Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Μία 25χρονη αφαίρεσε έξι πλευρά για να μοιάζει στη Jessica Rabbit


Έχει κάνει ήδη 15 πλαστικές επεμβάσεις - Δείτε φωτογραφίες.

Η Pixee Fox είναι μόλις 25 ετών και έχει ήδη κάνει 15 χειρουργικές επεμβάσεις στα οπίσθια, στο στήθος, στη μύτη, στα βλέφαρα και τα φρύδια της. Ο λόγος; Θέλει να μοιάσει στη Jessica Rabbit!

Το τελευταίο και πιο ακραίο που έκανε για να μοιάσει στο καρτούν είναι ότι αφαίρεσε έξι πλευρά της! Έχει ξοδέψει συνολικά περίπου 80.000 λίρες σε εγχειρήσεις για να πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από το να μοιάσει στην κοκκινομάλλα πρωταγωνίστρια του «Ποιος παγίδευσε το Roger Rabbit».

Η πρώην ηλεκτρολόγος από τη Σουηδία αναφέρει στο blog της: «Μετατρέπω τον εαυτό μου από άνθρωπο σε ένα ζωντανό καρτούν». Μεταξύ των επεμβάσεων είναι και αυτή στα οπίσθια της ώστε να κάνει ανόρθωση χρησιμοποιώντας το δικό της λίπος από άλλο μέρος του σώματός της. Η εγχείρηση πήρε 4 ώρες και η ίδια παραδέχεται πως της ήταν αδύνατο να βρει μια καλή θέση ύπνου καθώς την ενοχλούσε το πρόσθετο στήθος που είχε βάλει!

Η 25χρονη ανεβάζει όλες τις αλλαγές της στο Instagram στο οποίο έχει πάνω από 70.000 followers οι οποίοι τη σχολιάζουν και θετικά και αρνητικά. Εκτός από την Jessica Rabbit, έχει εμπνευστεί για τις αλλαγές της και από την Ωραία Κοιμωμένη καθώς τα καρτούν αυτά παρουσιάζουν το ιδανικό γυναικείο σώμα. «Θέλω να έχω μικροσκοπική μέση, οπίσθια, μεγάλο στήθος, μεγάλα μάτια και ένα πολύ όμορφο πρόσωπο», λέει η ίδια.

Τον επόμενο χρόνο σχεδιάζει να κάνει νέες επεμβάσεις για τα οπίσθια και τις βλεφαρίδες της, ενώ θέλει να αλλάξει και τα μάγουλά της, ενώ έχει κάνει ήδη 4 πλαστικές στη μύτη.

Εκτός βέβαια από τις πλαστικές επεμβάσεις κάνει και σωστή διατροφή για να διατηρήσει το σώμα της. Επιλέγει φρούτα και λαχανικά και δεν τρώει κρέας και ψωμί. Παράλληλα δουλεύει ως μοντέλο σε διαφημίσεις για να βγάζει τα λεφτά για τις επεμβάσεις.













jesrab07


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο εσωτερικό μιας κλινικής για παχύσαρκα κορίτσια


Μια καθόλου ανέμελη διαδικασία.

Η Βελγίδα φωτογράφος An- Sofie Kesteleyn επέλεξε να ταξιδέψει στην Ιαπωνία εν μέρει εξαιτίας της φήμης ότι στη χώρα ακολουθείται ένας υγιεινός τρόπος ζωής και αφετέρου για την «εισβολή» εστιατορίων γρήγορου φαγητού. Εκεί, διαπίστωσε ότι η χώρα ακολουθεί δυτικού τύπου διαιτολόγιο, με άφθονα λιπαρά, αναψυκτικά και λοιπά παχυντικά μενού. Ανακαλύπτοντας την παχυσαρκία, βρέθηκε μπροστά σε ένα Νοσοκομείο, το Εθνικό Νοσοκομείο Tsu, όπου γίνεται θεραπεία για την παχυσαρκία.

Εκεί συνάντησε την 11χρονη Yuna, η οποία μαζί με άλλα κορίτσια, συνομήλικα ή λίγο μεγαλύτερα, νοσηλεύεται στην κλινική. Η Yuna ξυπνάει κάθε μέρα στις 06:00 το πρωί και ανάλογα με την μέρα, είτε ζυγίζεται αμέσως, είτε την μετρούν με μεζούρες πριν φορέσει τα αθλητικά της και σπεύσει στο γυμναστήριο. Στις 07:30, η 11χρονη και τα υπόλοιπα κορίτσια, παίρνουν το πρωινό τους και μεταφέρονται στο σχολείο τους.

Την ώρα του μεσημεριανού, επιστρέφουν στο νοσοκομείο για το φαγητό τους το οποίο είναι αυστηρά μετρημένο από ειδικό γιατρό, ενώ όσο διαρκεί η σίτιση επιτηρούνται αυστηρά αλλά και χρονομετρούνται. Στόχος είναι να καταναλώσουν το μεσημεριανό τους σε λιγότερο από 20 λεπτά... Ακολούθως, επιστρέφουν στα μαθήματά τους και λίγο πριν το βραδινό, έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους.

Τα κορίτσια, εισήχθησαν στο νοσοκομείο έπειτα από παραίνεση των δασκάλων τους, χάνουν βάρος μέσα σε χρόνο μηδέν: Η Yuna, για παράδειγμα, μέσα σε διάστημα έξι μηνών κατάφερε και έχασε περίπου 30 κιλά! Τόσο η ίδια η 11χρονη όσο και οι λοιπές φίλες της, επιστρέφουν στις οικογένειές τους μονάχα τα Σαββατοκύριακα αλλά χωρίς να περνούν ανέμελα ούτε και εκεί. Είναι υποχρεωμένες να καταγράφουν ότι τρώνε ενώ τα γεύματά τους ελέγχονται αυστηρά από ιατρικό προσωπικό.



Η Yuna με την αδελφή της, πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραλίγο στο κελί επειδή σκότωσε... μια αράχνη!


Ένας άνδρας από την Αυστραλία έμεινε άναυδος, όταν αντίκρισε την αστυνομία έξω από το σπίτι του, η οποία να σημειωθεί πως είχε κληθεί μετά από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί από το Βόρειο Σίντε, πήγαν στο διαμέρισμά του περίπου στις δύο τα ξημερώματα, την Κυριακή, όταν οι κάτοικοι από το βόρειο προάστιο της Βόλστονεκραφτ τους κάλεσαν, επειδή άκουσαν έναν άνδρα να φωνάζει: «Θα σε σκοτώσω, είσαι νεκρή", συνοδευόμενο από κραυγές μιας γυναίκας και θόρυβο επίπλων, που πετιούνταν στον αέρα.

Ο άνδρας λοιπόν άκουσε το κουδούνι του να χτυπά και άνοιξε την πόρτα, αντικρίζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν ο εξής:

Αστυνομία: «Πού είναι η γυναίκα σου;»

Άνδρας: «Εμμ, δεν έχω γυναίκα.»

Αστυνομία: «Πού είναι η φίλη σου;»

Άνδρας: «Εμμ, δεν έχω φίλη.»

Αστυνομία: «Είχαμε μια καταγγελία γείτονα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι άκουσε γυναικείες κραυγές, πού είναι;»

Άνδρας: «Δεν ξέρω τι λέτε, ζω μόνος.»

Αστυνομία: «Έλα φίλε, ακούστηκαν έπιπλα να μετακινούνται και μια γυναίκα να ουρλιάζει.»

