Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Από αθλητής… άστεγος!


Ένας από τους αθλητές της ομάδας που είχε στείλει η Σιέρα Λεόνε στους αγώνες της Κοινοπολιτείας που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στην Αγγλία βρέθηκε χθες στο Λονδίνο άστεγος!



Ο Τζίμι Τορόνκα είναι 20 ετών και είναι ο καλύτερος σπρίντερ της Σιέρα Λεόνε! Στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στην Αγγλία συμμετείχε με την ομάδα της χώρας αλλά μετά το τέλος τους ήταν εξαφανισμένος!

Χθες λύθηκε το μυστήριο αυτό! Ο Τορόνκα συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας στους δρόμους του Λονδίνου΄έχοντας λήξει η βίζα της παραμονής του στη χώρα!

Αργότερα, όταν μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις των Αρχών διαπιστώθηκε από την ταυτοποίηση στοιχείων που του έγινε, ότι πρόκειται για τον σπρίντερ της ομάδας της Σιέρα Λεόνε ο οποίος είχε λάβει μέρος στους Αγώνες.

Ο Τορόνκα δεν είχε επιστρέψει ποτέ στη χώρα! Γιατί; Ο ίδιος ανέφερε…

«Μετά το τέλος των Αγώνων στη Γλασκόβη ήθελα να πάω για λίγο στο Λονδίνο να το δω. Όμως μου έκλεψαν την τσάντα στην οποία είχα τα χρήματά μου και το διαβατήριό μου. Φοβήθηκα να πάω στην Αστυνομία γιατί υπέθεσα ότι θα με προχωρούσε στη σύλληψή μου», υποστήριξε.

Στη συνέχεια ο Τορόνκα βρήκε έναν γνωστό του και φιλοξενήθηκε στο σπίτι του για λίγο χρόνο. Παρακολουθώντας έναν αφρικανικό τηλεοπτικό σταθμό έμαθε ότι –μετά τον θείο του- πέθανε και η μητέρα του από τον έμπολα!

Αργότερα, πως ξεψύχησαν και οι τρεις υιοθετημένες αδελφές του και ένας αδελφός του από τον έμπολα. Μετά από αυτό τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Ο γνωστός του του ζήτησε να αποχωρήσει από το σπίτι με αποτέλεσμα με μείνει χωρίς λεφτά και να γυρνάει στους δρόμους του Λονδίνου και να κοιμάται στα παγκάκια.

«Κάποιες ημέρες δεν έβαλα τίποτα στο στόμα μου, έκανα μπάνιο στις δημόσιες τουαλέτες και κοιμόμουν στα πάρκα», αναφέρει ο αθλητής από τη Σιέρα Λεόνε!

Ο Τορόνκα βρέθηκε σε κακή κατάσταση, αδυνατισμένος αρκετά. Οι Αρχές τον περιθάλπουν. Μέχρι τώρα δεν έχει αποφασισθεί εάν θα τον ωθήσουν να επιστρέψει στη χώρα του, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να μείνει στην πρωτεύουσα στην Αγγλίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Η υπέροχη απάντηση στους bullies που προσπάθησαν να ντροπιάσουν έναν άγνωστο που διασκέδαζε


Ένας άντρας χόρευε, κάποιοι τον κορόιδεψαν για τα κιλά του και το ίντερνετ ανέλαβε να του κάνει το πάρτι της ζωής του.

Πριν από λίγο καιρό δύο φωτογραφίες ενός άντρα έγιναν αιτία χλευασμού από αγνώστους στο ίντερνετ. Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται ο άντρας που διασκεδάζει χορεύοντας σε κάποια εκδήλωση και αμέσως μετά διακρίνεται ο ίδιος άνθρωπος να έχει διακόψει το χορό και να δείχνει ντροπιασμένος με το κεφάλι σκυμμένο. Τα trolls που βρήκαν το περιστατικό αστείο έγραφαν πως ο ο άντρας χόρευε και όταν κατάλαβε πως τον έβγαζαν φωτογραφίες και γελούσαν μαζί του, σταμάτησε από την ντροπή του. Στην δημοσίευσή τους δεν έδειχναν κανένα σημάδι μεταμέλειας. αλλά χαρακτήριζαν ειρωνικά το θύμα τους "specimen" (δείγμα).

