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, εκπροσωπούμενος από το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Γιώργο Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε ακτινογραφία και είδε ότι είχε μέσα της ένα ψαλίδι!


Το είχαν ξεχάσει οι γιατροί σε επέμβαση που έκανε πριν 5 χρόνια.

Με ένα παράξενο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι γιατροί που εξέτασαν την 67χρονη Hanim Ozgul από την Τουρκία πριν από λίγες μέρες.

Η 67χρονη πριν από 5 χρόνια, το 2010, είχε υποβληθεί σε εγχείρηση για καρκίνο της μήτρας. Όλο το διάστημα μετά από την επέμβαση συνήθιζε να έχει πόνους κοντά στην κοιλιά, αλλά το αγνοούσε και οι γιατροί την καθησύχαζαν ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Όπως αποκαλύφθηκε μετά από 5 χρόνια οι πόνοι οφείλονταν στο ψαλίδι που είχαν ξεχάσει μέσα της οι γιατροί κατά την εγχείρηση!

akrin

Η γυναίκα αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα να κάνει ακτινογραφία, όποτε και διαπιστώθηκε ότι... κυκλοφορούσε τόσα χρόνια με ένα ψαλίδι μέσα στο σώμα της. Ο δικηγόρος της τώρα μηνύει το νοσοκομείο για λογαριασμό της με το αίτημα της αποζημίωσης για όσα έχει υποστεί και για τον κίνδυνο στον οποίο τέθηκε η υγεία της. «Πονούσα στο στομάχι και την κοιλιά και δεν μπορούσα να καταλάβω το λόγο. Κάποια στιγμή και αφού είχε περάσει και η θεραπεία για τον καρκίνο αποφάσισα να το ψάξω», λέει η γυναίκα.

Πήγε σε ένα άλλο νοσοκομείο από αυτό που είχε νοσηλευτεί κι εκεί ο γιατρός διαπίστωσε μια φλεγμονή οπότε και αποφάσισε να της κάνει ακτινογραφία για να δει τι συμβαίνει. Μόλις είδε την ακτινογραφία ο γιατρός, της είπε χαρακτηριστικά: «Έχετε ένα ψαλίδι στην τσέπη σας».

Σύντομα κατάλαβε ότι το ψαλίδι δεν ήταν στην τσέπη της, αλλά στην κοιλιά της όπως φαίνεται και στην ακτινογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα Sun.

Εξοργισμένη η οικογένεια της 67χρονης δηλώνει ότι δεν θα σταματήσουν τη νομική διαμάχη και θα φτάσουν ως το τέλος για να δικαιωθούν. Η ίδια πιστεύει ότι οι γιατροί στο πρώτο νοσοκομείο είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί αλλά δεν ήθελαν να της το αποκαλύψουν φοβούμενοι τις συνέπειες. Ωστόσο η ίδια αισθάνεται πολύ τυχερή, καθώς όπως λέει θα μπορούσε να έχει πεθάνει.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ύποπτα» κουτάκια αναψυκτικών βρέθηκαν σε εργοστάσιο της Airbus στην Τουλούζη


Ήταν συνδεδεμένα με ένα ή περισσότερα ηλεκτρικά καλώδια.
Τρία κουτάκια αναψυκτικών, συνδεδεμένα με ένα ή περισσότερα ηλεκτρικά καλώδια, εντοπίστηκαν σήμερα σε ένα εργοστάσιο της Airbus κοντά στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας και οι αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση περίπου 200 εργαζομένων από τον χώρο, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία και από την αστυνομία.

Στο εργοστάσιο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα κουτάκια δεν ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η δικαστική αστυνομία, η οποία καλείται να καθορίσει αν επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα.

Στο εργοστάσιο όπου βρέθηκαν τα αναψυκτικά με τα καλώδια γίνεται η συναρμολόγηση των καμπίνων των αεροσκαφών Airbus A330. Επίσης, τοποθετούνται τα καθίσματα, τα παράθυρα και οι ταπετσαρίες του εσωτερικού των αεροπλάνων.

Στον ιστότοπο του διαδικτυακού περιοδικού Dabiq του Ισλαμικού Κράτους δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας η φωτογραφία ενός αναψυκτικού που φέρεται ότι περιείχε την εκρηκτική ύλη με την οποία ανατινάχθηκε το ρωσικό αεροσκάφος Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας βρέθηκε στη κατοχή 40χρονου στην Αθήνα


Μέσω ειδικού προγράμματος στο ίντερνετ το έστελνε και σε άλλους παιδόφιλους.

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου. Για την υπόθεση σχηματίστηκε αντίστοιχη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Αθήνας.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων, που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο, προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της ελληνικής επικράτειας.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από τη μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε χθες 19-11-2015 το πρωί, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 40χρονου στην Αθήνα. Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 40χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή 1.170 αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας κάτω των δεκαπέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους και με ενήλικες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δράστης, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ομοφυλόφιλοι στη Πορτογαλία θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά


Υπερψηφίστηκαν στη Βουλή τέσσερα νομοσχέδια που αναγνωρίζουν το δικαίωμα αυτό.

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο, το οποίο πέρασε στην αριστερά με τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ψήφισε σήμερα σε πρώτη ανάγνωση τέσσερα νομοσχέδια με τα οποία αναγνωρίζεται στα ζευγάρια προσώπων του ίδιου φύλου το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.

Τα νομοσχέδια υιοθετήθηκαν με τις ψήφους του συνόλου των κομμάτων της αριστεράς και σχεδόν είκοσι βουλευτών του κεντροδεξιού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Στην Πορτογαλία, ο νόμος, που τον Φεβρουάριο του 2010 επέτρεψε τον γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, απέκλειε ρητά τα ζευγάρια του ίδιου φύλου από το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά.

«Η βεβαιότητα ότι η ύπαρξη γονέων του ίδιου φύλου ουδόλως βλάπτει την ανάπτυξη των παιδιών έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί», υποστηρίζουν οι σοσιαλιστές στην πρόταση νόμου που κατέθεσαν, επισημαίνοντας πως η υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια επιτρέπεται ήδη σε «18 χώρες και 38 Πολιτείες ή δικαιοδοσίες των ΗΠΑ».

Ήταν η τέταρτη φορά από το 2012 που το πορτογαλικό κοινοβούλιο καλούνταν να αποφανθεί για το θέμα αυτό, που αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο απερχόμενος δεξιός κυβερνητικός συνασπισμος κέρδισε τις εκλογές τον περασμένο μήνα, όμως έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που διέθετε από το 2011 στο κοινοβούλιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον δάγκωσε καρχαρίας και εκείνος επέστρεψε τον σκότωσε και τον έφαγε


Μια επικίνδυνη εκδίκηση.

