Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Σαπίζει πυροσβεστικό όχημα που δώρισε η Αυστρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Στέφαν Μπάιντλ από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας περνά τα καλοκαίρια του εδώ και 30 περίπου χρόνια στη Φοινικούντα, το γραφικό ψαροχώρι της Μεσσηνίας.

Εργαζόταν στο εμπορικό τμήμα μεγάλης εφημερίδας στο Σάλτσμπουργκ, όμως το λάδι της περιοχής τον έκανε να αλλάξει δουλειά. Πριν από 15 χρόνια, άρχισε δειλά δειλά, φεύγοντας για την πατρίδα του, να γεμίζει το αυτοκίνητο με λάδι, το οποίο πουλούσε στους φίλους του.



Σήμερα ζει από την πώληση του ελαιολάδου, βλέποντας θεαματική αύξηση, ενώ κατάφερε να βάλει το μεσσηνιακό ελαιόλαδο στα καλύτερα μαγαζιά του Σάλτσμπουργκ.

Μέσω, μάλιστα, του ελαιολάδου, ο Στέφαν διαφημίζει τη Φοινικούντα, αφού σε κάθε μπουκάλι υπάρχει η φωτογραφία της και το σλόγκαν: «Διαλέξτε τη Φοινικούντα για τις διακοπές σας».

Μαζί με όλους τους Έλληνες έζησε την καταστροφική πυρκαγιά του 2007, τότε που κάηκε η μισή Πελοπόννησος. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, πρώτο του μέλημα ήταν να επισκεφθεί την πυροσβεστική, όπου ζήτησε από τους υπεύθυνους να στείλουν στην περιοχή ως βοήθεια κάποιο πυροσβεστικό όχημα.

«Σκέφτηκα ότι, αν υπάρχει ένα όχημα στη Φοινικούντα, θα είναι έγκαιρη η επέμβαση σε τυχόν πυρκαγιά και δεν θα περιμένουμε το πυροσβεστικό από την Πύλο ή την Καλαμάτα», σχολιάζει.

Η πρόταση έγινε δεκτή από το πυροσβεστικό σώμα και το καλοκαίρι του 2008 ο δήμαρχος του τότε Καποδιστριακού Δήμου Μεθώνης, Ηρακλής Μιχελής, επικεφαλής αντιπρόσωπος, παρέλαβε μέσα σε γιορτινό κλίμα ένα πυροσβεστικό όχημα πλήρως εξοπλισμένο.

Ο Στέφαν προσφέρθηκε εθελοντικά να οδηγήσει το όχημα μέχρι τη Φοινικούντα, αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει ατέλεια στα διόδια και δωρεάν μεταφορά με πλοίο της Minoan Line.

Το όχημα έφθασε στη Φοινικούντα και στάθμευσε δίπλα στην εκκλησία, αποσπώντας το θαυμασμό κατοίκων και επισκεπτών.

Κάπου εδώ τελειώνει το όνειρο του Στέφαν, το οποίο μετατράπηκε σε εφιάλτη που κρατάει μέχρι και σήμερα. Μέσα από τους δαιδάλους της ελληνικής γραφειοκρατίας, το όχημα εκτελωνίστηκε και ταξινομήθηκε το 2011, όμως παραμένει ανενεργό για κάμποσο χρόνο στη Μεθώνη και τώρα στην Πύλο, έδρα του δήμου Πύλου-Νέστορος.

«Πριν από δύο χρόνια, είχαν έρθει στη Φοινικούντα για διακοπές δύο πυροσβέστες από το Σάλτσμπουργκ και, βλέποντας το όχημα παρατημένο, με ρώτησαν τι συμβαίνει. Ντράπηκα, δεν ήξερα τι να τους πω», παρατηρεί.

Παρόλα αυτά, δηλώνει λάτρης της περιοχής και εύχεται κάποια στιγμή το πυροσβεστικό όχημα να βοηθήσει τη χώρα που τον φιλοξενεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.