Άνδρας: «Ήταν μια αράχνη, μια πραγματικά μεγάλη αράχνη!»

Αστυνομία: «Και τότε πώς δικαιολογείς τις γυναικείες κραυγές;»

Άνδρας: «Ναι, συγγνώμη, ήμουν εγώ. Πραγματικά, το μίσος μου για τις αράχνες δεν περιγράφεται».

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, διεξήγαγαν εξονυχιστικό έλεγχο στο διαμέρισμα του ανδρός και το μόνο που εντόπισαν ήταν ένα χάος από τα μετακινούμενα έπιπλα και ένα άδειο εντομοκτόνο.

Οι αστυνόμοι τελικά, επιβεβαίωσαν,αστειευόμενοι, ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό, εκτός από την αράχνη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων


Οριστικοποιήθηκε η λίστα με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ, μετά από διαβουλεύσεις Αθήνας και θεσμών σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω λίστα θα παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group ώστε να λάβει το πράσινο φως των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης και να αρχίσει η ελληνική κυβέρνηση την εφαρμογή της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τς Καθημερινής, η λίστα περιλαμβάνει 13 παρεμβάσεις οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει ενημερώσει ότι θα υλοποιήσει τις δράσεις έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ" η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1. Τις παρεμβάσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα που προβλέπονται στο Μνημόνιο για τον Δεκέμβριο.

2. Την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

3. Την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

4. Το ζήτημα των δημοπρασιών ηλεκτρικής ισχύος (ΝΟΜΕ), μέσω των οποίων η ΔΕΗ θα πρέπει να μειώσει το μερίδιό της στη λιανική και χονδρική αγορά κατά 25% μέχρι το 2018 και κατά 50% μέχρι το 2020.

5. Την ψήφιση του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.

6. Την δημιουργία της ομάδας δράσης που θα αναλάβει να διαμορφώσει το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

7.Την δημιουργία της νέας γραμματείας εσόδων που θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη.

8. Την έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του clawback στα νοσοκομεία.

9. Την προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ώστε να ευθυγραμμιστούν οι δαπάνες στα επίπεδα του clawback.

10. Την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ μέσω των δύο εργαλειοθηκών του για τις αγορές προϊόντων (καύσιμα, ποτά).

11. Μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπάνα» σε επιχειρηματία για στημένα τηλεπαιχνίδια


Καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών.

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για την απάτη με τα «στημένα» τηλεπαιχνίδια σε βάρος ανυποψίαστων τηλεθεατών, υπόθεση που είδε το «φως» της δημοσιότητας το 2006, κρίθηκε ο εμπνευστής τους.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, καταδίκασε τον 48χρονο -σήμερα- επιχειρηματία σε κάθειρξη 6 ετών, αφού του αναγνώρισε πρώτα το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Η παραπάνω ποινή, την οποία ο επιχειρηματίας -σύμφωνα με το συνήγορό του- έχει ήδη εκτίσει, είναι μειωμένη κατά δύο έτη σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Μαζί με τον επιχειρηματία καταδικάστηκαν για την ίδια υπόθεση η αδελφή του, η σύζυγός του και η γραμματέας του. Σε καθεμία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών (από 4 χρόνια πρωτοδίκως), ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ο επιχειρηματίας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, μέσω του οποίου ομολόγησε την πράξη του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2004 ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου τηλεθεατές είχαν καταγγείλει ότι επιχειρούσαν να συμμετάσχουν στο τηλεπαιχνίδι «Φώτο-φαουλ», που προβάλλονταν μέσω περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά ήταν διαρκώς στην αναμονή του τηλεφώνου, με συνέπεια να χρεώνονται σε γραμμές υψηλού κόστους.

Αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες, κατέθεσε ότι μόνο σε διάστημα έξι ημερών έγιναν 4.394 κλήσεις από τηλεθεατές. «Τους κρατούσαν διαρκώς στην αναμονή, δίνοντάς τους την εντύπωση πως κάποια στιγμή θα έβγαιναν στον «αέρα» για να βρουν την οφθαλμοφανή διαφορά του τηλεπαιχνιδιού και να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο, αλλά δεν έβγαιναν ποτέ» κατέθεσε, τονίζοντας ότι για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η ζημιά σε βάρος χιλιάδων τηλεθεατών προσδιορίστηκε σε 10 εκατ. ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική Μονάδα Επείγουσας Ιατρικής στη Μυτιλήνη


Στόχος η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε πρόσφυγες και ντόπιους.

Η Ελληνική Μονάδα Επείγουσας Ιατρικής Συκαμιάς με το χαρακτηριστικό τίτλο Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. και σκοπό την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε πρόσφυγες και ντόπιους είναι γεγονός. Στήθηκε από εθελοντές επαγγελματίες στο χώρο της υγείας στο παλιό αγροτικό ιατρείο στη Σκάλα Συκαμιάς στη βόρεια Λέσβο. Εκεί, όπου μέχρι τώρα κάθε Τρίτη μια αγροτική γιατρός συνταγογραφούσε καλύπτοντας υποτυπωδώς τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού. Με πρόταση του Προέδρου της Κοινότητας Γιώργου Σαρόγλου την καθοδήγηση του εντατικολόγου παιδιάτρου, διευθυντή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα Ανδρέα Ηλιάδη και μετά από ατέλειωτες ώρες δουλειάς εθελοντών από τη Μυτιλήνη αλλά και την άλλη Ελλάδα που επιχειρούν στην περιοχή, η Ελληνική Μονάδα Επείγουσας Ιατρικής Συκαμιάς από χθες λειτουργεί. Μάλιστα ήδη αντιμετώπισε και το πρώτο σοβαρό περιστατικό περιθάλποντας έναν πρόσφυγα με βαρύ άσθμα.

Όπως λέει ο κ. Ηλιάδης «η ιδέα για μια τέτοια Μονάδα γεννήθηκε όταν επιχειρούσαμε με άλλους εθελοντές γιατρούς από την Πάτρα πάνω στο κύμα στην κυριολεξία. Ετοιμάστηκε όμως από το μηδέν σε τρεις μόλις μέρες. Η δημιουργία της χρειάστηκε όπως καταλαβαίνετε πολύ αγάπη για το συνάνθρωπο, μεράκι και επιμονή». Φυσικά η Μονάδα δεν είναι μόνο για πρόσφυγες. «Είναι για τους ανθρώπους» λέει ο κ. Ηλιάδης που σημειώνει ότι «στο ιατρείο οι γιατροί θα προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε πρόσφυγες και φυσικά σε ντόπιους οι οποίοι είναι δύσκολο να κατεβαίνουν στο νοσοκομείο που απέχει 1,5 ώρα από το χωριό».

Από χθες η πρότυπη αυτή για όλη την Ελλάδα, Μονάδα παρέχει πρώτες βοήθειες στο σημείο όπου καθημερινά φτάνουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Εκεί όπου μερικές φορές, ο χρόνος που θα παρασχεθούν αυτές οι πρώτες βοήθειες είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Με πέντε φορεία και δυνατότητα παροχής οξυγόνου σε τέσσερα άτομα ταυτόχρονα, η Μονάδα της Σκάλας Συκαμνιάς δημιουργήθηκε με μόνο κριτήριο την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Μεγάλο μέρος του εξοπλισμού στάλθηκε από το Νοσοκομείο της Πάτρας με απόφαση του εκεί Διοικητή Χαράλαμπου Μπονάνου. Η Μονάδα διαθέτει παροχή οξυγόνου ενώ σύντομα θα σταλεί από την Πάτρα και γεννήτρια κενού αέρα προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί σαν μια μικρή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για την αντιμετώπιση βαριών περιστατικών.