Η υπέροχη απάντηση στους bullies που προσπάθησαν να ντροπιάσουν έναν άγνωστο που διασκέδαζε

Την φωτογραφία εντόπισε μια γυναίκα από το Λος Άντζελες και αποφάσισε πως αυτό δεν έπρεπε να περάσει έτσι. Αντί να ασχοληθεί με εκείνους που επιτέθηκαν στον άντρα, προσπάθησε να τον εντοπίσει και να του κάνει μια έκπληξη που πλέον έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Η Cassandra Fairbanks και οι 1726 γυναίκες μέλη του ακτιβιστικού κλαμπ The Coconut Oil Friendship Club προσκάλεσαν τον άγνωστο να εμφανιστεί προκειμένου να γίνει ένα πάρτι μόνο για αυτόν. Με το hashtag #finddancingman ζήτησαν από όποιον μπορεί να βοηθήσει ώστε να τον εντοπίσουν και σύντομα κατάφεραν να τον βρουν. Ο Sam δέχτηκε την πρόταση αποκαλύπτοντας την ταυτότητά του και ευχαρίστησε συγκινημένος όσους αποφάσισαν πως δικαιούται ένα πάρτι.

Η υπέροχη απάντηση στους bullies που προσπάθησαν να ντροπιάσουν έναν άγνωστο που διασκέδαζε




Μετά την καμπάνια των γυναικών, χιλιάδες χρήστες ζητούν na βοηθήσουν για το πάρτι που θα γίνει σε δύο εβδομάδες και αναμένεται να αφήσει εποχή. Ο Pharrell Williams θα τραγουδήσει και ο Moby μόλις ανέλαβε χρέη dj.


Πηγή: http://www.lifo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η νέα μανία στις αυστραλέζικες selfies


Έχουν φάει γερό κόλλημα.

Το κουόκα είναι ένα χαριτωμένο ζωάκι που ζει στην Αυστραλία. Θεωρείται ως ένα από τα πιο χαρούμενα στην εμφάνιση. Και πλέον έχει γίνει trend στις selfies των νεαρών Αυστραλών.






















Διαβάστε περισσότερα...

Παρεμβάσεις για την ρατσιστική αστυνομία του Φέργκιουσον


"Ξηλώνω τη ρατσιστική αστυνομία του Φέργκιουσον"

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να «ξηλώσει» την αστυνομία του Φέργκιουσον δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση μιας καταδικαστικής έκθεσης για ρατσισμό και για τις συστηματικές διακρίσεις εναντίον των μαύρων.

Όπως ανακοίνωσε επίσης η αμερικανική δικαιοσύνη μέσω της έρευνας, ανακαλύφθηκαν ρατσιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδεικνύουν τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την αστυνομία της πόλης στο Μιζούρι όπου ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον, δολοφόνησε τον Αύγουστο του 2014 τον άοπλο έφηβο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες, όλη μας την ισχύ για να εξασφαλιστεί ότι η κατάσταση αλλάζει εκεί. Θέλω να πω ότι θα γίνουν τα πάντα για να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές» είπε ο Έρικ Χόλντερ. Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενδεχόμενου ξηλώματος της αστυνομίας του Φέργκιουσον, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε επίσης ότι "σοκαρίστηκε" από τα ευρήματα της ομοσπονδιακής έρευνας που ακολούθησε την δολοφονία του νεαρού αφροαμερικανού και τις ταραχές σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νωρίτερα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είχε αναφέρει ότι επικρατεί η αίσθηση ότι ο ρατσισμός στην αστυνομία του Φέργκιουσον «δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση».


----------

Ομπάμα: Ο ρατσισμός της αστυνομίας στο Φέργκιουσον δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό

O Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε σήμερα ότι ο ρατσισμός που επέδειξε η αστυνομία στο Φέργκιουσον του Μιζούρι – για την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης μόλις δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία της καταλογίζει ότι εφαρμόζει τακτικές διακρίσεων εναντίον των μαύρων –, δεν αποτελεί «μεμονωμένο περιστατικό».

«Δεν πιστεύω ότι αυτό αποτελεί ένα τυπικό δείγμα του τι συμβαίνει στην χώρα, πάντως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Sirius XM.

Ο Ομπάμα απάντησε με αυτή τη φράση σε μια ερώτηση σχετικά με την έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη με θέμα τις πρακτικές ρατσισμού και διακρίσεων της αστυνομίας στο Φέργκιουσον.

Η μικρή πόλη έγινε θέατρο διαδηλώσεων και ταραχών αφότου ο νεαρός Αφροαμερικανός, Μάικλ Μπράουν, έχασε την ζωή του από πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον τον Αύγουστο του 2014.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων και της αστυνομίας δεν υφίσταται πλέον» προσέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Υπάρχουν πρόσωπα ή υπηρεσίες ολόκληρες που δεν έχουν εκπαιδευτεί ή ευαισθητοποιηθεί στο γεγονός ότι πρέπει να προστατεύουν και να υπηρετούν όλους τους πολίτες, όχι μόνο ορισμένους», υπογράμμισε ο Ομπάμα επικαλούμενος το απόφθεγμα της αμερικανικής αστυνομίας «Προστατεύουμε και Υπηρετούμε».