Ένας νεαρός που είχε πέσει θύμα ενός καρχαρία, ισχυρίζεται ότι πήρε την εκδίκησή του, όταν κατάφερε όχι μόνο να τον πιάσει, αλλά και να τον καταναλώσει! Ο 28χρονος Allen Engelman, ψαράς από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, δέχτηκε επίθεση από έναν καρχαρία όταν έκανε σερφ ανοιχτά των ακτών του νησιού Singer. Από την επίθεση «γλίτωσε» με μόνο 15 ράμματα – αν αναλογιστεί κανείς ότι θα μπορούσε να αποβεί και μοιραία η «συνάντηση».

Ο νεαρός όμως, αντί να μακαρίζει τη τύχη του, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και επέστρεψε την επόμενη ημέρα, έχοντας μαζί τον 5χρονο γιο του, όπου και κατάφερε να ψαρέψει τον εν λόγω καρχαρία. Ακολούθως, τον μετέφερε στο σπίτι του όπου τον έκοψε σε φιλέτα και τον έφαγε.

Ο Engelman πιστεύει ότι έπιασε τον ίδιο καρχαρία που του είχε επιτεθεί, καθώς όπως είπε και στο Sun Sentinel, τον αναγνώρισε από κάποια σημάδια στο πτερύγιο. «Έφτασα πολύ κοντά του, μου άρπαξε το δεξί χέρι και ταυτόχρονα πάλευα να απελευθερωθώ. Βρισκόμουν πάνω στη σανίδα του σερφ όταν τελικά με άφησε», δήλωσε ο 28χρονος. «Τώρα που τον έχω πιάσει, τον έχω φιλετάρει και θα τον καταναλώνω».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επενδυτικό πακέτο 265 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. για περιβάλλον και «πράσινη» ανάπτυξη


Πράσινο φως για 96 έργα σε 21 κράτη - μέλη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα ένα επενδυτικό πακέτο ύψους 264,8 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη του περιβάλλοντος, της φύσης και της «πράσινης» ανάπτυξης της Ευρώπης. Η επένδυση καλύπτει 96 νέα έργα που εκτείνονται σε 21 κράτη-μέλη, τα οποία χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE για το περιβάλλον. Μάλιστα πέντε εξ αυτών αφορούν ελληνικούς φορείς.

Τα έργα καλύπτουν δράσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και της αποδοτικής χρήσης των πόρων, υποστηρίζοντας τη μετάβαση σε μια πιο κυκλική και βιώσιμη οικονομία, φύση και βιοποικιλότητα, καθώς και στους τομείς της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης και της πληροφόρησης. Η ΕΕ θα συγχρηματοδοτήσει τα έργα χορηγώντας 160,6 εκατ. ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «ακτινογραφία» των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Πιερία


Τα έργα σε τουρισμό, πολιτισμό και περιβάλλον.

Μια «ακτινογραφία» των έργων του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2007 - 2013 στην Πιερία, περιλάμβανε η σημερινή παρουσίαση στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πιερίας, στο πλαίσιο αντίστοιχων εκδηλώσεων που διοργανώνουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τα αποτελέσματα και τα οφέλη του προγράμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, βασικό έργο ήταν η Περιφερειακή οδός Κατερίνης, που ωφέλησε σημαντικά τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στην Πιερία, καθώς με την εκτροπή της κυκλοφορίας από την πόλη, μειώθηκαν κατά πολύ οι χρόνοι ταξιδιού και βελτιώθηκαν οι συνθήκες ασφαλείας δεδομένου ότι στο παρελθόν σημειώνονταν στην περιοχή πολλά τροχαία ατυχήματα.

Μεγάλο κομμάτι του ΕΣΠΑ για την περιοχή καταλαμβάνουν τα έργα πολιτισμού και τουρισμού καθώς στη λίστα των έργων περιλαμβάνονται η αποκατάσταση του Ωδείου των Μεγάλων Θερμών του Δίου, των μεταβυζαντινών μνημείων της Πιερίας, της νότιας και δυτικής πτέρυγας της Μονής του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, η συντήρηση και ανάδειξη των Μακεδονικών Τάφων της Περιοχής, το αρχαιολογικό πάρκο Λειβήθρων Πιερίας, η επισκέψιμη μουσειακή αποθήκη στο Μακρύγιαλο Πιερίας και το Φεστιβάλ Ολύμπου 2011 - 2013.

Μεγάλη είναι και η λίστα των περιβαλλοντικών έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά αφορούν την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αιγινίου, την κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης στη θέση Σβορώνος, την νέα γεώτρηση της Κάτω Αγιάννης, τη διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, τη σύνταξη ειδικού σχεδίου διαχείρισης της περιοχής αυτής, τη βελτίωση πέτρινου παρατηρητηρίου στη Νέα Αγαθούπολη, τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού σώματος και τις αποχετεύσεις στις περιοχές Λιβαδίου, Νεοκαισάρειας, Άνω Αγίου Ιωάννη, Γανόχωρας, Αγιάννη, Νέας Τραπεζούντας, Μεθώνης, Αγαθούπολης, Παλαιού Ελευθεροχωρίου, Δίου - Πλατανακίων, Αγίου Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσας και Ν. Εφέσσου του δήμου Δίου - Ολύμπου.

Στον τομέα των αστικών αναπλάσεων εντάσσονται οι παρεμβάσεις στις περιοχές Κέντρου και Αστών της πόλης της Κατερίνης ενώ τα έργα του τομέα της εκπαίδευσης είναι η ανέγερση του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας και των δημοτικών σχολείων στις περιοχές «Βατάν» Δ. Κατερίνης, Εθνικού Σταδίου Κατερίνης, «Ευαγγελικών Επέκταση». Παράλληλα ολοκληρώθηκε η προμήθεια επιστημονικού - ερευνητικού εξοπλισμού του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ, των ειδικών τάξεων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείου του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, των ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης καθώς και η ανέγερση του ειδικού δημοτικού Σχολείου - Νηπιαγωγείου στην Γανοχώρα.

Τα έργα του τομέα υγείας αφορούν την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Κέντρων Υγείας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης καθώς και την ανέγερση τριών στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης αλλά και την επέκταση και βελτίωση του κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας.

Δράσεις κοινωνικής ένταξης υλοποιήθηκαν για την υποστήριξη ανέργων γυναικών προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων κοινωνικής φροντίδας, την εκπόνηση σχεδίου απασχόλησης στην Πιερία και την προώθηση ανέργων στην απασχόληση.