Ήδη εντατικολόγοι, αγγειοχειρούργοι, καρδιολόγοι, παιδίατροι και άλλες ειδικότητες γιατρών έχουν δηλώσει συμμετοχή για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Σήμερα στη Μονάδα της Σκάλας Συκαμνιάς μαζί με τον Ανδρέα Ηλιάδη, βρίσκεται ο εντατικολόγος αναισθησιολόγος Κωνσταντίνος Κατσανούλας από τη Θεσσαλονίκη ενώ έπονται για να επιχειρήσουν στην περιοχή κορυφαίοι Έλληνες γιατροί. Φυσικά για το όλο εγχείρημα ενήμερος είναι ο τοπικός ιατρικός Σύλλογος αλλά και το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και τα Κέντρα Υγεάις και φυσικά το ΕΚΑΒ και το ΠΕΔΥ ώστε οτιδήποτε γίνεται στη Σκάλα Συκαμνιάς να εντάσσεται στη λειτουργία όλου του συστήματος δημόσιας παροχής υπηρεσιών υγειάς.

Ο πρωτεργάτης στο στήσιμο της Μονάδας αυτής Ανδρέας Ηλιάδης επισκέφτηκε τη Λέσβο με ομάδα γιατρών από την Αχαΐα στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. Έμπειρος εντατικολόγος γιατρός ο ίδιος διαπίστωσε τα προβλήματα άμεσης αντιμετώπισης σοβαρών ιατρικών περιστατικών που στοιχίζουν ζωές και δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν αφού το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης απέχει μιάμιση ώρα στην καλύτερη περίπτωση από το σημείο αποβίβασης και έκανε σκοπό του να δημιουργήσει αυτή την πρότυπη ιατρική μονάδα. Η οποία μάλιστα σχεδίασε να στελεχώνεται από τους καλύτερους γιατρούς από τα ελληνικά νοσοκομεία. Παρά τις δυσκολίες δεν το έβαλε κάτω και ήρθε η ιδέα του προέδρου της Κοινότητας και η υπόσχεση του γενικού γραμματέα Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή να οδηγήσει στη δημιουργία και λειτουργία της Μονάδας.

Η Ελληνική Μονάδα Επείγουσας Ιατρικής Συκαμιας Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, μέχρι τώρα στήθηκε από τους εθελοντές, αναμένει ωστόσο από το Υπουργείο Υγείας ουσιαστική στήριξη και υλοποίηση των δεσμεύσεων όπως διατυπώθηκαν πρόσφατα και εγγράφως για στελέχωση εξοπλισμό και επίλυση κτιριακών προβλημάτων του αγροτικού ιατρείου στη Σκάλα Συκαμινιάς, αλλά και διάθεση δυο επιπλέον ασθενοφόρων κοντά στο χωριό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΟΠΑΠ στρέφεται κατά του Δημοσίου για το φόρο στα τυχερά παιχνίδια


«Οι παρεμβάσεις παραβιάζουν τα αποκλειστικά δικαιώματα που έχουν παραχωρηθεί εκ του νόμου».

Κατά του δημοσίου στρέφεται νομικά ο ΟΠΑΠ για την επιβολή φόρου στα τυχερά παιχνίδια. Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ επισημαίνει ότι οι παρεμβάσεις («αιφνίδιες και αμφίβολης αποτελεσματικότητας» τις χαρακτηρίζει) στο λειτουργικό και κανονιστικό πλαίσιο της εταιρείας, παραβιάζουν τα αποκλειστικά δικαιώματα που έχουν παραχωρηθεί εκ του νόμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ:

Ως συνέπεια αιφνίδιων και αμφίβολης αποτελεσματικότητας παρεμβάσεων, στο λειτουργικό και κανονιστικό πλαίσιο της ΟΠΑΠ ΑΕ, οι οποίες παραβιάζουν τα αποκλειστικά δικαιώματα που έχουν παραχωρηθεί στην εταιρεία από την Ελληνική Δημοκρατία και το νόμο, η ΟΠΑΠ ΑΕ υποχρεώθηκε να προβεί σε νομικές ενέργειες προκειμένου να προασπίσει τα κατοχυρωμένα δικαιώματά της και τα δικαιολογημένα συμφέροντά της.

Συγκεκριμένα, η ΟΠΑΠ ΑΕ, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, κοινοποίησε έγγραφη ειδοποίηση στην Ελληνική Δημοκρατία σχετικά με παραβάσεις της από 2000 Σύμβασης Παραχώρησης Αποκλειστικών Δικαιωμάτων Τυχερών Παιγνίων που σχετίζονται τόσο με την επιβολή τέλους στα παίγνια της ΟΠΑΠ ΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4346/2015 όσο και με το αποκλειστικό δικαίωμα της ΟΠΑΠ ΑΕ στο διαδικτυακό στοίχημα. Στις 19 Νοεμβρίου 2015, η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε την επιβολή ειδικού τέλους ανά στήλη σε κάθε παιγνίδι της ΟΠΑΠ ΑΕ, η οποία τίθεται σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2016. Μεταξύ άλλων, το τέλος αυτό συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας και σε όφελος άλλων παρόχων τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων μη-αδειοδοτημένων και μη-εποπτευόμενων στην Ελλάδα διαδικτυακών παρόχων, οι οποίοι λειτουργούν κατά παράβαση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της ΟΠΑΠ ΑΕ. Η εταιρεία προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, το συντομότερο καταλλήλως δυνατόν.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία κατέθεσε σήμερα στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου αίτημα διαιτησίας, κατά τα οριζόμενα στην από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ ΑΕ για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs), για ζημίες που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για το κανονιστικό πλαίσιο των VLTs είχαν ως αποτέλεσμα τη ριζική μεταβολή των συνθηκών υλοποίησης του έργου, γεγονός που οδήγησε την ΟΠΑΠ ΑΕ στην αναστολή της δραστηριότητας των VLTs. Το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο περιέχει σειρά πρωτοφανών περιορισμών, που παραβλέπουν τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές του υπεύθυνου παιχνιδιού και καθιστούν πλέον το έργο των VLTs οικονομικά μη βιώσιμο.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της εταιρείας να συνεργαστεί με όλες τις αρμόδιες κρατικές αρχές και υπηρεσίες, ώστε να διαμορφωθεί ένα εύλογο και ισορροπημένο κανονιστικό πλαίσιο για τα VLTs, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα, ενώ ταυτόχρονα θα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs της ΟΠΑΠ ΑΕ και των συνεργατών της, σύμφωνα με την από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης, το κανονιστικό πλαίσιο δεν έχει αλλάξει.

Σε κάθε περίπτωση, η ΟΠΑΠ ΑΕ διαβεβαιώνει τους επενδυτές, συνεργάτες και εργαζόμενούς της, ότι παραμένει απολύτως προσηλωμένη στις επενδύσεις της και θα εξακολουθήσει να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαμόρφωση ενός ορθολογικού και ισορροπημένου νομικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα και παράλληλα θα αποκαθιστά τα δικαιώματα της ΟΠΑΠ ΑΕ και την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της, όπως κατοχυρώνονται στις συμβάσεις αποκλειστικότητας της ΟΠΑΠ ΑΕ με την Ελληνική Δημοκρατία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έδιωξαν μαθήτρια από το σχολείο γιατί φορούσε… κάλτσες


Η απίστευτη ιστορία της 16χρονης που κρύωνε!

