Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Κατρούγκαλος: «Φερετζές για απόλυση» η διαθεσιμότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Στο πρώτο μας νομοσχέδιο η επαναφορά 3.920 υπαλλήλων».

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή τη μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων του Δημοσίου, δήλωσε σήμερα στο Mega o αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι οι 3.920 θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για φέτος.

Ερωτηθείς σχετικά με τους υπαλλήλους της πρώην ΕΡΤ είπε ότι το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Διευκρίνισε δε ότι η θέση της ελληνικής πλευράς είναι οι επαναπροσλήψεις της ΕΡΤ να μην συμπεριληφθούν στις 15.000, ωστόσο τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση και «θα δούμε πώς θα καταλήξει».

Το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, θα περιλαμβάνει μέτρα δημοκρατικού χαρακτήρα, όπως η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές στο Δημόσιο, θέματα γραφειοκρατίας, όπως αυτά που αναφέρονται στην επιστολή Βαρουφάκη προς το Eurogroup, αλλά και μέτρα όπως η ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ακόμη ότι θα καταργηθεί η διαθεσιμότητα, η οποία όπως υποστήριξε ήταν ένας θεσμός «φερετζές για απόλυση».

Διευκρίνισε ακόμη ότι έχει στείλει ένα έγγραφο στο ΑΣΕΠ με το οποίο ζητεί να "παγώσουν" όλοι οι διορισμοί για να εξεταστούν οι πραγματικές ανάγκες. Όπως είπε, θα εφαρμοστεί πρώτα ένα πρόγραμμα τοποθέτησης των ήδη επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και συνέχεια θα «ξεπαγώσουν» και οι προκηρύξεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.