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οργή στην Αίγυπτο για το "ροζ" βίντεο στις πυραμίδες


Η Αίγυπτος ερευνά με ποιον τρόπο ξένοι τουρίστες κατάφεραν να γυρίσουν ένα πορνογραφικό βίντεο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

"Υπάρχει παράνομο αμοντάριστο οπτικό υλικό με πορνογραφικές σκηνές στην περιοχή των πυραμίδων το οποίο γύρισε μία ξένη τουρίστρια", ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη ο υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ αλ Νταμάτι, ο οποίος πρόσθεσε ότι ανέθεσε την διερεύνηση της υπόθεσης στον εισαγγελέα.

Το διάρκειας 10 λεπτών βίντεο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο τον περασμένο χρόνο, έγραψε η τοπική εφημερίδα Al Masry Al Youm, αλλά έλαβε διαστάσεις μόλις αυτή την εβδομάδα όταν η εφημερίδα φιλοξένησε σχετικό δημοσίευμα συνοδευόμενο από φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν μία γυμνόστηθη γυναίκα, αλλά το επίμαχο σημείο έχει υποστεί επεξεργασία ώστε να διακρίνεται θολά. Πρόκειται για την 23χρονη πορνοστάρ Aurita.

Η εφημερίδα έγραψε ότι στο βίντεο εμφανίζονται ρωσόφωνοι τουρίστες να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις κοντά στις 4.500 ετών πυραμίδες της Γκίζας και στην Σφίγγα. Το Ρόιτερς, πάντως, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο του βίντεο.

Η είδηση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μέσω του Διαδικτύου σε αυτή τη συντηρητική μουσουλμανική χώρα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν και την αρχαία πόλη Χάτρα


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν τα ερείπια της αρχαίας πόλης Χάτρα, ηλικίας 2.000 ετών, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων.



Ο αξιωματούχος δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το υπουργείο πληροφορήθηκε από υπαλλήλους του που βρίσκονται στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, ότι οι τζιχαντιστές κατεδάφισαν τα ερείπια της Χάτρα σήμερα.





Ο αξιωματούχος είπε ότι είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ότι το υπουργείο δεν έχει λάβει φωτογραφίες που να δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ωστόσο, κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο Ρόιτερς ότι νωρίς σήμερα το πρωί άκουσε μία ισχυρή έκρηξη και ότι άλλοι κάτοικοι γειτονικής περιοχής ανέφεραν ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ έχουν καταστρέψει μερικά από τα μεγαλύτερα οικοδομήματα της Χάτρα και ότι κατεδαφίζουν τα μικρότερα με μπουλντόζες.

Η Χάτρα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 110 χιλιομέτρων νοτίως της Μοσούλης, της μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

Μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των Ασσυρίων, αραβικές φυλές μετανάστευσαν στη βόρεια περιοχή της Μεσοποταμίας και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή που αργότερα ονομάστηκε Χάτρα. Τον 3ο αιώνα η Χάτρα ιδρύθηκε ως πόλη στο βασίλειο των Σελευκιδών.



Υπήρξε σημαντική οχυρωμένη συνοριακή πόλη και άντεξε επανειλημμένες επιθέσεις από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Στην πόλη διακρίνονται οι επιρροές του ελληνικού πολιτισμού με άλλες (της Μεσοποταμίας, της Χαναανικής) και είναι προστατευόμενο μνημείο κληρονομιάς της UNESCO.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς στο μουσείο της Μοσούλης και πριν από λίγες μέρες ισοπέδωσαν με μπουλντόζες την αρχαία ασσυριακή πόλη Νιμρούντ, γεγονός που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την UNESCO να καταγγέλλουν ότι πρόκειται για «έγκλημα πολέμου».



Διαβάστε περισσότερα...

SOS για τη γέφυρα της Κόνιτσας


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι κάτοικοι της Κόνιτσας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ιστορική γέφυρα της περιοχής, η οποία απειλείται με κατάρρευση. Οι ρίζες από τους κισσούς και τα φυτά που έχουν φυτρώσει στα τόξα της γέφυρας φθείρουν τον ασβέστη και αν δεν υπάρξει παρέμβαση το γεφύρι της Κόνιτσας σύντομα θα έχει την τύχη αυτού της Πλάκας.

Δείτε τις φωτογραφίες:










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο γεωλόγος που αμφισβητεί την Περιστέρη για την Αμφίπολη


Δύο νέα σημεία που φαίνεται να ανατρέπουν τα έως τώρα δεδομένα της ανασκαφής στην Αμφίπολη, παρουσίασε ο γεωλόγος Ευάγγελος Καμπούρογλου, ο οποίος πρόσφατα είχε αμφισβητήσει τις αναφορές της Κατερίνας Περιστέρη σχετικά με τα ευρήματα στον Λόφο Καστά.

