Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Πολίτες στη Θεσσαλονίκη καταθέτουν προτάσεις για νέο Σύνταγμα


Στόχος είναι η ουσιαστική και δημιουργική συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας.

Με στόχο τη δημιουργία ενός Συντάγματος με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, πραγματοποιείται το προσεχές Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, το 4ο Εργαστήριο Πολιτών της δράσης «Σύνταγμα 2.0» (Σύνταγμα δεύτερης γενιάς).
Η δράση επιχειρεί την ανάπτυξη μίας πρότυπης δημοκρατικής διαδικασίας σχεδιασμού και νομιμοποίησης ενός νέου συντάγματος για την Ελλάδα, μέσα από την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Στόχος είναι η ουσιαστική και δημιουργική συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας στη διαμόρφωση και την υπεράσπιση ριζικών αλλαγών στους τρόπους διακυβέρνησης της χώρας μας.

«Περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες, φοιτητές, ακτιβιστές, εκπαιδευτικοί και νέοι που ασχολούνται με τα κοινά, χωρίζονται σε πενταμελείς ομάδες, συζητούν το όραμά τους για την Πολιτεία που θέλουν να δημιουργήσουν και καταθέτουν τις προτάσεις τους» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της δράσης Στεφανία Ξυδιά.

Τα ποιοτικά δεδομένα που συγκεντρώνονται από τα εργαστήρια σε διάφορες πόλεις, ανά την Ελλάδα, θα αποτελέσουν τη βάση πανελλαδικής ποσοτικής έρευνας σχετικά με τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος για την Ελλάδα, από τους πολίτες για τους πολίτες.

Το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης αποτελεί το 4ο σε συνέχεια από τα εργαστήρια της Αθήνας, του Μεσολογγίου και της Ν. Σμύρνης και διοργανώνεται το Σάββατο 25 Απριλίου, ώρα 17.00 - 21.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants.

Διαβάστε περισσότερα...

Κύπρος: Μπέρδεψαν τις σορούς και την έθαψαν τρεις μέρες αργότερα


Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, στην Κύπρο, κηδεύτηκε το μεσημέρι, η Μαρούλα Λιασσή, η οποία μετά από λάθος είχε δοθεί λανθασμένα, σε τουρκοκυπριακή οικογένεια.



Όπως αναφέρει το philenews.com, στο Δημόσιο Νοσοκομείο της Αμμοχώστου, μπέρδεψαν τις σορούς της 87χρονης Αϊσέ Τεκέλ, κατοίκου Τρικώμου και της 93χρονης Μαρούλλας Λιασή, κατοίκου Αγίας Τριάδας, με αποτέλεσμα να δοθεί η σορός της Λιασή στους συγγενείς της Τεκέλ, οι οποίοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει το μπέρδεμα και τέλεσαν κανονικά την κηδεία.

Το λάθος έγινε αντιληπτό από την οικογένεια της Λιασή. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρία, ανοίχθηκε ο τάφος.

Ο επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και για Θέματα Αγνοουμένων Φώτης Φωτίου, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα, τόνισε ότι ήταν ένα τραγικό λάθος που δημιούργησε και σύγχυση αλλά πάνω απ' όλα πόνο στους ίδιους τους συγγενείς, την ίδια την οικογένεια. «Πρέπει να είναι προσεχτικοί, ιδιαίτερα όταν μιλούμε για τέτοιες περιπτώσεις» τόνισε ο κ. Φωτίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Το γλαφυρό σκίτσο για τα ναυάγια στη Μεσόγειο και τη στάση της ΕΕ


Η πένα του σκιτσογράφου αποτυπώνει χίλιες λέξεις.

Η Ευρώπη, με το μαγιό και τα γυαλικά ηλίου της, κάνει αμέριμνη την ηλιοθεραπεία της ξαπλωμένη άνετα στο φουσκωτό της στρώμα, αφήνοντας το κύμα να τη νανουρίσει. Απορροφημένη στο μαύρισμά της, πιθανώς αποκοιμισμένη, δεν βλέπει τι κρύβεται κάτω από τα γαλανά και διάφανα νερά της Μεσογείου: εκατοντάδες τάφοι καλύπτουν τον βυθό.

Με το σκίτσο αυτό, με την υπογραφή Ricardo, που δημοσιεύει η ισπανική εφημερίδα El Mundo αφήνει την εικόνα να «πει» χίλιες λέξεις για τις ναυτικές τραγωδίες που μετατρέπουν τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο αλλά και για τις κατηγορίες προς την ΕΕ πως «κλείνει τα μάτια» στο δράμα των προσφύγων.

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι ρισκάρουν τη ζωή τους- και πολλές φορές τη χάνουν- για να βρεθούν στο ευρωπαϊκό «Ελντοράντο», η Ευρωπαϊκή Ένωση… απολαμβάνει το μπάνιο της…



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταργήθηκε η διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων οροθετικών γυναικών


Καταργήθηκε οριστικά η απόφαση η οποία επανέφερε την υγειονομική διάταξη που επέτρεπε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών γυναικών, μετά και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής ρύθμισης του υπουργείου Υγείας.

Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε στις 17 Απριλίου και η ισχύς της απόφασης αρχίζει 15 ημέρες από την δημοσίευση της.

Στις 2 Απριλίου 2015 είχε εκδοθεί απόφαση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύμφωνα με την οποία «Καταργείται η υπ΄ αριθμόν 62752/4-7-2013 (ΦΕK 1085/Β΄4-7-2013) απόφαση, η οποία επανέφερε σε ισχύ την Υγειονομική Διάταξη ΓΥ/39Α «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων (ΦΕΚ 1002/Β/2012)».

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή της εν λόγω υγειονομικής διάταξης πριν από τρία χρόνια «συνοδεύτηκε» από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών γυναικών.

Υπεγράφη τον Απρίλιο του 2012 από τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, και τον Μάιο του 2013 καταργήθηκε από την υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη. Τον Ιούνιο 2013, ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε στην άρση της πράξης κατάργησης της υγειονομικής διάταξης. Η διάταξη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς πολλοί είχαν μιλήσει τότε για διασυρμό των οροθετικών γυναικών και καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου και του ιατρικού απορρήτου ασθενούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μυστηριώδης εξαφάνιση συγκλονίζει την Ισπανία


Η μυστηριώδης εξαφάνιση μιας 55χρονης στην Ισπανία και η σύλληψη του 32χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού, στο οποίο διέμενε η εν λόγω γυναίκα, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους στο προάστιο Μαγιανταχόντα, στη Βορειοδυτική Μαδρίτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αδερφός της 55χρονης προσπαθούσε να επικοινωνήσει, μάταια, μαζί της. Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία για την εξαφάνιση της αδερφής του κι άρχισε η έρευνα για τον εντοπισμό της. Ωστόσο, την Τετάρτη 8 Απριλίου, οι γείτονες είχαν αναφέρει στις Αρχές ότι νωρίς το πρωί άκουσαν «περίεργους θορύβους» από το σπίτι, ενώ η τελευταία φορά που είδαν την γυναίκα ήταν την Τρίτη.



Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, έναν 32χρονο Ισπανό με ιστορικό ψυχικής νόσου και τον έθεσε υπό κράτηση, αφότου ο αδελφός της αγνοουμένης ταξίδεψε από την Αργεντινή στην Ισπανία υποπτευόμενος ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Σοκ, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι μετά την έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι που νοίκιαζε η 55χρονη, εντόπισαν στο γκαράζ μία μηχανή κιμά, μέσα στην οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε ένα δόντι. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κηλίδες αίματος στο πάτωμα. Να σημειωθεί, ακόμα, πως στο γκαράζ ο 32χρονος είχε κάνει διπλή ηχομόνωση.



Περίοικοι κατέθεσαν στη συνέχεια στους αστυνομικούς ότι ο ιδιοκτήτης επισκεπτόταν σπάνια το σπίτι. «Ήταν πολύ περίεργος και δεν μιλούσε σχεδόν σε κανέναν», δήλωσαν άλλοι στην El Pais.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena SER, ο ύποπτος φέρεται πως έριξε το κινητό της 55χρονης γυναίκας στις αποσκευές επιβάτη, ο οποίος ταξίδευε με τρένο για τη Βαρκελώνη, προφανώς σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.



Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν επίσης ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε μετά την εξαφάνιση της γυναίκας και στο οποίο ο ύποπτος εικονίζεται να αφήνει γράμμα στο εστιατόριο όπου εργαζόταν η 55χρονη, στο οποίο αναφέρεται ότι η γυναίκα εγκαταλείπει τη δουλειά της για προσωπικούς λόγους.

Οι αστυνομικές Αρχές αναμένουν σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα DNA από τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο γκαράζ του σπιτιού.

Σημαντικό είναι και το γεγονός πως οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και τα ίχνη 4 ακόμη γυναικών, ανάμεσά τους και η θεία του υπόπτου, η οποία φέρεται ότι πάσχει από τη Νόσο του Αλτσχάιμερ και η οποία του κληροδότησε το σπίτι αφού μετακόμισε σε οίκο ευγηρίας. Οι γείτονες ωστόσο υποστηρίζουν ότι η γυναίκα απλώς εξαφανίστηκε, ενώ ο ίδιος ο ύποπτος δεν είναι σε θέση να πει σε ποιον οίκο ευγηρίας βρίσκεται η θεία του. Οι υπόλοιπες τρεις γυναίκες είναι όλες πρώην νοικάρισσες με το ίδιο προφίλ, μόνες γυναίκες από το Εξωτερικό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θρίλερ στον αέρα για αεροσκάφος που έχασε τον τροχό προσγείωσης


Εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Με ασφάλεια προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ το αεροσκάφος που πριν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου. Συγκεκριμένα συναγερμός είχε σημάνει στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ καθώς αεροσκάφος που είχε απογειωθεί λίγα λεπτά πριν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ζητώντας να επιστρέψει και να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο.

Θρίλερ στον αέρα για αεροσκάφος που έχασε τον τροχό προσγείωσης

Διαπιστώθηκε ότι το αεροσκάφος έχει χάσει έναν από τους τροχούς προσγείωσης.

