Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Πέθανε η βασιλική σκυλίτσα στην Ταϊλάνδη


Άνδρας βρίσκεται στη φυλακή για σαρκαστικό σχόλιο προς το τετράποδο.

Πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της Ταϊλάνδης είναι σήμερα ο θάνατος της 17χρονης βασιλικής σκυλίτσας Χουν Τονντένγκ, που πριν λίγες μέρες έγινε η αιτία να φυλακιστεί ένας άνδρας που τη σχολίασε σαρκαστικά στο Facebook.

Πέθανε η βασιλική σκυλίτσα στην Ταϊλάνδη

«Η Χουν Τονντένγκ, ηλικίας 17 ετών, πέθανε ήρεμα στον ύπνο της στο παλάτι Κλάι Κανγκγουόν στις 26 Δεκεμβρίου στις 23.10», ανακοίνωσε χθες το βράδυ με ανακοίνωσή της η κτηνιατρική σχολή η οποία ήταν επιφορτισμένη με τη φροντίδα της.

Η Τοντένγκ ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια και δεν έκανε πλέον δημόσιες εμφανίσεις, αλλά βρισκόταν πάντα στο πλευρό του βασιλιά στα ημερολόγια και στις αφίσες που στολίζουν τα καταστήματα, τα γραφεία και τα σπίτια της Ταϊλάνδης.

Στην Ταϊλάνδη η βασιλική οικογένεια προστατεύεται από έναν από τους αυστηρότερους νόμους στον κόσμο. Κάθε πρόσωπο που προσβάλλει στον 88χρονο βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέζ, ο οποίος παρουσιάζεται ως σχεδόν θεϊκό πρόσωπο μέσα από την προπαγάνδα που αναπτύσσεται εδώ και δεκαετίες, τη βασίλισσα ή τον διάδοχο, απειλείται με ποινή φυλάκισης 15 ετών για κάθε αδίκημα.

Η ημίαιμη σκυλίτσα που ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ είχε διασώσει από τους δρόμους και λάτρευε. Έχει γράψει βιβλίο για την Τόνγκντενγκ, επαινώντας την για την πίστη και την υπακοή της, το οποίο εκδόθηκε το 2002, ενώ η ταινία κινουμένων σχεδίων «Χουν Τόνγκντενγκ: Η Έμπνευση» είναι δεύτερη στο box office της Ταϊλάνδης. Η Τόνγκντενγκ έχει μεγάλη συμβολική σημασία διότι κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από τον βασιλιά για να απευθύνει συμβουλές και προτροπές προς τους υπηκόους του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βγάζει στο σφυρί διαλυμένο σαραβαλάκι!


Ο ιδιοκτήτης του θέλει να πληρώσει τα χρέη του.

Ένα σαραβαλάκι, χωρίς κινητήρα και τρακαρισμένο, βγαίνει στο σφυρί στα μέσα του Γενάρη στο Ειρηνοδικείο Καλαμπάκας, προκειμένου να πληρωθούν οφειλές του ιδιοκτήτη του.

Βγάζει στο σφυρί διαλυμένο σαραβαλάκι!

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως αναφέρεται στην περίληψη του πλειστηριασμού «το παραπάνω αυτοκίνητο έχει ζημιά στο εξωτερικό της αριστερής πλευράς του (φτερό, πόρτα), ο κινητήρας του δεν λειτουργεί, όπως επίσης και οι ηλεκτρολογικές του εγκαταστάσεις». Το αυτοκίνητο βγαίνει στο σφυρί με αρχική τιμή τα 600 ευρώ αναφέρει το trikalavoice.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 50 ετών πλήττουν το Μεξικό


Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις του τελευταίου μισού και πλέον αιώνα πλήττουν το βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ένα αεροδρόμιο στην περιοχή και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους στην πολιτεία Τσιουάουα, γνωστοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές.



Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά σε τριάντα πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ενώ ο υδράργυρος «βούτηξε» έως τους -18 βαθμούς Κελσίου.



«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού των τελευταίων 55 ετών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εφρέν Ματαμόρος, διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σιουδάδ Χουάρες, μιας πόλης που βρίσκεται στην πολιτεία Τσιουάουα.



Η ομοσπονδιακή αστυνομία παραμένει σε «κατάσταση συναγερμού» στις πολιτείες Τσιουάουα, Σονόρα, Ντουράνγκο και Κοαουίλα, «προκειμένου να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι και τον παγετό» και να βοηθήσει τους οδηγούς, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Σιουδάδ Χουάρες παρέμεινε κλειστό το Σαββατοκύριακο καθώς παγετός είχε καλύψει τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκοκύπριος κάνει πρόταση γάμου σε Ελληνοκύπρια στην κατεχόμενη Λευκωσία


Πρόταση γάμου στην αγαπημένη του σύντροφο, την Ελληνοκύπρια, Ταμάρα, έκανε ο Τουρκοκύπριος Μουράτ, τη Δευτέρα, στην κατεχόμενη Λευκωσία. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο τολμηρός νεαρός, παρά την παρουσία του κόσμου, γονάτισε και έκανε πρόταση γάμου στην κοπέλα του. Την ίδια στιγμή, ένας φίλος, του με σκοπό να κάνει πιο ρομαντική την πρόταση, πέταγε στο ζευγάρι δεκάδες τριαντάφυλλα.

Από την πλευρά της η κοπέλα, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, κατευθύνθηκε στον σύντροφο της τον αγκάλιασε και τον φίλησε.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατάθηκε η λειτουργία Κέντρων Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρων Ρομά


Η παράταση έγινε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Με νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρατάθηκε η λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), των Κέντρων Ρομά, καθώς και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ειδικότερα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 182 τεύχος Α΄ 24/12/2015, Άρθρο 5) παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ και των Κέντρων Ρομά έως την ένταξή τους στο πλαίσιο των Π.Ε.Π. της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 του ΕΣΠΑ.

Η παράταση δεν μπορεί να είναι πέραν της 30ής Ιουνίου 2016.