Εξάλλου, χρηματοδοτήθηκαν 214 νέες και υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών, με συνολική επιχορήγηση ύψους 17,8 εκατ. ευρώ.

Όπως εξάλλου έγινε γνωστό, στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώνονται 510 παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,37 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, στον τομέα των μεταφορών κατασκευάζονται και βελτιώνονται 140 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού αναδεικνύονται 128 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, ολοκληρώνονται 30 έργα υποδομών σύγχρονου πολιτισμού και ενισχύθηκαν 15 πολιτιστικοί θεσμοί ενώ στον τομέα του περιβάλλοντος κατασκευάζονται και αναβαθμίζονται 924 χιλιόμετρα δικτύων ύδρευσης, εξυπηρετούνται 440.000 κάτοικοι και ολοκληρώνονται 30 έργα αποχετεύσεων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, αποκαθίσταται το σύνολο των χωματερών στην Κεντρική Μακεδονία και το σύνολο των στερεών αστικών απορριμμάτων διατίθεται πλέον σε ΧΥΤΑ.

Επίσης ολοκληρώθηκαν 21 Σχέδια Αστικών Αναπλάσεων, ενώ στην εκπαίδευση ολοκληρώνονται παρεμβάσεις σε 64 σχολικά συγκροτήματα, ενισχύονται 351 τμήματα ένταξης για μαθητές με αναπηρία και ωφελούνται 16.400 μαθητές εκ των οποίων 4.280 παιδιά με αναπηρία. Στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας ολοκληρώνονται 56 παρεμβάσεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και σε 16 μονάδες κοινωνικής φροντίδας καθώς και σε εκείνον της κοινωνικής ένταξης ενώ ολοκληρώνονται 28 Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ για 3.530 ωφελούμενους. Τέλος χρηματοδοτήθηκαν 2.114 νέες και υφιστάμενες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών με συνολική επιχορήγηση ύψους 142 εκατ. ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στους κανόνες του Σένγκεν ετοιμάζει η Κομισιόν


Τι θα προβλέπεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει «έως το τέλος της χρονιάς μια πρόταση για τη μεταρρύθμιση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν» ώστε να καταστεί δυνατό να διεξάγονται συστηματικοί έλεγχοι και στους ευρωπαίους πολίτες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.

«Είναι μια κρίσιμης σημασίας αλλαγή», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, αφού συνεδρίασε εκτάκτως στις Βρυξέλλες με τους ευρωπαίους ομολόγους του για να συντονίσουν την απάντησή τους στην τρομοκρατική απειλή.

Ο γάλλος υπουργός δήλωσε ακόμη πως, εκτός από την αύξηση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε σχέδια για να καταρτιστεί ένα μητρώο με τα ονόματα των επιβατών των αεροπορικών εταιρειών, καθώς και σε μέτρα για την καταστολή του λαθρεμπορίου όπλων.

Ο Καζνέβ δήλωσε πως η Γαλλία κέρδισε την υποστήριξη των εταίρων της και στα τρία σημεία που το Παρίσι ήθελε να αντιμετωπισθούν.

«Πήραμε ισχυρές, επιχειρησιακές αποφάσεις και τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι φανερά πριν από το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο Καζνέβ μιλώντας από τις Βρυξέλλες στη γαλλική τηλεόραση.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως η Γαλλία θα διατηρήσει τους ελέγχους στα σύνορά της, τους οποίους αποκατέστησε πριν από μία εβδομάδα, «για όσο χρόνο το απαιτήσει η τορμοκρατική απειλή».

«Είπα με μεγάλη σαφήνεια σήμερα το πρωί στους ευρωπαίους συναδέλφους μου ότι η Γαλλία θα διατηρήσει τους ελέγχους στα σύνορα, τους οποίους αποκατέστησε την περασμένη Παρασκευή, για όσο καιρό θα το απαιτεί η τρομοκρατική απειλή», εξήγησε ο Καζνέβ.

«Πρόκειται για την προστασία και την ασφάλεια των Γάλλων μέσα σ' ένα πλαίσιο πολύ αυξημένης απειλής», υπογράμμισε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πολάκης: Οι όποιες αποφάσεις για τα νοσοκομεία θα ληφθούν έπειτα από διάλογο


Απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο σωματείο εργαζομένων στο «Αμαλία Φλέμιγκ».

«Η οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί είτε για τους οργανισμούς είτε για τον ανασχεδιασμό του νοσοκομειακού χάρτη σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) θα προέλθει μέσα από ευρύ διάλογο και διαβούλευση με όλους τους φορείς των εργαζομένων στα νοσοκομεία και στις υγειονομικές περιφέρειες και σε συμφωνία με αυτούς». Αυτό δήλωσε αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», που ανέφερε ότι η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε σύνταξη νέου κοινού οργανισμού για Σισμανόγλειο και «Φλέμιγκ», προκάλεσε όχι μόνο την έντονη ανησυχία αλλά και την άμεση αντίδραση του σωματείου και των εργαζομένων, οι οποίοι εκτιμούν ότι αυτό θα σημάνει οριστικό «λουκέτο» για το «Φλέμιγκ» αλλά και ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του Σισμανογλείο.

Ο αν. υπουργός προσέθεσε πως η διαδικασία θα γίνει έτσι «ούτως ώστε να καλυφθούν με πλήρη, ισότιμο, έγκαιρο και αποτελεσματικό και δωρεάν τρόπο οι υγειονομικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού, να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα των εργαζομένων στη δημόσια περίθαλψη και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του συστήματος».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, ζητήθηκε από όλες τις ΥΠΕ να προχωρήσουν σε μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων δυσλειτουργιών και προβλημάτων της διαδικασίας συγχωνεύσεων που είχαν δρομολογήσει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο τους κοινοποιήθηκαν και οι προτάσεις που είχαν εκπονήσει οι υπηρεσίες του υπουργείου εδώ και καιρό, επισημαίνοντας ότι τέτοιο χαρακτήρα έχει και το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων. Ο κ. Πολάκης επισημαίνει ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν στον αέρα όλο το σύστημα μέσα από την ανυπαρξία οργανισμών που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες τόσο στα Νοσοκομεία όσο και στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα Κέντρα Υγείας και τα ΠΕΔΥ».

Υπογραμμίζει επίσης ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου αυτή την χρονική περίοδο είναι η ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με προσωπικό και χρηματοδοτική στήριξη, ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας περίθαλψης προς τους πολίτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμβόλαιο με τον TAP για τα Σωληνουργεία Κορίνθου


Ανατέθηκε στην εταιρεία η προμήθεια 270.000 τόνων χαλυβδοσωλήνων.

