Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Οι σημαντικότεροι Έλληνες αθλητές που μετά το 2004 μπλέχτηκε το όνομά τους με χρήση αναβολικών ουσιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι περισσότεροι μιλάνε για σκευωρίες, προβοκάτσια και «ξένο δάκτυλο».

Άλλη μια απογοήτευση για τους Έλληνες φιλάθλους ήρθε το απόγευμα της Τετάρτης. Η είδηση βόμβα για το θετικό δείγμα της Πηγής Δεβετζή σε αγώνες που είχε πάρει μέρος το 2007 έσκασε και για ακόμα μια φορά ο θόρυβος που έκανε στα αυτιά των Ελλήνων ήταν εκκωφαντικός. Η απόλυτη περηφάνια για το καλοκαίρι του 2004, έχει δώσει την θέση της στην απογοήτευση και την κριτική διάθεση όλων των Ελλήνων. Έχουμε φτάσει στο 2015 η Ελλάδα έχει βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ σε όλα τα επίπεδα αλλά αυτό που αφήνει την πιο μεγάλη πίκρα είναι τα σκάνδαλα που συνεχίζουν και... κυνηγάνε τους Έλληνες αθλητές και μαζί τους κυνηγάνε οποιαδήποτε καλή ανάμνηση έχει μείνει στην μνήμη μας.

Δείτε ποιοι ήταν οι σημαντικότεροι Ελληνες αθλητές που μετά το 2004 βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση αναβολικών ουσιών, με τους περισσότερους να μιλάνε για σκευωρίες, προβοκάτσια και «ξένο δάκτυλο».


Πηγή Δεβετζή

Τελευταίο χτύπημα ήταν αυτό της Πηγής Δεβετζή. Μια από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες αθλήτριες που μας έχει κάνει όλους τους Έλληνες απίστευτα υπερήφανους με τις διακρίσεις της αλλά και τις εμφανίσεις της στον στίβο. Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι η Πηγή Δεβετζή η οποία έχει σταματήσει τον αθλητισμό από το 2009 και έχει στην κατοχή της δύο Ολυμπιακά μετάλλια, ενημερώθηκε ότι έχει βρεθεί θετική σε έλεγχο που της είχε γίνει το 2007 σε επανεξέταση που έκανε η IAAΦ. Η ίδια η αθλήτρια προς το το παρόν δηλώνει άγνοια αλλά δύσκολα θα αποφύγει την τιμωρία και πιθανότατα και την αφαίρεση του χάλκινου μεταλλίου από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007.

Λεωνίδας Σαμπάνης

Λίγες μέρες μόλις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο πρώτος αθλητής που έγινε γνωστό ότι πιάστηκε ντοπαρισμένος ήταν ο Λεωνίδα Σαμπάνης. Στον οργανισμό του αρσιβαρίστα ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει πάρει κάποια ουσία. Αφού βγήκε και το δεύτερο δείγμα του θετικό του αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει.

Εθνική ομάδα Άρσης Βαρών

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) ανακοινώνει ότι σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε από την WADA με αντολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, εκτός αγώνων, στις 7 Μαρτίου του 2008, βρέθηκαν θετικά, τα πρώτα δείγματα 11 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Θα ζητηθεί η εξέταση και του δεύτερου δείγματος, όπως ακριβώς προβλέπεται από τους κανονισμούς και κατόπιν το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτήσει, ειδική εξεταστική επιτροπή, που θα επιληφθεί του θέματος. Σήμερα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ως υπεύθυνος της προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδος, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ. Το Δ.Σ. έθεσε τον κ. Ιακώβου σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που αποτελεί άμεση και κατεπείγουσα προτεραιότητα της ΕΟΑΒ».

Αυτή ήταν η είδηση - βόμβα και το τέλος μιας από τις πιο πετυχημένες Εθνικές ομάδες και μαζί του ήρθε όλη η απογοήτευση των Ελλήνων. Μια ομάδα που έφερε πρώτη τεράστιες επιτυχίες και τα «παιδιά» της αγαπήθηκαν πιο πολύ από τον καθένα έφερε την πιο μεγάλη απογοήτευση. Ήταν 4 χρόνια μετά το 2004 όταν η παραπάνω ανακοίνωση εκθέτει ένα ολόκληρο άθλημα. Η ελληνική άρση βαρών ρίχνει την αυλαία της και μαζί της κλείνει πίσω από την κουρτίνα όλες τις χαρές και όλη την υπερηφάνεια που ένιωσαν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι.

