Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Το βίτσιο της Γιαπωνέζας


Φωτογραφίζεται γυμνή σε καταστήματα και δρόμους.

Με στυλ επιδειξία κυκλοφορεί μια γυναίκα σε δρόμους της Ιαπωνίας. Φορά μια μαύρη καπαρντίνα και τίποτε άλλο, την ανοίγει και… βγάζει φωτογραφίες.

Η διαφορά της με τους επιδειξίες είναι ότι εκείνη δεν δείχνει τα κάλλη της στους περαστικούς. Τα «κλικ» τα κάνει σε μέρη που δεν έχει κόσμο τριγύρω της εκείνη τη στιγμή και τα ανεβάζει στο ίντερνετ. Η Γιαπωνέζα τάραξε τα παγκόσμια νερά απαθανατίζοντας τον εαυτό της γυμνό, όχι μόνο σε δρόμους, αλλά και έξω από εμπορικά κέντρα και μέσα σε καταστήματα. Συγκεκριμένα, διάλεξε για… φόντο ένα σούπερ μάρκετ, ένα μαγαζί επίπλων και ένα ψιλικατζίδικο.

Δίχως να φορά ούτε εσώρουχα φωτογραφήθηκε σε ένα κρεβάτι καταστήματος επίπλων, μέχρι και μπροστά από μία σε κυλιόμενη σκάλα. Στη συνέχεια η συλλογή των φωτογραφιών της έκανε την εμφάνιση της σε ένα δικτυακό τόπο για την ψυχαγωγία των ενηλίκων στην Ιαπωνία.

Η γυναίκα, που λέγεται ότι είναι παντρεμένη, δεν δίστασε ούτε να ουρήσει δημοσίως. Ναι κι όμως, πήγε σε ένα δημόσιο πάρκινγκ και κατέγραψε και αυτή την πράξη της. Τι να πει κανείς;








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζούσε επί 10 χρόνια με ένα ερωτικό παιχνίδι στον κόλπο της!


Η συνέπεια μιας… μεθυστικής νύχτας που τρέλανε τους γιατρούς.

Είχε διάφορα συμπτώματα, αλλά το μυαλό της δεν είχε πάει σε αυτό που πραγματικά συνέβαινε. Ούτε οι γιατροί δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα αντιμετώπιζαν τέτοιο περιστατικό και έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν διέγνωσαν ότι η Σκωτσέζα που επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Αμπερντίν ζούσε τα τελευταία δέκα χρόνια με ένα ερωτικό παιχνίδι 11 εκατοστών στον κόλπο της!

Η 38χρονη γυναίκα έχανε βάρος, ένιωθε πόνους και πολύ συχνά έπεφτε σε λήθαργο. Πήρε την απόφαση να επισκεφθεί ένα γιατρό προκειμένου να βρει από τι ακριβώς έπασχε. Του εξήγησε όσα ένιωθε, λέγοντας του ότι τον τελευταίο καιρό είχε και ακράτεια ούρων. Υπεβλήθη σε εξετάσεις και ο ειδικός εξεπλάγην. Είδε ότι ένα ξένο σώμα εξείχε στην κύστη της και προερχόταν από τον κόλπο της. Αποφάσισε να αναλάβει το περιστατικό με τη βοήθεια συναδέλφων του.

Οι γιατροί έβαλαν τη γυναίκα στο χειρουργείο και τότε ήταν που έπαθαν σοκ! Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτό που έβλεπαν στους υπερήχους -και εκείνη τη στιγμή ζωντανά- ήταν ένα ερωτικό παιχνίδι μήκους 11 εκατοστών. Τελικά, η γυναίκα παραδέχτηκε ότι το είχε χρησιμοποιήσει με τον σύντροφο της πριν 10 χρόνια και εξήγησε ότι επειδή ήταν μεθυσμένη δε μπορούσε μετά να θυμηθεί αν το είχε αφαιρέσει ή όχι από το σώμα της!

Οι χειρουργοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ούτε στα αφτιά τους και γι’ αυτό ζήτησαν να υποβληθεί και σε τεστ IQ, αλλά και να την εξετάσει ψυχίατρος για κατάθλιψη, ψύχωση, αλλά και ενδεχόμενη κακοποίηση. Δε συνέβαινε τίποτε από όλα αυτά. Η ψυχική της υγεία ήταν μια χαρά, όχι όμως και η σωματική της. Παρότι το αντικείμενο αφαιρέθηκε με την επέμβαση, της είχε προκαλέσει μια ζημιά που απειλούσε τη ζωή της. Η γυναίκα έπασχε από «κυστο-κολπικά συρίγγιο», μια ανωμαλία που επιτρέπει τη ροή των ούρων μέσα στον κόλπο. Παράλληλα, είχε και αποφρακτική ουροπάθεια, αφού είχε μπλοκαριστεί η ουροδόχος κύστη. Τελικά, οι γιατροί κατάφεραν να τη θεραπεύσουν και η 38χρονη πήρε εξιτήριο.



Μετά από ένα μεθύσι ξέχασε να αφαιρέσει το ερωτικό παιχνίδι, που φαίνεται εδώ κυκλωμένο.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε στριπτίζ για να μην της πάρουν το αυτοκίνητο


Συνέβη και αυτό. Μια γυναίκα στη Ρωσία έφτασε στο σημείο να κάνει στριπτίζ και «pole dancing» στο γερανό της Τροχαίας προκειμένου να πείσει τους αστυνομικούς να μην της πάρουν το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παράνομα σταθμευμένο. Το κακό για την τολμηρή ξανθιά ήταν ότι παρά το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφερε στους άνδρες της Τροχαίας, ο γερανός «σήκωσε» τελικά το αυτοκίνητό της.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρό δελφίνι στην Πειραϊκή


Νεκρό βρέθηκε το απόγευμα δελφίνι στα βράχια της Πειραϊκής. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής το άτυχο θηλαστικό εμφανιζόταν επί σειρά ημερών στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων ενώ όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, το δελφίνι ήταν νεκρό στα βράχια για πάνω από μια ημέρα.

Λίγο μετά της 21:00 στο σημείο έφτασε το λιμενικό.

Σημειώνεται πως η κυκλοφορία διεξαγόταν με δυσκολία στην Πειραϊκή αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να δουν το νεκρό δελφίνι.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνας ερευνητής στη Βρετανία βραβεύεται από τη Βασιλική Ακαδημία Μηχανικής


Σκοπός η δημιουργία λογισμικού που θα μπορεί να επεξεργαστεί ήχους όπως το ανθρώπινο αυτί.

Έλληνας επιστήμονας, ο δρ. Εμμανουήλ Μπενέτος, ερευνητής στο City University του Λονδίνου, είναι ένας από τους επτά επιστήμονες που διάλεξε να βραβεύσει για το 2014 η Βασιλική Ακαδημία Μηχανικής (Royal Academy of Engineering) και παράλληλα να στηρίξει με χρηματοδότηση την έρευνά τους.

Σύμφωνα με την Ακαδημία, το ερευνητικό έργο του κ. Μπενέτου στο πεδίο της μηχανικής ακρόασης ή ακουστικής ανάλυσης «έχει τη δυνατότητα να φέρει ριζοσπαστικές καινοτομίες». Το βραβείο- χρηματοδότηση θα στηρίξει επί μία πενταετία την ερευνητική προσπάθεια του Έλληνα ερευνητή, του οποίου βασικός στόχος είναι η δημιουργία λογισμικού που θα μπορεί να επεξεργαστεί τους ήχους όπως το ανθρώπινο αυτί.

Στόχος της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικής είναι να στηρίζει κάθε καινοτομική έρευνα που θα επιτρέψει στη Βρετανία να αποκτήσει τεχνολογική πρωτοπορία και παγκόσμια ανταγωνιστικότητα σε νέα επιστημονικά και τεχνολογικά πεδία.

