Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτά είναι τα αληθινά πρόσωπα πίσω από τις «ροζ» γραμμές


Ποια είναι η μορφή των αισθησιακών φωνών πίσω από το ακουστικό.

Σέξι θηλυκά και πανέμορφοι νεαροί, σε καλούν να σηκώσεις το ακουστικό του τηλεφώνου σου και να πληκτρολογήσεις τον Χ αριθμό προς εκείνους, για μερικά λεπτά τηλεφωνικής ηδονής. Ο πελάτης φαντασιώνεται ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, βρίσκονται μερικοί από τους πιο σέξι ανθρώπους-αυτούς που μάλλον βλέπει στα σχετικά σποτ-, αλλά η πραγματικότητα είναι μάλλον διαφορετική.

Ο φωτογράφος Phillip Toledano, ζει στη Νέα Υόρκη, είχε αυτή την περιέργεια, να δει δηλαδή πώς είναι οι άνθρωποι που βάζουν τη πιο λάγνα φωνή τους και μιλούν σκανδαλιάρικα. Οι εικόνες του, περιλαμβάνονται στο βιβλίο του «Phonesex». Τα πορτραίτα έγιναν κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, που γίνεται επί το πλείστων, από το σπίτι τους.




















Διαβάστε περισσότερα...

Καλώς ήρθατε στα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορρα


Το φεστιβάλ Burning Man έχει από όλα: σεξ, ναρκωτικά και εξωπραγματικά κοστούμια.

Κάθε χρόνο, στο κομμάτι ερήμου που ονομάζεται Playa στην Νεβάδα των ΗΠΑ, διεξάγεται ένα πάρτι όχι μόνο αλλιώτικο, αλλά και εξαιρετικά kinky και άκρως σοκαριστικό για πολλούς. Είναι το φεστιβάλ Burning Man, ένα κρυφό μυστικό που μοιράστηκε από στόμα στόμα και πλέον ταξιδεύει σε σελίδες του διαδικτύου με αρκετές να το χαρακτηρίζουν μέχρι και τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορρα!

Το φεστιβάλ ξεκίνησε μόλις χθες και υπολογίζεται ότι θα καταφτάσουν πάνω από 70.000 επισκέπτες, έτοιμοι να δουν και να κάνουν τα πάντα. Το φεστιβάλ που διαρκεί μια εβδομάδα-ξεκινά την τελευταία Δευτέρα του Αυγούστου και ολοκληρώνεται την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου-, πήρε την ονομασία του από το ξύλινο ομοίωμα που καίγεται στο φεστιβάλ που διοργανώνει η Black Rock City από το 1986.

Το event, περιγράφεται ως ένα πείραμα στις τέχνες, στην ριζοσπαστική αυτοέκφραση, και τη ριζική αυτοδυναμία... Εδώ, ο καθένας είναι ελεύθερος να φορέσει ότι θέλει, αλλά και να κάνει. Όπως έχει διαρρεύσει, φυσικά, ο επισκέπτης έχει το ελεύθερο να συμμετάσχει σε ομαδικά όργια, αφήνοντας πίσω του κάθε προκατάληψη και συστολή. Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ, παρέχουν κάθε άνεση βεβαίως-τέντες με κρεβάτια όπου λαμβάνουν μέρος οι «πειραματισμοί», ενώ δεν αποτελεί μυστικό ότι γίνεται και χρήση ναρκωτικών.






















Διαβάστε περισσότερα...

Απίθανες ατάκες που «ταρακούνησαν» δικαστικές αίθουσες


Υπαρκτοί διάλογοι.
Οι παρακάτω ατάκες, ακούστηκαν σε δικαστική αίθουσα και όχι σε κάποιες ταινίες… Υπάρχουν συγκεντρωμένες στο βιβλίο «Disorder in the American Courts». Οι ερωτήσεις είναι είτε από δικηγόρους είτε από δικαστές, σε κατηγορούμενους και μάρτυρες.