Νίκος Κουρτίδης, Κωνσταντίνα Λάππου

Ενα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2009, νέο κρούσμα ντόπινγκ πλήττει την ελληνική άρση βαρών. Το άθλημα που κάποτε αγαπήθηκε αφάνταστα από τους Έλληνες έχει πλέον χάσει την αίγλη του και ο μόνος που φαινόταν να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ήταν ο Νίκος Κουρτίδης. Και όμως λίγες ώρες μετά τη δια περιπάτου κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων στους Μεσογειακούς Αγώνες, το δείγμα του βρέθηκε “θετικό” σε απαγορευμένη ουσία. “Ντοπέ” και η Κωνσταντίνα Λάπου, η οποία επίσης κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο στην Πεσκάρα. Να σημειώσουμε ότι ο Κουρτίδης μαζί με τον Τριανταφύλλου ήταν τα μοναδικά μέλη της Εθνικής άρσης βαρών του 2008 που δεν πιάστηκαν ντοπαρισμένα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα...

Φανή Χαλκιά

Άλλο ένα όνομα που πλήγωσε απίστευτα του Έλληνες. Όλοι θυμόμαστε την Φανή Χαλκιά να τερματίζει με χαμογελαστό πρόσωπο το 2004 και να ανεβάζει τους Έλληνες στα ουράνια. Και από εκεί τους προσγείωσε. Ήταν στο Ολυμπιακό χωριό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, όταν έγινε γνωστό ότι η Ελληνίδα αθλήτρια βρέθηκε θετική στην ουσία, μεθυλτριενολόνη. Η ίδια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Ολυμπιακό χωριό του Πεκίνου, αν και πάντα επέμενε ότι δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών...

Γιάννης Δρυμωνάκος

Ένα τεράστιο ταλέντο της ελληνικής κολύμβησης. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος το 2008 βρέθηκε θετικός στην ίδια ουσία που είχαν βρεθεί και η Χαλκιά και η ομάδα της άρσης βαρών. Ο ίδιος ο αθλητής αρνείται ότι πήρε την ουσία, έμεινε δύο χρόνια εκτός και επέστρεψε δυνατός στις πισίνες αφήνοντας πίσω του αυτή την... μαύρη για αυτόν ιστορία.

Αθανασία Τσουμελέκα

Το όνομα της ήταν μια τεράστια έκπληξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Όλοι θυμόμαστε την χαμογελαστή αθλήτρια να μπαίνει στο γήπεδο και να κόβει πρώτη την κορδέλα στο βάδην στους Ολυμπιακούς του 2004. Η Τσουμελέκα ενημερώθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2009, ότι έχει βρεθεί θετικό δείγμα το δεύτερο της δείγμα σε έλεγχο που έγινε στους Ολυμπιακούς του 2008. Στο πρώτο δείγμα δεν ανιχνεύθηκε καμία ουσία, αλλά η ΔΟΕ διατήρησε τα δείγματα και λίγους μήνες μετά σε επανέλεγχο, βρέθηκε η νέα για εκείνη την εποχή ουσία CERA, μία παραλλαγή της ερυθροποιητίνης. Η ίδια θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση, αρνούμενη κάθε σχέση με τα γεγονότα γράφοντας μια επιστολή στην οποία αναφέρει ότι «δεν θέλει τέτοιον πρωταθλητισμό».

Κεντέρης-Θάνου

Ίσως η πιο πολύκροτη υπόθεση στον ελληνικό στίβο. Οι δύο αθλητές ήταν οι μεγαλύτερες ελπίδες για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Τα εισιτήρια για τους αγώνες τους ήταν αυτά που είχαν πουληθεί πρώτα και όλοι οι Έλληνες περίμεναν να δουν τους μεγάλους τους αθλητές. Όλοι όμως βρέθηκαν μπροστά σε μια περίεργη και τελικά ντροπιαστική υπόθεση που θα στοιχειώσει για πάντα τα ονόματα των δύο. Ο Κεντέρης και η Θάνου αναζητήθηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό για να βρεθούν σε έλεγχο ντόπινγκ, εκεί δεν βρέθηκαν ποτέ και ακολούθησε το σήριαλ με το ατύχημα με την μηχανή. Οι δύο τους θεωρήθηκε ότι αρνήθηκαν τον έλεγχο, αποκλείστηκαν από τους αγώνες και τιμωρήθηκαν για δύο χρόνια, επειδή δεν βρέθηκαν στην αναζήτηση για έλεγχο ντόπινγκ. Για αυτήν την υπόθεση έχουν ακουστεί τα πάντα... την αλήθεια δύσκολα θα την μάθουμε, το θέμα είναι ότι η υπερηφάνεια των Ελλήνων δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα, ίσως και το πιο δυνατό από όλα.

