Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Επιτυχής διαχωρισμός σιαμαίων κοριτσιών ηλικίας επτά εβδομάδων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήταν ενωμένες στην καρδιά και στο ήπαρ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χειρουργική επέμβαση διάρκειας οκτώ ωρών για τον διαχωρισμό σιαμαίων κοριτσιών στο Kosair Children's Hospital στο Κεντάκι των ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο σημειώνει πως η επέμβαση, στα κοριτσάκια ηλικίας επτά εβδομάδων, έγινε στις 11 Νοεμβρίου. Τα κορίτσια παραμένουν σε αναπνευστική υποστήριξη και κερδίζουν δυνάμεις μέρα με τη μέρα.



Τα κοριτσάκια ήταν ενωμένα στο στέρνο και την κοιλιακή χώρα. Είχαν κοινά κάποια τμήματα της καρδιάς και ήταν ενωμένες και στο ήπαρ.

Οι γιατροί περίμεναν όσο περισσότερο μπορούσαν για να τα υποβάλουν σε αυτή την επικίνδυνη διαδικασία και αποφάσισαν αν την κάνουν τη δεδομένη στιγμή επειδή και τα δύο βρέφη χρειάζονταν αυξημένη αναπνευστική υποστήριξη.



«Το ένα από τα βρέφη ήταν πιο εύθραυστο από το άλλο και η επιβίωσή του τέθηκε υπό αμφισβήτηση», τόνιζε η ανακοίνωση.

Οι γιατροί δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον των κοριτσιών.



«Όταν υποβάλλεσαι σε μία τόσο περίπλοκη επέμβαση είναι πάντα μακρύς ο δρόμος για την ανάρρωση», ανέφερε εκπρόσωπος του νοσοκομείου. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι καθώς το ένα ή και τα δύο βρέφη μπορεί να χρειαστούν επιπλέον επεμβάσεις στο μέλλον».

Περισσότεροι από 45 γιατροί, νοσοκόμες και εργαζόμενοι του νοσοκομείου συμμετείχαν στη διαδικασία διαχωρισμού των κοριτσιών.

«Είμαστε ευγνώμονες προς τον Θεό και όλους στο νοσοκομείο που κατάφεραν να φτάσουν οι κόρες μας μέχρι εδώ», ανέφερε η μητέρα στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.