Στην 28η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη το 2014, ο κ. Καμπούρογλου κατέληξε σε τρία συμπεράσματα σχετικά με την Αμφίπολη.

Αρχικά στην ομιλία του, τόνισε ότι ο Λόφος Καστά είναι φυσικός και όχι τύμβος, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τη θέση του Λέοντα.

Ο κ. Καμπούρογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Λέων της Αμφίπολης να έχει στηθεί στη συγκεκριμένη βάση στην κορυφή του λόφου. Σύμφωνα με τον γνωστό γεωλόγο και συνεργάτη της Κατερίνας Περιστέρη στην ομάδα των ανασκαφών, το εύρημα που εγείρει τα περισσότερα ερωτήματα είναι ο κιβωτιόσχημος τάφος.

Όπως κατέληξε ο κ. Καμπούρογλου, ο κιβωτιόσχημος τάφος δεν ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 3ου π. Χ. αιώνα, αλλά είναι μεταγενέστερος του ταφικού μνημείου.

Δείτε τα βίντεο:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το παιδί θύμα του Bullying που αντέδρασε και έγινε θρύλος


Το παιδί θύμα του Bullying που αντέδρασε και έγινε θρύλος, σώζοντας ζωές. Ο 15χρονος, Casey Heynes, έγινε ξαφνικά διάσημος ως το αγόρι που αντέδρασε στον νταή.



Φαντάζομαι όλοι σας έχετε δει το σχετικό βίντεο. Ένας κοντούλης και αδύνατος "νταής" επιτίθεται και προσπαθεί να ντροπιάσει ένα μεγαλύτερο σε όγκο αγόρι σε κάποιο σχολείο και όλο το γεγονός το τραβάει σε βίντεο ένας φίλος του.


Κάποια στιγμή το θύμα δεν αντέχει άλλο (δεν φαίνεται να προσπαθεί και κάποιος να τον γλιτώσει) και ξεσπάει με πολύ επιθετικό τρόπο προς τον νταή πιτσιρικά αρπάζοντας τον για να τον σηκώσει ψηλά και να τον "σκάσει" στο έδαφος με πολύ δύναμη.

Το βίντεο κλείνει δείχνοντας το πρώην θύμα να φεύγει από το σημείο και τον θύτη να προσπαθεί να περπατήσει μετά την ρίψη. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν μετά κανείς από τους δύο δεν είχε κάποια σωματική βλάβη από το περιστατικό αλλά μόλις το βίντεο είδε το φως του ίντερνετ όλα αλλάξαν.

Το θύμα, ο 15χρονος Casey Heynes έγινε ξαφνικά διάσημος ως το αγόρι που αντέδρασε στον νταή, όλα τα μεγάλα κανάλια και όχι μόνο της Αυστραλίας, ήθελαν να του μιλήσουν, σελίδες άνοιξαν στο facebook υπέρ του με χιλιάδες μέλη που αποκαλούσαν τον ίδιο "θρύλο" και "Τιμωρό" ενώ τον bully "ποντικό". Η φήμη του έφτασε μέχρι το σημείο που ο Justin Bieber τον επισκέφτηκε στο σχολείο του και αργότερα τον ανέβασε στην σκηνή στην συναυλία του ως "αληθινό ήρωα".

Πριν, άνθρωποι περνούσαν από δίπλα και με φώναζαν "χοντρό", μου πετούσαν μπουκάλια νερό, τον χτυπούσαν στην πλάτη και του έβαζαν τρικλοποδιές. Μετά από 3 χρόνια εκφοβισμού και επιθέσεων παραδέχεται ότι είχε σκεφτεί ακόμη και την αυτοκτονία αλλά τώρα "περνάνε από δίπλα μου και με φωνάζουν ήρωα".



Όμως η αντίδρασή του δεν έσωσε πιθανότατα μόνο την δική του ζωή, "μια κοπέλα μου έστειλε ένα μήνυμα στο facebook ότι της έσωσα την ζωή. Είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει, αλλά όταν είδε την ιστορία μου αποφάσισε να μην το κάνει" είπε ο ίδιος στην telegraph.

O 19χρονος σήμερα Casey δουλεύει ως σύμβουλος θυμάτων bullying και παραδέχεται ότι η αντίδρασή του προήλθε από τον φόβο του ότι θα του έκαναν ακόμη χειρότερα πράγματα και αντέδρασε για να "εξουδετερώσει" την κατάσταση.

Αν και οι περισσότεροι τέθηκαν αμέσως στο πλευρό του Casey, και είναι λογικό, αν κοιτάξει κανείς το βίντεο θα προσέξει ότι αλλος πιτσιρικάς "σκάει" με πολύ άσχημο τρόπο στο έδαφος και ξυστά από το πεζοδρόμιο ενώ αν έπεφτε λίγο πιο δίπλα μπορεί να τραυματιζόταν πολύ άσχημα και να καταστρεφόντουσαν δύο ζωές, και του θύτη και του θύματος.