Επιπλέον με την υπ’ αριθμ. 44835/21-12-2015 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εξαιρούνται από την έγκριση της ΠΥΣ 33/2006, οι ανανεώσεις ή παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, υπογραμμίζεται ότι « η σχετική εξαίρεση από την ΠΥΣ εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία κοινωνικοπρονοιακών προγραμμάτων και καλύπτονται κενά σε σημαντικές ειδικότητες που αφορούν εργαζόμενους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Όχι" έβγαλε το δημοψήφισμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


"Όχι" στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά ψήφισε το 76% των συμμετεχόντων στο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Στη διαδικασία συμμετείχαν σχεδόν 6.500 πολίτες.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, εκ των οποίων “ναι” στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων ψήφισαν 4.887 (ποσοστό 76,05%) και “όχι” ψήφισαν 1.539 πολίτες (ποσοστό 23,95%).




Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδα kefalonianews.gr δήλωσε:

“Διαθέτουμε πλέον την πιο αξιόπιστη καταγραφή της άποψης των πολιτών. Δεν υπάρχει άλλη, ούτε εδώ ούτε σε όλη την Ελλάδα. Και η άποψη αυτή έχει άρνηση και θέσεις: αρνείται την ιδιωτικοποίηση, προκρίνει το δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας των αεροδρομίων με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.

Συγχαρητήρια στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες που πήραν μέρος στη διαδικασία. Έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο μεγάλο βήμα δημοκρατίας και συλλογικότητας που πραγματοποίησε η ΠΙΝ, εξαγγέλλοντας και υλοποιώντας το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Αψήφησαν το “πυρ ομαδόν” που εκτοξεύθηκε από όσες πλευρές είτε τοπικά είτε πανελλαδικά είχαν συμφέρον να μην εκφρασθεί η φωνή του λαού.

Το μήνυμα που αναδύεται είναι: σεβασμός στους πολίτες και τη γνώμη τους για κάθε σοβαρό θέμα που επηρεάζει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και της χώρας.

Η πολιτεία οφείλει να εμπιστευθεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει στη νομοθέτηση της δυνατότητάς τους να διεξάγουν τοπικά δημοψηφίσματα.

Μια ακόμη μάχη στο σκηνικό του πολέμου για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας δόθηκε με επιτυχία. Προχωρούμε με δύναμη για την επόμενη μέρα, την επόμενη μάχη. Στις 8/1/2016 είναι η εκδίκαση της προσφυγής μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης ενώπιον του ΣτΕ. Η Περιφέρεια θα είναι κλειστή. Εμείς θα είμαστε εκεί για την υπεράσπιση του δικαίου, της αλήθειας, του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος. Καλούμε κάθε φορέα αυτοδιοικητικό και παραγωγικό ή συνδικαλιστικό, κάθε επιτροπή αγώνα, να συμπαρασταθεί με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει πρόσφορο (φυσική παρουσία, ψήφισμα, δημοσίευση). Απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση και στην Κοινή Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων να κινητοποιήσει τα μέλη της, στις 8/1/2016".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα δεδουλευμένα ζητούν οι 225 απολυμένοι της «Φίλκεραμ Τζόνσον»


Η εταιρεία κήρυξε πτώχευση τον Οκτώβριο του 2011.

Την έντονη ανησυχία τους ότι τελικά δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα έντεκα εκατομμύρια ευρώ που τους οφείλει συνολικά η εταιρία παραγωγής ειδών υγιεινής «Φίλκερμαν Τζόνσον ΑΕ», που κήρυξε πτώχευση τον Οκτώβριο του 2011, εκφράζουν οι 225 απολυμένοι στην επιχείρηση.

Τα δεδουλευμένα ζητούν οι 225 απολυμένοι της «Φίλκεραμ Τζόνσον»

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι αν «περάσει» το «άρθρο 3» του παράλληλου προγράμματος, που θα κατατεθεί εκ νέου στις 7 Ιανουαρίου, θα κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να μη χάσουν αυτά που δικαιούνται.

«Ζητάμε να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα που μας ταλανίζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων βουλιάζουμε ολοένα και πιο βαθιά στην ανέχεια, αφού και αφενός μεν δεν έχουμε πάρει αποζημιώσεις και δεδουλευμένα, αφετέρου έτσι όπως είναι η κατάσταση δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε επίδομα, να βγάλουμε κάρτα ανεργίας ή και να συμμετέχουμε σε επιδοτούμενα προγράμματα», υπογράμμισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Νίκος Ζαγκότης.

Ο επίσης εκπρόσωπος των εργαζομένων της εταιρείας, Γιώργος Κωστελίδης, επισήμανε ότι «με τις νέες εξελίξεις επιχειρείται η συνέχιση της λειτουργίας της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ (θυγατρική της Φίλεκρμαν Τζόνσον AE) από τους πέντε καταληψίες του ακινήτου της εταιρείας». Όπως εξήγησε, 80 αρχικά εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, εταιρεία δομικών υλικών, εργάζονταν εντός του ακινήτου της «Φίλκεραμ Τζόνσον» και ενώ το συμβόλαιό τους με την εταιρία έχει λήξει εδώ και δύο χρόνια και ο σύνδικος επιχείρησε να «σφραγίσει» το ακίνητο, «αυτοί οι πέντε τον πέταξαν έξω και μας κρατούν όλους σε ομηρία, αν και έχουν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες και εκκρεμή εις βάρος τους δικαστική έρευνα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται εντός του ακινήτου της Φίλκεραμ Τζόνσον, αφού η δηλωμένη έδρα της ΒΙΟΜΕ είναι σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης, την Πυλαία». Όπως ισχυρίστηκε οι εργαζόμενοι της «Φίλκεραμ Τζόνσον», ανέφεραν ότι έχουν κατά επανάληψη ζητήσει συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου και τόνισαν ότι με την έλευση του νέου χρόνου θα βρεθούν στην Αθήνα προκειμένου να εγκατασταθούν στο αρμόδιο υπουργείο.