Ένα απίστευτο περιστατικό σε σχολείο της Βρετανίας έγινε θέμα συζήτησης και κάνει τον γύρο των βρετανικών ΜΜΕ. Η 16χρονη Abigail Francis δέχθηκε παρατηρήσεις και της απαγορεύτηκε να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο που φοιτούσε γιατί φορούσε μάλλινες κάλτσες πάνω από το καλσόν!

socks

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο οποίο πήγαινε της είπαν ότι οι μάλλινες κάλτσες είναι αντίθετες με τον κώδικα ενδυμασίας του σχολείου και εκείνη τους απάντησε πως κρυώνουν πολύ τα πόδια της με τις πολικές θερμοκρασίες και δεν μπορεί να τις βγάλει. Αυτή η δικαιολογία δεν φαίνεται να τους κάλυψε καθώς της ζήτησαν να τις βγάλει αλλιώς δεν μπορεί να μπει για μάθημα.

«Φόρεσα δύο διαφορετικές μάλλινες κάλτσες γιατί μόλις μετακομίσαμε και δεν έβρισκα μέσα στο χάος ένα κανονικό ταίρι. Δεν μπορούσα όμως να βάλω μόνο καλσόν γιατί κρύωνα πάρα πολύ», λέει η 16χρονη σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Sun.

Αργότερα το ίδιο πρωινό η μητέρα της κάλεσε στο σχολείο για να ενημερώσει για την καινούρια τους διεύθυνση. Από το σχολείο της ζήτησαν να μιλήσει στο τηλέφωνο με την κόρη της και να της πει να βγάλει τις κάλτσες για να επιστρέψει στο μάθημα.



Ένας εκπαιδευτικός, όπως λέει η μητέρα της νεαρής, ενοχλήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο η 16χρονη μιλούσε στη μητέρα της την ώρα της τηλεφωνικής επικοινωνίας και απέβαλε τη μαθήτρια. «Ο σύζυγός μου έπρεπε να πάει στο σχολείο και να την παραλάβει», σημείωσε η μητέρα.

«Η κόρη μου ήταν αναστατωμένη λόγω της μετακόμισης και κρύωνε γι’ αυτό έβαλε τις κάλτσες. Τους είπα να μην τη διώξουν και ότι αύριο θα φορέσει το σωστό ζευγάρι κάλτσες αλλά δεν δέχτηκαν. Τα παιδιά δεν μαθαίνουν με τα πόδια αλλά με το κεφάλι. Τα πόδια είναι κάτω από τα θρανία και δεν έχει σημασία τι φοράνε τα παιδιά», υποστήριξε η μητέρα.

Εκπρόσωπος του σχολείου που κλήθηκε να μιλήσει για το συμβάν είπε ότι το σχολείο οφείλει την επιτυχία του στην αυστηρή πολιτική για ομοιομορφία όλων των μαθητών και αυτό δεν αλλάζει. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος, όποιος μαθητής θέλει να φοιτά εκεί πρέπει να συμμορφώνεται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε διαθεσιμότητα δύο μηχανικοί της Audi για το σκάνδαλο των ρύπων


Σε εξέλιξη η έρευνα της Volkswagen.

Η μονάδα Audi της εταιρίας Volkswagen έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο μηχανικούς αφότου οι μεγαλύτεροι ντιζελοκινητήρες της βρέθηκαν να είναι εκτός των ορίων εκπομπών στις ΗΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Audi Ρούπερτ Στάντλερ.

Η Volkswagen (VW) και η Audi ενημέρωσαν την περασμένη Πέμπτη τις αμερικανικές αρχές ότι ο εξοπλισμός που επέτρεπε τη χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων και για τον οποίο δεν είχαν γνώση οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, είχε τοποθετηθεί σε περίπου 85.000 οχήματα με τρίλιτρους πετρελαιοκινητήρες. Η είδηση έδωσε μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκάνδαλο που ταλανίζει τη μητρική VW και το οποίο οδήγησε στην αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου ενώ εξανεμίστηκαν περισσότερα από 20 δισεκ. ευρώ από την χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας.

Η Audi διερευνά τώρα κατά πόσο εργαζόμενοί της, μεταξύ άλλων και στο τμήμα τεχνικής ανάπτυξης, εκούσια παραποίησαν τις συσκευές ελέγχου ρύπων και έχει θέσει σε διαθεσιμότητα δύο μηχανικούς, δήλωσε ο Στάντλερ σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα Donaukurier, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η τελευταία εξέλιξη στην Audi ανεβάζει τον αριθμό των αξιωματούχων που επιβεβαιωμένα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε όλο τον όμιλο, ως αποτέλεσμα της εσωτερικής έρευνας, σε οκτώ, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον έξι υψηλοβαθμων στελεχών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το «Πολιτισμένο Σάββατο» αντίδοτο στη φρενίτιδα της «Μαύρης Παρασκευής»


Η απάντηση έρχεται με τσάι και συμπάθεια.

Αύριο στη Βρετανία είναι η λεγόμενη Black Friday, ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να συνωστίζονται, να στριμώχνονται, να μαλλιοτραβιούνται και να διεξάγουν μια ανηλεή μάχη για το ποιος θα πρωτοπάρει τα προϊόντα σε προσφορά.

Σαν αντίδοτο στις μεγάλες ουρές, την καταναλωτική φρενίτιδα και την «κόλαση» που περιεγράφηκε παραπάνω και χαρακτηρίζουν τη Black Friday, βρετανικά βιβλιοπωλεία αντιτείνουν τη θεσμοθέτηση του Civilised Saturday, του «Πολιτισμένου Σαββάτου»,

Το πρώτο Civilised Saturday θα είναι το επόμενο, στις 28 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά τον «χαμό» που αναμένεται να επικρατήσει την Παρασκευή.

Την πρόταση διατύπωσε αρχικά ο Tim Walker, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιβλιοπωλών, και σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian στο «κίνημα» αυτό έχουν προσχωρήσει τουλάχιστον 100 βιβλιοπωλεία.

Το «έθιμο» της Μαύρης Παρασκευής προέρχεται από τις ΗΠΑ ενώ πέρσι στη Βρετανία χαρακτηρίστηκε από αψιμαχίες, τσακωμούς, ακόμα και συλλήψεις! Δεν αναμένεται φέτος κάτι διαφορετικό.

Σαν αντίδοτο, ή σαν ανάρρωση μάλλον, βιβλιοπωλεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, από την Ουαλία ως το Εδιμβούργο και ακόμα πιο μακριά, θα προσφέρουν σε όσους τα επισκεφθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, κρασί, μουσική αλλά και άφθονο τσάι.

Στο Kibworth ένα βιβλιοπωλείο θα προσφέρει τσάι, τούρτα και μασάζ στα χέρια σε βελούδινη πολυθρόνα ενώ σε βιβλιοπωλείο του Crickhowell θα προσφέρεται ένα ποτήρι prosecco στην είσοδο.

Το Burway Books στο Church Stretton θα προσφέρει κρασί και τάρτες, στο Southcart Books, του Walsall θα γίνει αφιέρωμα στο έργο του HP Lovecraft ενώ στο Edinburgh Bookshop το προσωπικό θα είναι ντυμένο με ρούχα για cocktail, θα φορά γάντια και θα προσφέρει στους βιβλιόφιλους σνακ και ποτά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό το εορταστικό ωράριο προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών


Από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.