Ερώτηση: Πόσο μακριά ήσασταν από το συμβάν;

Απάντηση: 36 πόδια και 2 περίπου ίντσες.

Ερώτηση: Ανοησίες, πώς μπορείτε να είστε τόσο ακριβείς;

Απάντηση: Λοιπόν, ήξερα ότι κάποιος ανόητος θα με ρωτούσε και έτσι το μέτρησα.



Ερώτηση: Ποια είναι η ημερομηνία γέννησής σας;

Απάντηση: 15 Ιουλίου.

Ερώτηση: Ποιο έτος;

Απάντηση: Κάθε χρόνο.



Ερώτηση: Αυτή η μυασθένεια επηρεάζει την μνήμη σας;

Απάντηση: Ναι.

Ερώτηση: Και με πιο τρόπο επηρεάζει τη μνήμη σας;

Απάντηση: Ξέχασα.

Ερώτηση: Ξεχάσατε. Μπορείτε να μας πείτε ένα παράδειγμα με κάτι που έχετε ξεχάσει;



Ερώτηση: Τι ήταν το πρώτο πράγμα που σου είπε ο σύζυγός σου όταν ξύπνησε το πρωί;

Απάντηση: Είπε «που είμαι Doris;

Ερώτηση: Και γιατί αυτό σας αναστάτωσε;

Απάντηση: Το όνομά μου είναι Susan.
Ερώτηση: Εκείνη είχε τρία παιδιά, έτσι;

Απάντηση: Ναι.

Ερώτηση: Πόσα από αυτά ήταν αγόρια;

Απάντηση: Κανένα.

Ερώτηση: Πόσα ήταν κορίτσια;



Ερώτηση: Είστε σεξουαλικά ενεργή;

Απάντηση: Όχι, απλά κάθομαι εδώ.



Ερώτηση: Τον βλέπατε από το σημείο όπου εσείς στεκόσασταν;

Απάντηση: Έβλεπα το κεφάλι του.

Ερώτηση: Και που ήταν το κεφάλι του;

Απάντηση: Στους ώμους του.

Ερώτηση: Πώς τελείωσε ο πρώτος σας γάμος;

Απάντηση: Με το θάνατο.

Ερώτηση: Και με ποιανού το θάνατο έληξε;



Ερώτηση: Λοιπόν γιατρέ, δεν είναι αλήθεια ότι όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει στον ύπνο του, δε το γνωρίζει παρά το επόμενο πρωί;

Απάντηση: Σίγουρα περάσατε τις εξετάσεις;



Ερώτηση: Πόσο ετών είναι ο γιος σας-αυτός που ζει μαζί σας;

Απάντηση: 28 ή 35, δε θυμάμαι.

Ερώτηση: Και πόσο καιρό μένει μαζί σας;

Απάντηση: 45 χρόνια.



Ερώτηση: Και που ήταν η τοποθεσία του ατυχήματος;

Απάντηση: Περίπου στον αριθμό 499.

Ερώτηση: Και που είναι το 499;

Απάντηση: Μεταξύ του 498 και 500.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έως το 2050 όλα τα θαλασσοπούλια θα έχουν «γευτεί» τα πλαστικά μας


Έχουν βρεθεί πουλιά με 200 κομμάτια πλαστικού στο στομάχι τους!

Αν η φωτογραφία με το νεκρό θαλασσοπούλι που αποσυντίθεται- αντίθετα με τα δεκάδες πλαστικά που έχει φάει- σοκάρει, ακόμα πιο σοκαριστική είναι η διαπίστωση πως το φαινόμενο αυτό όχι απλά δεν είναι η εξαίρεση αλλά αποτελεί ήδη τον κανόνα και σε μερικές δεκαετίες δεν θα υπάρχει σχεδόν κανένα πουλί που να ξεφεύγει από αυτόν.