Το χρονικό της πτώχευσης

Η εταιρία κήρυξε πτώχευση τον Οκτώβριο του 2011 και από τον Ιούνιο του 2012 γίνονται οι πλειστηριασμοί της κινητής περιουσίας της, αφού πρώτα είχε προηγηθεί η επαλήθευση του πίνακα απαιτήσεων των πιστωτών (του ΙΚΑ και της εφορίας συμπεριλαμβανομένων). «Το δημόσιο δηλαδή έχει βεβαιωθεί ως προνομιούχος πιστωτής, άρα εξοφλείται κατά προτεραιότητα από την ρευστοποίηση της περιουσίας της Φίλκεραμ», επισήμανε ο κ. Κωστελίδης και πρόσθεσε: «Το να έρχεται το ΙΚΑ 3,5 χρόνια μετά και να δεσμεύει κάποια αγροτεμάχια από το ενιαίο και αδιαίρετο οικόπεδο 140 στρεμμάτων την εταιρείας (έχει αποτιμηθεί συνολικά στα 32 εκατ. ευρώ) όχι μόνο δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον, αλλά καθυστερεί τη διαδικασία ρευστοποίησης της περιουσίας και την πληρωμή του».

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, όλες οι οφειλές της «Φίλκεραμ Τζόνσον», συμπεριλαμβανόμενων των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους, ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί, ότι οι εργαζόμενοι ανάρτησαν πανό στην είσοδο του κτηρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο οποίο και αναγραφόταν το μήνυμα: «Όχι στην κλοπή του εργοστασίου της Φιλκεράμ Τζόνσον», ενώ πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία έξω από το κτήριο φωνάζοντας αντίστοιχα συνθήματα.

«Δεν έχουν ζητήσει συνάντηση με τη Ρ. Αντωνοπούλου»

Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Εργασίας δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν ζητήσει μέχρι σήμερα συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Αντωνοπούλου προτίθεται τη νέα χρονιά να καλέσει αντιπροσωπεία των εργαζομένων προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρό θέμα των οφειλών της «Φίλκεραμ Τζόνσον», οι οποίες συμπεριλαμβανόμενων των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των εργαζομένων ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες της Κρήτης ενόψει κακοκαιρίας


Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας.

Στη Κρήτη αναμένεται επιδείνωση καιρικών φαινομένων, από μεθαύριο Πέμπτη 31/12/2015 ως και την Παρασκευή 1/1/2016, με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση θερμοκρασίας, τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, ίσως και στα ημιορεινά του νησιού και η Πολιτική προστασία της Περιφέρειας Κρήτης δίνει μια σειρά οδηγιών παρακαλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και ιδιαίτερα:

- Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

- Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

- Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Να ταξιδέψουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμήσουν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους, σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαψεύδεται διακοπή ρεύματος σε άνεργη πολύτεκνη μητέρα στη Σάμο


Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία κάνουν λόγο για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος την παραμονή των Χριστουγέννων σε άνεργη πολύτεκνη μητέρα, κάτοικο Σάμου, ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει τα εξής:

- Ουδέποτε συνεργείο της Εταιρίας προχώρησε στη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος της συγκεκριμένης παροχής.

- Ουδέποτε δηλώθηκε βλάβη στο Κέντρο καταγραφής βλαβών της Περιοχής Σάμου για την εν λόγω παροχή.

- Κατά τη σημερινή επίσκεψη των εξουσιοδοτημένων συνεργείων της Εταιρίας στην οικία του καταναλωτή προκειμένου να γίνει επιτόπιος έλεγχος για την ορθή και ασφαλή λειτουργία του μετρητή, διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του και η ομαλή τροφοδότηση της οικίας με ηλεκτρικό ρεύμα.

«Ως εκ τούτου, ουδέποτε τέθηκε θέμα επαναφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος», σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ και διαψεύδει «κατηγορηματικά το περιεχόμενο των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, τα οποία, προβάλλοντας δήθεν κοινωνική ευαισθησία, χωρίς καμία τεκμηρίωση ή διασταύρωση στοιχείων, δυσφημίζουν αναιτίως την Εταιρία».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση παιδικής εικονογράφησης με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Κακογιάννη


«Νιφάδες παραμυθιών» με εργαστήρι- δρώμενο σήμερα και αύριο.

Έκθεση με εικονογραφήσεις παιδικών, κλασικών -ή και όχι τόσο- παραμυθιών, από οκτώ εικονογράφους φιλοξενείται έως τις 7 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Οι εικονογράφοι στρώνουν με τα έργα τους, πολύχρωμο χαλί για να υποδεχθούν, μικροί και μεγάλοι, την πιο συναρπαστική ιστορία αγάπης και ελπίδας: τα Χριστούγεννα!

Συμμετέχουν: Άννα Χριστοφή, Ίρις Σαμαρτζή, Κατερίνα Χαδουλού, Μαρία Τζαμπούρα, Σοφία Τουλιάτου, Πέτρος Μπουλούμπασης, Μιχάλης Κουντούρης, Σβετλίν

Η είσοδος στη έκθεση είναι ελεύθερη.

Σήμερα και αύριο, στο πλαίσιο της έκθεσης, προγραμματίζεται στις 17:30 εργαστήριο - δρώμενο Τέχνης για παιδιά με τίτλο «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, παίζουμε και ζωγραφίζουμε». Τα παιδιά θα κάνουν παρέα με τους ηθοποιούς της «OneTwoFree» ένα συναρπαστικό ταξίδι στις γειτονιές των παραμυθιών, θα δημιουργήσουν και θα δουν να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια τους το δικό τους μοναδικό παραμύθι μέσα από χορό, μουσική, τραγούδι, αυτοσχεδιασμό και μπόλικη φαντασία. Έπειτα θα πειραματιστούν με υλικά και θα δημιουργήσουν το δικό τους αναμνηστικό έργο τέχνης.