Σάββατο,    12.12.2015:    09:00 - 18:00
Κυριακή,     13.12.2015:     11.00 - 18.00
Δευτέρα,    14.12.2015:       09.00 - 21.00
Τρίτη ,        15.12.2015:       09.00 - 21.00
Τετάρτη,    16.12.2015         09.00 - 21.00
Πέμπτη,      17.12.2015:       09.00 - 21.00
Παρασκευή, 18.12.2015:  09.00 - 21.00
Σάββατο,      19.12.2015:     09.00 - 18.00
Κυριακή ,     20.12.2015:     11.00 - 18.00
Δευτέρα,      21.12.2015:     09.00 - 21.00
Τρίτη,         22.12.2015:     09.00 - 21.00
Τετάρτη,   23.12.2015:     09.00 - 21.00
Πέμπτη,    24.12.2015:     09.00 - 18.00
Παρασκευή, 25.12.2015:         ΑΡΓΙΑ
Σάββατο,     26.12.2015:         ΑΡΓΙΑ
Κυριακή,      27.12.2015:   11.00 - 18.00
Δευτέρα,      28.12.2015:   09.00 - 21.00
Τρίτη,           29.12.2015:  09.00 - 21.00
Τετάρτη,      30.12.2015:   09.00 - 21.00
Πέμπτη,       31.12.2015:   09.00 - 18.00
Παρασκευή,  01.01.2016:       ΑΡΓΙΑ

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της κυριακάτικης λειτουργίας τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέφικτη η παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ


Συνάντηση είχε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Απασχόλησης, Ράνια Αντωνοπούλου με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση αυτή υποστηρίχθηκε πως υπάρχει νομικό κώλυμα για παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς το συγκεκριμένο έργο δεν είναι συγχρηματοδοτούμενο, αλλά καλύπτεται από τους κοινοτικούς πόρους της προγραμματικής περιόδου 2014- 2020, γεγονός που δεν επιτρέπει τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Η υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν νομικές δυσκολίες, πρόσθεσε όμως ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για παράταση του προγράμματος, μέσω διαβουλεύσεων που έχει με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά στο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που θα ξεκινήσει να υλοποιείται μετά τον Μάρτιο του 2016, η υπουργός επανέλαβε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι το νέο πρόγραμμα να είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας» και κάλεσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προετοιμαστούν ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν τα Κοινωφελή Προγράμματα, με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και των συνεταιριστικών εγχειρημάτων της Κοινωνικής Οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας να καλύψει έως και 100.000 θέσεις απασχόλησης, με χρονική διάρκεια που θα είναι οκτώ μήνες, δηλαδή τρεις μήνες περισσότερο από το σημερινό. Πάντως, παραμένει η εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης της γ' φάσης της Κοινωφελούς Εργασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και αφορά στην τοποθέτηση 19.000 δικαιούχων – ανέργων, σε θέσεις απασχόλησης πεντάμηνης διάρκειας, σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό… "τρελάθηκε"


Το πρώτο… ατύχημα σημειώθηκε σήμερα λίγο μετά τη μια το μεσημέρι για το λεωφορείο χωρίς οδηγό.



Όπως κατέγραψε το trikaladay, το λεωφορείο χωρίς οδηγό κινούμενο επί του λεωφορειόδρομου στην οδό Ιακωβάκη στο ύψος της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, για άγνωστους λόγους ξέφυγε της πορείας του, καβάλησε το πεζοδρόμιο και κατέληξε σε περίπτερο. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.



Ευχόμαστε να είναι και το τελευταίο ατύχημα για το πρωτότυπο λεωφορείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λήγει στις 30/11 η προθεσμία για τα ΙΧ που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ


Λήγει στις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ώστε να περάσουν από ΚΤΕΟ οι ιδιοκτήτες οχημάτων των οποίων το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου έχει λήξει πέραν των 6 μηνών (1/1/2015 - 14/9/2015) καταβάλλοντας μειωμένο Τέλος εκπρόθεσμης προσέλευσης.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: «Υπενθύµιση καταληκτικής ηµεροµηνίας για την α̟ποφυγή ε̟ιβολής διοικητικού προστίµου στους ιδιοκτήτες των εκπρόθεσµων πέραν των έξι (6) µηνών σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο οχηµάτων.

Η ∆/νση Ελέγχου Οχηµάτων & Εγκαταστάσεων της Γενικής ∆/νσης Οδικής Ασφάλειας εν όψει της καταληκτικής προθεσµίας της 31ης ∆εκεµβρίου 2015 υ̟ενθυµίζει, στα πλαίσια ενηµέρωσης των πολιτών και προς αποφυγή, κατά το δυνατό, ταλαιπωρίας τους, αλλά και προβληµάτων στην εύρυθµη λειτουργία των ΚΤΕΟ λόγω αυξηµένης προσέλευσης οχηµάτων, τα ακόλουθα:

• Οι ιδιοκτήτες οχηµάτων για τα οποία παρήλθε εντός του διαστήµατος από 01-01-2015 έως 14-09-2015 χρονικό διάστηµα έξι (6) µηνών από την καταληκτική ηµεροµηνία εµπρόθεσµης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, προκειµένου να εκµεταλλευτούν την ευεργετική διάταξη του προσφάτως ψηφισθέντος νόµου περί καταβολής µειωµένου τέλους εκπρόθεσµης προσέλευσης, µπορούν να προσκοµίζονται σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του ελέγχου έως τις 30 Νοεµβρίου 2015.

Όσοι από αυτούς προσκοµίσουν τα οχήµατά τους για τη διενέργεια του ελέγχου µετά το πέρας της ανωτέρω προθεσµίας (30-11-2015) και έως τις 31-12-2015, θα καταβάλλουν, όχι το µειωµένο, αλλά το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος.

Εφόσον δε, παρέλθει και η ηµεροµηνία της 31ης ∆εκεµβρίου 2015 χωρίς να έχουν προσκοµίσει τα οχήµατά τους για τη διενέργεια του ελέγχου, τότε, από 01-01-2016 θα τους επιβληθεί και το διοικητικό ̟ρόστιµο των εκατόν πενήντα (150) €, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική ∆ιοίκηση, εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης ∆ηµοσίων Εσόδων και µετά την προθεσµία καταβολής του, προσαυξάνεται µε τον προβλεπόµενο τόκο.

• Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους ιδιοκτήτες οχηµάτων οι οποίοι δεν τήρησαν τις πρώτες δύο προθεσµίες για την υ̟αγωγή στην ευνοϊκή ρύθµιση περί καταβολής µειωµένου πρόσθετου τέλους, ήτοι:

- την προθεσµία της 20ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχηµάτων για τα οποία το χρονικό διάστηµα έξι (6) µηνών α̟ό την καταληκτική ηµεροµηνία εµ̟ρόθεσµης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014.

- την προθεσµία της 31ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχηµάτων για τα οποία το χρονικό διάστηµα έξι (6) µηνών από την καταληκτική ηµεροµηνία εµ̟ρόθεσµης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου είχε ̟αρέλθει εντός του χρονικού διαστήµατος από 01-07-2014 έως 31-12-2014.