Η αντίδραση του Casey είναι απόλυτα λογική αλλά έγινε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και εδώ, επιστρέφουμε πάλι στο άρθρο που ανεβάσαμε για το πως οι πολεμικές τέχνες, πάντα υπό έναν σωστό δάσκαλο και όχι όποιον να ναι, βοηθάνε ένα θ;Yμα του bullying. Η βία δεν μπορεί να είναι απάντηση στην βία αλλά όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο και σε αναγκάζουν να αμυνθείς καλό είναι να ξέρεις πως θα το κάνεις όσο το δυνατόν πιο σωστά και "αναίμακτα".

Μπορεί να είναι εύκολο να βαφτίσουμε τον Bully του βίντεο ως τον "κακό" αλλά σκεφτείτε ότι πολλοί έχουν υπάρξει θύματα οι ίδιοι ή είναι ταυτόχρονα θύματα κάπου αλλού, π.χ. στο σπίτι τους. Θέλει κατανόηση και προσοχή η αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών όχι ... να βγάλουμε τις τσουγκράνες.




Πηγή: http://www.sport24.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Aegean για τους τρεις τραυματίες από τις αναταράξεις στην πτήση από Ζυρίχη


Δύο επιβάτες και μία αεροσυνοδός τραυματίστηκαν ελαφρά, εξ αιτίας ισχυρών αναταράξεων, στις οποίες έπεσε αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε την πτήση 829 της Aegean, από Ζυρίχη προς Αθήνα.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 74 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα, προσγειώθηκε κανονικά στις 14.37, στην Αθήνα και στους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για πληρέστερο προληπτικό έλεγχο της υγείας τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αegean το συμβάν συνέβη όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σταθερά στα 35.000 πόδια στην περιοχή του Σπλιτ στην Κροατία. Κατά την διάρκεια του σερβιρίσματος του φαγητού υπέπεσε σε αιφνίδιες ισχυρές αναταράξεις σε καθαρό ουρανό, χωρίς προειδοποίηση, για περίπου 5- 7 δευτερόλεπτα.

Ο κυβερνήτης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, άλλαξε το ύψος πτήσης λίγα λεπτά πριν από το συμβάν και από τα 37.000 κατέβηκε στα 35.000 πόδια, λόγω ελαφρών αναταράξεων στο ύψος αυτό, ακολουθώντας τις οδηγίες του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ζάγκρεμπ και βασιζόμενος στις αναφορές άλλων αεροσκαφών που πετούσαν στην περιοχή για την αποφυγή αναταράξεων.

"Ο κυβερνήτης έκανε αναφορά του συμβάντος στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για ενημέρωση προς τα άλλα αεροσκάφη της περιοχής και αφού διαβεβαιώθηκε ότι δεν επιβαλλόταν άμεση προσγείωση, συνέχισε την πτήση για την Αθήνα, χωρίς προβλήματα, όπου ενημέρωσε την εταιρία για παροχή ιατρικής βοήθειας και ασθενοφόρου μετά την προσγείωση" καταλήγει η ανακοίνωση της Aegean.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θύμα ξυλοδαρμών και βασανιστηρίων ο Γιακουμάκης


Τη σιωπή τους σπάνε ο ένας μετά τον άλλο, οι σπουδαστές της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων αποκαλύπτοντας τα βασανιστήρια που είχε υποστεί ο αγνοούμενος φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία συμφοιτητή του ο όποιος περίγραψε ένα ακραίο περιστατικό βίας και υποστήριξε ότι ομάδα σπουδαστών της σχολής τραβούσε με ιμάντα από το λαιμό τον Βαγγέλη. Καταπέλτης είναι το πόρισμα της ΕΔΕ που κάνει λόγω για άγρια και συστηματική ενδοσκοπική βία. Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταστροφικές πλημμύρες σε Ξάνθη, Λήμνο και Κομοτηνή


Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού σε όλη την Ελλάδα με σφοδρές καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά. Οι έντονες βροχοπτώσεις σε Ξάνθη, Λήμνο και Μεσσηνία προκάλεσαν πρόβλημα στο οδικό δίκτυο αλλά και πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα. Σοβαρές ζημίες και στην Κομοτηνή λόγω της σφοδρής νεροποντής. Δείτε το βιντεο της ΝΕΡΙΤ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Forbes: Οι πλουσιότεροι άνθρωποι κάτω των 40


Στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου κάτω των 40 ετών παραμένει για μία ακόμη χρονιά ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Facebook, Mark Zuckerberg, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 35,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της λίστας που κατήρτισε το περιοδικό Forbes είναι πως οι έξι από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους της λίστας έχτισαν την καριέρα και την περιουσία τους στην Silicon Valley.