Ένα διαφορετικό εργαστήρι - δρώμενο για παιδιά όλων των ηλικιών που ανακατεύει όλες τις τέχνες και μετασχηματίζεται μέσα από τις προτάσεις και τις ιδέες των παιδιών.

Τιμή συμμετοχής ανά εργαστήριο: 8 ευρώ στο ταμείο την ημέρα του εργαστηρίου, 7 ευρώ προπώληση, 6 ευρώ μειωμένο (Κάτοχοι κάρτας ανεργίας, πολυτέκνων, ομαδικό, άνω των 10 ατόμων)

Συνοδός (ένας για κάθε παιδί) δωρεάν
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τα παιδιά 6+ ετών μπορούν να συμμετέχουν στο δρώμενο εάν το επιθυμούν χωρίς συνοδό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η συναρπαστική "γνωριμία" ενός μικρού με το μπέικον


Οι γονείς του Ίστον Μπίτς, που είναι μόλις 18 μηνών, απαθανάτισαν τον γιο τους όταν δοκίμασε για πρώτη φορά μπέικον.

Ο μικρός από ότι φαίνεται ξετρελάθηκε με τη γεύση του συγκεκριμένου αλλαντικού και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του για τη νέα του γευστική «ανακάλυψη».

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τους φόρους το 2016


H πρόβλεψη του προϋπολογισμού για αύξηση των φορολογικών εσόδων του 2016 κατά τουλάχιστον 2 δις ευρώ, συγκριτικά με αυτά του 2015, πρόκειται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών, που το εκκαθαριστικό τους, θα πέσει «στα δίχτυα» των νέων διατάξεων του υπουργείου Οικονομικών.

Δεδομένου ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το μνημόνιο δεν θα αποτελέσει κομμάτι της 1ης αξιολόγησης, οι νέες διατάξεις αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή προς το τέλος Φεβρουαρίου.

Επίσης, το όποιο δημοσιονομικό κενό προκύψει από ενδεχόμενη επιδείνωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας τόσο το 2015 όσο και το 2016, είναι πολύ πιθανό να καλυφθεί με φορολογικά μέτρα ενώ και στο ασφαλιστικό υπάρχουν σενάρια επιβολής νέων φόρων έτσι ώστε να μην προκύψει νέα μείωση των κύριων συντάξεων.

Το ποιοι θα πληρώσουν πρόσθετους φόρους είναι σε ένα βαθμό προκαθορισμένο.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν:

1. Οι αγρότες καθώς βάσει του μνημονίου, ο φόρος τους θα υπολογιστεί με συντελεστή 20% για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2015 και όχι με 13%. Με δεδομένη την κατάργηση μέσα στο έτος της επιδότησης για το αγροτικό πετρέλαιο αλλά και την αύξηση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου, το χτύπημα μέσα στη χρονιά θα είναι τριπλό.

2. Οι εισοδηματίες καθώς τα εισοδήματα από ενοίκια θα φορολογηθούν με συντελεστή 15% (από 11%) εφόσον δεν ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ και με 35% (από 33%) εφόσον ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ

3. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων λόγω της αύξησης της προκαταβολής του φόρου. Επίσης, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι αυτοί που θα θιγούν περισσότερο μέσα στο 2016 από την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2015. Μισθωτοί και συνταξιούχοι, μπορεί να έχουν πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος καθώς η νέα εισφορά άρχισε να παρακρατείται μέσω του μισθού ή της σύνταξης. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν έχει γίνει καμία παρακράτηση και ο λογαριασμός θα έρθει μέσω του εκκαθαριστικού.

4. Τα νομικά πρόσωπα τα οποία μετά την αύξηση της προκαταβολής φόρου, θα υποστούν και την αύξηση του φορολογικού συντελεστή από το 26% στο 29%.

5. Οι κάτοικοι των περισσότερων νησιών του Αιγαίου καθώς για το 2016 είναι προγραμματισμένη η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος πράγμα που σημαίνει ότι οι συντελεστές του ΦΠΑ θα αυξηθούν ακόμη και κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες (από το 16% στο 23%).

6. Οι οδηγοί αυτοκινήτων. Αν υλοποιηθεί η πρόταση για επιβολή αυξημένου ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα με αντάλλαγμα τη μείωση των τελών κυκλοφορίας, είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα είναι επιβαρυντικό για τους ειδικούς, ειδικά αυτούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση. Από την άλλη, υπάρχει και η εκκρεμότητα με τα ανασφάλιστα οχήματα. Όσοι εντοπιστούν εντός του 2016 να οδηγούν ανασφάλιστο ΙΧ, θα πληρώσουν εκτός από τα ασφάλιστρα και το παράβολο των 250 ευρώ.

Με βάση τα όσα μέχρι σήμερα έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών, από τις αλλαγές που θα γίνουν στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, θα πρέπει να βρεθούν επιπλέον 150 εκατ. ευρώ. Για να γίνει αυτό, δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικής λύσεις. Έτσι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, οι έχοντες τα υψηλότερα εισοδήματα (πάνω από 30-40.000 ευρώ) να κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και με τα ακίνητα καθώς πρόθεση είναι μέσα από τις αλλαγές που θα γίνουν στον τρόπο υπολογισμού του φόρου κατοχής ακινήτων, να «χρηματοδοτηθεί» η θέσπιση ενός αφορολογήτου που θα απαλλάσσει τους μικροΪδιοκτήτες από κάθε επιβάρυνση. Το «χαστούκι» για την χρηματοδότηση του αφορολογήτου είναι πολύ πιθανό να το δεχτούν οι μεσαίοι και οι μεγάλοι ιδιοκτήτες.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον χώρισε και κέρδισε 2,1 εκατ. ευρώ στο λόττο


Μια γυναίκα, που κέρδισε 2,1 εκατ. ευρώ στο λόττο στη διάρκεια της διαδικασίας για την έκδοση του διαζυγίου της, δεν έχει υποχρέωση να μοιραστεί τα χρήματα αυτά με τον πρώην σύζυγό της, σύμφωνα με απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Άμστερνταμ, το ζευγάρι είχε απαριθμήσει τα κοινά περιουσιακά στοιχεία που ήθελε να μοιράσει όταν κατέθεσε την αίτησή του για την έκδοση του διαζυγίου, στις 20 Οκτωβρίου 2014, αν και το διαζύγιο δεν εκδόθηκε επισήμως παρά τον Ιούνιο του 2015. Η γυναίκα κέρδισε το λόττο την Πρωτοχρονιά του 2015.