Το αεροσκάφος μετέφερε 181 επιβάτες και είχε προορισμό την Πράγα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξανά στο εδώλιο 4 ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια


Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθωωτική απόφαση.

Επτά χρόνια μετά θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο τέσσερις ειδικοί φρουροί οι οποίοι είχαν κριθεί ομόφωνα αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενός 24χρονου ομογενούς.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την δευτεροβάθμια αθωωτική απόφαση κρίνοντας ότι η δευτεροβάθμια απόφαση είναι ασαφής και δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τον Μάιο του 2008 ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε από τους ειδικούς φρουρούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν και τελικά κατέρρευσε στα χέρια τους, όπως περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, καταγράφοντας μάλιστα τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο. Την ώρα της σύλληψης ο 24χρονος έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και το κατάπιε με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και ο θάνατός του. Ωστόσο, ο πατέρας του υποστήριξε ότι ο γιος του δεν ήταν χρήστης.

Όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες στην αναίρεση τους στην επίμαχη απόφαση δεν προσδιορίζεται εάν το σύρσιμο του 24χρόνου, μετά την κατάρρευσή του και ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την αφαίρεση των χειροπέδων σχετίζεται με τον θάνατό του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περίπου 35 εκατ. ευρώ εισέπραξαν τα Ταμεία από τις ρυθμίσεις οφειλών


Μετά από 17 ημέρες εφαρμογής της νέας ρύθμισης.

Συμπληρώθηκαν 17 ημέρες εφαρμογής της νέας ρύθμισης των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, και μέχρι σήμερα 21/04/2015 από 46.528 οφειλέτες των οποίων οι οφειλές ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ έχουν εισπραχθεί περίπου 34,6 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά στοιχεία αφορούν το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), καθώς και τους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ (από 2/4/2015) και του ΕΤΑΑ (από 30/3/2015) που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ, ενώ από τις 3/4/2015 συμπεριλαμβάνονται και τα στοιχεία για τους οφειλέτες του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Από τις 46.528 αποφάσεις ρύθμισης, οι 5.697 είναι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου, ενώ το 10,28% των αποφάσεων ρύθμισης που εκδόθηκαν αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στο νέο σχήμα ρύθμισης του νόμου 4321/2015, ενώ το υπόλοιπο 89,72% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περίπτερο με πλαστά εισιτήρια στην Περαία


Στα χέρια της αστυνομίας η 50χρονη ιδιοκτήτρια.

Δικογραφία για πλαστογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 50χρονης ιδιοκτήτριας περιπτέρου που πουλούσε πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΘ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της 50χρονης, το οποίο βρίσκεται στην Περαία, έξω από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 33 πλαστά εισιτήρια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, επρόκειτο για εισιτήρια που είχαν ακυρωθεί από αυτόματα μηχανήματα εντός των αστικών λεωφορείων, από τα οποία όμως, μετέπειτα, διεγράφη ο σχετικός κωδικός ακύρωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο


Κανονικά όλες οι παραστάσεις.

Μετά την ανάκληση του διορισμού του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου και του Σωτήρη Χατζάκη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της πρώτης κρατικής σκηνής (ΣΕΕΘ) αποφάσισε -σύμφωνα με ανακοίνωση του- την αναστολή της προγραμματισμένης στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη 22 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι γιατροί


Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε 4ωρη στάση εργασίας 11.00-15.00 για την Παρασκευή και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για την «παρατεταμένη απλήρωτη εργασία», ενώ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί των Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και Παίδων Πεντέλης.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι έως τις 27 Απριλίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων γιατρών και νοσηλευτών μέρος των οφειλών για εφημερίες και υπερωρίες, των ετών 2012, 2013, 2014. Το ποσό ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 28 είναι για εφημερίες γιατρών και 12 για υπερωρίες λοιπού προσωπικού. Όσον αφορά τις εφημερίες και υπερωρίες του πρώτου τριμήνου του 2015, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει η αποπληρωμή στα μέσα Μαΐου.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα «πιέζει» καθημερινά για καταβολή του κονδυλίου εφημεριών, επικοινωνώντας με την πολιτική ηγεσία και τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, καθώς και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να αρθούν δεκάδες εμπόδια και να ομαλοποιηθεί η ροή καταβολής των εφημεριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΕΝΓΕ, έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία νέων κωδικών στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων και είναι πλέον δυνατή η μεταφορά των χρημάτων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία θα μπορεί εφεξής να πραγματοποιείται σε πολύ μικρότερο χρόνο. Έχουν εκταμιευθεί και έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των γιατρών οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2014 και όσες από τις αποζημιώσεις προηγουμένων ετών βρίσκονταν εντός των εγκεκριμένων πιστώσεων προηγουμένων ετών.

