Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Πρόστιμο 54.000 ευρώ για… υπερβολική ταχύτητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόστιμο των 54.000 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν οδηγό στη Φινλανδία επειδή έτρεχε με 103 χλμ/ώρα, σε έναν δρόμο με όριο ταχύτητας τα 80 χλμ/ώρα.

Βέβαια, ο Φινλανδός οδηγός που πήρε την «χρυσή κλήση» της τροχαίας της χώρας, δεν είναι ένας απλός πολίτης, αλλά ένας εκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο Ρέιμα Κουίσλα.

Ο λόγος για το υψηλό τίμημα που καλείται να πληρώσει ο παραβάτης, που ξεπέρασε το όριο ταχύτητας κατά 23 χλμ/ώρα, είναι ότι το πρόστιμο υπολογίζεται βάσει του εισοδήματος του παραβάτη.

Το 2013 το εισόδημα του Ρέιμα Κουίλσα ήταν 6,5 εκατομμύρια ευρώ, έτσι το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει για την παράβαση ήταν 54.000 ευρώ.

Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ύψος του ποσού από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Και είναι ενδεικτικό του τρόπου σκέψης των συμπολιτών του το ότι οι περισσότεροι δεν βλέπουν κάτι παράλογο σε αυτό. «Εφόσον έσφαλε πρέπει να πληρώσει, ας σεβόταν το όριο και δεν θα πλήρωνε τίποτα», είναι η άποψη που φαίνεται να επικρατεί στα σχόλια.

Όσο πολλά κι αν ακούγονται πάντως τα € 54.000, δεν είναι το υψηλότερο πρόστιμο που έχει δοθεί για κίνηση με υπερβολική ταχύτητα στη Φινλανδία. Το αντίστοιχο ρεκόρ ανήκει στον Τζόσι Σαλόνογια, τον 27χρονο που το 2003 πιάστηκε να κινείται με 80 χλμ/ώρα σε δρόμο του Ελσίνκι με όριο 40χλμ/ώρα και δέχτηκε κλήση ύψους... 170.000 ευρώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.