Το συμβόλαιο για την προμήθεια σωλήνων για το χερσαίο τμήμα του αγωγού ανέθεσε στην εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου η κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην Ελβετία. Πρόκειται για αγωγό συνολικού μήκους 495 χιλιομέτρων, διαμέτρου 48 ιντσών και συνολικού βάρους 270.000 τόνων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΡ, Ian Bradshaw, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τη Σωληνουργεία Κορίνθου και τον συνεταίρο τους, Marubeni Itochu Steel και επεσήμανε ότι η επιλογή της ελληνικής εταιρίας ως βασικού προμηθευτή για τον αγωγό επί ελληνικού εδάφους διασφαλίζει την απασχόληση και θα έχει μακροπρόθεσμα θετικές συνέπειες για τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει έδρα στην Ελλάδα και θυγατρικές στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, Την Κύπρο και την Πολωνία. Το εργοστάσιο της Θίσβης στη Βοιωτία έχει δυναμικό παραγωγής 1 εκατ. τόννων ετησίως. Η Marubeni Itochu Steel περιλαμβάνεται στους μεγαλύτερους προμηθευτές χάλυβα παγκοσμίως με κύκλο εργασιών 2,1 τρισ. γιεν και κέρδη προ φόρων 40 δισ. γιεν το 2014.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου, οι παραδόσεις των σωλήνων αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2016 και να ολοκληρωθούν το 2017.

«Η ανάληψη του πολύ σημαντικού αυτού έργου επιβεβαιώνει τη θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου ανάμεσα στους σημαντικότερους προμηθευτές σωλήνων για τον κλάδο της ενέργειας παγκοσμίως. Επιπλέον, αυξάνεται σημαντικά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εργασιών της, ενισχύοντας έτσι τις θετικές προοπτικές και για τις επόμενες χρήσεις, ενώ αποδεικνύεται με εμφατικό τρόπο η επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού στόχου της Σωληνουργεία Κορίνθου για τη συμμετοχή της στα μεγάλα ενεργειακά έργα και έργα υποδομής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» τονίζεται στην ανακοίνωση»

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «δεδομένης της σημασίας, του μεγέθους και της διάρκειας υλοποίησης του αναληφθέντος έργου, ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στις θετικές συνέπειες που αναμένεται να έχει αφενός για την τοπική κοινωνία και οικονομία της Θίσβης, Βοιωτίας, όπου βρίσκονται οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρίας, και αφετέρου στην υψηλή προστιθέμενη αξία που αναμένεται να προσδώσει στην ελληνική οικονομία γενικότερα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Anonymous κήρυξαν πόλεμο σε τρομοκράτες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη


«Στη χώρα αυτή διαπράχθηκε τρομοκρατική επίθεση, μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι».

Το δίκτυο χάκερς «Anonymous» δημοσίευσε βίντεο στο οποίο αναγγέλλει ότι θα μεταβεί στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, επειδή στη χώρα αυτή διαπράχθηκε τρομοκρατική επίθεση, μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Γεια σας. Είμαστε οι “Anonymous”. Όπως γνωρίζετε τα αδέλφια μας κήρυξαν πόλεμο στην οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” στη Γαλλία. Τώρα ερχόμαστε στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Ακούσαμε για την τρομοκρατική επίθεση και θα αγωνιστούμε εναντίον των μουτζαχεντίν και όλων εκείνων που στηρίζουν το “Ισλαμικό Κράτος”. Το όνομά σας, μουτζαχεντίν μεταφράζεται ως πολεμιστής, αλλά εσείς δεν είστε πολεμιστές» αναφέρουν και τονίζουν ότι κυβερνοεπιθέσεις τους θα είναι οι ισχυρότερες μέχρι τώρα.

«Θα ρίχνουμε κάθε ιστοσελίδα που βρίσκουμε και θεωρούμε ότι συνδέεται με το «Ισλαμικό Κράτος». Οι επιθέσεις μας στον κυβερνοχώρο θα είναι ισχυρότερες από ποτέ. Και τώρα δεν κηρύττουμε πόλεμο μόνο εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» αλλά και εναντίον όλων των τρομοκρατών που συγκεντρώνονται στην κοινωνία μας» αναφέρουν στο μήνυμά τους οι «Anonymous».

«Είμαστε λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε» τόνισε η ομάδα χάκερς στο βίντεο που δημοσίευσε.

Την περασμένη Τετάρτη, ο 34χρονος Ένες Ομεράγκιτς εισέβαλε σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών πυροβόλησε και σκότωσε δύο στρατιώτες και τραυμάτισε άλλον έναν. Στη συνέχεια έφυγε με αστικό λεωφορείο απ΄όπου συνέχισε να πυροβολεί. Όταν έφθασε στο σπίτι του και τον περικύκλωσαν αστυνομικές δυνάμεις, αυτοκτόνησε ενεργοποιώντας εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βοσνίας διεξάγουν έρευνες για να εξακριβώσουν αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ο Ομεράγκιτς ήταν γεννημένος στη Γαλλία, δήλωσε ο διευθυντής της Κρατικής Υπηρεσίας Ερευνών και Προστασίας της Βοσνίας (SIPA), Πέριτσα Στράχιτς.

Ο Μουχάμεντ Μέτσο, κουνιάδος του, ήταν ένας από τους ύποπτους για στρατολόγηση νέων για να πολεμήσουν στο πλευρό τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Δαμασκός”.

Ο Μέτσο πολέμησε στη Συρία και επέστρεψε το 2013 στη Βοσνία, ανέφεραν πηγές της εισαγγελίας στο Βαλκανικό Ερευνητικό Δίκτυο Birn.

Η αστυνομία του Σαράγεβο ανέφερε ότι η μητέρα του 34χρονου δράστη αυτοκτόνησε πριν από 20 χρόνια και ότι μεγάλωσε με τη γιαγιά του. Ζούσε στο ίδιο κτίριο, στο οποίο ζουν ο πατέρας και η μητριά του σε σπίτι στο δυτικό Σαράγεβο.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία δεν ήταν χαρακτηρισμένος επικίνδυνο άτομο, ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά, έκανε περιστασιακά διακίνηση ναρκωτικών και είχε φυλακιστεί για μικροκλοπές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα κορίτσια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξεγυμνώθηκαν για καλό σκοπό


Εκπέμπουν το μήνυμα να έχουμε θετική στάση απέναντι στο σώμα μας - Δείτε φωτογραφίες.