Στην δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Dustin Moskovitz, στέλεχος του Facebook, με περιουσία 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Whatsapp, Jan Koum, με περιουσία επίσης 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Scott Duncan της Enterprise Products (5,5 δισ.) και στην πέμπτη βρίσκεται ο Sean Parker, συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Facebook, αλλά και συμμέτοχος στο Napster, με περιουσία επίσης 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την δεκάδα συμπληρώνουν η Yang Huiyan (5,1 δισ.), ο Alejandro Santo Domingo Dávila (4,9 δισ.), η Elizabeth Holmes (4,5 δισ.), ο Eduardo Saverin (4,4 δισ.) και ο Arun Pudur (4 δισ.).


Διαβάστε περισσότερα...

Τι να μην κάνετε όταν βρεθείτε στη... θέση της


Μια τουρίστρια κολυμπάει σε παραλία του νησιού Μάουι της Χαβάης. Ξαφνικά βλέπει δίπλα της μια τεράστια φάλαινα. Η γυναίκα δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη και καταγράφει τη «συνάντηση» την οποία θα θυμάται για πάντα στη ζωή της.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η καραμπόλα μέσα από το ιχ


Ο εκτυφλωτικός ήλιος που έπεφτε πάνω στον παγωμένο δρόμο «τύφλωσε» τους οδηγούς με αποτέλεσμα να προκληθεί καραμπόλα σε αυτοκινητόδρομο της Ρωσίας. Κάμερα που ήταν στο εσωτερικό οχήματος κατέγραψε τη μειωμένη ορατότητα που είχε ένας από τους οδηγούς. Όταν αντιλήφθηκε ότι μπροστά του είχε σημειωθεί καραμπόλα ήταν πολύ αργά με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με μεγάλη ταχύτητα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αστυνομικός γλύτωσε από λιντσάρισμα στο Περού


Πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι από ρόπαλα δέχτηκε ένας αστυνομικός στο Περού που σώθηκε χάρη στην επέμβαση των συναδέλφων του. Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου φαίνονται δύο αστυνομικοί να συμπλέκονται με μια ομάδα ατόμων σε παραγκούπολη της χώρας της λατινικής Αμερικής. Ένας από τους αστυνομικούς όμως έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος με το αγριεμένο πλήθος να τον χτυπά με ρόπαλα στο κεφάλι πολλές φορές. Ο αστυνομικός σώθηκε χάρη στην επέμβαση των συναδέλφων του που χρησιμοποίησαν τα όπλα τους πυροβολώντας, πιθανόν στον αέρα, για να διαλύσουν τους πολίτες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του ο Mick Schumacher


Φαίνεται ότι στην περίπτωση του Mick Schumacher ισχύει ότι το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Ο 15χρονος γιος του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή Michael Schumacher, θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula 4 με την ομάδα της Van Amersfoort Racing.

O Μick αγωνιζόταν στα καρτ και το 2014 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο γερμανικό πρωτάθλημα. Τώρα ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 25 Απριλίου.





«Παρακολουθούσαμε τις ικανότητές του, τις οποίες επέδειξε και στις δοκιμές που κάναμε μαζί. Ανυπομονούμε για μία επιτυχημένη χρονιά μαζί», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ολλανδικής ομάδας, Frits van Amersfoort.



Διαβάστε περισσότερα...

"Μονομαχία" μέσα στο λεωφορείο


Ο συνωστισμός μέσα στα ΜΜΜ και το πρωινό ξύπνημα που συνδυάζεται με το άγχος να φτάσει κάποιος νωρίς στη δουλειά του πολλές φορές δημιουργεί εντάσεις και έντονους διαπληκτισμούς ανάμεσα στους επιβάτες. Ένα ακόμη τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε στο κινητό τηλέφωνο ενός πολίτη σε λεωφορείο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Δύο επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια για άγνωστο λόγο και χρειάστηκε να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι για ηρεμήσουν οι θερμόαιμοι και να τελειώσει ο καυγάς.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ολόκληρη η δικαστική απόφαση για τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ


Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει αγωγή, μετά την κατάργηση του κρατικού φορέα τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την απόφαση σε μορφή PDF.



Διαβάστε περισσότερα...

Σκουρλέτης: Επαναφορά του βασικού μισθού


Τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στα εργασιακά, με σταδιακή επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ – με ορίζοντα το δεύτερο 6μηνο του 2016 – και επαναφορά του παλαιότερου πλαισίου για τις απολύσεις, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε πως η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού θα γίνει με τμηματικά, πιθανώς σε δύο δόσεις, χωρίς όμως να αποσαφηνίσει το πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί η πρώτη αύξηση.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις αντιδράσεις των εταίρων στην προοπτική αύξησης του ελάχιστου μισθού, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, πως πριν από λίγο καιρό, θεσμοθέτησε βασικό ωρομίσθιο και η Γερμανία, και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν αυτό να θεωρηθεί μονομερής ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας.