Ο άνδρας είχε υποστηρίξει πως ο ίδιος και η εν διαστάσει σύζυγός του έπαιζαν λόττο χρησιμοποιώντας κοινά χρήματα του νοικοκυριού στη διάρκεια των 30 ετών του γάμου τους και γι' αυτό τα κέρδη θα πρέπει να περιληφθούν στον διακανονισμό του διαζυγίου τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όμως ο δικαστής επισήμανε ότι είχαν χωρίσει τα οικονομικά τους τουλάχιστον τέσσερα χρόνια νωρίτερα, όταν ο σύζυγός είχε πάει να ζήσει με τη νέα φιλενάδα του. Η γυναίκα πλήρωσε για το τυχερό δελτίο από τον δικό της τραπεζικό λογαριασμό.

"Τα παραπάνω σημαίνουν ότι το βραβείο που κερδήθηκε δεν ανήκει στα κοινά περιουσιακά στοιχεία τους και ότι το δικαστήριο θα διαχωρίσει το βραβείο όταν μοιράσει τα περιουσιακά στοιχεία", αναφέρεται στη γραπτή απόφαση που φέρει ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο δικαστής διαίρεσε τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού, η αξία των οποίων ανέρχεται σε λιγότερα από 10.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα όρια συνταξιοδότησης των πρώην ειδικών ταμείων


Τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος που αφορά στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, τραπεζών κ.λπ.)

Όπως επισημαίνει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ «μετά τη συνάντησή μας με τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο στις 26/10/2015 και την επιστολή που είχαμε αποστείλει αρμοδίως στις 23/9/2015 για το εν λόγω ζήτημα, εκδόθηκε τελικά η σχετική εγκύκλιος 21/12/2015 Α.Π.Φ 80000/ΟΙΚ 59824/1962 με θέμα: Εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4336/2015 «Συνταξιοδοτικές Διατάξεις - Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την Υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», που αφορούν στην αύξηση των ορίων ηλικίας Συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων του άρθρου 2 παρ.1 του Ν.3029/2002. Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, παρουσιάζεται μερική βελτίωση στη μεγάλη αδικία που προκλήθηκε με την ψήφιση του Ν.4336/2015, αφού τελικώς για τους ασφαλισμένους πριν την 31.12.1982 διατηρείται η 35ετία και μετά την 18/8/2015, αλλά καταργείται το πλεονέκτημα που είχαν οι εν λόγω ασφαλισμένοι να συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας».

Πιο συγκεκριμένα:

- Όσοι εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι έως 31.12.1982 και έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης μέχρι τη δημοσίευση του Νόμου 4336/2015 ήτοι 18/8/2015 μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης οποτεδήποτε.

- Όσοι εργαζόμενοι συμπληρώσουν τα 35 έτη ασφάλισης μετά την 18/8/2015 αλλά εντός του 2015 σε αυτούς τίθεται όριο ηλικίας τα 58 έτη και 6 μήνες.

- Όσοι συμπληρώσουν τα 35 χρόνια ασφάλισης το 2016 προστίθενται στα όρια ηλικίας 6 μήνες και συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 59 ετών και ούτω καθ’ εξής.

Σε όλους τους ασφαλισμένους που ασφαλίστηκαν έως την 31.12.1992 δίνεται η δυνατότητα να εξαγοράσουν και την στρατιωτική θητεία ανεξάρτητα εάν έχουν συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας τους (παλαιά προϋπόθεση).

Ασφαλισμένος που είναι σήμερα 55 ετών και έχει 33 χρόνια ασφάλισης εάν εξαγοράσει 2 χρόνια στρατιωτικής θητείας μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 58 ετών και 6 μηνών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 59,6 ετών (σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάσει εάν είναι οικονομικά συμφέρουσα η εξαγορά του στρατού).

Υποσημείωση 1: Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά αυστηρά μόνο άντρες ασφαλισμένους μέχρι την 31.12.1992 και η αναγκαιότητα έκδοσή της είναι για τις περιπτώσεις που θα ήθελαν κάποιοι εντός των επόμενων 3 ημερών να εξαγοράσουν στρατιωτική θητεία.

Υποσημείωση 2: Είναι απολύτως σαφές ότι εξαιρούνται από την αύξηση των ορίων ηλικίας οι υπαγόμενοι στο καθεστώς των ΒΑΕ ΥΒΑΕ πριν και μετά την 1.1.1993.

Υποσημείωση 3: Για όλες τις άλλες περιπτώσεις ασφαλισμένων θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση.

Η ΓΕΝΟΠ καλεί τα μέλη της σε κάθε περίπτωση να απευθύνονται στην Ομοσπονδία για οποιαδήποτε πληροφορία ή να συμβουλευτούν την σχετική εγκύκλιο στη σελίδα του υπουργείου www.ypakp.gr


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Κωσταλέξι… της Ισπανίας


Κρατούσαν φυλακισμένο τον αδελφό τους και εισέπρατταν το επίδομα αναπηρίας - Εικόνες-σοκ αντίκρισαν οι αστυνομικοί.

Ισπανοί αστυνομικοί απελευθέρωσαν έναν άνδρα 59 ετών που παρέμενε επί χρόνια φυλακισμένος σε έναν περιστερώνα, μέσα σε άθλιες συνθήκες, και συνέλαβαν τα δύο αδέλφια του, έναν 76χρονο και μια 61χρονη, με την κατηγορία ότι τον είχαν φυλακίσει εκεί και εισέπρατταν το μηνιαίο επίδομα αναπηρίας του, ύψους περίπου 1.000 ευρώ.

