Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Παρεμβάσεις για την ρατσιστική αστυνομία του Φέργκιουσον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Ξηλώνω τη ρατσιστική αστυνομία του Φέργκιουσον"

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να «ξηλώσει» την αστυνομία του Φέργκιουσον δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση μιας καταδικαστικής έκθεσης για ρατσισμό και για τις συστηματικές διακρίσεις εναντίον των μαύρων.

Όπως ανακοίνωσε επίσης η αμερικανική δικαιοσύνη μέσω της έρευνας, ανακαλύφθηκαν ρατσιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδεικνύουν τις πολλαπλές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την αστυνομία της πόλης στο Μιζούρι όπου ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον, δολοφόνησε τον Αύγουστο του 2014 τον άοπλο έφηβο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες, όλη μας την ισχύ για να εξασφαλιστεί ότι η κατάσταση αλλάζει εκεί. Θέλω να πω ότι θα γίνουν τα πάντα για να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές» είπε ο Έρικ Χόλντερ. Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενδεχόμενου ξηλώματος της αστυνομίας του Φέργκιουσον, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε επίσης ότι "σοκαρίστηκε" από τα ευρήματα της ομοσπονδιακής έρευνας που ακολούθησε την δολοφονία του νεαρού αφροαμερικανού και τις ταραχές σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νωρίτερα και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είχε αναφέρει ότι επικρατεί η αίσθηση ότι ο ρατσισμός στην αστυνομία του Φέργκιουσον «δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση».


----------

Ομπάμα: Ο ρατσισμός της αστυνομίας στο Φέργκιουσον δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό

O Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε σήμερα ότι ο ρατσισμός που επέδειξε η αστυνομία στο Φέργκιουσον του Μιζούρι – για την οποία το υπουργείο Δικαιοσύνης μόλις δημοσίευσε μια έκθεση στην οποία της καταλογίζει ότι εφαρμόζει τακτικές διακρίσεων εναντίον των μαύρων –, δεν αποτελεί «μεμονωμένο περιστατικό».

«Δεν πιστεύω ότι αυτό αποτελεί ένα τυπικό δείγμα του τι συμβαίνει στην χώρα, πάντως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Sirius XM.

Ο Ομπάμα απάντησε με αυτή τη φράση σε μια ερώτηση σχετικά με την έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη με θέμα τις πρακτικές ρατσισμού και διακρίσεων της αστυνομίας στο Φέργκιουσον.

Η μικρή πόλη έγινε θέατρο διαδηλώσεων και ταραχών αφότου ο νεαρός Αφροαμερικανός, Μάικλ Μπράουν, έχασε την ζωή του από πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον τον Αύγουστο του 2014.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων και της αστυνομίας δεν υφίσταται πλέον» προσέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Υπάρχουν πρόσωπα ή υπηρεσίες ολόκληρες που δεν έχουν εκπαιδευτεί ή ευαισθητοποιηθεί στο γεγονός ότι πρέπει να προστατεύουν και να υπηρετούν όλους τους πολίτες, όχι μόνο ορισμένους», υπογράμμισε ο Ομπάμα επικαλούμενος το απόφθεγμα της αμερικανικής αστυνομίας «Προστατεύουμε και Υπηρετούμε».


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.