Το 1960 το ποσοστό των θαλασσοπουλιών που είχε φάει κάποιο είδος πλαστικού δεν ξεπερνούσε το 5%. Το 1980 έφτασε στο 80% εξαιτίας της ρύπανσης των θαλασσών. Σήμερα κυμαίνεται στο 90% και έως το 2050, σύμφωνα με νέα βρετανο-αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, θα έχει πλησιάσει το 100%.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον θαλάσσιο οικολόγο Κρις Ουίλκοξ του αυστραλιανού ερευνητικού Ινστιτούτου CSIRO, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι έως τα μέσα του αιώνα μας κάθε νεκρό θαλασσοπούλι θα βρίσκεται με πλαστικά στο στομάχι του (κομμάτια από πλαστικές σακούλες, πλαστικά καπάκια, πλαστικές ίνες συνθετικών ρούχων κ.α.). Τα πουλιά μπερδεύουν τα χρωματιστά πλαστικά με την τροφή τους ή τα τρώνε κατά λάθος.

Η παγκόσμια παραγωγή πλαστικού διπλασιάζεται περίπου κάθε δεκαετία μετά το 1950. Καθώς ολοένα περισσότερα πλαστικά, μικρά και μεγάλα, καταλήγουν στις θάλασσες του πλανήτη μας (περίπου οκτώ εκατομμύρια τόνοι ετησίως σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση), οι κίνδυνοι για τα πουλιά και τα ψάρια αυξάνονται - και κατ' επέκταση για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για τα περίπου 400 είδη θαλασσοπουλιών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περιοχές του μεγαλύτερου κινδύνου δεν είναι οι εκτεταμένοι σκουπιδότοποι («νησίδες» πλαστικού) των μεγάλων ωκεανών, αλλά εκεί όπου ζουν τα περισσότερα θαλασσοπούλια, μεταξύ των οποίων γιγάντια άλμπατρος, γλάροι, θαλασσοβάτες και πιγκουίνοι, κοντά στην Αυστραλία, τη Ν. Αφρική και τη Ν. Αμερική.

«Δεν υπάρχει πια παρθένος ωκεανός. Όλοι είναι γεμάτοι πλαστικά. Μερικοί απλώς έχουν περισσότερα από άλλους», δήλωσε ο ερευνητής δρ Έρικ Βαν Σέμπιλ του Imperial College του Λονδίνου. Όπως είπε, έχουν βρεθεί και θαλασσοπούλια με σχεδόν 200 κομμάτια πλαστικού στο στομάχι τους.

Οι επιστήμονες εξέφρασαν πάντως την αισιοδοξία τους ότι αν, με την λήψη κατάλληλων μέτρων, σταματούσε ή έστω περιοριζόταν αισθητά όλη αυτή η ροή πλαστικών προς τις θάλασσες, τότε τα θαλασσοπούλια αρκετά γρήγορα θα ανέκαμπταν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για την τέλεια selfie από το «Kira»


Ο τέλειος φωτισμός εγγυάται την αξιοπρεπή selfie, και η Γιαπωνέζα φωτογράφος, Τζούλι Ουατάι, απογοητευμένη με τις δικές της selfie, επινόησε το «Kira», ένα φορητό ring flash που υπόσχεται τέλειες selfie και για εκείνην και για όλους εμάς.



Το iPhone της Τζούλι αποδείχθηκε ανεπαρκές σε περιβάλλοντα με όχι ισχυρό φωτισμό και η λύση που προτείνει μας απαλλάσσει οριστικά από τις φλου, υποφωτισμένες και κακές φωτογραφίες.





Το Kira χρησιμοποιεί δύο μπαταρίες AAA και αν και προς το παρόν υπάρχει καλώδιο τροφοδοσίας, το τελικό προϊόν θα βασίζεται μόνον σε μπαταρίες. Οι διαστάσεις του είναι περίπου 90 Χ 90 Χ 30 εκατοστά, το τελικό βάρος δεν έχει ακόμη καθοριστεί και θα είναι στο εσωτερικό ενός κλιπ που θα προσαρμόζεται στο κινητό.