Τέλος, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ συνεδριάζει την Παρασκευή 24 Απριλίου, προκειμένου να εκτιμήσει την εξέλιξη των προβλημάτων και να καθορίσει τη στάση της για το επόμενο διάστημα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπή κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών στο τμήμα Λιανοκλάδι, Λαμία, Στυλίδα


Διεξάγονται τεχνικές εργασίες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επέρχονται -από μεθαύριο Πέμπτη 23 Απριλίου- στο τμήμα του σιδηροδρομικού άξονα Λιανοκλάδι-Λαμία-Στυλίδα και αντίστροφα, λόγω τεχνικών εργασιών.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΣΟΕ η κυκλοφορία όλων των αμαξοστοιχιών στο τμήμα αυτό διακόπτεται επί 24ώρου και οι επιβάτες που ταξιδεύουν από το Λιανοκλάδι με προορισμό τη Λαμία, τη Στυλίδα και αντίστροφα θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 ή στο www.trainose.gr


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ημερίδα στην Θεσσαλονίκη (25/4)


Ανακοίνωση 21.04.2015


Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη στις 25 Απριλίου 2015 και ώρα 16.30-21.00 στο Ξενοδοχείο CAPSIS (Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη, τηλ 2310-596800).

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα επισυνάπτεται.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (275.96 KB)
Το πρόγραμμα σε μορφή MS Word 2013 (223.18 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ημερίδα στον Βόλο (25/4)


Ανακοίνωση 21.04.2015

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει Ημερίδα στο Βόλο στις 25 Απριλίου 2015 και ώρα 11:00-14:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Forum του Ξενοδοχείου Park, (Δεληγιώργη 9, Βόλος).

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Παρακαλούμε για την κάλυψη. Το πρόγραμμα επισυνάπτεται.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (270.74 KB)
Το πρόγραμμα σε μορφή MS Word 2013 (1.14 MB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ημερίδα στα Ιωάννινα (24/4)


Ανακοίνωση 17.04.2015


Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει Ημερίδα στα Ιωάννινα στις 24 Απριλίου 2015 και ώρα 11:00-14:00 στο Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Ακτή Μιαούλη 1, Ιωάννινα).

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα επισυνάπτεται.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (1.2 MB)
Το πρόγραμμα σε μορφή MS Word 97 (1.13 MB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελέας «δείχνει» εδώλιο σε δημοτική υπάλληλο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος


Συνδέεται με την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προτείνει ο αντεισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου για μία υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Όπως περιγράφεται στην πολυσέλιδη εισαγγελική πρόταση που υποβλήθηκε προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, από την έρευνα στα οικονομικά της κατηγορούμενης υπαλλήλου, προέκυψαν «αδικαιολόγητα» ποσά, μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων, συνολικού ύψους 223.051,69 ευρώ. Η απόκλιση αυτή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, αφορά τις οικονομικές χρήσεις 1999-2008, διάστημα δηλαδή που συμπίπτει με την υπεξαίρεση που αποκαλύφθηκε στα δημοτικά ταμεία.

Την ίδια ώρα, η συγκεκριμένη υπάλληλος, που κατά την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου υπηρετούσε ως προϊσταμένη στο Τμήμα Εκκαθάρισης και Δαπανών του δήμου Θεσσαλονίκης, φέρεται ότι τη 2ετία 2004/05 ανέπτυξε υπέρογκες χρηματιστηριακές συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, ότι το 2004 έκανε αγορές χρηματιστηριακών τίτλων, αξίας 4.061.808,70 ευρώ και παρότι το συγκεκριμένο έτος είχε ζημία, ύψους 30.690 ευρώ, επένδυσε εκ νέου την επόμενη χρονιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πραγματοποιώντας αγορές χρηματιστηριακών τίτλων αξίας 12.506.999 ευρώ (είχε κέρδος τη χρονιά αυτήν 16.534,20 ευρώ).

«Για την πράξη όμως που της αποδίδεται, ουδεμία έννομη συνέπεια έχει η ζημία ή το κέρδος της από την επένδυσή της στο Χρηματιστήριο, αλλά το γεγονός ότι επένδυσε τεράστια χρηματικά ποσά σ' αυτό, που η κατοχή τους δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά της» αναφέρεται στην πρόταση του εισαγγελέα.

Απολογούμενη -πρόσφατα- ενώπιον του ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, που, με τη σύμφωνη γνωμοδότηση εισαγγελέα, την άφησε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους, η δημοτική υπάλληλος αρνήθηκε την σε βάρος της κατηγορία. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ίδια φέρεται να απολογήθηκε ότι επένδυσε πολύ λιγότερα χρήματα στο Χρηματιστήριο, δηλαδή ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ. Αναφορικά δε με τα χαρακτηριζόμενα -κατά το κατηγορητήριο- ως «αδικαιολόγητα» χρηματικά ποσά, φαίνεται ότι τα απέδωσε σε κέρδη που είχε από το Εθνικό Λαχείο, ενώ, κατά τις ίδιες πηγές, απολογήθηκε ακόμη ότι προέρχονται από «προίκα» αλλά και οικονομική βοήθεια του συζύγου της.