Ο 59χρονος, ο οποίος πάσχει από διανοητική υστέρηση, ήταν κλειδωμένος γυμνός σε ένα δωμάτιο εμβαδού 3 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς στέγαστρο, δίπλα στο σπίτι της οικογένειας. Στον περιστερώνα αυτόν μοναδική επίπλωση ήταν ένα στρώμα, διάφορα μπουκάλια και δοχεία για να κάνει την ανάγκη του.

Οι αστυνομικοί της κοινότητας Ντος Ερμάνας, κοντά στη Σεβίλλη της Ανδαλουσίας, τον ανακάλυψαν όταν κλήθηκαν από περιοίκους που κατήγγειλαν ότι ο 76χρονος αδελφός του είχε μεθύσει και «τους παρενοχλούσε». Φτάνοντας στο σπίτι, είδαν στην άκρη ενός διαδρόμου μια πόρτα κλεισμένη με αλυσίδες και λουκέτα. Ο μεθυσμένος αδελφός τους είπε ότι εκεί ζούσε ο 59χρονος, τον οποίο κρατούσαν σε απομόνωση «για την ασφάλειά του».

Πίσω από την πόρτα οι αστυνομικοί βρήκαν μια μισογκρεμισμένη σκάλα που οδηγούσε σε «ένα είδος περιστερώνα χωρίς στέγη», όπως περιέγραψαν το δωμάτιο.

Είναι άγνωστο πόσα χρόνια παρέμεινε κλειδωμένος εκεί ο 59χρονος. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα ιατρικό αρχείο που να τον αφορά μετά το 1996.

Τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του συνελήφθησαν και κατηγορούνται μεταξύ άλλων για παράνομη κατακράτηση και κακομεταχείριση εντός της οικογένειας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόλαβαν 16χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει


Παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. μετά από επικοινωνία με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, απέτρεψε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι άγνωστο άτομο, εκδήλωσε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Εξειδικευμένα στελέχη της υπηρεσίας διεξήγαγαν άμεσα αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και των λοιπών δεδομένων του χρήστη που εκδήλωσε την πρόθεση, μέσω κινητού τηλεφώνου, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του.

Από την έρευνα και μετά από επικοινωνία με αρμοδίους παρόχους τηλεπικοινωνιών, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε ο 16χρονος χρήστης του κινητού τηλεφώνου και εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν.

Αμέσως ενημερώθηκε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του 16χρονου και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μόνιμοι κάδοι ανακύκλωσης στη Θεσσαλονίκη


Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 230.000 ευρώ.

Μόνιμες θέσεις κάδων αποκομιδής και ανακύκλωσης θα κατασκευαστούν σε εξοχές ή εσοχές, σε συγκεκριμένα σημεία του δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο να αποφευχθεί το φαινόμενο αυθαίρετης μετακίνησής τους από δημότες αλλά και να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση μπροστά σε αυτούς.

Τη σύμβαση του έργου υπέγραψαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας.

Για την εκτέλεση των έργων που απαιτούνται θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως η ευρύτητα του πεζοδρομίου και ο τύπος του δρόμου. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις οδούς Πέτρου Συνδίκα και Αλεξ. Σταύρου, Γρηγορίου Ε΄, 25ης Μαρτίου, Μάρκου Μπότσαρη, Καυταντζόγλου, Μαραθώνος, Ανατολικής Θράκης, Κλεάνθους, Διογένους, Μικράς Ασίας, Μακεδονίας, Νικολάου Πλαστήρα, Κρήτης, Κωνσταντινουπόλεως, Μιαούλη και Χαλκιδικής.

Το έργο εντάσσεται στο τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2015-16, του Δήμου Θεσσαλονίκης και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, με κόστος 230.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτό για τον τεχνικό έλεγχο παραμένει το ΚΤΕΟ Χολαργού


Οι οδηγοί μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμα και χωρίς ραντεβού.

Οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν ακόμη και χωρίς να κλείσουν ραντεβού από το δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού παρά την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται αυτές τις ημέρες και μέχρι τις 31-12-2015, οπότε λήγουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων.

«Το ΚΤΕΟ, θα μείνει ανοιχτό όσο χρειασθεί, μέχρι να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες», σημειώνει σε ανακοίνωση της η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, υπενθυμίζοντας ότι ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και ότι «οι ελεγκτές είναι έμπειροι, με μεγάλη τεχνογνωσία και ενημερώνουν με λεπτομέρεια τους οδηγούς, για τα στάδια του 20λεπτου».

Ο συνολικός χρόνος παραμονής είναι τριάντα με πενήντα λεπτά, ανάλογα με τη κίνηση και παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με αυτόματες γραμμές ελέγχου οχημάτων και με πιστοποιημένες διαδικασίες κατά τον Κανονισμό ISO 9001.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπ. Δικαιοσύνης: Ψέματα όσα γράφονται για το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού


Για «συστηματική επιχείρηση παραπληροφόρησης» και «εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου» κάνει λόγο το υπουργείο.

Για «παραπλανητικά δημοσιεύματα» και «συστηματική επιχείρηση παραπληροφόρησης» σχετικά με το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού κάνει λόγο, σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Μάλιστα, το υπουργείο Δικαιοσύνης καταγγέλλει ότι «πρόσωπα χωρίς ταυτότητα» κάνουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο οι οποίες υιοθετούνται «αβασάνιστα» από τα ΜΜΕ και τονίζει ότι «η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, των κρατουμένων-ασθενών, στο βωμό των εντυπώσεων αγγίζει πια τα όρια της χυδαιότητας».