Για την ανάπτυξη του «Kira», η Τζούλι Ουατάι βασίζεται σε crowdfunding και οι ενδιαφερόμενοι, με τη βοήθεια ενός γνώστη της ιαπωνικής, μπορούν να την συνδράμουν εδώ http://kibi-dango.jp/info.php?type=items&id=I0000107.


















Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πρωτεύουσα του σεξ


Ο κάθε άντρας μπορεί να έχει και τρεις φιλενάδες λόγω υπεραφθονίας γυναικών.

Για πολλούς, η μονογαμία είναι υπερεκτιμημένη και ότι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας μας. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για μια πόλη όπου η υπερπροσφορά σε γυναίκες, επιτρέπει σε κάποιον άντρα να έχει παραπάνω από δυο φιλενάδες.

Η Dongguan, στην νότια επαρχία Guangdong της Κίνας, είναι γνωστή για την παραγωγή δημοφιλών ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τα iPhones και iPads –αλλά φημίζεται κυρίως ως η «πρωτεύουσα του σεξ στην Κίνα».

Εξαιτίας της πολιτικής του ενός παιδιού στην Κίνα που λειτουργούσε για πολλά χρόνια, η χώρα έχει μια τεράστια ανισορροπία μεταξύ των δυο φύλων με εκατομμύρια περισσότερους άντρες από ότι γυναίκες.

Στην Dongguan, τα τοπικά εργοστάσια συναρμολόγησης δεν προτιμούν να χρησιμοποιούν άνδρες γιατί τους θεωρούν αναξιόπιστους και αντ’ αυτού, προσφέρουν εργασία, κυρίως σε γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι η πόλη έχει πολλές περισσότερες γυναίκες από ότι άνδρες, με τους άνδρες να κάνουν δουλειές του ποδαριού, αφήνοντας τους με άφθονο χρόνο στη διάθεσή τους.

Επιπλέον, είναι επιτρεπτό να έχει κάποιος, περισσότερες από μια συντρόφους. «Είναι πιο εύκολο να βρεις φιλενάδα, παρά δουλειά», παραδέχεται ένας ντόπιος σε τοπικό κανάλι. Ένας άλλος, ο Li Bin αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχω τρεις κοπέλες και όλες τους γνωρίζουν η μια για την άλλη. Πολλοί φίλοι μου επίσης έχουν πολλές συντρόφους. Υπάρχουν τόσο πολλά κορίτσια και τόσα αφελή θηλυκά στην πόλη, οπότε γιατί να μην έχεις περισσότερες από μια αν μπορείς;», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.









Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκε απολίθωμα πλάσματος που έμοιαζε με γιγάντιο σκορπιό


Ζούσε στις θάλασσες πριν από 467 χρόνια.

Το απολίθωμα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα τρομακτικού πλάσματος που ζούσε στις θάλασσες πριν από 467 εκατομμύρια χρόνια και έμοιαζε με γιγάντιο σκορπιό, ανακάλυψαν επιστήμονες στην Αϊόβα των ΗΠΑ.

pentecopterus

Είχε μήκος πάνω από ενάμισι μέτρο και πήρε το όνομα «Pentecopterus decorahensis», το οποίο παραπέμπει στην αρχαιοελληνική «πεντηκόντορο», ένα γρήγορο και επιθετικό πλοίο με 50 κωπηλάτες. Η δημοσίευση έγινε στο περιοδικό εξελικτικής βιολογίας «BMC Evolutionary Biology» και επικεφαλής της έρευνας ήταν ο Τζέημς Λάμντσελ του Πανεπιστημίου Γιέηλ.

