Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Προανήγγειλε νέα φορολογικά μέτρα 450 εκατ. ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα φορολογικά μέτρα ύψους 450 εκατ. ευρώ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση φορολογικών εσόδων κατά 2,2 δις ευρώ το 2016 σε σχέση με το 2015. Ωστόσο, εξήγησε πως για τα 1,75 δις ευρώ οι ρυθμίσεις ήδη έχουν ψηφιστεί από την Βουλή ενώ για τα υπόλοιπα 450 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθούν σχετικά νομοσχέδια το επόμενο διάστημα.

«Ακούμε 5 δις παραπάνω προϋπολογισμός, έσοδα 7 δις, 8 δις, ένα σωρό δις. Πώς βγάζουμε αυτά τα δις; Η πιο ασφαλής μέθοδος είναι να δούμε τι παραπάνω προβλέπει ο ένας προϋπολογισμός του 2015 από του 2016. Εάν πάτε λοιπόν στη σελίδα 64 στον πίνακα 3.5 και γίνει αφαίρεση, είναι 2,2 δις παραπάνω τα φορολογικά έσοδα» είπε αρχικά ο κ. Αλεξιάδης για να προσθέσει σε άλλο σημείο «…Εάν δε, πάρουμε να συγκρίνουμε το τι έχουμε μπροστά μας να νομοθετήσουμε, το νούμερο πέφτει πολύ πιο κάτω, διότι στο κομμάτι του τι φόροι θα νομοθετηθούν από δω και πέρα, είναι κι αυτό σαφέστατο, ότι αυτοί είναι κάτω από 450 εκατ. ευρώ, αυτοί δηλαδή οι οποίοι θα νομοθετηθούν από δω και πέρα».


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.