Η έρευνα του κ. Μπενέτου εστιάζεται στην ανάπτυξη ειδικού λογισμικού, που θα διακρίνει τους ήχους του περιβάλλοντος και θα εξάγει τις κατάλληλες πληροφορίες από αυτούς. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές, όπως στον τομέα της βιοακουστικής, της ασφάλειας, της εγκληματολογίας, της μουσικής (πχ αυτόματη ταξινόμηση μουσικών συλλογών) κ.α.

Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές πρόοδοι στην επεξεργασία και ανάλυση πολύ μεγάλων όγκων δεδομένων από τους υπολογιστές, ακόμη υπάρχουν δυσκολίες στο να δημιουργηθεί μία τεχνολογία που θα μπορεί να διακρίνει αυτόματα και αξιόπιστα μεταξύ πολύ διαφορετικών ήχων, ξεχωρίζοντας τους χρήσιμους ήχους από τους θορύβους. Ο κ. Μπενέτος αναζητά- χρησιμοποιώντας ως μοντέλο το ανθρώπινο βιολογικό ακουστικό σύστημα- εκείνους τους αλγόριθμους που θα επιτυγχάνουν αυτήν τη διάκριση και ερμηνεία των ήχων.

Ο Έλληνας ερευνητής αποφοίτησε το 2005 από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2012 πήρε το διδακτορικό του (ως ηλεκτρολόγος μηχανικός) από το Κέντρο Ψηφιακής Μουσικής του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου. Σήμερα είναι ερευνητής στις ομάδες Μουσικής Πληροφορικής και Μηχανικής Μάθησης στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκβίαζε τον παππού του για 1000 ευρώ!


Συνελήφθη 34χρονος στον Έβρο.

Απαίτησε από τον παππού του το ποσό των χιλίων ευρώ 1000 με χρήση ψυχολογικής βίας ένας 34χρονος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δράστης πήγε στο σπίτι του 83χρονου παππού του στο Σοφικό Έβρου και του ζητούσε χρήματα.

Ο ηλικιωμένος αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα και ο εγγονός έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Αστυνομικοί αναζήτησαν τον 34χρονο και τελικά τον εντόπισαν στο τελωνείο Καστανιών όπου και τον συνέλαβαν, λίγο πριν περάσει τα σύνορα για Τουρκία.

Ο 83χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ο 34χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί όπλων.



Διαβάστε περισσότερα...

Πήγε για περιτομή κι έφυγε... ακρωτηριασμένος


Ο ασθενής μηνύει το νοσοκομείο.

Για προγραμματισμένη περιτομή εισήχθη ο 56χρονος Johnny Lee Banks Jr. από την Αλαμπάμα στο ιατρικό κέντρο Princeton Baptist Medical Center και βγήκε… ακρωτηριασμένος στην πιο «ευαίσθητη» περιοχή για έναν άντρα: αυτή των γεννητικών του οργάνων.

Ο 56χρονος κατέθεσε μήνυση κατά του νοσοκομείου μέσω του δικηγόρου John P. Graves, ο οποίος δήλωσε στην ιστοσελίδα AL.com ότι ο πελάτης του βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι γνωστός ο λόγος για τον οποίο ο άντρας εισήχθη για περιτομή πριν από ένα μήνα, ωστόσο αγωγή αναφέρει ότι βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση από το ουρολογικό κέντρο.

Ο ασθενής ισχυρίζεται ότι δεν τον προειδοποίησαν ποτέ ότι το αποτέλεσμα της επέμβασης μπορεί να κατέληγε σε… ακρωτηριασμό και πως ποτέ δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για ολικό ή μερικό ακρωτηριασμό.

Η σύζυγός του κατέθεσε επίσης αγωγή κατά των ιθυνόντων για την «κατακρεούργηση» του συζύγου της.



Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι πότε αλλάζουν οι μαθητές Ομάδα Προσανατολισμού στη Β' Λυκείου


Μάθετε τις προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούν οι μαθητές της Β Λυκείου να αλλάξουν Ομάδα Προσανατολισμού καθώς μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν επιτρέπεται για κανέναν λόγο αλλαγή. Η επιλογή της Ομάδας Προσανατολισμού στη Β Λυκείου θα γίνει με την έναρξη του σχολικού έτους. Τα παραπάνω αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος για τη λειτουργία τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού στη Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου και η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σε αυτήν καθορίζονται μεταξύ των άλλων και οι προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού που είναι οι ακόλουθες:

Προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού στη Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου

1. Όπου η Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με ένα τμήμα απαιτούνται τουλάχιστον έντεκα μαθητές για τη δημιουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Γενικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού με έξι (06) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης.

2. Όπου η Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με δύο τμήματα απαιτούνται τουλάχιστον δεκαπέντε μαθητές για τη λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Γενικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού με δέκα (10) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

3. Όπου η Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με τρία ή περισσότερα τμήματα απαιτούνται τουλάχιστον είκοσι (20) μαθητές για τη λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Γενικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού με δεκαπέντε (15) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης.

4. Στις περιπτώσεις που ο αριθμός των μαθητών, οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν στην ίδια Ομάδα Προσανατολισμού υπερβαίνει τους είκοσι επτά (27), εγκρίνεται η λειτουργία δεύτερου τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού.

5. Στα απομονωμένα Γενικά Λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, όπου η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης υπό την προϋπόθεση ότι υπηρετούν στα σχολεία αυτά ειδικότητες εκπαιδευτικών που μπορούν να καλύψουν τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων.

Προθεσμία για την αλλαγή Ομάδας Προσανατολισμού

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου επιλέγουν, με την έναρξη του σχολικού έτους, την Ομάδα Προσανατολισμού την οποία επιθυμούν να ακολουθήσουν. Η ημερομηνία πέρα από την οποία δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο η αλλαγή Ομάδας Προσανατολισμού είναι η 30η Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους.

Δικαίωμα αλλαγής Ομάδας Προσανατολισμού σε περιπτώσεις μετεγγραφής

Μετεγγραφή μαθητή από σχολείο στο οποίο παρακολουθεί μία συγκεκριμένη Ομάδα Προσανατολισμού σε σχολείο στο οποίο δεν λειτουργεί η ίδια Ομάδα Προσανατολισμού, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί παρά μόνο στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες η μετεγγραφή γίνεται εξαιτίας αλλαγής κατοικίας, λόγω βεβαιωμένης αλλαγής εργασίας των γονέων, θανάτου, ασθενείας που θα αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα, λόγω διαζυγίου ή σημειώνοντας και αποδεικνύοντας οικογενειακούς λόγους και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του Α΄ τετραμήνου.

Στις περιπτώσεις αυτές ο μαθητής παρακολουθεί την Ομάδα Προσανατολισμού που λειτουργεί στο σχολείο υποδοχής. Για τα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού για τα οποία δεν υπάρχει βαθμός Α΄ τετραμήνου, εφαρμόζεται η παρ. 4 του άρθρου 28 του Π.Δ. 60/2006 (ΦΕΚ Α΄ 65).