Το υπουργείο υπεραμύνεται των μέτρων που έχει λάβει μέχρι σήμερα υπογραμμίζοντας ότι «η χρόνια παραμέληση του σωφρονιστικού συστήματος δεν μπορεί να αναστραφεί σε μια-δυο μέρες, παρά μόνο με συστηματικές παρεμβάσεις και αλλαγές. Αυτές τις αλλαγές προωθεί αποφασιστικά το υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς να κάμπτεται από τις ιδιοτελείς κραυγές και τις υποκριτικές ή επιλεκτικές ευαισθησίες διαφόρων».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Εδώ και κάποιο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια συστηματική επιχείρηση παραπληροφόρησης γύρω από το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού. Πρόσωπα χωρίς ταυτότητα κάνουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ορισμένα ΜΜΕ σπεύδουν να τις υιοθετήσουν αβασάνιστα, καταγγελίες χωρίς στοιχεία ανακυκλώνονται χάριν εντυπωσιοθηρίας. Στο πλαίσιο αυτό παλιές φωτογραφίες, που δεν αναπαριστούν την υπάρχουσα κατάσταση, διακινούνται στο διαδίκτυο, ενώ ακόμα και ο θάνατος ενός βαριά ασθενούς 75χρονου κρατουμένου σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, μετά από πολυήμερη νοσηλεία σ’ αυτό, αποδίδεται άκριτα στο Νοσοκομείο Κρατουμένων!

Πώς έχουν τα πράγματα; Στο Νοσοκομείο Κρατουμένων σήμερα παραμένουν περίπου 170 άτομα (παλιότερα μέχρι και 220), 130 στο κεντρικό κτίριο κι άλλοι 40 οροθετικοί σε ξεχωριστό παράρτημα. Πολλοί ανάπηροι αποφυλακίστηκαν με το ν. 4322/2015. Κανένα διώροφο κρεβάτι δεν υπάρχει σήμερα, κανείς κρατούμενος δεν κοιμάται σε στρώμα στο πάτωμα. Τα κτίρια είναι παλιά, όμως γίνονται ενέργειες συντήρησης, απολύμανσης, καθαριότητας, κλπ. Εκτός του σωφρονιστικού προσωπικού, για την φροντίδα των κρατουμένων εργάζονται 4 μόνιμοι γιατροί και άλλοι 18 κατ’ επίσκεψιν. Όλες τις μέρες και όλες τις ώρες υπάρχει εφημερεύων γιατρός. Παράλληλα εργάζονται 13 μόνιμοι νοσηλευτές και δύο μόνιμοι κοινωνικοί λειτουργοί. Πρόσφατα ανέλαβαν εργασία άλλοι 2 νοσηλευτές και 2 επιπλέον κοινωνικοί λειτουργοί. Άμεσα αναμένεται να προστεθούν ακόμα 3 μόνιμοι γιατροί που έχουν ήδη προσληφθεί. Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των όρων νοσηλείας είναι εμφανής αν και συνολικά ούτε οι υποδομές ούτε η στελέχωση είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Τι είναι, όμως, το Νοσοκομείο Κρατουμένων; Το Νοσοκομείο Κρατουμένων, σήμερα, δεν είναι ένα γενικό ή ειδικό νοσοκομείο αλλά περισσότερο ένας Σταθμός πρώτων βοηθειών και ένα Κέντρο αυξημένης φροντίδας. Όποιος κρατούμενος χρειάζεται ειδική ιατρική περίθαλψη μεταφέρεται τελικά σ’ ένα από τα νοσοκομεία της Αττικής, όπως κάθε πολίτης. Η ριζική ανακαίνιση των κτιρίων προϋποθέτει, εκτός από πιστώσεις, ξεκάθαρο σχέδιο για το μέλλον και το ρόλο του “νοσοκομείου”. Αυτό το σχέδιο έχουν βάλει μπροστά το υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με το υπουργείο Υγείας, ήδη άρχισε η υλοποίησή του με το Ψυχιατρείο και συνεχίζεται με το Νοσοκομείο. Μέχρι την ολοκλήρωσή του, κανείς κρατούμενος-ασθενής δεν στερείται τη θεραπεία ή τα φάρμακα που χρειάζεται. Εξάλλου, μόλις πριν λίγες μέρες, με πρόσφατο νόμο (4356/2015)δημιουργήθηκε η αναγκαία θεσμική βάση για την οριστική ενσωμάτωση του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου Κρατουμένων στο ΕΣΥ.

Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, των κρατουμένων-ασθενών, στο βωμό των εντυπώσεων αγγίζει, πια, τα όρια της χυδαιότητας. Ακόμα και αυτοί που καταψήφιζαν τις διατάξεις του ν. 4322/2015 για την αποφυλάκιση των αναπήρων, αυτοί που κατέκριναν την κυβέρνηση γιατί ξεκινά απ’ αυτό, σήμερα υπερθεματίζουν υποκριτικά και επικρίνουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης γιατί (δήθεν) καθυστερεί. Η συντριπτική πλειονότητα των κρατουμένων γνωρίζει την αλήθεια και βλέπει τις προσπάθειες των εργαζομένων.

Η χρόνια παραμέληση του “σωφρονιστικού συστήματος” δεν μπορεί να αναστραφεί σε μια-δυο μέρες, παρά μόνο με συστηματικές παρεμβάσεις και αλλαγές. Αυτές τις αλλαγές προωθεί αποφασιστικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς να κάμπτεται από τις ιδιοτελείς κραυγές και τις υποκριτικές ή επιλεκτικές ευαισθησίες διαφόρων. Οι θετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου, από τα Γρεβενά μέχρι τα Χανιά, σ’ όλες τις φυλακές της χώρας, προφανώς και στον Κορυδαλλό, θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γαιοκτήμονας στο Πακιστάν έκοψε τα χέρια ενός αγοριού


Αιτία ένα χρέος της οικογένειας του θύματος.

Η πακιστανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε στην περιοχή της Λαχόρης (ανατολικό Πακιστάν) έναν γαιοκτήμονα και δύο συνεργούς του ως υπόπτους ότι έκοψαν τα δύο χέρια ενός 17χρονου αγοριού εξαιτίας ενός χρέους.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δύο μήνες στην αγροτική περιφέρεια του Χαφιζαμπάντ, 80 χλμ. βορειοδυτικά της Λαχόρης, στο Πεντζάμπ, που αποτελεί τον σιτοβολώνα του Πακιστάν, όμως η οικογένεια του θύματος κατέφυγε στην αστυνομία μόλις χθες.