Για την παραπομπή της ή μη σε δίκη θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που θα εκδώσει σχετικό βούλευμα. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω υπάλληλος είχε κατηγορηθεί για την κεντρική υπόθεση της υπεξαίρεσης, το ύψος της οποίας προσδιορίστηκε σε 17,9 εκατ. ευρώ, αλλά απηλλάγη με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, για τις 14 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατηγορία, που, κι αυτήν, συνδέεται με την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Οι συνήγοροί του ζήτησαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης (αίτημα που έγινε δεκτό), επικαλούμενοι λόγους υγείας του εντολέα τους. Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, που κρατείται στις φυλακές Διαβατών όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση, κατηγορείται για ξέπλυμα ποσού ύψους 260.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεμένο στο Λαύριο το πλοίο «Ταξιάρχης» λόγω επίσχεση εργασίας


Επίσχεση εργαζομένων σε άλλα 4 πλοία της εταιρείας.

Επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, πραγματοποιούν από χθες τα μέλη του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ταξιάρχης» της ΝΕΛ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από Λαύριο για 'Αγιο Ευστράτιο - Λήμνο - Καβάλα. Tο πλοίο έχει για αύριο προγραμματισμένο δρομολόγιο αλλά πιθανότατα δεν θα εκτελεστεί.

Η Λήμνος και η Καβάλα εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμής δύο φορές την εβδομάδα από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» της Hellenic seaways, ενώ ο Αγ. Ευστράτιος με τη Λήμνο συνδέεται 6 φορές την εβδομάδα με το «ΑEOLIS».

Σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων είναι και μέλη του πληρώματος σε άλλα τέσσερα πλοία της ΝΕΛ.

Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» που βρίσκεται στη Σάμο και έχει υποστεί και μηχανική βλάβη ενώ στο μώλο της Δραπετσώνας είναι ελλιμενισμένα τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Εuropean Express», «Θεόφιλος» και «Aqua Jewel.»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεπέρασαν τις 8.500 οι αιτήσεις για τα επιδόματα κατά της φτώχειας


Οι περισσότεροι έκαναν αίτηση ενοικίου και για δωρεάν ρεύμα.

Ξεπέρασε τις 8,5 χιλιάδες την πρώτη μέρα ο αριθμός των αιτήσεων για τα επιδόματα σίτισης,στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος, σύμφωνα με στοιχεία από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ που διαχειρίζεται την σελίδα για την υποβολή των αιτήσεων, χθες, πρώτη ημέρα της υποβολής των αιτήσεων, ο αριθμός τους έφτασε τις 8.666, εκ των οποίων οι 6.815 υποβλήθηκαν ιδιωτικά και οι 1.851 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ.

Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα δεύτερη ημέρα και, όπως προκύπτει από δήλωση στο ΑΠΕ - ΜΠΕ της προϊσταμένης του 7ου ΚΕΠ Αθηνών που βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, Μαρίας Κιάσσου, η κίνηση ήταν σαφώς αυξημένη σε σχέση με την πρώτη μέρα.

Επίσης δήλωσε ότι 7 στους 10 που επισκέπτονταν το ΚΕΠ στους Αμπελοκήπους, ήταν για το σκοπό της αίτησης για τα επιδόματα σίτισης,στέγασης και παροχής δωρεάν ρεύματος.

Οι περισσότεροι, όπως ανέφερε, ήταν για αίτηση ενοικίου και στη συνέχεια για δωρεάν ρεύμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι φορείς του φαρμάκου


Αντιδρούν στο ενδεχόμενο να μην πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τους παρόχους.

Την αγωνία τους, για το ενδεχόμενο ο ΕΟΠΥΥ να μην καταφέρει να τους εξοφλήσει μέχρι τα τέλη Απρίλιου, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των φορέων του φαρμάκου, μετά την σημερινή τους συνάντηση.

Σε κοινή τους απόφαση επισημαίνουν ότι την κρίσιμη αυτή περίοδο, ενδεχόμενη κατάρρευση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης θα αποτελέσει το καίριο πλήγμα στην υγειονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τονίζουν ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και η Υγεία αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία.

Στη συνάντηση που έγινε σήμερα στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων στη διακίνηση του φαρμάκου -Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής- συζητήθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση τους μετά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών.

«Το αποτέλεσμα θα είναι τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων - που θα πλήξουν κυρίως τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, εκτεταμένες πτωχεύσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα διανομής με πρώτα θύματα τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες. Το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμη περισσότερο γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν θα μπορούν να τηρήσουν τα αποθέματα ασφαλείας για την ελληνική αγορά» αναφέρουν οι φορείς του φαρμάκου και ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού αλλά και άμεση συνάντηση μαζί του ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο μη εξόφλησης των παρόχων-μελών τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις 49 αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια


Οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις στις 22 και 23 Απριλίου.

Από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν τελικά οι 49 προσλήψεις αναπληρωτών για τις οποίες έγραψε το newsbeast.gr.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς των κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ12, ΠΕ14, ΠΕ17, ΠΕ18 και ΠΕ19-20.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Τετάρτη 22 Απριλίου έως και την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους.

Δείτε τα ονόματα των προσληφθέντων εδώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιαπωνία: Ρομπότ σε ρόλο ρεσεψιονίστ


Μία διαφορετική ρεσεψιονίστ έχουν τη δυνατότητα να δουν στην Ιαπωνία όσοι επισκέπτονται ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Όπως φαίνεται και στο βίντεο πρόκειται για ένα ρομπότ που βρίσκεται στην υποδοχή πολυκαταστήματος στο Τόκιο.