Το παράξενο πλάσμα, που ζούσε στη μέση Ορδοβίκεια περίοδο και μπορεί να έφθανε έως και τα 1,7 μέτρα σε μήκος, είναι το αρχαιότερο που έχει βρεθεί να ανήκει στις ευρυπτερίδες, μια ομάδα θαλάσσιων αρθρόποδων που ήταν οι πρόγονοι των σύγχρονων αραχνών, αστακών κ.α.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ηλεκτρονική λογοτεχνία είναι εδώ


Ένα καινούριο μέσον, ένα νέο μήνυμα.

Ιστοσελίδες με γενικά ή ειδικά λογοτεχνικά θέματα, μυθιστορήματα που δεν έχουν βρει τον δρόμο τους για το χαρτί, ποιήματα που δεν έχουν καταλήξει σε βιβλίο, βιβλιοκρισίες, ποιητικά ανθολόγια: η λογοτεχνική παραγωγή ανεβαίνει εδώ και καιρό στο διαδίκτυο, αλλά τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται με μια καινούρια μορφή την οποία οι Αμερικανοί ονομάζουν «ηλεκτρονική λογοτεχνία» (e-literature).

Η ηλεκτρονική λογοτεχνία (ό,τι παλαιότερα οι Γάλλοι, αλλά και άλλοι, αποκαλούσαν «κυβερνολογοτεχνία») δεν περιορίζεται στη διαδικτυακή ανάρτηση κειμένων τα οποία θα μπορούσε να υπάρξουν και εκτός διαδικτύου: είναι ηλεκτρονικά παραγόμενη, είναι «μια λογοτεχνία όπου το μέσον και ο κώδικας αναλαμβάνουν κυρίαρχο ρόλο, όπου το μέσον γίνεται αμέσως αντιληπτό στη διαφορά του», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Τιτίκα Δημητρούλια, που έχει κάνει το διδακτορικό της πάνω στη σχέση μετάφρασης και νέων τεχνολογιών και είναι σήμερα αναπληρώτρια καθηγήτρια Θεωρίας και Πράξης της Μετάφρασης στο Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και κριτικός λογοτεχνίας: «Η ηλεκτρονική λογοτεχνία διαθέτει πολλές κατευθύνσεις και επιτρέπει πολλαπλούς συνδυασμούς, αποτελείται από διάφορα συστήματα (ανοιχτά και κλειστά) και δεν είναι δυνατόν να εννοηθεί έξω από το ηλεκτρονικό πλαίσιο».

Αυτά που συμβαίνουν στην ηλεκτρονική λογοτεχνία είναι πρωτόγνωρα, παρατηρεί η Τ. Δημητρούλια: «Υπάρχουν γεννήτριες στις οποίες βάζει κανείς λέξεις και φράσεις και προκύπτουν τυχαία έργα, υπάρχουν υπερμυθοπλασίες με εκ των προτέρων καθορισμένα μονοπάτια, υπάρχουν συλλογικές δράσεις». Η ηλεκτρονική λογοτεχνία έχει προλάβει να αποκτήσει ηλικία και καλύπτεται ήδη από δύο γενιές, την κλασική και τους νεώτερους: Michael Joyce, Shelley Jackson, Roderick Coover, Oscar Ferriero, Emily Short, Jim Munroe, Geof Huth. «Στην πρώτη γραμμή της ηλεκτρονικής λογοτεχνίας», σημειώνει η Τ. Δημητρούλια, «βρίσκονται οι ΗΠΑ και η Γαλλία, κυρίως, όμως, οι ΗΠΑ, όπου η ψηφιακή διείσδυση δεν έχει προηγούμενο».

Για την Ελλάδα, βεβαίως, ουδείς λόγος: «Κάποιες προσπάθειες που έγιναν παλαιότερα από συγγραφείς όπως η Σοφία Νικολαϊδου, ο Αλέξης Σταμάτης και η Σώτη Τριανταφύλλου έχουν ήδη ξεχαστεί. Παρόλα αυτά, τα ελληνικά ιστολόγια έχουν βγάλει κάποιους συγγραφείς, ακόμα κι αν οι τελευταίοι κατέληξαν στο να τυπώσουν βιβλία, εγκαταλείποντας το πολυτροπικό ηλεκτρονικό περιβάλλον (συνδυασμός κειμένου με βίντεο και διαφόρους ηλεκτρονικούς συνδέσμους)».