Γερβάσιος Φιλιππίδης

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ και Γερβάσιος Φιλιππίσης, αθλητής του ακοντισμού, τέθηκε σε διαθεσιμότητα το 2012 αφού βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Ηταν μάλιστα μέλος της Ολυμπιακής ομάδας για το Λονδίνο, αλλά λόγω της αποκάλυψης αποκλείστηκε!
Δημήτρης Χονδροκούκης

Άλλη μια βόμβα στον ελληνικό αθλητισμό. Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο άλτης του ύψους Δημήτρης Χονδροκούκης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Η στανοζολόλη που βρέθηκε στον Δημήτρη Χονδροκούκη είναι ουσία που χρησιμοποιείται σε φάρμακα που χορηγούνται σε άλογα. Με την ίδια ουσία βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Μπεν Τζόνσον πριν από 20 χρόνια. Φυσικά αποκλείστηκε από τους αγώνες, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου!

Τάσος Γκούσης

Άλλη μια ελληνική ελπίδα... έσβησε. Το 2008 και πριν τους Αγώνες του Πεκίνου η ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι ο Τάσος Γκούσης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς. Ο σπρίντερ που έχει μπει και στους 100 κορυφαίους όλων των εποχών μαζί με τον Κεντέρη, αρνήθηκε την κατηγορία και επέστρεψε στους στίβους δύο χρόνια μετά.

Δημήτρης Ρέγας

Στην απαγορευμένη ουσία που εκείνη την εποχή, ενόψει του Πεκίνου, βρισκόταν σε όλους τους αθλητές που πιάνονταν ντοπαρισμένοι βρέθηκε και ο πρωταθλητής των 400μ. Δημήτρης Ρέγας. Ο έλεγχος έγινε στις 13 Ιουνίου του 2008 κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου. Ο ίδιος ο αθλητής αρνήθηκε ότι πήρε ποτέ απαγορευμένη ουσία.

Σταύρος Κουρουπάκης

Ο Χανιώτης πρωταθλητής του επί κοντώ βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών σε έλεγχο που έγινε τον Φεβρουάριο του 2004. Στον Έλληνα αθλητή επιβλήθηκε τιμωρία 2 ετών και επέστρεψε στους στίβους κανονικά μετά το τέλος της τιμωρίας του.
Μάρθα Μάτσα

Λίγο πριν πάρει μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005 η 21χρονη κολυμβήτρια βρέθηκε θετική σε αναβολική ουσία και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 2 ετών. Η ίδια εξέτισε την ποινή της και επέστρεψε δυναμικά στο άθλημα της.

Γιάννης Ταμουρίδης

Ο Έλληνας ποδηλάτης κλήθηκε σε απολογία από την ΕΟΠ το 2008 αφού βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. Ο 29χρονος αθλητής επανήλθε στην δράση αφού η ΕΟΠ του μείωσε την ποινή σε έναν χρόνο λόγω πρότερου έντιμου βίου και επειδή ο ίδιος ο αθλητής δήλωσε μετανιωμένος.

Τηλέμαχος Ρούτας

Ο αθλητής των 400μ. βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών το 2012.
Ενοχοι στο εξωτερικό, αθώοι στην Ελλάδα!

Ενα σημείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι αρκετοί από αυτούς έχουν αθωωθεί από τα ελληνικά δικαστήρια, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι καθώς η απόφαση είναι τυπική και δεν αναιρεί ούτε το γεγονός ότι πιάστηκαν ντοπαρισμένοι, ούτε την τιμωρία που τους επιβλήθηκε από τα πειθαρχικά όργανα. Με τον τρόπο αυτό μάλιστα, καταφέρνουν και διατηρούν όλα τις παροχές του ελληνικού κράτους μετά την κατάκτηση των μεταλλίων σε μεγάλους αγώνες. Για παράδειγμα η Αθανασία Τσουμελέκα αθωώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 από το Εφετείο Αθηνών, ενώ αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας και οι 25 αθλητές και παράγοντες του αθλητισμού στη δίκη για την υπόθεση του ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών το 2008.

«Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Υπήρχε σκοπιμότητα ή απλώς έτυχε;», σημείωσε ο εισαγγελικές λειτουργός επισημαίνοντας ότι «η εθνική ομάδα άρσης βαρών βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα...».


Πηγή: http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.