Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δωρεάν διόδια για τα ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν περιλαμβάνονται τα Άτομα με Αναπηρία στις κατηγορίες των χρηστών που απαλλάσσονται από την πληρωμή διοδίων, όπως αυτές αναφέρονται στις Συμβάσεις Παραχώρησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη στη Βουλή, με τις τροποποιήσεις σχετικών άρθρων των Συμβάσεων αυτών το ζήτημα θα λυθεί οριστικά. 

Ο υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι: "Η παρούσα κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα των Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία ζήτησε από τους παραχωρησιούχους να επιτρέπεται η διέλευση τους από τους σταθμούς διοδίων χωρίς καταβολή διοδίου τέλους, ως συνέχεια του καθεστώτος που ίσχυε όταν η λειτουργία των Σταθμών Διοδίων γινόταν από την ΤΕΟ ΑΕ".

Οι Παραχωρησιούχοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Υπουργείου και με εξαίρεση κάποια μικροπροβλήματα υλοποιείται η δέσμευσή τους, τονίζει ο κ. Μαγκριώτης και ενημερώνει τον βουλευτή Άγγελο Κολοκοτρώνη, που κατέθσε ερώτηση για το θέμα, ότι για την οριστική επίλυση του ζητήματος απαιτείται τροποποίηση των σχετικών άρθρων των Συμβάσεων Παραχώρησης και η κυβέρνηση την προωθεί στα πλαίσια των συνολικών τροποποιήσεων στις εν λόγω συμβάσεις για τις οποίες βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους Παραχωρησιούχους.





Πηγή: http://www.newsplus.gr
Για το ποιοι είναι οι δικαιούχοι μπορείς να δεις στο ακόλουθο άρθρο:

Απαλλαγή Τελών Διοδίων στις Εθνικές Οδούς για τα Αναπηρικά Αυτοκίνητα ΦΕΚ 464/2008


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.