Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Δέκα πράγματα που δεν ξέρετε για το σώμα σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ιδρώτας τελικά δεν μυρίζει άσχημα...
Νομίζατε ότι ξέρατε τα πάντα για το σώμα σας; Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε καθώς υπάρχουν διάφορα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε.
Δείτε 10 περίεργα γεγονότα σχετικά με το σώμα σας, που το πιθανότερο είναι πως αγνοείτε:


1. Ο αφαλός σας είναι μια... ζούγκλα



Οι επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν ότι ο αφαλός σας μπορεί να έχει μία βιοποικιλότητα βακτηριακού οικοσυστήματος παρόμοιο με εκείνο που βρέθηκε σε ένα τροπικό δάσος.

2. Πνιγμός



Προκαλείται όταν το σώμα προσπαθεί να αποκρούσει ένα ξένο αντικείμενο. Τα νεύρα στο πίσω μέρος της γλώσσας είναι πολύ ευαίσθητα και μία από τις λειτουργίες τους είναι να βεβαιώνουν ότι τίποτα δεν είναι επικίνδυνο κατά την κατάποση. Έτσι όταν το εντοπίζει το απωθεί. Γι’ αυτό υπάρχει και αμέσως τάση για εμετό όταν κάτι σταθεί στο λαιμό.

3. Είναι απίθανο να θέλετε να κάνετε την ανάγκη σας τη νύχτα στον ύπνο



Και δεν εννοούμε την ούρηση. Οι νευρώνες στο έντερό σας που ελέγχουν τις συστολές του παχέος εντέρου επηρεάζονται επίσης από τον καρδιακό ρυθμό του σώματός σας. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχουν την επιθυμία να πάνε στην τουαλέτα το βράδυ καθώς αναγνωρίζει ο οργανισμός την κατάσταση του ύπνου.

4. Η υπνική παράλυση μπορούσε να σας σκοτώσει



Αν έχετε ποτέ υποφέρει από παράλυση ύπνου, θα μπορούσατε σπάνια βέβαια ακόμη και να έχετε πεθάνει λένε οι ειδικοί. Το αιφνίδιο ανεξήγητο νυχτερινό σύνδρομο θανάτου μπορεί να συμβεί σε άτομα που παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αν συμβεί αυτό είναι συνήθως πολύ επώδυνο και ξυπνάει αυτόν που κοιμάται αμέσως. Ωστόσο, εάν οι καρδιακοί μύες και οι μύες του διαφράγματος παραλύσουν λόγω της παράλυσης του ύπνου δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ξυπνήσει κάποιος.

5. Τα πόδια σας μπορεί να μεγαλώνουν όσο μεγαλώνετε



Μπορεί πιστεύετε ότι τα πόδια σας έχουν σταματήσει να μεγαλώνουν αλλά οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να χρειάζεται να φορέσετε μεγαλύτερο νούμερο στα 70 ή στα 80. Μετά από χρόνια φθοράς στους τένοντες και τους συνδέσμους στα πόδια σας είναι πιθανόν με τον καιρό οι “καμάρες” να ισιώσουν. Αυτό σημαίνει ότι έστω και λίγο οι πατούσες μακραίνουν. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους.

6. Η ασθένεια των κινήσεων



Η ασθένεια των κινήσεων συμβαίνει όταν τα εσωτερικά όργανά σας, όπως το στομάχι και τα έντερα σας, “μετακινούνται” μαζί με εσάς συνήθως αν κουνηθείτε πάρα πολύ ή για παράδειγμα είστε στο αεροπλάνο. Μην ανησυχείτε, δεν βλάπτει όμως τον οργανισμό σας απλά ίσως νιώσετε ότι το στομάχι σας φτάνει μέχρι το λαιμό

7. Οι ηλικιωμένοι έχουν συγκεκριμένη μυρωδιά



Αλλά μάντεψε... Και οι μεσήλικες αλλά και οι νέοι έχουν συγκεκριμένη μυρωδιά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι ηλικιωμένοι έχουν λιγότερο έντονη μυρωδιά και μάλιστα πιο ευχάριστο άρωμα από την νεολαία σήμερα ακόμη και αν σας φαίνεται παράξενο.

8. Όσο μεγαλώνετε «μειώνεται» η ευφυΐα



Μπορεί να πιστεύετε ότι συμβαίνει το αντίθετο αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όσο μεγαλώνετε ίσως και να χάνετε την ευφυΐα σας. Κάθε ημέρα ο μέσος άνθρωπος χάνει περισσότερο από 1000 κύτταρα του εγκεφάλου.

9. Ο ιδρώτας στην πραγματικότητα δεν μυρίζει άσχημα



Ο ιδρώτας από μόνος του δεν έχει καμία μυρωδιά. Οι μυρωδιές παράγονται όταν η εξάτμιση του ιδρώτα εμποδίζεται, πράγμα που οδηγεί σε καταστάσεις που ευνοούν την ανάπτυξη βακτηριδίων τα οποία προκαλούν και τη δυσοσμία.

10. Κλαίμε όταν προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε το στρες



Όταν χτυπάμε ή πληγωνόμαστε, τα δάκρυα που απελευθερώνονται με το κλάμα έχουν σκοπό να ανακουφίσουν από το στρες του γεγονότος που μας συνέβη. Τα δάκρυά μας περιέχουν επίσης ενδορφίνες που είναι τα φυσικά παυσίπονα του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.