Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Καναδάς: Έρανος για την αποκατάσταση του ιερού ναού της Παναγίτσας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στιγμές συγκίνησης έζησε ο κόσμος του Παρκ Εξτένσιον την Παρασκευή, στον Καναδά, καθώς ο πατήρ Νικόλαος Παπαγεωργίου τέλεσε λειτουργία στο παρεκκλήσι του ναού της Παναγίτσας, το οποίο γλίτωσε από την πυρκαγιά, που κατέστρεψε το εσωτερικό του ναού την περασμένη Δευτέρα.

Ωστόσο, με αφορμή διάφορες φήμες περί εμπρησμού του ναού, η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Από την περασμένη Δευτέρα, που προκλήθηκε η καταστροφική πυρκαγιά, ακούγονται πολλές εικασίες και φήμες, οι οποίες είναι τόσο ανησυχητικές, όσο και ανυπόστατες. Αν και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της έρευνας, η μονάδα πυρκαγιών της Αστυνομικής Αρχής της πόλης του Μόντρεαλ (SPVM) μας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό. Επιπλέον, επιβεβαίωσε τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά:

- Το Πυροσβεστικό Σώμα και η SPVM επιθεώρησαν το σημείο της πυρκαγιάς εξονυχιστικά και για πολλές ώρες.

- Αν και η πηγή που προκάλεσε την πυρκαγιά δεν είναι ακόμη γνωστή, οι ερευνητές προσπαθούν να καθορίσουν αν η αιτία είναι ακούσια ή τυχαία».

«Οι φήμες και οι εικασίες, που κυκλοφορούν ή που ακούγονται, είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, αβάσιμες και ανάξιες λόγου», τόνισε και σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ Νικόλαος Παγώνης. «Το κουτσομπολιό και η συνομωσιολογία, μόνο κακό μπορούν να προσφέρουν, αυτές τις δύσκολες ώρες», κατέληξε ο πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ελληνική παροικία του Μόντρεαλ είναι αποφασισμένη πέραν της χρηματικής αποζημίωσης από την ασφάλεια να προβεί σε έρανο προκειμένου να αποκαταστήσει τον ιστορικό ναό της Παναγίτσας στην καρδιά της ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ.

 

Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.