Οι Διευθύνσεις των σχολείων που εμπλέκονται στη μετεγγραφή και πριν από την πραγματοποίησή της υποχρεούνται να ενημερώνουν τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους για το περιεχόμενο της παρούσης απόφασης.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται η προθεσμία εξόφλησης των δανείων του ΕΤΕΑΝ


Κατατέθηκε τροπολογία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η προθεσμία εξόφλησης των δανείων από τις επιχειρήσεις που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα του πρώην ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ και νυν ΕΤΕΑΝ, παρατείνεται με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο σχέδιο νόμου του υπουργείου ΠΕΚΑ για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Με την τροπολογία δίνεται παράταση της ημερομηνίας λήξης ομολόγων τα οποία θα βρίσκονται στην κατοχή της ΕΤΕΑΝ ΑΕ στις 10 Αυγούστου 2014 (από τα αρχικώς εκδοθέντα συνολικής ονομαστικής αξίας 1.500.000.000 ευρώ), που προέρχονται από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ και καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του τρόπου αντικατάστασης των ομολόγων, της τιμής αποτίμησης, της απόδοσης των δεδουλευμένων τόκων και της επιστροφής τους στο ελληνικό Δημόσιο.

Με την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης και με τη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί, δημιουργούνται οι συνθήκες για την παράταση των δανείων που έχουν λάβει μικρομεσαίοι από το ΕΤΕΑΝ.

Στις προϋποθέσεις παράτασης υπάγονται όχι μόνο οφειλές από τα προγράμματα εγγυήσεων δανείων κεφαλαίων κίνησης (α’ και β’ φάση) που είχαν χορηγηθεί από το πρώην ΤΕΜΠΜΕ αλλά και οφειλές και εγγυήσεις από το σύνολο των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ και το ΕΤΕΑΝ.

Επίσης ορίζονται και ρυθμίσεις σχετικά με την κατάπτωση των εγγυήσεων του ΕΤΕΑΝ, ώστε οι εξασφαλίσεις που καλύπτουν τα εγγυημένα από το ΕΤΕΑΝ δάνεια να λειτουργούν υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι 4 Αυγούστου οι αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς


Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ταχυδρομικά ή με courier.

Έως τις 4 Αυγούστου μπορούν να αποστείλουν τις αιτήσεις τους ταχυδρομικά ή με courier οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το 2014-2015.

Όπως ανακοίνωσε ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος ΕΕΤΑΑ Α.Ε., οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) έως στις 4 Αυγούστου και ώρα 14:00 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier).

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία. Επίσης, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία.

Το έντυπο συμμετοχής αιτούντων/αιτουσών καθώς και το έντυπο ένστασης βρίσκονται εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Κλασική Μουσική στη Σύρο τον Αύγουστο


Από 9 έως και 17 του μήνα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων γιορτάζει φέτος τη διπλή επέτειο των δέκα χρόνων λειτουργίας του, αλλά και των 150 χρόνων του θεάτρου Απόλλων, που το φιλοξενεί από την πρώτη στιγμή, από τις 9 έως τις 17 Αυγούστου στη Σύρο.

Επίσημη προσκεκλημένη, η Καμεράτα της αρχαιότερης ορχήστρας του κόσμου, της Βασιλικής Όπερας της Δανίας που θα παρουσιάσει ένα διήμερο γκαλά όπερας με σολίστ την υψίφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασιλική Καραγιάννη, υπό τη μπαγκέτα του αρχιμουσικού και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΑ, Στέφανου Τσιαλή και του αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και νήσων Αργοσαρωνικού, Νίκου Χαλιάσα.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει με το κουιντέτο «Δημήτρης Δούνης» της Αθηναϊκής Μαντολινάτας Ν. Λάβδας, και με σολίστ την Ιωάννα Φόρτη θα αποδείξουν πως «ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi», τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, με την αφορμή της συμπλήρωσης των 20 χρόνων από τον θάνατό του.

Επίσης θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι μουσικοί και σολίστες, όπως ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του, και βιολονίστας στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννος Μαργαζιώτης, η πιανίστα και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ «Γύρω από το πιάνο», Αλεξάνδρα Νομίδου, η μεσόφωνος και συνεργάτιδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ειρήνη Καράγιαννη, ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης, ο βραβευμένος πιανίστας Κάρολος Ζουγανέλης, οι Κορεάτες βιολονίστες Paul Kim και η Min Jung Kim, ο ομποίστας της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σμύρνης, Murat Özülgen και ο κορυφαίος βιολίστας στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ηλίας Σδούκος.
Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 9 Αυγούστου, ώρα 21:00
«Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Βιβάλντι»
Κουιντέτο “Δημήτρης Δούνης” της Αθηναϊκής Μαντολινάτας Ν. Λάβδας
Συμμετέχει ο Raffaele la Ragione, μαντολίνο
Ιωάννα Φόρτη, τραγούδι

Τρίτη 12 και Πέμπτη 14 Αυγούστου, ώρα 21:00
«Opera mix»
Γκαλά όπερας
Καμεράτα της Βασιλικής Όπερας της Δανίας
Σολίστ : Βασιλική Καραγιάννη, υψίφωνος
Μουσική Διεύθυνση : Στέφανος Τσιαλής (12 Αυγούστου) και
Νίκος Χαλιάσας (14 Αυγούστου)

Τετάρτη 13 Αυγούστου, ώρα 21:00
«Sous le ciel de Paris»
Γνωστά κι αγαπημένα γαλλικά τραγούδια
Ειρήνη Καράγιαννη, μεσόφωνος
Νίκος Σπανάτης, κόντρα τενόρος
Κάρολος Ζουγανέλης, πιάνο

Σάββατο 16 Αυγούστου, ώρα 21:00
«Diamonds Are Forever»
Σπουδαία έργα μουσικής δωματίου
Σολίστ της Βασιλικής Όπερας της Δανίας
Γιάννος Μαργαζιώτης, βιολί
Paul Kim, βιολί
Min Jung Kim, βιολί
Ηλίας Σδούκος, βιολί

Κυριακή 17 Αυγούστου, ώρα 21:00
«Τα παραμύθια της Σεχραζάτ»
Μάγδα Μαυρογιάννη, σύλληψη, κείμενα, αφήγηση
Γιάνος Μαργαζιώτης, βιολί
Αλεξάνδρα Νομίδου, πιάνο

Τιμές εισιτηρίων
12, 14 και 16 Αυγούστου: 10 ευρώ (εξώστης) / 15 ευρώ (πλατεία και θεωρεία)
9, 13 και 17 Αυγούστου: 8 ευρώ (εξώστης) / 12 ευρώ (πλατεία και θεωρεία)



Διαβάστε περισσότερα...

Πωλητήριο στο lear jet του Σουμάχερ


Πωλητήριο έβαλε η σύζυγος του Μίκαελ Σουμάχερ, Κορίνα, στο ιδιωτικό αεροπλάνο του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, ένα γκρι Falcon 2000EX.

Το ιδιωτικό αεροπλάνο του Σουμάχερ που φέρει τα αρχικά του στην ουρά, πωλείται λοιπόν έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων.



Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 8 επιβάτες και πετάει με ταχύτητα που αγγίζει τα 600 μίλια την ώρα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό του αεροπλάνο για τις οικογενειακές διακοπές ή ακόμη και για να μεταφέρονται τα παιδιά του, ο 15χρονος Μικ και η 17χρονη Τζίνα Μαρία, σε σχολείο της Ελβετίας.

Ωστόσο από την ημέρα που ο εφτά φορές πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 είχε το φοβερό ατύχημα ενώ έκανε σκι στις Άλπεις, όλα άλλαξαν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ήταν γυναίκα και δεν το ήξερε - Το έμαθε από τον γιατρό


Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας Κινέζος όταν άκουσε το γιατρό να του λέει ότι στην πραγματικότητα δεν είναι άντρας αλλά...γυναίκα.

Ο 44χρονος από την πόλη Zhejiang πήγε με τη σύζυγό του στο γιατρό γιατί αισθανόταν πόνους στο στομάχι και είχε δει αίμα στα ούρα του. Η ιατρική γνωμάτευση ήταν σοκαριστική: οι πόνοι που ένιωθε ήταν πόνοι περιόδου.

Υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων και οι γιατροί ανακάλυψαν ότι εκτός από ανδρικό μόριο, είχε μήτρα και ωοθήκες, δηλαδή γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα. Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι έχει ενεργή σεξουαλική ζωή με τη γυναίκα του εδώ και δέκα χρόνια. Οι γιατροί βεβαίως αμφέβαλαν για αυτό, καθώς βρήκαν ότι τα γεννητικά του όργανα ήταν διαφορετικά από των άλλων αντρών, ενώ δεν είχε το "μήλο του Αδάμ". Βέβαια, ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε ότι οι γιατροί αμφιβάλουν και αν ο κύριος Chen ήταν αρχικά γυναίκα.

Ο 44χρονος από την πλευρά του, είπε ότι γνώριζε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν άρχισε να νιώθει συνεχώς κουρασμένος και είχε πρήξιμο στα πόδια και το πρόσωπο. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν είδε το αίμα στα ούρα του.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε επίσης ότι ο κύριος Chen είχε δύο όμοια χρωμοσώματα ΧΧ, κάτι που ουσιαστικά τον καθιστά γυναίκα, αφού τα κύτταρα των αντρών περιέχουν ένα Χ χρωμόσωμα και ένα Υ χρωμόσωμα.

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος πάσχει και από συγγενή υπερπλασία των επινεφριδίων, μια γενετική ασθένεια που προκαλεί πρήξιμο των επινεφριδίων αδένων.

Η περίπτωση του άτυχου ομολογουμένως Κινέζου είναι εξαιρετικά σπάνια και οι γιατροί δεν έχουν ακόμα πει με βεβαιότητα εάν είναι ερμαφρόδιτος ή διαφυλικός. Όμως, όντως εμφανίζεται να έχει δύο τύπους γεννητικών οργάνων.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι είναι πολύ αργά να αναζητήσει ιατρική θεραπεία για αυτό το ασυνήθιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, καθώς η θεραπεία είναι αποτελεσματική μόνο σε μικρότερες ηλικίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιταλία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορούνται για βιασμό εγκύου


Δύο Αμερικανοί στρατιώτες που κατηγορούνται ότι βίασαν και χτύπησαν μία ιερόδουλη από τη Ρουμανία η οποία ήταν έγκυος, στη Βιντσέντσα (βόρεια) θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη της Ιταλίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 21 και 22 ετών, που υπηρετούν σε μια μονάδα αλεξιπτωτιστών που εδρεύει στη Βιντσέντσα, συνελήφθησαν προχθές Τετάρτη.

«Οι δύο στρατιώτες θα δικαστούν στην Ιταλία. Η απόφαση αυτή είναι οριστική», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η ιταλική αστυνομία, που δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα της γυναίκας, ανέφερε ότι οι ύποπτοι κατηγορούνται πως την απήγαγαν και τη βίασαν στις αρχές του Ιουλίου. Κατόπιν την ξυλοκόπησαν και την εγκατέλειψαν σε ένα χωράφι, αφού της έκλεψαν το πορτοφόλι.

Ο ένας από αυτούς τους δύο αλεξιπτωτιστές είχε επίσης κατηγορηθεί για το βιασμό μιας έφηβης 17 ετών σε μια επίθεση η οποία είχε διαπραχθεί τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.

Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο στρατιώτες καθώς η γυναίκα είχε απομνημονεύσει τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

«Δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ όπου ζουν πολλοί Αμερικανοί βρίσκονται στη Βιντσέντσα» υπενθύμισε ο δήμαρχος της πόλης Ατσίλε Βαριάτι.

«Ζουν στην Ιταλία, οφείλουν να σέβονται τους ιταλικούς νόμους. Αυτοί που παραβιάζουν τους κανόνες πρέπει να αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνέπειες με τους Ιταλούς πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δύο αλεξιπτωτιστές που συνελήφθησαν βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση στη φυλακή Ντελ Ντιν στη Βιντσέντσα, ανέφερε η ιταλική αστυνομία.


Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη απάτη με εταιρεία "φάντασμα"


Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 17 ατόμων για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της απιστίας σχετικής με την Υπηρεσία και της παράβασης του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου, καθώς και της συνέργειας σε απιστία και της απάτης από κοινού

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, με στόχο τη διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος του Δημοσίου από τον Πρόεδρο, την εισηγήτρια και 13 μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Περιφέρειας της Βόρειας Ελλάδας. Η συγκεκριμένη Επιτροπή ασκούσε έργο, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τις ενισχύσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας (Ν. 2601/1998).

Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να σχηματιστεί σχετική ποινική δικογραφία, που περιλαμβάνει τα 15 πρόσωπα της Επιτροπής, ηλικίας από 55 έως 77 ετών και αφορά στα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της απιστίας σχετικής με την Υπηρεσία και της παράβασης του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου.

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ιδιώτες – Πρόεδροι Δ.Σ. και Διευθύνοντες Σύμβουλοι Ανώνυμης Εταιρείας – για συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας και απάτη από κοινού.

Συγκεκριμένα, κατά την πολύμηνη έρευνα, καθώς και από την επεξεργασία και ανάλυση του συγκεντρωθέντος υλικού, διαπιστώθηκαν πράξεις - παραλείψεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, κατά την έγκριση μεταβίβασης μετοχών της προαναφερθείσας Ανώνυμης Εταιρείας.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε οικονομική ζημία του Δημοσίου, από τη μη έγκυρη μεταβίβαση μετοχών της εταιρείας και τη μη επιστροφή της επιχορήγησης, συνολικού ποσού 1.294.493,92 ευρώ, που έλαβε με επιδότηση, στο πλαίσιο αναπτυξιακού προγράμματος που προέρχονταν από συγχρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο συγκεκριμένα, η ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου υπερβαίνει τις 210.000 ευρώ.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ότι η εν λόγω Εταιρεία υπήχθη σε Επενδυτικά Προγράμματα του Ν. 2601/1998, λαμβάνοντας επιχορήγηση 853.658 ευρώ το έτος 2000 (με ποσοστό συγχρηματοδότησης 75%) και 434.662 ευρώ το έτος 2001 (με ποσοστό συγχρηματοδότησης 80%), αναλαμβάνοντας παράλληλα την υποχρέωση η επένδυση αυτή να λειτουργεί πραγματικά για πέντε χρόνια, από την πιστοποίηση έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της και να απασχολεί πραγματικά 30 εργαζόμενους.

Στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2004, η ίδια Εταιρεία υπέβαλε αίτηση, η οποία προσκομίστηκε και υπεγράφη από 63χρονο ομογενή, στην Περιφέρεια, με σκοπό την έγκριση μεταβίβασης του 75% του μετοχικού της κεφαλαίου σε 57χρονο ημεδαπό ιδιώτη.

Όπως προέκυψε, ο Πρόεδρος, η εισηγήτρια και τα 13 μέλη της προαναφερθείσας Γνωμοδοτικής Επιτροπής, (κατά λόγω αρμοδιότητας), εισηγήθηκαν, ενέκριναν και δεν έλεγξαν τη νομιμότητα της μεταβίβασης του 75% των μετοχών της Ανώνυμης Εταιρείας. Το αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να περιέλθει σε αφερέγγυα πρόσωπα και να μην επιστραφεί η ληφθείσα επιχορήγηση, προκαλώντας οικονομική ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο.