Δείτε το βίντεο από το MEGA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Η κόρη μου καιγόταν από μέσα, ο μεταβολισμός της εξερράγη σαν ΤΝΤ»


Χάπια αδυνατίσματος σκότωσαν 21χρονη στη Βρετανία.

Προειδοποίηση εξέδωσε η αστυνομία στη Βρετανία μετά τον θάνατο 21χρονης που είχε πάρει χάπια αδυνατίσματος τα οποία είχε αγοράσει από το ίντερνετ.

Η άτυχη Eloise Aimee Parry εξέπνευσε στο νοσοκομείο αφότου πήρε τα χάπια, τα οποία πιστεύεται πως περιείχαν το τοξικό βιομηχανικό χημικό DNP, σύμφωνα με τον Guardian.

Η μητέρα της Fiona Parry περιέγραψε πώς η κόρη της «κάηκε από μέσα» καθώς ο μεταβολισμός της «εξερράγη σαν ΤΝΤ» μετά τη λήψη των χαπιών. Όπως είπε, η Eloise άρχισε να μην νιώθει καλά το μεσημέρι της 12ης Απριλίου και πήγε μόνη της στο νοσοκομείο όπου είπε στους γιατρούς τι είχε πάρει. Δεν υπήρξε πανικός, όπως τόνισε, καθώς η 21χρονη είχε απόλυτη διαύγεια κι έμοιαζε να είναι καλά.

«Η κόρη μου καιγόταν από μέσα, ο μεταβολισμός της εξερράγη σαν ΤΝΤ»

Όλα άλλαξαν όταν υποβλήθηκε σε τοξικολογική εξέταση που αποκάλυψε πόσο επιβαρυμένη ήταν η κατάστασή της.
«Η ουσία ήταν μέσα στον οργανισμό της, δεν υπήρχε αντίδοτο, δύο χάπια ήταν θανάσιμη δόση κι εκείνη είχε πάρει οκτώ!», δήλωσε η Fiona. «Καθώς η κατάστασή της επιδεινωνόταν, όλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τη σταθεροποιήσουν, συνέχισε, «αλλά όταν η ουσία άρχισε να δρα και επιτάχυνε τον μεταβολισμό της, επιχείρησαν να το σταματήσουν. Ήταν όμως μια άνιση μάχη. Κυριολεκτικά καιγόταν από μέσα. Σταμάτησε να αναπνέει και την έβαλαν σε μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής και συνέχισαν να προσπαθούν να τη σώσουν. Όταν η καρδιά της σταμάτησε, δεν μπορούσε να γίνει ανάνηψη. Είχε καταρρεύσει. Είχε πάρει τόσο DNP που οι συνέπειες ήταν αναπόφευκτες. Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να σωθεί, κάηκε και κατέρρευσε…».

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αστυνομίας για τον θάνατο του νεαρού κοριτσιού ενώ έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τους κινδύνους που κρύβει η αγορά χαπιών αδυνατίσματος στο διαδίκτυο.

«Μας απασχολεί η προέλευση και πώληση αυτών των χαπιών και προσπαθούμε να εντοπίσουμε από πού και πώς αγοράστηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος των Αρχών, «η αιτία θανάτου της Eloise μένει να επιβεβαιωθεί αλλά απευθύνουμε έκκληση στο κοινό να είναι πολύ προσεκτικό όταν αγοράζει φάρμακα ή συμπληρώματα από το διαδίκτυο. Ουσίες από άγνωστες ιστοσελίδες μπορεί να βάλουν την υγεία μας σε κίνδυνο, μπορεί να είναι πολύ επιβλαβείς, ληγμένες ή ψεύτικες».

Η ουσία DNP έχει διαφημιστεί ως «θαυμάσια βοήθεια αδυνατίσματος», καθώς μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό όποιου τη λάβει, αλλά σε «επικίνδυνο επίπεδο», που μπορεί να προκαλέσει ταχύπνοια, ταχυκαρδία και πυρετό, σύμφωνα με το βρετανικό ΕΣΥ.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων έχει εκδώσει προειδοποίηση να μην λαμβάνεται DNP σε οποιαδήποτε μορφή καθώς μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το τραίνο-αστραπή


Έφτασε ταχύτητα ρεκόρ 603 χιλιομέτρων την ώρα! - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο
.
Το ίδιο του το ρεκόρ έσπασε ιαπωνικό τραίνο ηλεκτρομαγνητικής ανύψωσης που έπιασε ταχύτητα 603 χιλιομέτρων την ώρα, έναντι 590 χιλιομέτρων που είχε φτάσει σε άλλη δοκιμή την περασμένη εβδομάδα.

Η δοκιμή έγινε μάλιστα με επιβάτες που είδαν με τα μάτια τους τις οθόνες μέσα στο τραίνο να δείχνουν την απίστευτη ταχύτητα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Central Japan Railways είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοια ταχύτητα.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο











Διαβάστε περισσότερα...

Νικήτρια στον μαραθώνιο της ζωής της!


