Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Επισπεύστηκε η συγγραφή των νέων σχολικών βιβλίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος του υπουργείου να προλάβουν την έναρξη του σχολικού έτους 2014-15.

Υποχρεωμένο να επισπεύσει τη σχετική προκήρυξη συγγραφής διδακτικών εγχειριδίων ήταν το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συντμηθεί ο χρόνος συγγραφής επειδή τα συγκεκριμένα εγχειρίδια θα έπρεπε να παραδοθούν στους μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους 2014-15.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας μετά από σχετική ερώτηση για το σύντομο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την προκήρυξη μέχρι την παράδοση των βιβλίων, θέμα που είχε αναδείξει το newsbeast.gr.

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι η σχετική προκήρυξη υπεγράφη από τον πρόεδρο του ΙΕΠ καθώς η συγκεκριμένη δαπάνη έχει ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο υλοποιείται από το ΙΕΠ.

Τα βιβλία θα γραφούν με ίσους όρους για όλους αφού τα προγράμματα σπουδών δεν ήταν γνωστό αν θα δημοσιεύονταν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όπως προτάθηκαν ή θα τροποποιούνταν. Επιπλέον, τα εγχειρίδια που θα κατατεθούν θα κριθούν από επιτροπές που θα συγκροτηθούν με απόλυτη διαφάνεια.

Όσον αφορά τη συγγραφή των υπόλοιπων εγχειριδίων του Γενικού Λυκείου, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η σχετική προκήρυξη προβλέπεται να έχει εκδοθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2014, αφού προηγουμένως καταρτισθούν τα προβλεπόμενα προγράμματα σπουδών και οι προδιαγραφές συγγραφής, ενώ ο χρόνος παράδοσής τους τοποθετείται περί τα μέσα Ιουνίου 2015.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.