Επομένως, προέκυψε παράβαση των όρων, σύμφωνα με τους οποίους, η παραπάνω επιχείρηση υπήχθη σε καθεστώς επιδότησης, καθώς δεν φρόντισε να τηρήσει τις υποχρεώσεις που προβλέπει η νομοθεσία για τις ενισχυόμενες επιχειρήσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για τα ανωτέρω αδικήματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέο σχέδιο της Google για την πρόληψη των ασθενειών


Το Project Baseline είναι το νέο μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα του εργαστηρίου Google X, στο οποίο είναι επικεφαλής ο Sergey Brin -συνιδρυτής της Google, σε συνεργασία με διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα και κλινικές. Στόχος της νέας αυτής προσπάθειας είναι η συλλογή δεδομένων για ένα πλήρως υγιές ανθρώπινο σώμα, έτσι ώστε να γίνεται πρόληψη ασθενειών πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Η συλλογή των πληροφοριών έχει ξεκινήσει ήδη με τη χορήγηση σωματικών υγρών και δειγμάτων ιστού από 175 εθελοντές, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά με τη συμμετοχή των κλινικών από τα πανεπιστήμια Duke και Stanford. Σύμφωνα με την αναφορά της WSJ, οι συμμετέχοντες θα μοιράζονται επίσης το γονιδίωμα τους, το ιστορικό των γονέων και πληροφορίες για τον μεταβολισμό τροφής/φαρμάκων, τον καρδιακό παλμό σε καταστάσεις stress κλπ. Όλες οι πληροφορίες συλλέγονται και θα συλλέγονται ανώνυμα, θα ανήκουν στα πανεπιστήμια και δεν θα μοιράζονται στις ασφαλιστικές εταιρείες (τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται).

Ουσιαστικά, η Google επιθυμεί να χτίσει μια τεράστια βάση δεδομένων με πληροφορίες για τον υγιή άνθρωπο και να τις επεξεργαστεί κατάλληλα εκμεταλλευόμενη την εξίσου τεράστια υπολογιστική δύναμη των εργαστηρίων της, έτσι ώστε να βρει συγκεκριμένους βιοδείκτες που θα υποδεικνύουν ότι κάτι αρχίζει να μην πηγαίνει καλά.

Είναι προφανές ότι η υγεία απασχολεί ολοένα και περισσότερο τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και ίσως μια τέτοια αξιοποίηση του Big Data να οδηγήσει στην πρόληψη σημαντικά νωρίτερα απ’ ότι οι σημερινές διαγνωστικές μέθοδοι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Boxfish: Το ορθογώνιο… ψάρι


Το boxfish (Ostracion cubicus) ή αλλιώς “ψάρι-κουτί” ανήκει στο γένος Ostracion και απαντάται σε υφάλους σε όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό και στον Ινδικό, καθώς και στον νότιο-ανατολικό Ατλαντικό.

Φτάνει σε μέγιστο μήκος τα 45 εκατοστά, ενώ -όπως δηλώνει και το όνομά του- έχει σχήμα κουτιού.

Βασικό του χαρακτηριστικό, πέρα από το σχήμα, είναι και το φωτεινό του κίτρινο χρώμα και οι μαύρες βούλες του που είναι διάσπαρτες στο δέρμα του.





Το boxfish, καθώς γερνά, η φωτεινότητα του χρώματος ξεθωριάζει αποκτώντας μπλε-γκρι χρώμα.

Το ψάρι τρέφεται κυρίως με φύκια, σφουγγάρια, καρκινοειδή και μαλάκια, ενώ αποτελεί ένα από τα αγαπημένα ψάρια των φωτογράφων λόγω… φωτογένειας.





Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2006 η Mercedes-Benz παρουσίασε το Bionic, ένα αυτοκίνητο πόλης με καινοτόμο σχεδιασμό εμπνευσμένο εξ’ ολοκλήρου από το εξωτικό ψάρι.



Διαβάστε περισσότερα...

Δύο νέα τμήματα στο μηχανογραφικό του 2015


Θα ενταχθούν στο 4ο επιστημονικό πεδίο.

Δύο νέα τμήματα θα προστεθούν στο μηχανογραφικό των υποψηφίων του 2015.

Πρόκειται για πανεπιστημιακά τμήματα που θα ενταχθούν στο 4ο επιστημονικό πεδίο των Τεχνολογικών Επιστημών και θα λειτουργήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Τα τμήματα αυτά είναι:

- Μηχανικών Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη
- Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Όπως προειπώθηκε η εκπαιδευτική λειτουργία των δυο νέων πολυτεχνικών τμημάτων θα αρχίσει το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και η σχετική απόφαση για την ένταξή τους στο 4ο επιστημονικό πεδίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και φέρει την υπογραφή του υφ. Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλου.

Με την προσθήκη του τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τα τμήματα της Αρχιτεκτονικής αυξάνονται σε 7 ενώ τα τμήματα των Μηχανικών Περιβάλλοντος αυξάνονται σε 3.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία


Προηγούνται όσοι έχουν χαρακτηριστεί οργανικά υπεράριθμοι.

Προηγείται η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που έχουν χαρακτηρισθεί οργανικά υπεράριθμοι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 14 του Π.Δ. 50/96, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 12 του Π.Δ. 100/97. Το παραπάνω αναφέρεται σε έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση Προσωπικού Βθμιας Εκπαίδευσης προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Επίσης τονίζεται ότι τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) είναι αρμόδια για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 14 και 16 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκαν από τα άρθρα 12 και 14 του Π.Δ. 100/97 και το άρθρο 1 του Π.Δ. 39/1998.

Όπως προειπώθηκε προηγείται η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που έχουν χαρακτηριστεί οργανικά υπεράριθμοι και ακολουθεί η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία λόγω ασθένειας, κατά τις διατάξεις του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 30 του Ν.3848/2010.

Έπονται και κρίνονται μαζί:

- οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ (εξαιρούνται οι αποσπασμένοι στο εξωτερικό που έχουν χάσει την οργανική τους θέση και δεν βρίσκονται στο τελευταίο έτος απόσπασης στο εξωτερικό),
- οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν από περιοχή σε περιοχή,
- οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης (βελτιώσεις)
- οι εκπαιδευτικοί των οποίων ανακλήθηκε η μετάταξη και επέστρεψαν στη ΔΔΕ όπου ανήκαν οργανικά πριν την μετάταξη και
- αυτών που μετατάχθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις με το καθεστώς της κινητικότητας (από διαθεσιμότητα) και περιλαμβάνονται στον πίνακα 1 της αριθ. 91130/Δ2/12-06-2014 (ΦΕΚ 780, τ. Γ΄) Υ.Α.

Όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί, συγκρινόμενοι συνολικά μεταξύ τους, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις προτίμησής τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω διαδικασιών ακολουθεί η προσωρινή τοποθέτηση, συγκρινόμενων συνολικά μεταξύ τους, σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες των Δ/νσεων εκπαίδευσης αυτών που μετατάχθηκαν σε συνιστώμενες θέσεις με το καθεστώς της κινητικότητας (από διαθεσιμότητα) και περιλαμβάνονται στον πίνακα 2 της αριθ. 91130/Δ2/12−06−2014 (ΦΕΚ 780, τ. Γ΄) Υ.Α.

Επίσης, στο έγγραφο επισημαίνεται ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή αυτοί που μετατάχθηκαν με το καθεστώς της κινητικότητας (από διαθεσιμότητα) σε θέσεις που έχουν συσταθεί στις Δ/νσεις, αφού δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατή η τοποθέτησή τους σε κενές οργανικές θέσεις. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα λάβουν οριστική, δηλαδή οργανική τοποθέτηση με τη διαδικασία των τοποθετήσεων του επόμενου έτους, μετά την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων της ειδικότητάς τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Υποβολή αιτήσεων για τους ακατάσχετους λογαριασμούς από τις 29 Ιουλίου


Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι.