Επιζήσασα του μαραθωνίου της Βοστώνης τερματίζει και ξεσπά σε δάκρυα - Δείτε το βίντεο.

Η 27χρονη Rebekah Gregory ήταν μεταξύ των δρομέων που έτρεξαν στον μαραθώνιο της Βοστώνης αλλά για εκείνη η διαδρομή του Μαραθωνίου είχε διπλή σημασία. Αναμετρήθηκε με τις δυνάμεις και τον εαυτό της, όπως κάθε μαραθωνοδρόμος, αλλά αναμετρήθηκε και με τα φαντάσματα που τη στοιχειώνουν εδώ και δύο χρόνια, από τον αιματηρό μαραθώνιο του 2013, στον οποίο έχασε το πόδι της με αποτέλεσμα να κινείται με προσθετικό μέλος.

Νικήτρια στον μαραθώνιο της ζωής της!

Σε όλες της τις αναμετρήσεις, τις πραγματικές και τις συμβολικές, βγήκε νικήτρια.

«Πήρα σήμερα τη ζωή μου πίσω», δήλωσε συγκινημένη η 27χρονη, πεσμένη στα γόνατα και κλαίγοντας πάνω στη γραμμή του τερματισμού.

«Έδωσα τον καλό αγώνα, τερμάτισα, κράτησα την πίστη μου», έγραψε ανεβάζοντας στα social media φωτογραφία από τον τερματισμό της.



Η νεαρή γυναίκα έτρεξε τα τελευταία σχεδόν έξι χιλιόμετρα του μαραθωνίου καθώς ο γιατρός της την είχε προειδοποιήσει πως το πόδι της δεν έχει ακόμα θεραπευτεί επαρκώς ώστε να τρέξει ολόκληρη τη διαδρομή.

Τον Απρίλιο του 2013 η Gregory στεκόταν στη γραμμή του τερματισμού μαζί με τον τότε μνηστήρα της, ζητωκραυγάζοντας για τη μητέρα του που έτρεχε, όταν εξερράγησαν οι βόμβες που σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 250.

«Αυτή τη φορά δεν θα είμαι στο έδαφος, διαλυμένη, δεν θα έχω ανάγκη από βοήθεια επειδή δεν μπορώ να κάνω κάτι μόνη μου. Αυτή τη φορά, το μόνο που θα ακουμπά το έδαφος θα είναι το παπούτσι μου, καθώς θα δείχνω στον εαυτό μου και στον κόσμο πως επέστρεψα, πιο δυνατή από ποτέ… και τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει πια», έγραψε στην 2η επέτειο από τον αιματηρό Μαραθώνιο του 2013.

Η Gregory ήταν μεταξύ των 25 ανθρώπων που επιβίωσαν και αποτελούν την ομάδα «415 Strong», που συμμετείχε στον φετινό Μαραθώνιο. Στην ομάδα υποστήριξης των δρομέων βρίσκονται και οι Sabrino Dello Russo, Elizabeth Bermingham και Dave Fortier. Όλοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις του 2013 και δίνουν καθημερινή μάχη και με το μετατραυματικό στρες.

Η χθεσινή ημέρα φορτισμένη για πολλούς ακόμα. Η Tatyama McFadden κέρδισε την κούρσα των γυναικών σε αναπηρικό αμαξίδιο για τρίτη χρονιά, αφιέρωσε τη νίκη της στο νεότερο θύμα της επίθεσης, τον 8χρονο Martin Richard, και έδωσε το στεφάνι της στον πατέρα του.

«Ήθελα πραγματικά να κερδίσω σήμερα για να τους δώσω το στεφάνι μου και να το κρατήσουν στο σπίτι τους ως αναμνηστικό δύναμης, θάρρους και ελπίδας», δήλωσε.

Η Lelisa Desisa από την Αιθιοπία, που είχε κερδίσει την κούρσα του 2013, βρέθηκε και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 2 ώρες, 9 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναζητούσε τη μητέρα της κι ανακάλυψε πως ήταν συνάδελφοι!


Απίστευτα τα παιχνίδια της ζωής…

Τον περασμένο μήνα η 38χρονη La-Sonya Mitchell-Clark άρχισε μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του Οχάιο την αναζήτηση για την βιολογική της μητέρα. Όταν στη ληξιαρχική πράξη γέννησή της βρήκε το όνομα Francine Simmons, το αναζήτησε στο Facebook και ανακάλυψε πως μια γυναίκα με το ίδιο όνομα εργαζόταν στην εταιρεία Infocision, στην οποία δούλευε κι εκείνη.

Αναζητούσε τη μητέρα της κι ανακάλυψε πως ήταν συνάδελφοι!

Ύστερα από σύντομη επικοινωνία μέσω διαδικτύου, η 38χρονη τηλεφώνησε στη Simmons. «Της τηλεφώνησα και της είπα: ‘Είστε η κ. Francine;’, είπε ναι, της είπα ‘νομίζω πως είμαι η κόρη σας’», περιγράφει η 38χρονη στον Independent.

«Έμεινα έγκυος στα 14, την έκανα στα 15. Με έστειλαν σε ξενώνα για κορίτσια, δεν της είχα δώσει όνομα κανονικά αλλά της είχα δώσει μόνη μου μέσα στην καρδιά μου όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε η Simmons.

