Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Αξιολόγηση βάσει γραπτών εξετάσεων και προσόντων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγές εκ βάθρων, τόσο στο σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων όσο και στον τρόπο με τον οποίο θα επιλέγονται οι προϊστάμενοί τους, προοιωνίζεται το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που βρίσκεται ήδη υπό κατάρτιση.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι το δεύτερο κατά σειρά νομοσχέδιο να είναι έτοιμο προς διαβούλευση ως τις αρχές Μαϊου, μόλις δηλαδή ψηφισθεί από την Ολομέλεια της Βουλής (5/5/2015) το νομοσχέδιο που αφορά στις επαναπροσλήψεις απολυμένων και «διαθεσίμων».

Το λεγόμενο «γαλλικό μοντέλο», καθώς και το περίγραμμα του αντίστοιχου «νομοσχεδίου Ραγκούση», θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό για το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων. Βασικά στοιχεία της αξιολόγησης θα είναι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου, οι γραπτές εξετάσεις αλλά και αντικειμενικά κριτήρια, όπως τα μόρια, τα πτυχία, η προϋπηρεσία.

Ως προς τη συνέντευξη η σημασία της υποβαθμίζεται με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, αλλά δεν αποκλείεται να συνεκτιμάται απλώς ως συμπληρωματικό στοιχείο στη γενικότερη εικόνα του υπαλλήλου. Βάσει του νέου νομοσχεδίου, ο προϊστάμενος κάθε τμήματος θα επιλέγει τους τρεις καλύτερους υφισταμένους του και στη συνέχεια όλοι οι υπάλληλοι του τμήματος θα ψηφίζουν… τον καλύτερο εκ των τριών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.