Σε ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό τους λογαριασμό θα μπορούν να προχωρούν μέσω του TAXISnet οι φορολογούμενοι από την Τρίτη 29 Ιουλίου, ενώ μέσα σε μια ημέρα θα πληροφορούνται εάν όλα εξελίχθηκαν ομαλά ή ανέκυψε κάποιο πρόβλημα.

Απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ξεκαθαρίζει πως κάθε φυσικό πρόσωπο που φορολογείται στην Ελλάδα δικαιούται να διατηρεί έναν μοναδικό λογαριασμό, ατομικό ή κοινό, σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα, στον οποίο οι καταθέσεις είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ. Στην περίπτωση φορολογουμένων, μισθωτών ή συνταξιούχων, ο ακατάσχετος λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά οι μισθοί, συντάξεις ή και τα όποια ασφαλιστικά βοηθήματα.

Η κ. Σαββαΐδου ξεκαθαρίζει πως για τη γνωστοποίηση στη φορολογική διοίκηση του μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού του λογαριασμού, ο ενδιαφερόμενος πολίτης θα πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση - υπεύθυνη δήλωση στο περιβάλλον TAXISnet, μέσω εφαρμογής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων , με την οποία θα ενημερώνει για τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή IBAN).

Η απόφαση εφιστά την προσοχή στο εξής: κάθε ενδιαφερόμενος που γνωστοποιεί στη φορολογική διοίκηση τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό του λογαριασμό, οφείλει να ενημερώνει αμελλητί, υποβάλλοντας νέα αίτηση - υπεύθυνη δήλωση με τον ίδιο τρόπο, τον αριθμό IBAN τυχόν νέου λογαριασμού του σε περίπτωση που ο προηγούμενος -ήδη δηλωμένος- κλείσει για οποιονδήποτε λόγο ή εφόσον επιθυμεί την αλλαγή του παλαιού λογαριασμού με νέο.

Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως αποτελεί υποχρέωση του ενδιαφερομένου να έχει εξασφαλίσει ότι το πιστωτικό ίδρυμα έχει ήδη συσχετισμένο τον ΑΦΜ του με τον λογαριασμό IBAN που ως (συν)δικαιούχος προτίθεται να δηλώσει στο περιβάλλον TAXISnet.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων επεξεργάζεται σε ημερήσια βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις - υπεύθυνες δηλώσεις των ενδιαφερομένων και θα δημιουργεί αναλυτική κατάσταση σε ηλεκτρονική μορφή ανά πιστωτικό ίδρυμα, που περιλαμβάνει τα στοιχεία των ενδιαφερομένων (Α.Φ.Μ. και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού) καθώς και την ένδειξη εάν η δήλωση αφορά σε αντικατάσταση προηγούμενου λογαριασμού, για τις αιτήσεις - υπεύθυνες δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι την 12η βραδινή της προηγουμένης ημέρας.

Η κατάσταση διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στο κατά περίπτωση πιστωτικό ίδρυμα, την ίδια ημέρα και καταχωρείται αυθημερόν στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες που θα παραλαμβάνουν την αναλυτική κατάσταση οφείλουν να ελέγχουν και να αποστέλλουν, εντός της ίδιας ημέρας, διαγνωστικό αρχείο στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με όλες τις αναλυτικές εγγραφές τραπεζικών λογαριασμών.

Συγκεκριμένα, είτε θα αναφέρουν πως ο λογαριασμός δηλώθηκε επιτυχώς στο πιστωτικό ίδρυμα, ή εάν υπάρχουν προβλήματα να τα αναφέρουν (π.χ. Ο ΑΦΜ δεν αντιστοιχεί σε πελάτη του πιστωτικού ιδρύματος, ο δικαιούχος του δηλωθέντος τραπεζικού λογαριασμού αντιστοιχεί σε διαφορετικό του αιτούντος τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό, ο λογαριασμός είναι κλειστός, ο αιτών τον ακατάσχετο λογαριασμό έχει άλλον λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθού, σύνταξης, κ.α..).

Οι ενημέρωση αυτή καταχωρείται αυθημερόν στο ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και για την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου πολίτη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα εμφανίζει στην εφαρμογή το αποτέλεσμα της επεξεργασίας από το πιστωτικό ίδρυμα, έτσι ώστε ο πολίτης να ελέγχει την πορεία και το αποτέλεσμα της αίτησής του.

Μάλιστα, στην απόφαση της κ. Σαββαΐδου ξεκαθαρίζεται πως κάθε πιστωτικό ίδρυμα που παραλαμβάνει αναλυτική κατάσταση οφείλει, μετά και την αποστολή του αρχείου απορρίψεων, να ενημερώνει το πληροφοριακό του σύστημα το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Προβλέπεται δε πως η Ελληνική Ένωση Τραπεζών μπορεί να ενεργεί ως ενδιάμεσος, μεταξύ τραπεζών και ΓΓΔΕ σε κάθε περίπτωση που αυτό απαιτείται.

Τέλος, η απόφαση σημειώνει πως για το μεταβατικό στάδιο κάθε ενδιαφερόμενος που έχει γνωστοποιήσει στη φορολογική διοίκηση τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό του λογαριασμό, θα μπορεί να εκτυπώνει από το TAXISnet σχετικό αποδεικτικό γνωστοποίησης, το οποίο θα προσκομίζεται στην τράπεζα για τις δικές της ενέργειες.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ανακύκλωση… ταΐζει τους σκύλους


Μηχάνημα που ανταλλάσσει μπουκάλια με φαγητό εγκαταστάθηκε στην Τουρκία – Δείτε το βίντεο.

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια πέτυχαν οι Τούρκοι. Δηλαδή; Και θα ανακυκλώνουν και θα φροντίζουν για σίτιση των αδέσποτων σκύλων.

Η Κωνσταντινούπολη, πέρα από την Αγία Σοφία και το φαγητό της, είναι γνωστή και για τον μεγάλο αριθμό των σκύλων που δεν έχουν… σπίτι και άρα φαγητό. Ο αριθμός ξεπερνά τις 150.000. Μια εταιρεία αποφάσισε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Έτσι, κατασκεύασε ένα μηχάνημα το οποίο δέχεται πλαστικά μπουκάλια που θα ανακυκλωθούν και αντί για χρηματικό αντίτιμο βγάζει -από την άλλη πλευρά του- τροφή για τα αδέσποτα σκυλιά.

Οι ντόπιοι άρχισαν ήδη να το χρησιμοποιούν πάντως και τα τετράποδα να χορταίνουν.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μνημόνιο συνεργασίας για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου


Θα υπογραφεί μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του δήμου Αθηναίων.

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν ο δήμος Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης στο πλαίσιο υλοποίησης της πιλοτικής δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης «Ενίσχυση Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου» για την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Χ. Τρικούπη - Σόλωνος - Κάνιγγος - Βερανζέρου – Πατησίων - Πανεπιστημίου.

Σχετική απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Δήμου και το μνημόνιο συνεργασίας θα αφορά κοινές ενέργειες σε θέματα ασφάλειας, προβολής, τουρισμού και πολιτισμού με σκοπό την αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής.

Συγκεκριμένα, θα εφαρμοσθεί ένα σύστημα πρότυπης οργάνωσης και πιλοτικής υλοποίησης δράσεων και παρεχομένων υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων σε θέματα που αφορούν την διαχείριση του δημοσίου χώρου και ειδικότερα την καθαριότητα, την αποκομιδή απορριμμάτων, τον φωτισμό, τη σήμανση και οριοθέτηση της περιοχής, την κατάσταση οδών, πεζοδρομίων και πεζοδρόμων, την ελεύθερη πρόσβαση πεζών και ΑμεΑ, τη στάθμευση, την εμπορική χωροταξία, την στήριξη και ανάπτυξη πρασίνου και την ψυχαγωγία, με σκοπό η περιοχή αυτή να αποτελέσει ένα πρότυπο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου.

