Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Προσβλήθηκε από Έμπολα ο αρχίατρος που φρόντιζε ασθενείς στη Σιέρα Λεόνε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Εθνικό ήρωα» τον χαρακτήρισε η υπουργός Υγείας της χώρας.
Ο αρχίατρος που προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε προσβλήθηκε και ο ίδιος από τον ιό, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Ο 39χρονος Σέιχ Ούμαρ Χαν, ο «εθνικός ήρωας», όπως τον χαρακτήρισε το υπουργείο Υγείας, ήταν επικεφαλής των ομάδων που προσπαθούσαν να ελέγξουν την επιδημία η οποία έχει σκοτώσει 206 ανθρώπους στη χώρα.

Ο Έμπολα σκοτώνει το 90% των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον ιό, καθώς δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα κάποια θεραπεία ή εμβόλιο για την καταπολέμησή του.

Τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια αυτή στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Χαν, ένας ιολόγος που λέγεται ότι έχει θεραπεύσει περισσότερους από 100 ασθενείς μέχρι σήμερα, μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης το γραφείο Τύπου της προεδρίας της δημοκρατίας.

Η υπουργός Υγείας Μιάτα Κάργκμπο τον χαρακτήρισε «εθνικό ήρωα» και τόνισε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να σωθεί ο γιατρός.

Στα τέλη Ιουνίου ο Χαν είχε πει στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ανησυχούσε για τον εαυτό του.

«Φοβάμαι για τη ζωή του, επειδή αγαπώ τη ζωή. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πέφτουν θύματα της ασθένειας επειδή σε εμάς καταφεύγουν πρώτα όσοι έχουν προσβληθεί από αυτήν. Κινδυνεύεις ακόμη και αν φοράς την προστατευτική στολή» είχε δηλώσει στη συνέντευξή του.

Πριν από τρεις ημέρες, τρεις νοσοκόμες που εργάζονταν στο ίδιο ιατρικό κέντρο, μαζί με τον Χαν, πέθαναν από τον ιό του Έμπολα.

Η επιδημία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο από τη νοτιοανατολική Γουινέα και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε όλη την περιοχή. Τα συμπτώματα της άκρως μεταδοτικής ασθένειας περιλαμβάνουν διάρροια, εμετούς και αιμορραγία, εσωτερική και εξωτερική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.