Ημερολόγιο με γυμνές φωτογραφίες θα κυκλοφορήσει η γυναικεία ομάδα ράγκμπι του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Λίγο πριν το «ντέρμπι» με τις αντιπάλους τους του Κέιμπριτζ, οι παίκτριες της ομάδας ξεγυμνώνονται για να συγκεντρώσουν χρήματα για καλό σκοπό.

Το ημερολόγιο θα περιλαμβάνει τις γυμνές φωτογραφίες τους σε 13 «πόζες» που σχετίζονται με το άθλημά τους.

Όπως περιέγραψε η αρχηγός της ομάδας Carly Bliss, η ημέρα της φωτογράφισης ήταν μια υπέροχη μέρα για την ίδια και τις συναθλήτριές της ενώ όλες αναζητούσαν λίγη ζεστασιά ανάμεσα στις λήψεις. «Η φωτογράφιση για το ημερολόγιο ήταν διασκεδαστική για όλες», είπε, «όχι μόνο ήταν καλή άσκηση για την σύμπνοια στην ομάδα αλλά το ότι ξέραμε πως συγκεντρώναμε χρήματα για την ομάδα μας και για καλό σκοπό μας έκανε όλες γενναίες εκείνο το κρύο απόγευμα του Οκτωβρίου».

«Η φωτογράφιση είχε αρκετή διάρκεια επειδή θέλαμε οι φωτογραφίες να είναι τεχνικά ακριβείς, σε ό,τι αφορά το ράγκμπι, αλλά και να στείλουμε τα σημαντικά μηνύματα για την οργάνωση Beat στην οποία θα δοθούν τα χρήματα».

Η Beat βοηθά ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ομάδας, το ημερολόγιο του 2016 στέλνει το μήνυμα να έχουμε θετική στάση απέναντι στο σώμα μας. «Αναδεικνύει την διαφορετικότητα των γυναικών που παίζουν ράγκμπι κι ελπίζουμε να ενθαρρύνει κι άλλες γυναίκες να το δοκιμάσουν», λέει η Helen Lamb.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιδότηση σε 12.700 πρώην ανέργους του ΟΑΕΔ και επιχειρήσεις


Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα.

Ξεκινάει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:

- Τη Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

- Την Τρίτη 8/12 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Η πρόσκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr). Το πρόγραμμα στοχεύει στη στήριξη 12.700 εργαζόμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται:

(α) Σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και

(β) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους, μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

Η δράση προβλέπει την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού) και την επιδότηση με 450 ευρώ, μηνιαίως, των καθαρών νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για ισόποσο χρονικό διάστημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπαιρνε 9 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του


Στα 61.000 ευρώ το ύψος της απάτης.

Τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του κατηγορείται ότι εισέπραττε επί 9 χρόνια ένας 49χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Ανακριτικών Αρχών της Θεσσαλονίκης για απάτη. Όπως προέκυψε, από το Νοέμβριο του 2002 έως το Σεπτέμβριο του 2011, ο 49χρονος λάμβανε παράνομα τη σύνταξη ΙΚΑ της μητέρας του που είχε αποβιώσει.

Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, προσεγγίζει τις 61.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι η καλωδιακή βλάβη και τι χρειάζεται για να επιδιορθωθεί


Ένας τεχνικός του Ομίλου ΟΤΕ εξηγεί - Δείτε το βίντεο.

Τι είναι η καλωδιακή βλάβη και τι χρειάζεται για να επιδιορθωθεί; Πόσο χρόνο απαιτεί η επιδιόρθωσή της; «Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος κάτω από τη γη και μέσα από αυτόν φτάνει σε εμάς η τηλεφωνία, το γρήγορο internet, η συνδρομητική τηλεόραση κ.λπ.», λέει ο τεχνικός του ΟΤΕ Δημήτρης Πανάγος.

Πριν λίγες μέρες, οι τεχνικοί δικτύου του Ομίλου ΟΤΕ διόρθωσαν μια υπόγεια καλωδιακή βλάβη, που επηρέαζε τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και internet αρκετών συνδρομητών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Δίνοντας «μάχη» με το χρόνο, οι τεχνικοί κατάφεραν να αντικαταστήσουν το κομμάτι του καλωδίου που είχε φθαρεί και να αποκαταστήσουν το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της περιοχής.



«Η δουλειά μας φαίνεται απλοϊκή αλλά δεν είναι», δήλωσε ο τεχνικός Δημήτρης Πανάγος, που ανήκει στην ομάδα που κλήθηκε για την επιδιόρθωση. Όταν δηλώνεται μια βλάβη στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών και διαπιστωθεί πως οφείλεται σε κάποιο κεντρικό καλώδιο, τότε ξεκινά μια αντίστροφη μέτρηση ούτως ώστε οι συνδρομητές να μείνουν για όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα χωρίς υπηρεσίες. Γιατί όμως κάποιες φορές καθυστερεί η επιδιόρθωση ενός καλωδίου; Όπως εξηγούν οι πλέον ειδικοί στο θέμα, οι τηλεπικοινωνιακές καλωδιώσεις είναι αρκετά πιο πολύπλοκες από όσο φανταζόμαστε, αφού μπορεί να περιλαμβάνουν συνδέσεις έως και 2.400 συνδρομητών σε ένα μόνο καλώδιο. Ως εκ τούτου η διαδικασία επιδιόρθωσης μιας καλωδιακής βλάβης είναι από τη φύση της χρονοβόρα και απαιτεί ιδιαίτερη τεχνογνωσία και εξειδικευμένο εξοπλισμό.



Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Δημήτρης, «υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος κάτω από τη γη» και μέσα από αυτόν φτάνει σε εμάς η τηλεφωνία, το γρήγορο internet, η συνδρομητική τηλεόραση κ.λπ. Η επιδιόρθωση μιας καλωδιακής βλάβης έχει συγκεκριμένα βήματα. Πρώτα εντοπίζεται το σημείο από όπου περνά το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο στο οποίο έχει εκδηλωθεί βλάβη. Στη συνέχεια γίνονται χωματουργικές εργασίες για την πρόσβαση στην καλωδίωση και ακολουθεί έλεγχος και εντοπισμός του καλωδίου που έχει παρουσιάσει βλάβη. Ο εντοπισμός αυτός, γίνεται ανάμεσα σε εκατοντάδες, ή και χιλιάδες καλώδια που περιλαμβάνει το κεντρικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο. Οι τεχνικοί επιδιορθώνουν ή αντικαθιστούν το φθαρμένο καλώδιο και επανενώνουν την καλωδίωση. Έπειτα, η καλωδίωση στεγανοποιείται πολύ προσεκτικά, αφού δεν πρέπει να περνά υγρασία ή σκόνη και στο τέλος γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος επαναφοράς του δικτύου. Η βλάβη «κλείνει» οριστικά με το πέρας των χωματουργικών εργασιών, που επαναφέρουν το σημείο που εμφανίστηκε η βλάβη στην αρχική του κατάσταση. Τα παραπάνω βήματα συχνά επιβαρύνονται από επιπλέον δυσκολίες όπως πλημμυρισμένα φρεάτια, παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στις σχάρες πρόσβασης κ.λπ., που καθυστερούν την επιδιόρθωση. Η επιδιόρθωση μιας καλωδίωσης «είναι σαν εγχείριση. Είναι μια «βρώμικη» δουλειά αλλά πρέπει να την κάνεις καθαρά».