Όπως εκτιμά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, η καλή συνεργασία μεταξύ των ωφελούμενων επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα οδηγήσει στην ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής σε έναν ελκυστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους καταναλωτές και θα δώσει την προοπτική της σταδιακής εφαρμογής του προγράμματος και σε άλλες εμπορικές περιοχές της Αθήνας.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει αύριο η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Σερίφου


Πλούσιο πρόγραμμα με πολλούς καλλιτέχνες.

Μουσικές, θεατρικές, εικαστικές εκδηλώσεις και εργαστήρια περιλαμβάνει το 3ο Φεστιβάλ Σερίφου, που ανοίγει τις πύλες του για το κοινό αύριο και θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει τον πολιτισμό του νησιού και να προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, υπολογίζεται ότι κατά τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις του φεστιβάλ, τις 46 εκδηλώσεις παρακολούθησαν περίπου 7.500 άτομα.

Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ ανοίγει αύριο με συναυλία του Νίκου Ξυδάκη. Ακολουθούν οι συναυλίες των Βασίλη Παπακωνσταντίνου (29/7), Κωνσταντίνου Βήτα και Μανώλη Φάμελλου (31/7), Ηλία Λιούγκου (2/8), Βαγγέλη Κορακάκη (6/8), Βασίλη Γισδάκη (8/8), Παναγιώτη Μάργαρη και Ανδριάνας Μπάμπαλη (10/8), Ψαραντώνη (12/8), Σόνιας Θεοδωρίδου (17/8) και Χρήστου Θηβαίου (20/8).

Επίσης, θα παρουσιαστούν οι θεατρικές παραστάσεις «Madre Dolorosa- Ο Έρωτας», θεατρικό αναλόγιο της Σόνιας Ζαχαράτου με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (11/8) και «Βρες τον», μονόλογος της Αμάντας Μιχαλοπούλου με τη Μαρία Κουμπάνη (1/8).

Οι εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν στο Θέατρο της Κάτω Χώρας. Θα πλαισιωθούν από φεστιβάλ σουραυλιού (3/8), παιδικό μουσικό εργαστήρι (4/8), ομαδική εικαστική γραφιστική έκθεση της ΑΚΤΟ (26 Ιουλίου- 20 Αυγούστου), ομαδική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών, όπου δέκα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο ζωγραφίζουν τη Σέριφο (27 Ιουλίου- 20 Αυγούστου) και εργαστήρια δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα Βίκυ Θεοδωροπούλου (6-19 Αυγούστου).



Διαβάστε περισσότερα...

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών


Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 2633/2014 απόφασή του, απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) που ζητούσε να ακυρωθεί η εγκύκλιος του πρώην υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου που έδινε την δυνατότητα να απολύουν μαζικά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και να μειώσουν το ποσό των αποζημιώσεων.

Η ΟΙΕΛΕ υποστήριζε ότι η εκτέλεση της εγκυκλίου θα έχει ως συνέπεια τις απολύσεις για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς να χρειάζεται αναφορά (ενώ η μέχρι τώρα νομοθεσία προέβλεπε απολύσεις για ρητά κατονομαζόμενους λόγους) με χαμηλότερες αποζημιώσεις και χωρίς έλεγχο νομιμότητας από το υπουργείο.

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της ΟΙΕΛΕ, κρίνοντας ότι οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι, όπως είναι η επίμαχος του υπουργού Παιδείας, δεν μπορούν να προσβληθούν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Επίσης, σημειώνει η απόφαση ότι οι πιθανές αρνητικές συνέπειες σε βάρος των εκπαιδευτικών προέρχονται από την εφαρμογή της νομοθεσίας και όχι από την επίμαχη ερμηνευτική εγκύκλιο.

Η μειοψηφία έκρινε ότι η επίμαχη εγκύκλιος εισάγει νέες ρυθμίσεις κανονιστικού περιεχομένου, με τις οποίες καταργούνται οι διατάξεις περί απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια μπορεί η εγκύκλιος να ελεγχθεί από το ΣτΕ, ενώ χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την εγκύκλιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαφωνούν οι Πρυτάνεις με τις ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές


Κατά των νομοθετικών ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές τάσσεται το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, κάνοντας λόγο για προβλήματα στο σύνολο των Πανεπιστημίων της χώρας.

«Αδιαφορώντας για τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρουν κατά μείζονα λόγο οι ψηφισθείσες κατά τον περασμένο Μάιο, αλλά και οι σχεδιαζόμενες νέες ρυθμίσεις, το υπουργείο Παιδείας οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών χιλιάδων φοιτητών/φοιτητριών και στην ουσιαστική συρρίκνωση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων. Παράλληλα, το μέτρο αυτό θα θίξει και τα Κεντρικά Πανεπιστήμια, τα οποία θα καταρρεύσουν υπό το βάρος της, για ακόμη μια φορά, αλόγιστης και άμετρης αύξησης των φοιτητών τους, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισακτέων σε πολλά ακαδημαϊκά Τμήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Σύνοδος των Πρυτάνεων καλεί το υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει σε καμία νέα ρύθμιση για επιπλέον μετεγγραφές, αλλά να διαβουλευθεί με τα Πανεπιστήμια «προκειμένου να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία των Ιδρυμάτων».

Παράλληλα, οι πρυτάνεις απευθύνουν έκκληση προς τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών να αυξηθεί η χρηματοδότηση των ανώτατων ιδρυμάτων, καθώς, όπως αναφέρουν, οι νέες μειώσεις στους προϋπολογισμούς τους θα καταστήσουν ανέφικτη την εκπλήρωση της αποστολής τους προς την κοινωνία και την Πολιτεία.

Όπως σημειώνουν ειδικότερα, οι προϋπολογισμοί για το οικονομικό έτος 2015 είναι μειωμένοι στο σκέλος των τακτικών λειτουργικών δαπανών έως και 20% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2014 και ζητείται να εμφανίζουν πλεόνασμα σε ποσοστό 9% των συνολικών εσόδων.

«Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι η συνολική μείωση του τακτικού προϋπολογισμού ανέρχεται έως και στο ποσοστό του 29%. Η μείωση αυτή έρχεται να προστεθεί στον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό λειτουργικών δαπανών του έτους 2014, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση τη διετία 2013- 2015 να τείνει στο 50%», τονίζουν.

Την ίδια στιγμή, στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους προέδρους των ΤΕΙ θα συζητηθεί και το θέμα των μετεγγραφών, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει νέα ρύθμιση πέραν αυτής που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Μάιο.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι από το υπουργείο Παιδείας έγινε προσπάθεια να περιοριστεί η περικοπή στα ΑΕΙ στα χαμηλότερα επίπεδα, κρατώντας ανέπαφη την επιχορήγηση για τη σίτιση και στέγαση, ενώ συγχρόνως καταβάλλεται προσπάθεια ενίσχυσης των χρηματοδοτήσεων του ΠΔΕ και των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ.


Διαβάστε περισσότερα...

Του αφαίρεσαν 232… δόντια


Σε μια εξαγωγή δοντιών, διαφορετική από τις συνηθισμένες, υποβλήθηκε ένας νεαρός Ινδός, 17 ετών, κατά την οποία οι γιατροί του αφαίρεσαν περισσότερα από 200 δόντια.

Ο νεαρός υποβλήθηκε σε χειρουργείο, διάρκειας 6 ωρών, για να καταφέρουν οι 4 γιατροί να αφαιρέσουν από τον μαθητή 232 δόντια.