∆ηλαδή, όσοι από αυτούς προσκοµίσουν τα οχήµατά τους έως τις 31-12-2015, θα καταβάλλουν, όχι το µειωµένο, αλλά το ̟λήρες (αναλογούν) ̟ρόσθετο ειδικό τέλος. Εφόσον δε, παρέλθει και η ηµεροµηνία της 31ης ∆εκεµβρίου 2015, τότε, α̟ό 01-01-2016 θα τους επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιµο των εκατόν πενήντα (150) €.

• Επισηµαίνεται τέλος ότι, τα οχήµατα για τα οποία το χρονικό διάστηµα των έξι (6) µηνών από την καταληκτική ηµεροµηνία εµ̟ρόθεσµης διενέργειας ̟εριοδικού τεχνικού ελέγχου, παρέρχεται µετά τις 14 Σεπτεµβρίου 2015, δεν τυγχάνουν της υπόψη ευνοϊκής ρύθµισης περί καταβολής µειωµένου πρόσθετου τέλους, αλλά τους επιβάλλεται και το διοικητικό πρόστιµο των εκατόν πενήντα (150) €»


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστολή καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους σεισμόπληκτους του Ιονίου


Σε συμφωνία με τον Αλεξιάδη ήρθε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Την τριμηνιαία αναστολή καταβολής των δόσεων του ΕΝΦΙΑ καθώς και των υπόλοιπων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, για τους υπόχρεους σεισμόπληκτους κατοίκους της Λευκάδας, της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς, ανακοίνωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, έπειτα από διαβουλεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

«Θα δοθεί τρίμηνη παράταση σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπου εμπλέκεται το υπουργείο Οικονομικών αλλά και στις δόσεις του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους της Λευκάδας, της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαλιατσάτος, επεξηγώντας πως «έγιναν προσπάθειες από την περιφέρεια προκειμένου να υπάρξει μία ελάφρυνση των σεισμόπληκτων κατοίκων και τελικά σε άμεση συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη, οι προσπάθειες βρήκαν άμεση ανταπόκριση».

«Αυτό που μένει τώρα είναι να διατυπωθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, καθώς υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες, αφού ο σεισμός έπληξε τους κατοίκους μετά την έκδοση των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, αλλά σε άμεση συνεργασία με τον κ. Αλεξιάδη θα βρεθεί λύση» επεσήμανε ο κ. Γαλιατσάτος.

Έξαλλου στη Λευκάδα πρόκειται να βρεθεί αύριο και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τη γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας , που θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί.

«Παρότι η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών είχε προγραμματιστεί πολύ καιρό πριν από το φονικό σεισμό, ενόψει της συγκυριακής αυριανής διεκπεραίωσής της, θα μας δοθεί η ευκαιρία να δείξουμε στον κ. Κουρουμπλή τις ζημίες που έχει υποστεί η περιοχή και να συζητήσουμε εκτενέστατα για τα ζητήματα που αφορούν την άμεση επίλυσή τους», ανέφερε ο περιφερειάρχης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την έναρξη εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ανακοίνωσε ο Φίλης


Εξήγγειλε τη δημιουργία τριών επιτροπών για την αναζήτηση λύσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Την άμεση έναρξη του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ανακοίνωσε και επίσημα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός Νίκος Φίλης, ο διάλογος θα διαρθρωθεί σε τρία επίπεδα, από ισάριθμες επιτροπές, οι οποίες θα επιφορτιστούν με την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Πρώτον, θα συγκροτηθεί η Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, υπό την προεδρία του καθηγητή Αντώνη Λιάκου, με τη συμμετοχή και προσωπικοτήτων από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δεύτερον, θα ανασυσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Θεοτοκά και τη συμμετοχή κοινωνικών φορέων και εταίρων. Τρίτο βήμα διαλόγου θα αποτελέσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία θα προεδρεύει ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου και στην οποία συμμετέχουν όλα τα κόμματα, με τη δυνατότητα υπόδειξης εμπειρογνωμόνων.

Σε πρώτη φάση, όπως ανέφερε ο κ. Φίλης, μέχρι τις γιορτές θα έχουν εντοπιστεί και διατυπωθεί τα προβλήματα και οι προτεραιότητες. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συζήτηση σε ομάδες εργασίας, αλλά και δημόσιες εκδηλώσεις, ούτως ώστε «να βρεθούν οι αναγκαίες και ρεαλιστικές λύσεις». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός στη συμμετοχή στο διάλογο όχι μόνο των φορέων, αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο διάλογος θα αφορά το σύνολο της εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική ηλικία και το δημοτικό και προχωρώντας στο γυμνάσιο, το λύκειο -και την αναβάθμιση και αυτονομία του- και, εν τέλει, τα πανεπιστήμια, καθώς και έναν νέο τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια.

Επίσης, στο πλαίσιο του διαλόγου, υπάρχει η πρόθεση από πλευράς υπουργείου να αξιοποιηθούν και τα πορίσματα της κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα συγκροτηθεί για την αξιολόγηση της εκπαίδευσης στη βάση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών, από τον ΟΟΣΑ.

«Ο διάλογος είναι μονόδρομος για να αποκτήσει μεγαλύτερη αξιοπιστία η δημόσια εκπαίδευση», τόνισε ο υπουργός και προσέθεσε: «Δεν θα αναστατώσουμε την εκπαίδευση με βιαστικές αποφάσεις».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για τη λύση λειτουργικών θεμάτων των πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, αλλά και μόνιμων μελών ΔΕΠ, για την κάλυψη άμεσων αναγκών. Επίσης, μίλησε για τις διαβουλεύσεις που γίνονται με τη ΔΕΗ και τους δήμους, ώστε τα ιδρύματα να ενταχθούν σε ειδικό τιμολόγιο και να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων τους.

Ακόμη, εξέφρασε τη φιλοδοξία της να επεκταθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα των μετεγγραφών σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο φοιτητών, στο οποίο θα υπάρχει διασύνδεση με όλες τις υπηρεσίες που θα χρειάζονται οι φοιτητές (εφορία, στρατονομία κ.τ.λ.).

Ειδική αναφορά έγινε για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), για το οποίο η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι θα αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής των φοιτητών, καθώς θα καταργηθεί η κλήρωση. Επίσης, όσον αφορά το θέμα της λήξης συμβάσεων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΑΠ, επισήμανε ότι δόθηκε λύση με την παράταση του ΕΣΠΑ κατά ένα μήνα, ενώ παράλληλα, παρατάθηκε η θητεία των υπαλλήλων μέχρι τον Αύγουστο 2016.

Από τη μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός για Θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης προανήγγειλε την άμεση κατάθεση νομοθετικών ρυθμίσεων για την Έρευνα, με τις οποίες θα εξασφαλίζεται η δημοκρατική διακυβέρνηση των Ερευντητικών Κέντρων, θα βελτιώνονται οι εργασιακές συνθήκες για τους νέους επιστήμονες και θα απλοποιούνται οι κανόνες υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ, παράλληλα, θα τεθούν οι βάσεις για έναν νόμο-πλαίσιο, «μακράς πνοής», για την έρευνα και την καινοτομία, που θα κατατεθεί έπειτα από ευρύ διάλογο.