Ποιο ακριβώς είναι το μέλλον της ηλεκτρονικής λογοτεχνίας; Θα παραμερίσει τη λογοτεχνία που ξέρουμε, αναλαμβάνοντας κυρίαρχο ρόλο και λόγο; «Πιθανόν και όχι», λέει η συνομιλήτριά μας: «Η τεχνολογία τα λύνει όλα, αλλά η καταγωγή της ηλεκτρονικής λογοτεχνίας από το βίντεο και η έμφαση την οποία δίνει στο κατασκευαστικό στοιχείο δεν φτάνουν αν δεν μεσολαβήσουν άνθρωποι με κλασική λογοτεχνική όχι μόνο παιδεία, αλλά και προσδοκία. Ύστερα, τα πρόσωπα που γράφουν ηλεκτρονική λογοτεχνία αποτελούν μια κλειστή κοινότητα, που μολονότι παρουσιάζει σαφώς μεταμοντέρνα χαρακτηριστικά δεν ταυτίζεται κατ' ανάγκην με το μέλλον».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υβριδικό αυτοκίνητο δίνει ρεύμα στο σπίτι


Πρωτοποριακή τεχνολογία από τη Mitsubishi.

Η νέα τεχνολογία είναι μια ανεξάντλητη πηγή δημιουργίας εφαρμογών και παροχών σε όλους τους τομείς. Η αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί μια από τις καλύτερες περιπτώσεις αξιοποίησης των νέων διατάξεων.

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (17-27 Σεπτέμβριου), η Mitsubishi θα παρουσιάσει ένα μοντέλο που έχει την δυνατότητα να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι.

Πρόκειται για το Outlander PHEV, το οποίο εξοπλίζεται με το σύστημα V2H Power Supply. Η αμφίδρομη τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος με χρήση τεχνολογίας V2H μεταξύ EV και σπιτιού που ήδη εφαρμόζεται στην Ιαπωνία θα λανσαριστεί στην Ευρώπη με το νέο Outlander PHEV.

Το ιαπωνικό αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα μέσον μεταφοράς. Χάρη στην V2H δυνατότητα αποκτά πρόσθετη αξία αφού μπορεί να τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό το σπίτι όταν είναι σταματημένο από την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία. Επιπλέον, όταν συνδέεται σε ένα Home Electricity Management System (HEMS) επιτρέπει την πιο αποδοτική χρήση του οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος μειώνοντας τις σπατάλες.

Εξάλλου, όταν συνδυάζεται με ηλιακές ή άλλου είδους πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, το νέο Outlander PHEV καθιστά τη χρήση ηλεκτρισμού πιο αποδοτική και πιο φιλική προς το περιβάλλον για το σπίτι.

Το Outlander PHEV είναι ένα plug-in υβριδικό ηλεκτρικό όχημα. Εξοπλίζεται με δυο ανεξάρτητα μοτέρ για την κίνηση των εμπρός και πίσω τροχών, και μία υψηλής χωρητικότητας μπαταρία τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα για ηλεκτρική οδήγηση χωρίς χρήση βενζίνης ή εκπομπές CO2.

Ο θόρυβος από τον κινητήρα, τα ελαστικά και τον αέρα έχουν μειωθεί σημαντικά χάρη σε 30 και πλέον βελτιώσεις όπως η προσθήκη έξτρα ηχοαπορροφητικών και ηχομονωτικών υλικών, η χρήση αντικραδασμικού υλικού και τα νέα αμορτισέρ.