Επαναβεβαίωσε επίσης πως σύντομα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις, συμπληρώνοντας πως μόλις εφαρμοστούν θα «παρασύρουν» και τις ατομικές συμβάσεις που υπογράφουν ορισμένοι εργοδότες με το προσωπικό τους.

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως η κυβέρνηση «κινείται σε μια λογική επιστροφής σε ό,τι ίσχυε πριν αλλάξει ο νόμος προς το δυσμενέστερο», προαναγγέλλοντας επίσης επαναφορά του προηγούμενου ύψους αποζημίωσης για τους παλαιότερους εργαζόμενους.

Ειδικά για τις αποζημιώσεις, τόνισε πως πρέπει να υπάρχει «αντικίνητρο» προκειμένου να αποφεύγονται οι απολύσεις μεσηλίκων οι οποίοι δύσκολα θα βρουν νέα θέση στην αγορά εργασίας, και επισήμανε πως οι απολύσεις μεσηλίκων έχουν συμβάλει στο φαινόμενο της μακροχρόνιας ανεργίας.

Στρέφοντας το βλέμμα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως οι διαβουλεύσεις θα προχωρούν βδομάδα με τη βδομάδα και μήνα με το μήνα. Παραδέχτηκε πως «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», αλλά υπογράμμισε πως και η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι «η εποχή των ελέγχων και της τρόικας δεν υπάρχει πια».

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως οριστική λύση δεν θα βρεθεί «αν δεν ανοίξει εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους», χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα σε «κούρεμα».

Δείτε τα Βίντεο:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θέλεις να εργαστείς για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;


Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψάχνει για ταλαντούχους δικηγόρους με ειδίκευση στη νομοθεσία της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Λιθουανίας και της Σλοβακίας προκειμένου να εργαστεί στην υπηρεσία έρευνας του Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο, ως μόνιμο προσωπικό.

Για αναλυτικές πληροφορίες πατήστε εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Είδαν τον παππού τους εύζωνα στην προεδρική φρουρά σε ξένο ντοκιμαντέρ


Πριν από λίγες ημέρες, ο παππούς τους «έφυγε» από τη ζωή. Ψάχνοντας, όμως, μέσω του διαδικτύου, τον είδαν εύζωνα της προεδρικής φρουράς.

Ο λόγος για τη γνωστή οικογένεια των επιχειρηματιών του Περικλή και Χρήστου Νιφόρα από το Γομοστό δυτικής Αχαΐας, που, προς έκπληξή τους και με τη βοήθεια των παιδιών τους, είδαν τον πατέρα τους, Γιώργο Νιφόρα, να περπατάει καμαρωτά έξω από τη Βουλή, για να γίνει η αλλαγή της φρουράς.

Η συγκίνηση φυσικά ήταν μεγάλη. Πρόκειται για ένα ρεπορτάζ αγγλικής παραγωγής, το οποίο γυρίστηκε το 1951 στην Αθήνα, με θέμα την καθημερινή ζωή των πολιτών της ελληνικής πρωτεύουσας και τα σημεία αναφοράς της.

Δείτε το βίντεο (στο 4′:21 είναι το συγκεκριμένο στιγμιότυπο ο δεύτερος εύζωνας από δεξιά):




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός σε πηγάδι βρέθηκε κυνηγός


Πριν από μέρες οι συγγενείς δήλωσαν την εξαφάνισή του και άρχισαν να τον αναζητούν χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Οι έρευνες γίνονταν κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι Εύβοιας, όπου από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης χάθηκαν τα ίχνη ενός 88χρονου, ο οποίος πήγε για κυνήγι και δεν επέστρεψε ποτέ.

Δυστυχώς στις 11:30 σήμερα το πρωί, τον βρήκαν νεκρό μέσα σε ένα πηγάδι, σύμφωνα με το evianews.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Εφάπαξ πληρωμή οφειλής 300 εκατ. ευρώ από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων


Οφειλή 300 εκατ. ευρώ έχει συσσωρευτεί, από την μη εκπλήρωση της υποχρέωσης του ηλεκτροδοτούμενου τέλους, δηλαδή του χαρατσιού, από περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων. Το χαράτσι, μπορεί να έχει περάσει στην… ιστορία από τον περασμένο Μάιο, οπότε και καταβλήθηκε η τελευταία δόση. Όπως η υποχρέωση δεν εκπληρώθηκε από όλους. Η οφειλή αυτή, αποτελεί και ένα «κρυφό» χαρτί στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ως ένα επιπλέον έσοδο του Δημοσίου, που θα καλύψει μια «τρύπα» του διαφαινόμενου ελλείμματος.