Ακόμη, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Ταμείου, που θα εξασφαλίζει ένα ευέλικτο χρηματοδοτικό περιβάλλον για νέες καινοτόμες επιχειρήσεις, το οποίο θα συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι η ηγεσία του υπουργείου επανέλαβε τις εξαγγελίες της για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυτή τη φορά όμως, αναφέροντας αριθμούς: ο κ. Φίλης εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ, ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από το ΕΣΠΑ, ενώ η κ. Αναγνωστοπούλου, έκανε λόγο για 500 προσλήψεις μέσα στο 2015 και για 1.000 το 2016, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία 40χρονου παιδόφιλου


Είχε συλληφθεί να έχει στη κατοχή του πάνω από 1.000 αρχεία σκληρού παιδικού πορνό.

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες αλλά και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 40χρονου, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για τον Αποστολίδη Νικόλαου του Αλεξάνδρου και της Καλλιόπης.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πράξη της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών (μέχρι 23-05-2016), σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την ως άνω παράνομη δραστηριότητα του προαναφερόμενου ημεδαπού παρακαλούνται να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e - mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.







Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων στην Ελλάδα τη δεκαετία 2003-13


Σε λιγότερα χέρια η αγροτική γη σε όλη την ΕΕ, σύμφωνα με τη Eurostat.

Αύξηση κατά 22,4% των καλλιεργούμενων εκτάσεων σημειώθηκε στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία 2003-2013, ενώ υπήρξε μείωση των αγροτικών μονάδων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat. Ειδικότερα, το 2013 στην Ελλάδα καταμετρήθηκαν 709.500 αγροτικές μονάδες (6,5% του συνόλου της ΕΕ), 13,9% λιγότερες από το 2003. Η εκμεταλλεύσιμη γη το 2013 ήταν 4,8 εκατ. εκτάρια (2,8% του συνόλου της ΕΕ), αυξημένη κατά 22,4% σε σχέση με το 2003. Τη δεκαετία αυτή, η μέση καλλιεργούμενη έκταση ανά αγροτική μονάδα αυξήθηκε από 4,8 εκτάρια σε 6,8 εκτάρια.

Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2013 καταμετρήθηκαν 10,8 εκατ. αγροτικές μονάδες οι οποίες εκμεταλλεύονται 174,6 εκατ. εκτάρια γης. Μεταξύ του 2003 και του 2013, λίγο περισσότερο από 4 εκατ. αγροτικές μονάδες εξαφανίστηκαν στην ΕΕ (σχεδόν μία στις τέσσερις), ενώ η συνολική έκταση που χρησιμοποιείται για καλλιέργειες παρέμεινε σχεδόν σταθερή. Αυτό σημαίνει αύξηση της συγκέντρωσης της γης σε λιγότερα χέρια, με τη μέση έκταση ανά αγροτική μονάδα να αυξάνεται κατά 38%, από 11,7 εκτάρια το 2003 σε 16,1 εκτάρια το 2013.

Όσον αφορά την εκμεταλλεύσιμη γη, η Γαλλία (15,9% του συνόλου της ΕΕ) και η Ισπανία (13,4%) ήταν τα δύο κράτη-μέλη με τη μεγαλύτερη καλλιεργούμενη έκταση το 2013, ενώ οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε ο μεγαλύτερος μέσος όρος συγκέντρωσης γης ήταν η Τσεχία (133 εκτάρια/ αγροτική μονάδα), το Ηνωμένο Βασίλειο (93,6 εκτάρια/αγροτική μονάδα) και η Σλοβακία (80,7 εκτάρια/αγροτική μονάδα).

Όσον αφορά την ηλικία των αγροτών, στην Ελλάδα πάνω από 65 χρονών είναι το 31,3%, ενώ κάτω των 35 είναι μόλις το 5,2%. Αντίστοιχα, στο σύνολο της ΕΕ, το 31,1% των αγροτών είναι πάνω από 65 και το 6% κάτω των 35. Οι νεότεροι αγρότες καταγράφηκαν στην Αυστρία και την Πολωνία όπου το 10,9% και το 12,1% αντίστοιχα είναι κάτω από 35 χρόνων, το 24,4% και το 23,7% από 35 έως 45 χρόνων και το 36,5% και 30,2% από 45 έως 54 χρόνων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο οδικός άξονας Σέρρες-Αμφίπολη κυριαρχεί στα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013


Παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση.

Ο οδικός άξονας Σέρρες - Αμφίπολη κυριαρχεί στις παρεμβάσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ για την περίοδο 2007 - 2013 και παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση στις Σέρρες, στο πλαίσιο αντίστοιχων εκδηλώσεων που διοργανώνουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Στον τομέα του πολιτισμού περιλαμβάνονται έργα κατασκευής στεγάστρου προστασίας και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου στο Αρχαίο Γυμνάσιο της Αμφίπολης, στερέωσης και αποκατάστασης του βυζαντινού πύργου Μαρμαρίου Αμφίπολης, ανακαίνισης του πρώην κινηματογράφου "Κεντρικόν", συντήρησης τοιχογραφιών του καθολικού και αποκατάστασης πτέρυγας στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών και διοργάνωσης της Πανεπιστημιάδας Θεάτρου στο Δήμο Σερρών.

Έργα περιβάλλοντος έγιναν για την κατασκευή νέων σταθμών τηλεχειρισμού ύδρευσης Δήμου Σερρών, την εγκατάσταση συστήματος τηλεχειρισμού για την παρακολούθηση ποιότητας και ποσότητας πόσιμου νερού του Δήμου Βισαλτίας, την αποκατάσταση των πηγών Μπατανίων, Μοραμόρ στον Λευκώνα, την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων στη Μεσολακκιά, την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμών Ροδόπολης και κάτω Πορρόιων, τη διαχείριση και λειτουργία της προστατευόμενης περιοχής λίμνης Κερκίνης, την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου της λίμνης, τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό στην Οινούσα, την υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων Αγγίστας και Λευκοθέας, τη διευθέτηση του υδατορέμματος Νικόκλειας και του χειμάρρου Στρυμονικού και την ολοκλήρωση αποχετευτικών έργων στον οικισμό Χριστός και στο Δήμο Λευκώνα.

Παράλληλα υλοποιήθηκαν ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις οδικών αξόνων στο Δήμο Σερρών ενώ έργα εκπαίδευσης έγιναν σε σχολεία των περιοχών Σκουτάρεως και Σερρών καθώς και στο ΤΕΙ της περιοχής.

Στον τομέα της υγείας περιλαμβάνονται η προμήθεια αξονικού τομογράφου, ακτινογραφικών μηχανημάτων, ψηφιακού εμφανιστηρίου και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, η ανέγερση στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης και η προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων.

Τέλος υλοποιήθηκε τοπικό σχέδιο για την απασχόληση στο δήμο Σερρών και έγιναν παρεμβάσεις για την απασχόληση στο νομό ενώ χρηματοδοτήθηκαν 110 νέες και υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Τελευταία ευκαιρία για τα αδήλωτα εισοδήματα


«Δεν είμαστε στην εποχή που μπορούσαν να κρυφτούν χρήματα».

«Αυτά που έγιναν στις προηγούμενες λίστες, είναι οδηγός μας για να μην κάνουμε τα ίδια σε αυτήν. Δεν θα μείνει τρία χρόνια σε κάποιο ντουλάπι ή σε κάποιο ψυγείο, θα ξεκινήσουμε άμεσα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίηση ελεγκτικών ενεργειών γι' αυτή την λίστα...», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στη λίστα των ελβετικών αρχών, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.