Πάρτε μια γεύση από τον υπόγειο καλωδιακό κόσμο του ΟΤΕ και τη διαδικασία επιδιόρθωσης καλωδιακής βλάβης…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Παράθυρο» από τη Ρωσία σε τροποποίηση του εμπάργκο των ελληνικών προϊόντων


Συνάντηση Ντβορκόβιτς - Αποστόλου στην Αθήνα.

Ανάλογα με τις εξελίξεις σχετικά με τις κυρώσεις της Ε.Ε., υπάρχει ενδεχόμενο να τροποποιηθούν το επόμενο διάστημα οι κατάλογοι των προϊόντων για τα οποία η ρωσική κυβέρνηση έχει επιβάλλει εμπάργκο και συνεπώς να ανοίξει ο δρόμος τουλάχιστον για κάποια ελληνικά προϊόντα. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε, ότι κάποια στιγμή το εμπάργκο θα τελειώσει, και είναι σκόπιμο να έχει προηγηθεί κάθε δυνατή διαδικασία ελέγχου των ελληνικών επιχειρήσεων εκ μέρους των Ρωσικών υπηρεσιών, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εξαγωγές προϊόντων. Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι σύντομα η Ρωσική πλευρά θα κάνει πιο συγκεκριμένη την πρόταση για ένα μηχανισμό μεταποίησης ελληνικών προϊόντων επί Ρωσικού εδάφους, είτε από κοινές ελληνορωσικές εταιρείες, είτε από αμιγώς Ρωσικές, μηχανισμό που θα μπορούσε να επιτρέψει την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία παρά το εμπάργκο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν στην εκπόνηση ενός οδικού χάρτη που θα ορίζει τις επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες για τη διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα και τη δημιουργία, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, κοινής Ομάδας Εργασίας. Μάλιστα, οι πρώτες επαφές θα πραγματοποιηθούν από την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο της Διυπουργικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι της Ρωσίας. Επίσης, συμφωνήθηκε η αξιοποίηση του «έτους Ελλάδας στη Ρωσία» και του «έτους Ρωσίας στην Ελλάδα», που έχει κηρυχθεί το 2016, για την περαιτέρω προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα.

Στην καταληκτική τοποθέτησή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά, έχοντας κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες, είναι ήδη απολύτως έτοιμη να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που θα δημιουργηθεί σε μια πιθανή τροποποίηση του καταλόγου των υπό περιορισμό προϊόντων, αλλά και για την άμεση αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας στη Ρωσία στα προϊόντα που δεν υπόκεινται σήμερα σε περιορισμούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν γάλα σε άπορες οικογένειες


Στο πλευρό των οικονομικά αδύναμων η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Τριάντα εννέα κιβώτια με γάλα παρέλαβε και διένεμε στους ενδιάμεσους φορείς διανομής των τεσσάρων δήμων του νομού Τρικάλων η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, σε μια σημαντική πρωτοβουλία οργάνωσε την διανομή προϊόντων γάλακτος, με στόχο την ενίσχυση άπορων οικογενειών του νομού Τρικάλων, δείχνοντας για ακόμη μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο και την στήριξή της στους πολίτες που έχουν ανάγκη και δοκιμάζονται αυτή την εποχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλούνται βενζινοκίνητα χορτοκοπτικά


Υπάρχει πιθανότητα διαρροής καυσίμου.
Στην ανάκληση βενζινοκίνητων χαρτοκοπτικών και κινητήρων Kombi από την εταιρεία Andreas Stihl λόγω πιθανής διαρροής καυσίμου.

Το πρόγραμμα αφορά την προληπτική ανάκληση για επιδιόρθωση του εξαεριστικού συστήματος του ρεζερβουάρ των χορτοκοπτικών:

FS 40: Από σειριακό αρ. 501935513 έως σειριακό αρ. 501935691 (55 τεμ).

FS 56: Από σειριακό αρ. 501995264 έως σειριακό αρ. 503191640 (256 τεμ)

και του κινητήρα Κombi ΚΜ 56 RC-E: Από σειριακό αρ. 502151244 έως σειριακό αρ. 502960049 (85 τεμ).

Στα συγκεκριμένα προϊόντα το εξαεριστικό του ρεζερβουάρ πιθανόν να μην έχει προσαρμοστεί ακριβώς στο ρεζερβουάρ του καυσίμου, προκαλώντας έτσι διαρροή.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί καμιά περίπτωση ατυχήματος ως αποτέλεσμα αυτής της βλάβης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν τατουάζ από διάσημο Νεοϋορκέζο καλλιτέχνη


Υπάρχει όμως και μια παγίδα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πολλοί διάσημοι έχουν εμπιστευτεί τον 38χρονος Νεοϋορκέζο tattoo artist Scott Campbell αφήνοντάς τον να «ζωγραφίσει» στο δέρμα τους.

Ο καλλιτέχνης έδωσε την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφερόταν να κοσμήσει το σώμα του με ένα από τα σχέδια- σήμα κατατεθέν του και μάλιστα δωρεάν. Η «παγίδα» ήταν όμως πως οι πελάτες δεν θα αποφάσιζαν εκείνοι για το σχέδιο του τατουάζ, ούτε καν θα το έβλεπαν μέχρι να ολοκληρωθεί.

Κανονικά ο Campbell χρεώνει τουλάχιστον χίλια ευρώ για τα τατουάζ του. Μπορεί το ποσό να ακούγεται υπερβολικό αλλά δεν είναι για τους διάσημους πελάτες του, ανάμεσά τους οι Marc Jacobs, Orlando Bloom, Josh Hartnett, Robert Downey Jr., και Penélope Cruz.