Στην περίπτωση που το Eurogroup δεχθεί τη ρύθμιση των οφειλών με την μορφή που θέλει η Ελλάδα, τότε το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να βεβαιώσει την οφειλή και να εκδώσει την απόφαση για την αποπληρωμή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, το χρέος θα φορτωθεί στους ΑΦΜ των ιδιοκτητών ακινήτων μέσα στον Μάρτιο και το ποσό θα αποπληρωθεί εφάπαξ, χωρίς δόσεις μέχρι το τέλος Απριλίου. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη οφειλή θα έχει βεβαιωθεί τον Μάρτιο και οι οφειλές του Μαρτίου, δεν εντάσσονται στη ρύθμιση.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σαπίζει πυροσβεστικό όχημα που δώρισε η Αυστρία


Ο Στέφαν Μπάιντλ από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας περνά τα καλοκαίρια του εδώ και 30 περίπου χρόνια στη Φοινικούντα, το γραφικό ψαροχώρι της Μεσσηνίας.

Εργαζόταν στο εμπορικό τμήμα μεγάλης εφημερίδας στο Σάλτσμπουργκ, όμως το λάδι της περιοχής τον έκανε να αλλάξει δουλειά. Πριν από 15 χρόνια, άρχισε δειλά δειλά, φεύγοντας για την πατρίδα του, να γεμίζει το αυτοκίνητο με λάδι, το οποίο πουλούσε στους φίλους του.



Σήμερα ζει από την πώληση του ελαιολάδου, βλέποντας θεαματική αύξηση, ενώ κατάφερε να βάλει το μεσσηνιακό ελαιόλαδο στα καλύτερα μαγαζιά του Σάλτσμπουργκ.

Μέσω, μάλιστα, του ελαιολάδου, ο Στέφαν διαφημίζει τη Φοινικούντα, αφού σε κάθε μπουκάλι υπάρχει η φωτογραφία της και το σλόγκαν: «Διαλέξτε τη Φοινικούντα για τις διακοπές σας».

Μαζί με όλους τους Έλληνες έζησε την καταστροφική πυρκαγιά του 2007, τότε που κάηκε η μισή Πελοπόννησος. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, πρώτο του μέλημα ήταν να επισκεφθεί την πυροσβεστική, όπου ζήτησε από τους υπεύθυνους να στείλουν στην περιοχή ως βοήθεια κάποιο πυροσβεστικό όχημα.

«Σκέφτηκα ότι, αν υπάρχει ένα όχημα στη Φοινικούντα, θα είναι έγκαιρη η επέμβαση σε τυχόν πυρκαγιά και δεν θα περιμένουμε το πυροσβεστικό από την Πύλο ή την Καλαμάτα», σχολιάζει.

Η πρόταση έγινε δεκτή από το πυροσβεστικό σώμα και το καλοκαίρι του 2008 ο δήμαρχος του τότε Καποδιστριακού Δήμου Μεθώνης, Ηρακλής Μιχελής, επικεφαλής αντιπρόσωπος, παρέλαβε μέσα σε γιορτινό κλίμα ένα πυροσβεστικό όχημα πλήρως εξοπλισμένο.

Ο Στέφαν προσφέρθηκε εθελοντικά να οδηγήσει το όχημα μέχρι τη Φοινικούντα, αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει ατέλεια στα διόδια και δωρεάν μεταφορά με πλοίο της Minoan Line.

Το όχημα έφθασε στη Φοινικούντα και στάθμευσε δίπλα στην εκκλησία, αποσπώντας το θαυμασμό κατοίκων και επισκεπτών.

Κάπου εδώ τελειώνει το όνειρο του Στέφαν, το οποίο μετατράπηκε σε εφιάλτη που κρατάει μέχρι και σήμερα. Μέσα από τους δαιδάλους της ελληνικής γραφειοκρατίας, το όχημα εκτελωνίστηκε και ταξινομήθηκε το 2011, όμως παραμένει ανενεργό για κάμποσο χρόνο στη Μεθώνη και τώρα στην Πύλο, έδρα του δήμου Πύλου-Νέστορος.

«Πριν από δύο χρόνια, είχαν έρθει στη Φοινικούντα για διακοπές δύο πυροσβέστες από το Σάλτσμπουργκ και, βλέποντας το όχημα παρατημένο, με ρώτησαν τι συμβαίνει. Ντράπηκα, δεν ήξερα τι να τους πω», παρατηρεί.

Παρόλα αυτά, δηλώνει λάτρης της περιοχής και εύχεται κάποια στιγμή το πυροσβεστικό όχημα να βοηθήσει τη χώρα που τον φιλοξενεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...