Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Δημόσια διαβούλευση για τη στρατηγική απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένει τις προτάσεις πολιτών και φορέων μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους πολίτες και φορείς να συμμετάσχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως την Τρίτη 8/12 και ώρα 12:00 π.μ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.ypeka.gr/Default. aspx?tabid=232&language=el-GR.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Γιάννης Τσιρώνης, «η Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΕΣΠΚΑ), είναι το πρώτο βήμα για μια συνεχή και ευέλικτη διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης των απαραίτητων μέτρων προσαρμογής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο». Μάλιστα, έκανε γνωστό, ότι «μετά την ολοκλήρωση της ΕΣΠΚΑ, θα ακολουθήσει η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και η περαιτέρω εξειδίκευση τους μέσω των Περιφερειακών Σχεδίων Προσαρμογής».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, «η κλιματική αλλαγή που παρατηρείται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους ανθρώπους και στο περιβάλλον, οι οποίες είναι αισθητές, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Σύμφωνα με τις έως τώρα επιστημονικές μελέτες, οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή θα αυξηθούν τις επόμενες δεκαετίες, λόγω της ευρύτητας του φαινομένου και της συσσώρευσης στην ατμόσφαιρα, αερίων του θερμοκηπίου, ανεξάρτητα από τα σενάρια που διατυπώνονται για την πλανητική υπερθέρμανση και των προσπαθειών μετριασμού.

Συνεπώς είναι επιτακτική η ανάγκη για το σχεδιασμό και τη λήψη κατάλληλων μέτρων προσαρμογής για την αντιμετώπιση των αρνητικών αναπόφευκτων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Πέραν αυτού όμως, η χώρα μας, έχοντας κυρώσει τη Σύμβαση Πλαίσιο και το Πρωτόκολλο του Κιότο και όντας μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει υποχρέωση να αναπτύξει μια Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΕΣΠΚΑ)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το κείμενο της Εθνικής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, συνέταξε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με την επιστημονική στήριξη ομάδας της Ακαδημίας Αθηνών και της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, «οι παρατηρήσεις, οι σχολιασμοί και οι απόψεις όλων, θα ληφθούν υπόψη και θα συμβάλουν στην οριστική διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.