Τα καλά νέα για την Mitchell-Clark δεν τελείωσαν με την ανακάλυψη της μητέρας της, καθώς ταυτόχρονα απέκτησε και τρεις αδελφές, από τις οποίες η μία είναι επίσης συνάδελφός της…



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σαρωτικές αλλαγές στο Twitter


Το Twitter ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επεκτείνει το δημοφιλές χαρακτηριστικό άμεσων μηνυμάτων, «Direct Messages», της υπηρεσίας του, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στους χρήστες να λαμβάνουν μηνύματα από οποιονδήποτε άλλο χρήστη.

Το Twitter ανακοίνωσε, τη Δευτέρα, ότι το σύστημα άμεσων μηνυμάτων της υπηρεσίας του, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν σε προσωπικό επίπεδο, πρόκειται να αλλάξει. Προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ τους, οι χρήστες έπρεπε να «ακολουθούν» κάποιον άλλον.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα τεχνολογίας CNET επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Twitter, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποστέλλουν μηνύματα σε οποιονδήποτε, εφόσον επιλέξουν να τροποποιήσουν τη ρύθμιση αυτή στο λογαριασμό τους.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επωφελές για μεγάλες εταιρείες και διασημότητες, που θα είναι πλέον σε θέση να απαντούν σε ανθρώπους χωρίς να είναι followers, δηλαδή χρήστες που ακολουθούν ή τους ακολουθούν.

Το Twitter είχε δοκιμάσει και στο παρελθόν αυτό το χαρακτηριστικό, κάνοντάς το διαθέσιμο μόνο σε μικρή μερίδα των χρηστών, χωρίς ωστόσο να το προωθήσει περαιτέρω.

Οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη ρύθμιση αυτή, η οποία θα τους επιτρέπει να λαμβάνουν απευθείας μηνύματα από οποιονδήποτε. Όσοι χρήστες διαθέτουν φορητές συσκευές που ενσωματώνουν το λειτουργικό iOS της Apple και το Android της Google, θα δουν να εμφανίζεται ένα κουμπί άμεσων μηνυμάτων στην οθόνη του προφίλ τους.

Το Twitter παρέχει πλέον στους χρήστες τη δυνατότητα να αποστέλλουν μηνύματα σε οποιονδήποτε ανεξάρτητα εάν είναι followers.

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στο ιδιωτικό μας κανάλι ώστε να θέτουμε τα θεμέλια για μια ισχυρή και συναρπαστική εμπειρία μηνυμάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Twitter.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ερώτηση της δασκάλας και οι συγκινητικές απαντήσεις των μαθητών


Μία δασκάλα της τρίτης τάξης Δημοτικού σχολείου στο Ντένβερ του Κολοράντο, σκέφτηκε να κάνει μία ερώτηση στους μαθητές της και να τους δώσει, έτσι, την ευκαιρία να γράψουν αυτά που σκέφτονται, αυτά που νιώθουν, αυτά που θα ήθελαν να πουν και να μοιραστούν.





Η Kyle Schwartz ρώτησε τους μαθητές της, όπου το 92% των παιδιών βασίζονται στο επιδοτούμενο πρόγραμμα μεσημεριανού, «Τι θα ευχόσασταν να ήξερε η δασκάλα;».



Η νεαρή δασκάλα ανακάλυψε πως τα χρήματα για το φαγητό είναι το λιγότερο πρόβλημα που έχουν τα παιδιά της τάξης της.

Αντίθετα, πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν bullying, έχουν άγχος για τους βαθμούς τους, ενώ άλλα δεν αντέχουν την ιδέα πως οι γονείς απουσιάζουν...



Όλη η ιστορία ξεκίνησε όταν η Kyle ζήτησε από τα παιδιά να απαντήσουν στην ερώτηση: «Τι θα ευχόσασταν να ήξερε η δασκάλα», με τις απαντήσεις των παιδιών να εκπλήσσουν και να συγκλονίζουν.



«Μακάρι η δασκάλα μου να γνώριζε πως δεν έχω έναν φίλο να παίξω»



«Μακάρι να ήξερε πως η μαμά μου είναι πολύ άρρωστη και το βράδυ ήταν στο νοσοκομείο»



«Μακάρι να ήξερε πως δεν διαβάζω καλά μερικές φορές, επειδή η μαμά μου δεν είναι εδώ»



«Μακάρι να ήξερε πόσο μου λείπει ο μπαμπάς μου, ο οποίος απελάθηκε στο Μεξικό, και έχω να τον δω 6 χρόνια»



«Μακάρι να ήξερε τους γονείς μου»



«Μακάρι να ήξερε πως είναι να σε πειράζει η τάξη σου. Το μισώ αυτό»



«Μακάρι να ήξερε πως θέλω να πάω σε κολλέγιο»



«Μακάρι να ήξερε πόσο πολύ προσπαθώ, ακόμα και αν δεν παίρνω καλούς βαθμούς μερικές φορές. Ακόμη, να ήξερε πως αγχώνομαι, αλλά όταν μπαίνω στην τάξη γίνομαι καλύτερα».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...