Όπως σημείωσε ακόμη, «θα γίνει πρώτα απ' όλα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα περιγράψει τι ακριβώς θα γίνει για τη λίστα. Θα υπάρχει ειδικό λογισμικό για τον έλεγχο της λίστας. Θα ξεκινήσει άμεσα η αξιοποίησή της και θα ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή της. Θα ξεκινήσει άμεσα η διασύνδεσή της με άλλα στοιχεία που έχει το υπουργείο Οικονομικών, διότι μπορεί ένα όνομα που θα βρούμε εκεί να είναι και σε άλλες λίστες ή να είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος. Λέμε λοιπόν, ότι θα πάμε σε μια σειρά από ενέργειες».

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο νομιμοποίησης αδήλωτων εισοδημάτων, επισήμανε ότι «άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή, είναι ήδη στη συζήτηση στα τεχνικά κλιμάκια, το νομοσχέδιο που έχει εξαγγελθεί εδώ και πολύ καιρό για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». «Νομίζω ότι πρέπει όλοι πλέον να καταλάβουν ότι δεν είμαστε στην εποχή που μπορούσαν να κρυφτούν χρήματα, και θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία με αυτό το νομοσχέδιο. Να δηλωθούν κεφάλαια τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις. Διότι αυτός που έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, που έχει στη θυρίδα του ή στο ντουλάπι του και δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις, δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Αν όμως δεν δικαιολογούνται, έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να το καταλάβει κάποτε. Πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε σε μια νέα περίοδο -τελείωσαν πλέον τα αστεία», προσέθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

Για τη φορολογική πολιτική, τόνισε πως συμφωνεί «απολύτως ότι υπάρχει μία υπερφολόγηση των πολιτών και σε πολλές περιπτώσεις αυτή η υπερφορολόγηση είναι και άδικη» και εξήγησε: «Διότι να πληρώσουν παραπάνω φόρο αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, δεν είναι κάτι κακό. Αλλά το να πληρώνουν παραπάνω φόρο αυτοί, οι οποίοι είναι στο όριο φτώχειας ή λίγο πιο πάνω από το όριο φτώχειας, ή αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν, είναι κάτι πάρα πολύ άδικο... Το φορολογικό μας σύστημα έχει δυστυχώς αδικίες, αυτές διορθώνουμε συνεχώς».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λίστα δομών για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας


Νέα δράση από την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Λίστα με τις οργανωμένες δομές στη Θεσσαλονίκη για την παροχή ψυχοκοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης και νομικής συμβουλευτικής σε γυναίκες - θύματα βίας έχει δημιουργήσει η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Η σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στην κατηγορία «STOP στην ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ» που περιλαμβάνεται στον «Οδηγό Επιβίωσης σε Περίοδο Κρίσης» (www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang= el-GR&page=89&loc=1). Εκεί μπορεί κανείς να αναζητήσει επίσης πληροφορίες για επείγουσα εύρεση διαμονής και βασικής υλικής υποστήριξης σε έκτακτα περιστατικά. Διαθέσιμες είναι και οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου καλεί όλες τις γυναίκες που έχουν τη δυνατότητα, να ετοιμάσουν και να προσφέρουν μια τσάντα στήριξης για τις γυναίκες που κατάφεραν να ξεφύγουν από το περιβάλλον βίας και κακοποίησης, αφήνοντας πίσω τους όλα τους τα υπάρχοντα και έχουν ανάγκη από τα βασικά είδη. Η τσάντα θα μπορούσε να περιέχει δύο - τρία καινούργια εσώρουχα, κάλτσες και σουτιέν τύπου μπουστάκι, 2 t-shirt, ένα πουλόβερ, ένα παντελόνι φόρμας, ένα μπουφάν, βασικά είδη υγιεινής (σαμπουάν, αποσμητικό, σερβιέτες, χτένα, επιλεγμένα καλλυντικά ή δείγματα καλλυντικών), παπούτσια ή παντόφλες σε πολύ καλή κατάσταση. Η συλλογή των τσαντών αυτών θα γίνεται στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη στο κτίριο της Περιφέρειας ενώ τη διανομή τους θα αναλάβει το προσωπικό του γραφείου στις οργανωμένες δομές που αναφέρονται στον Οδηγό Επιβίωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Μείωση δαπανών όχι όμως με μειώσεις μισθών


«Παραφιλολογία οι αναφορές της αντιπολίτευσης για μείωση εσόδων».

«Προχωρούμε σε μείωση των δημοσίων δαπανών, όχι όμως με μειώσεις μισθών και απολύσεις, ούτε με καταργήσεις υπηρεσιών», ανέφερε, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Θα σταματήσουμε την "άθλια" πρακτική να ενοικιάζονται κτίρια για εξυπηρετήσεις και να έχουμε άδεια καινούργια κτίρια», συνέχισε και προσέθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει μεγάλη μείωση δαπανών, εξοικονομώντας μεγάλα ποσά από τα ενοίκια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί η μεταφορά στο κτίριο «Κεράνη» στη λεωφόρο Θηβών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, όπως το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

«Το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει για το συγκεκριμένο κτίριο το μηνιαίο ποσό των 220.000 ευρώ (2,62 εκατ. ετησίως), χωρίς να το χρησιμοποιεί», ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε, επίσης, ότι από την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, χάνονται 15-20 δισ. ευρώ, κάθε χρόνο, ενώ σε ό,τι αφορά τη φορολογία των αγροτών, σημείωσε ότι με την αύξηση συντελεστών του φόρου του αγροτικού εισοδήματος προστατεύονται οι αγρότες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας και κατανέμονται δικαιότερα οι φόροι στο σύνολο των αγροτών.

Χαρακτήρισε επίσης «παραφιλολογία» τις αναφορές βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι υπήρξε μείωση των εσόδων, και υποστήριξε ότι τα φορολογικά έσοδα το 2015 αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 25% από 21% τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης κατηγόρησε την ΝΔ ότι επικεντρώνει την κριτική της στο τι έλεγε η κυβέρνηση προεκλογικά και όχι στο τι έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά. «Περιμέναμε να ακούσουμε την πολιτική σας πρόταση για το τι έπρεπε να γίνει και όχι για το τι είναι αριστερό και τι όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πτήση με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να σωθεί ένα παιδί


Ο μικρός επέστρεψε στο σπίτι του και στην αγκαλιά των γονιών του.

Μετά από τετράμηνη μάχη για τη ζωή του, ένας μικρός από τη Θεσσαλονίκη, μετά από νοσηλεία στη Γαλλία, όπου μετέβη με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, κατάφερε πριν μια εβδομάδα και επέστρεψε στο σπίτι του και στην αγκαλιά των γονιών του.

Το παιδί γεννήθηκε πρόωρα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο λόγω της προωρότητάς του αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα μάτια του και οι γιατροί στην Ελλάδα ανέφεραν πως η πάθηση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε νοσοκομείο της χώρας. Για το λόγο αυτό το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Γαλλίας. Εξαιτίας όμως της προωρότητάς του ο γιατρός της Γαλλίας συνέστησε να πραγματοποιηθεί η διακομιδή αεροπορικώς σε θερμοκοιτίδα.

Οι γονείς του μικρού ζήτησαν την υποστήριξη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη διακομιδή του βρέφους. Κατόπιν πολλών προσπαθειών και καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση, με την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, η διακομιδή του βρέφους και των γονέων του, με συνοδεία εθελοντή γιατρού και διασώστη του οργανισμού πραγματοποιήθηκε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και ο μικρός έφτασε ασφαλής στο νοσοκομείο της Γαλλίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...