Αυτή τη φορά ο καλλιτέχνης δεν χρέωνε τίποτα όσους ήθελαν να αποκτήσουν ένα τατουάζ από τα χέρια του. Έπρεπε ωστόσο να τον εμπιστευτούν πλήρως και να τον αφήσουν να τους κάνει το μυστηριώδες σχέδιό του μέσα από μια… τρύπα στον τοίχο.

Επί τέσσερις ημέρες την περασμένη εβδομάδα, όποιος ήθελε μπορούσε να επισκεφθεί τη Milk Gallery στο Μανχάταν και να φύγει με ένα τατουάζ του Campbell στο χέρι του.

Η καλλιτεχνική εγκατάσταση, στην οποία «στόλιζε» τα χέρια των θαρραλέων που τον εμπιστεύονταν ονομάστηκε «Whole Glory».










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έντεκα παράνομες αποκλειστικές σε νοσοκομείο του Πειραιά


Συνελήφθησαν οι γυναίκες στη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου.

Στη σύλληψη 11 αλλοδαπών γυναικών, που εργάζονταν παράνομα σε νοσοκομείο του Πειραιά ως αποκλειστικές νοσοκόμες, προχώρησε χθες βράδυ το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών.

Οι γυναίκες (επτά υπήκοοι Γεωργίας, τρεις Αλβανίας και μία Καζακστάν) δεν διέθεταν το προβλεπόμενο πτυχίο σχολής αδελφών νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας αρχής, βιβλιάρια υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου. Επιπλέον, τρεις από αυτές στερούντο έγγραφα παραμονής για τη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πανικό προκάλεσαν στην Κοπεγχάγη δύο Έλληνες με «αστείο» για βόμβα στη βαλίτσα τους


Έκλεισε το αεροδρόμιο - Οι επιχειρηματίες φυλακίστηκαν για την κακόγουστη φάρσα!

Σε 13 μέρες φυλάκιση καταδικάστηκαν δύο Έλληνες επιχειρηματίες, λόγω του κακόγουστου αστείου τους! Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thelocal.dk και το Associated Press, οι δύο Έλληνες είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο του τέρμιναλ στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

Οι δυο τους θέλησαν να κάνουν ένα κακόγουστο αστείο, λέγοντας ότι η μία από τις αποσκευές τους περιέχει βόμβα και ότι ο ένας από τους δύο καταζητείται για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Το «αστείο» άκουσε μία υπάλληλος στο γκισέ αεροπορικής εταιρείας και αμέσως ειδοποίησε την ασφάλεια.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πανικός, να κλείσει το τέρμιναλ του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης για κάτι παραπάνω από μία ώρα και φυσικά να καθυστερήσουν οι πτήσεις μέχρι να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτα μέτρα λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη


Οφείλεται στην παράνομη καύση γεωργικών υπολειμμάτων.

Έκτακτα μέτρα λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της, η αυξημένη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων που καταγράφηκε από τον σταθμό μέτρησης των αέριων ρύπων στη Σίνδο οφείλεται στην παράνομη καύση γεωργικών υπολειμμάτων, θέμα για το οποίο ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, έστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, έγιναν συγκεκριμένες απαγορεύσεις και συστάσεις αλλά θα πρέπει κάθε φορέας να κάνει αυτό που του αναλογεί. Συγκεκριμένα τόνισε ότι υπάρχουν ειδικά μηχανήματα που μπορούν να οργώνουν ό,τι έχει απομείνει στο χωράφι μετά την αποκομιδή του προϊόντος ωστόσο η εύκολη λύση είναι η καύση. «Ακόμη και δορυφορικά πλέον μπορείς να βρεις ποιος είναι εκείνος που καίει παρά τις όλες συστάσεις και τις απαγορεύσεις», επισήμανε και τόνισε ότι θα μπορούσε να παρέμβει με αυτόν τον τρόπο ο ΟΠΕΚΕΠΕ με την απειλή της διακοπής της επιδότησης σε όσους προχωρούν σε παράνομες καύσεις.

Αναλυτικότερα, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσαγκαρλής, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο σταθμός της Σίνδου κατέγραψε χθες κατά μέσο όρο συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων της τάξης των 156 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, τη στιγμή που το όριο ενημέρωσης του κοινού είναι τα 50 μικρογραμμάρια και το όριο λήψης μέτρων τα 150. «Οι τιμές αυτές για την περιοχή της Σίνδου αποδίδονται στην καύση των γεωργικών υπολειμμάτων στα χωράφια. Το πρωί οι τιμές είναι χαμηλότερες και το απόγευμα που γίνονται οι καύσεις αυξάνονται ραγδαία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αυξημένες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων καταγράφηκαν, όμως, και στον σταθμό της Αγίας Σοφίας, στην περίπτωση, όμως, αυτή, το φαινόμενο αποδίδεται στην κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και στο φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής που εγκλωβίζει τους ρύπους χαμηλά και δεν τους αφήνει να διαφύγουν. «Χθες το πρωί οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων στην Αγίας Σοφίας έφτασαν τα 100 μικρογραμμάρια. Αργότερα οι τιμές έπεσαν και σήμερα το πρωί διαμορφώθηκαν στα 60 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έλαβε η αντιπεριφέρεια, τίθενται σε εφαρμογή σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα μείνουν σε ισχύ για τέσσερις μέρες, οπότε η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί. Προβλέπουν δε την απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοιχτούς χώρους και την ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Δέλτα μετά από επικοινωνία με το Δήμο και τα αρμόδια γραφεία εκπαίδευσης.

Επιπλέον συνιστάται σε άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς αλλά και σε παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.

Ταυτόχρονα το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ζήτησε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να προβεί άμεσα σε ενέργειες εντοπισμού των υπευθύνων που έχουν προκαλέσει τις συστηματικές και σε μεγάλη έκταση καύσεις υπολειμμάτων γεωργικών καλλιεργειών το τελευταίο διάστημα, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δέλτα. Παράλληλα κάλεσε την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας να ενισχύσει την περιοχή με προσωπικό και μέσα, για τον έλεγχο και κατάσβεση των καύσεων, οι οποίες δεν θεωρούνται ελεγχόμενες, καθώς δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις των σχετικών Πυροσβεστικών Διατάξεων. Διατύπωσε ακόμη αίτημα προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ να πραγματοποιήσει επιτόπιους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δέλτα για τον εντοπισμό των γεωργών που δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις αναφορικά με την καύση υπολειμμάτων.

Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες τις επόμενες μέρες και το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καρακώστας επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι μέχρι την Κυριακή που αναμένεται αλλαγή του καιρού με υγρασία και βροχές, η θερμοκρασιακή αναστροφή θα εντείνεται, ωστόσο από την Κυριακή και μετά η κατάσταση θα βελτιωθεί λόγω της βροχής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφεση εισαγγελέα κατά αθωωτικής απόφασης για δάσκαλο που δικάστηκε για ασέλγεια


Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που έκρινε αθώο -λόγω αμφιβολιών- 50χρονο δάσκαλο για ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας, άσκησε η αντιεισαγγελέας Εφετών Μαρία Τιντικάκη. Μελετώντας τα πρακτικά της δίκης, η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις άσκησης έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης. Η υπόθεση θα επανεξεταστεί από Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) αθώωσε τον 50χρονο για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια από εκπαιδευτικό κατ' εξακολούθηση και της αποπλάνησης παιδιού νεότερου των 15 ετών κατ' εξακολούθηση, πράξεις που του απέδιδε το κατηγορητήριο. Προηγουμένως η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου.

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Οι γονείς της 15χρονης -σήμερα- μαθήτριας, κατέθεσαν όσα τους είχε εκμυστηρευτεί η κόρη τους, τονίζοντας ότι ο δάσκαλος ασελγούσε για πάνω από δύο χρόνια σε βάρος της και ειδικότερα το διάστημα που εκείνη φοιτούσε στις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού μέχρι την Α' τάξη του Γυμνασίου. Η καταγγέλλουσα μαθήτρια, πάντως, δεν εξετάστηκε από το δικαστήριο.

Κατά πληροφορίες, στην απολογία του, ο 50χρονος, που ήταν πρώην υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου των Σερρών, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι τα όσα ανέφερε η ανήλικη ήταν αποκύημα της φαντασίας της κι ότι η καταγγέλλουσα ήταν ερωτευμένη μαζί του, αλλά ο ίδιος δεν ενέδωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε πριν από ενάμισι χρόνο, λίγες μέρες αφότου είχε συλληφθεί για ανάλογες πράξεις άλλος εκπαιδευτικός, πάλι στο νομό Σερρών. Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 50χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και κρατείτο μέχρι τη δίκη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεθυσμένη οδηγός ξεκλήρισε κοπάδι με πρόβατα


Μια γυναίκα οδηγός κατηγορείται πως οδηγούσε μεθυσμένη και σκότωσε δεκάδες πρόβατα στην πολιτεία του Κολοράντο στις ΗΠΑ.

Συνολικά σκότωσε 38 πρόβατα ενώ ακόμη 12 τραυματίστηκαν. Η αστυνομία αναφέρει πως η 47χρονη οδηγούσε το όχημα της όταν έπεσε πάνω στο κοπάδι με τα πρόβατα, όμως φαίνεται πως δεν κατάλαβε την πρόσκρουση και αποχώρησε από το σημείο.

Ωστόσο η μπροστινή πινακίδα κυκλοφορίας έπεσε στο σημείο με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από τους αστυνομικούς που την κατηγορούν για τον θάνατο των πρόβατων και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήφθηκαν 790 εκπαιδευτικοί - Όλα τα ονόματα


Την πρόσληψη 627 εκπαιδευτικών με πλήρες ωράριο, καθώς και 163 εκπαιδευτικών των κλάδων με μειωμένο ωράριο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως ανακοίνωσε, για το σχολικό έτος 2015-2016 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 130 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, 121 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, 81 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, 140 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ16.01-Μουσικής, 35 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20-Πληροφορικής, 112 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ32-Θεατρικών Σπουδών και 8 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ18.41-Δραματικής Τέχνης με πλήρες ωράριο, καθώς και 39 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ05-Γαλλικής Γλώσσας και 124 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ07-Γερμανικής Γλώσσας με μειωμένο ωράριο για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 23 έως και την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Διαβάστε εδώ όλα τα ονόματα


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστηρότεροι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ


Τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων στους Ευρωπαίους πολίτες, αποφάσισε το Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ, που συνεδρίαζε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί ζήτησαν την άμεση αναθεώρηση των κανόνων της ζώνης Σένγκεν, δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών του Λουξεμβούργου και προεδρεύων του Συμβουλίου, Ετιέν Σνέιντερ. Έτσι θα επιτραπεί η πραγματοποίηση «συστηματικών ελέγχων σε Ευρωπαίους υπηκόους», καθώς οι συστηματικοί σε βάθος έλεγχοι περιορίζονται σήμερα μόνο στους πολίτες τρίτων κρατών, ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Λουξεμβούργιος υπουργός τόνισε ότι συμφωνήθηκε να γίνει πλήρης χρήση της εργαλειοθήκης του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν (SIS). Προσέθεσε, ωστόσο, ότι πρέπει να ξεπεραστούν τα προβλήματα συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών (intelligence services) των χωρών-μελών.

Εξάλλου, οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ συμφώνησαν να υιοθετηθεί ως το τέλος του έτους ένα ευρωπαϊκό αρχείο καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές (PNR). Ως τώρα οι συζητήσεις για το PNR προσέκρουαν στις ενστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Αυτό που επείγει είναι να συμφωνήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε ο Ετιέν Σνέιντερ, τονίζοντας ότι η συμφωνία καλό θα ήταν να επέλθει πριν τις 3 Δεκεμβρίου που θα ξανασυνεδριάσει το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τη δράση μας κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών. «Το PNR είναι απαραίτητο εργαλείο για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία», τόνισε ο Γάλλος υπουργός, το οποίο μαζί με τη βάση δεδομένων Σένγκεν θα χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό των ιχνών των τρομοκρατών κατά την άφιξή τους στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, ο Μπ. Καζνέβ ανέφερε ότι το Συμβούλιο αποφάσισε πως η Frontex θα ενισχύσει τους ελέγχους. Ο Γάλλος υπουργός προσέθεσε, επίσης, ότι πρέπει να περιοριστεί το κύμα μεταναστών που εισέρχονται στην Ελλάδα, και αυτό –είπε- θα επιτευχθεί μέσω των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Αναφορικά με τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα με τη Γαλλία, ο Μπ. Καζνέβ δήλωσε πως το Παρίσι αποφάσισε να τους διατηρήσει όσο υπάρχει η απειλή της τρομοκρατίας. «Είναι ζήτημα ασφάλειας για τους Γάλλους πολίτες. Υπάρχει υψηλός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε καθήκον να προστατέψουμε τους πολίτες», δήλωσε ο Μπ. Καζνέβ.

Τέλος, ο Μπ. Καζνέβ τόνισε ότι το σημερινό Συμβούλιο συμφώνησε στην εισαγωγή μιας νέας νομοθεσίας για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης όπλων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...