Επίσης διαθέτει εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας. Ξεχωρίζουν το Ultrasonic misacceleration Mitigation System, που περιορίζει το ενδεχόμενο ατυχήματος με έλεγχο των εμπρόσθιων ή οπίσθιων εκκινήσεων, σε ακούσιο πάτημα του γκαζιού, εάν ανιχνευτεί ένα άλλο όχημα ή εμπόδιο στη πορεία του οχήματος. Το Multi-around Monitor (κάμερα πολλαπλών κατευθύνσεων) που προσφέρεται σε ανώτερα επίπεδα εξοπλισμού και βοηθά τον οδηγό να παρκάρει και να ελίσσεται σε στενούς χώρους προσφέροντας μία πανοραμική εικόνα γύρω από το όχημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα πολεμικό πλοίο βγαλμένο από το μέλλον


Σχέδια με ορίζοντα υλοποίησης το 2050 - Δείτε τις εικόνες.

Μοιάζει να έχει βγει από τον Πόλεμο των Άστρων, το σκάφος αυτό ωστόσο μπορεί να είναι το μέλλον των βρετανικών πολεμικών πλοίων με ορίζοντα το 2050.

Με τη RAF να αντικαθιστά ήδη τα τζετ της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ελέγχονται μέσω υπολογιστή από χιλιόμετρα μακριά, το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας διερευνά τις δυνατότητες που του δίνει η τεχνολογία.

Η κατεύθυνση μπορεί να είναι μια γενιά σε μεγάλο βαθμό τηλεκατευθυνόμενων πλοίων που θα έχουν την ταχύτητα ελαφριών όπλων και θα κατασκευάζονται με τρόπο τέτοιο που θα είναι σχεδόν αόρατα στο γυμνό μάτι.

Ο χειρισμός του εικονιζόμενου Dreadnought 2050 μπορεί να γίνεται από πέντε άτομα καθισμένα μπροστά σε εικόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών ενώ το πλήρωμά του μπορεί να κυμαίνεται στα 50 άτομα- μακριά από τα 200 που χρειάζονται σήμερα σε σκάφη αυτού του μεγέθους.

Τα σχέδια του πλοίου δόθηκαν στη δημοσιότητα από ομάδα βρετανικών εταιρειών που εργάζονται με τους ειδικούς της ναυτικής άμυνας Startpoint.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το νησί που το «τρώει» ο ωκεανός


Απομάκρυναν μέχρι και τους τάφους.

Σε αυτή την πόλη των 403 κατοίκων που βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο στην Αλάσκα, οι παραλίες εξαφανίζονται, ο πάγος λιώνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και το νησί Kivalina μικραίνει με κάθε καταιγίδα.

Δεν υπάρχει πια χώρος να χτιστούν σπίτια για όσους ζουν εκεί αλλά και οι νεκροί μεταφέρονται σε ηπειρωτικό χώρο ώστε να μην χαθούν στον ωκεανό οι τάφοι!

Οι περισσότεροι κάτοικοι συμφωνούν πως η πόλη πρέπει να μετεγκατασταθεί. Παραμένουν όμως αναπάντητα τα ερωτήματα πού, πότε και με τα χρήματα τίνος.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πάντως πως μέσα στην επόμενη δεκαετία η Kivalina θα έχει γίνει… υποβρύχια.

Καθώς οι μέρες της είναι μετρημένες, δεν έχουν δοθεί χρήματα για συντήρηση κτηρίων ή βελτίωση της ζωής των κατοίκων. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, τα σπίτια σε ποσοστό 80% δεν έχουν τουαλέτα και οι κάτοικοι υιοθετούν αυτοσχέδιες αμφιλεγόμενες λύσεις!

Το νησί ήταν κάποτε προστατευμένο από ένα «τείχος» θαλάσσιου πάγου. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως ο πάγος έλιωσε και το νησί βρέθηκε έρμαιο της διάβρωσης.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...