Στο στόμα του Ασίκ Γκαβάι είχαν μεγαλώσει 232 μικρά «δόντια» μέσα στο στόμα του, λόγω ενός καλοήθη οδοντιατρικού όγκου.

Τα «δόντια» βρίσκονταν μέσα στο οστό, κάτω δεξιά στο σαγόνι, και δεν ήταν ορατά μέσα από το στόμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των γιατρών, η εγχείρηση χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνη», ενώ θα χρειαστεί να περάσουν 3-4 μήνες για την πλήρη αποθεραπεία του 17χρονου.

«Είναι συχνό φαινόμενο, ένας άνθρωπος να έχει έναν μικρό αριθμό από ασχημάτιστα δόντια, αλλά τόσα πολλά είναι εξαιρετικά σπάνιο. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις με 50-60 ασχημάτιστα «δόντια».








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΗ: Επανασυνδέσαμε το ρεύμα στον τετραπληγικό στη Νέα Αγχίαλο


Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ γνωστοποιεί ότι προχώρησε άμεσα στην επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι του τετραπληγικού στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας μετά την ενημέρωση που είχε από τη βουλευτή Ζέττα Μακρή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια ενημέρωσης από τη βουλευτή κα Ζέτα Μακρή για περίπτωση καταναλωτή που χρήζει μηχανικής υποστήριξης και δεν είχε υποβάλει αίτηση ένταξης στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών για συμπολίτες μας αυτής της κατηγορίας, η ΔΕΗ ΑΕ ενημερώνει ότι προχώρησε άμεσα μόλις ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο πρόβλημα του καταναλωτή σε επανασύνδεση της ηλεκτροδότησής του.

Επαναλαμβάνουμε δημόσια έκκληση σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ειδικότερα όσους χρήζουν μηχανικής υποστήριξης να υποβάλουν τηλεφωνική αίτηση στο 11770 προκειμένου να ενημερωθεί η ΔΕΗ και να διασφαλισθεί η αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή τους».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγή εμπόρων στο ΣτΕ για τις Κυριακές


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ομοσπονδίες εμπόρων και υπαλλήλων, καταστηματάρχες και έμποροι, ζητώντας να ανασταλεί και ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, δύο εμπορικές εταιρείες που έχουν καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δέκα έμποροι.

Στην προσφυγή τους αναφέρουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση που επιτρέπει πιλοτικά για έναν χρόνο την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, είναι «εξαιρετικά βλαπτική» για τους εμπόρους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, καθώς λόγω του ανταγωνισμού αναγκάζονται να εργάζονται και τη μοναδική ημέρα της εβδομάδας που είχαν αργία.

Ακόμη, επισημαίνεται στην προσφυγή, ότι επεκτάθηκε η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές και σε περιοχές μη τουριστικές, με συνέπεια η επίμαχη υπουργική απόφαση να είναι παράνομη, ενώ για την επέκταση αυτή δεν υπάρχουν στοιχεία που να τη δικαιολογούν.

Επίσης χαρακτηρίζουν παράνομη την επίμαχη υπουργική απόφαση γιατί πριν την έκδοσή της δεν προηγήθηκε διαβούλευση, όπως απαιτεί ο νόμος, με τους φορείς των εμπόρων και των υπαλλήλων καταστημάτων, αλλά και επειδή δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εκπρόθεσμα, δηλαδή μετά την πάροδο της προβλεπόμενης από τον νόμο προθεσμίας.

Υπογραμμίζουν ακόμη, ότι η υπουργική απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης και την Ευρωπαϊκή οδηγία 94/104/1993, με τις οποίες καθιερώνεται η Κυριακή ως ημέρα αργίας και απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση των εργαζομένων.

Παράλληλα, παραβιάζει και σωρεία διατάξεων και αρχών του Συντάγματος, όπως είναι αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας, αλλά και η υποχρέωση του κράτους για την προστασία της οικογένειας (άρθρο 21), της θρησκευτικής ελευθερίας και της άσκησης του δικαιώματος λατρείας κατά την καθιερωμένη αργία της Κυριακής (άρθρο 13), της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της συμμετοχής στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και την απαγόρευση του ελεύθερου ανταγωνισμού (άρθρα 5 και 22).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καύση νεκρών με μια απλή δήλωση - Τι προβλέπει σχετική τροπολογία


Το «πράσινο» φως δόθηκε στη δημιουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), με πρόσθετη τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Θεσσαλονίκης». Για τη δημιουργία αυτών των Κέντρων σε περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου πόλεων θα αποφασίζουν οι Δήμοι.

Στην τροπολογία περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα των Δήμων που διαχειρίζονται κοιμητήρια να ιδρύουν εντός αυτών μονάδες αποτέφρωσης οστών νεκρών, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που ανακύπτουν μετά την εκταφή με την αναζήτηση χώρων για την φύλαξη των οστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αποτέφρωση νεκρών ορίζεται ότι «συντάσσεται ληξιαρχική πράξη εντός 60 ημερών από το θάνατο» και αφού προηγουμένως προσκομιστεί έγγραφη δήλωση ή σημείωμα του θανόντος ότι επιθυμούσε την αποτέφρωση της σορού του. Αντίθετα, η αίτηση μπορεί να υπογραφεί από τους συζύγους, τους συντρόφους με σύμφωνο συμβίωσης ή από συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού.

Τις προωθούμενες ρυθμίσεις, υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Διαβάστε την τροπολογία ΕΔΩ


Διαβάστε περισσότερα...

Δικογραφία για τα...γαϊδουράκια της Λίνδου


Δικογραφία σχηματίστηκε χθες κατά του Συλλόγου Ονηλατών της Λίνδου αναφορικά με τα γνωστά γαϊδουράκια που μεταφέρουν τους τουρίστες στην Ακρόπολη.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα εν λόγω ζώα δεν είναι πιστοποιημένα με βιβλιάρια υγείας, βασανίζονται και δεν τηρούνται ούτε οι βασικές συνθήκες σίτισής τους.

Το θέμα θεωρείται μείζονος σημασίας αφού ως γνωστόν δεκάδες επισκέπτες κάθε μέρα χρησιμοποιούν στη Λίνδο τα γαϊδουράκια και είναι μια "επιχείρηση" που λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον ιστορικό οικισμό της Ρόδου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς γιατρούς το νοσοκομείο Μεσολογγίου


«Προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες της Καρδιολογικής κλινικής της Νοσηλευτική Μονάδας Αγρινίου μετακινούμε τον ιατρό Συρογιαννίδη Δημήτριο Επιμελητή Α΄Καρδιολογίας , από την νοσηλευτική μονάδα Μεσολογγίου στην νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας για την πραγματοποίηση εφημερίας στις 26-7-2014 αντί εφημερίας Νοσηλευτικής Μεσολογγίου». Αυτό είναι το έγγραφο με το οποίο ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, ανακοίνωσε την μετακίνηση του καρδιολόγου γιατρού που έχει εφημερία το Σάββατο, από το νοσοκομείο Μεσολογγίου στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην επιστολή τα περιστατικά της περιοχής Μεσολογγίου, Ναυπάκτου θα πρέπει να διακομίζονται στο Αγρίνιο, καθώς το Σάββατο δεν θα υπάρχει ούτε παθολόγος με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου Μεσολογγίου μέχρι να το μετατρέψουν σε κέντρο υγείας, ενώ την Δευτέρα το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή σύσκεψη μεταξύ των εργαζομένων του νοσοκομείου και των κατοίκων της περιοχής προκειμένου να πάρουν αποφάσεις.

Δείτε το έγγραφο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...