Οι γαιοκτήμονες έχουν σημαντική επιρροή στο Πακιστάν και ορισμένοι εξ αυτών ασκούν στους αγρότες που δουλεύουν τη γη τους, αλλά και σ' αυτούς που κατέχουν τη δική τους γη, μια σχεδόν μεσαιωνική φεουδαρχική εξουσία.

«Ο Άσαντ Ισράρ-ουλ-Χακ και οι δύο συνεργοί του έκοψαν τα χέρια του Άκραμ Αμπού Μπάκαρ, 17 ετών», αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας. «Η οικογένεια του θύματος είχε δανειστεί 15.000 ρουπίες (130 ευρώ) από τον γαιοκτήμονα και δεν κατάφερνε να του τα επιστρέψει», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ο Μαχμούντ Μπατ, πρόσθεσε πως οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα κουζινομάχαιρο.

Ο Αμπού Μπάκαρ και η οικογένειά του έχουν καταφύγει στην περιοχή της καταγωγής τους, στο Σεϊχουπούρα, φοβούμενοι νέα αντίποινα, αλλά ένας ντόπιος δημοσιογράφος τους έπεισε τελικά να σπάσουν τη σιωπή τους, δήλωσε ο Μπατ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η «οδύσσεια» για τους αποφοίτους Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών


Δεν μπορούν να λάβουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Συνεχίζεται η «οδύσσεια» των αποφοίτων από Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών που επιθυμούν να λάβουν άδεια άσκησης επαγγέλματος από το υπ. Παιδείας.

Το θέμα είχε αναδείξει πριν μερικά χρόνια ο Σπύρος Πρίφτης, που έγινε γνωστός και ως «κερκυραίος κουρέας», καθώς έφτασε μέχρι τον τότε επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν, προκειμένου να μπορέσει να ανοίξει ένα κουρείο στην Κέρκυρα.

Με βάση παλαιότερη διάταξη, οι απόφοιτοι Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, έπρεπε να έχουν δύο χρόνια προϋπηρεσίας προκειμένου να λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, εξαιτίας του προβλήματος μη αναγνώρισης των πτυχίων από τις σχολές αυτές.

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει και το «άνοιγμα των επαγγελμάτων» έχει συμβεί μόνο στα χαρτιά, όπως καταγγέλλει ο κ. Πρίφτης, ο οποίος επικοινώνησε με το υπ. Παιδείας για το θέμα

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου, τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών παρέχουν υπηρεσίες μη τυπικής εκπαίδευσης και πρέπει να έχουν καταθέσει στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να πιστοποιηθεί η άδεια λειτουργίας τους, ώστε να αναβαθμιστούν η τίτλοι σπουδών που παρέχουν κι άρα να μην απαιτείται η διετής προϋπηρεσία.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές τι γίνεται με τους κατόχους παλαιότερων πτυχίων, όταν και οι σχολές δεν είχαν λάβει έγκριση από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Πρίφτη, το υπουργείο δηλώνει άγνοια για το ποιος χορηγεί άδεια για το άνοιγμα νέων Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, καθώς η συγκεκριμένη αρμοδιότητα έχει φύγει από το υπ. Παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα, θα υπάρξει νέα ρύθμιση για το θέμα, δίχως όμως να είναι γνωστό κατά πόσον το πρόβλημα θα επιλυθεί.

Μέχρι τότε τα προβλήματα για τους αποφοίτους των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών παραμένουν, καθώς συχνά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, εργαζόμενοι για 2 έως και 3 χρόνια με αμοιβή μόλις 250 ευρώ το μήνα, όπως καταγγέλλει ο κ. Πρίφτης.

Δείτε εδώ την απάντηση του υπ. Παιδείας για την των πτυχίων αποφοίτων Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας


Θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο.

Με εναλλάξ αποκλεισμό (είτε της δεξιάς, είτε της αριστερής λωρίδας) θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, από 31 Δεκεμβρίου 2015 (ώρα 12:00) έως και 29 Φεβρουαρίου 2016 (ώρα 14:00), στο τμήμα, μεταξύ των χωριών Σκάλα και Άγιος Φλώρος, της Ε.Ο. Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα (χιλιομετρική θέση 219,00 έως 222,00), στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γεμάτη σκουπίδια η Ζάκυνθος


Παραμένει σφραγισμένος από τους κατοίκους ο ΧΥΤΑ στο Σκοπό.

Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο όγκος των σκουπιδιών στη Ζάκυνθο, με την κατάσταση να γίνεται εκρηκτική και να υπάρχουν φόβοι για τη δημόσια υγεία των κατοίκων του νησιού.

Γεμάτη σκουπίδια η Ζάκυνθος

Η πύλη του ΧΥΤΑ στην περιοχή Σκοπός παραμένει σφραγισμένη από τους κατοίκους και τους φορείς του Καλαμακίου που δηλώνουν «απογοητευμένοι από τη μη ξεκάθαρη στάση της δημοτικής αρχής».

Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ζακύνθου, ώστε να βρεθούν λύσεις στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και να πειστούν οι κάτοικοι του Καλαμακίου να ανοίξουν την είσοδο των απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει προς το παρόν καμία εναλλακτική λύση για τη διάθεση των σκουπιδιών.

Βασικό επιχείρημα των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, είναι πως μετά από τεράστιες και εγκληματικές καθυστερήσεις, ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων βρίσκεται στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, η νέα μονάδα επεξεργασίας θα λειτουργήσει από τις 31 Μάρτη του 2016 και ο ΧΥΤΑ του Σκοπού θα σταματήσει να δέχεται σκουπίδια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα για την αιθαλομίχλη στα Γιάννενα


Υπέρβαση των ορίων των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Μέτρα για τη μείωση της αιθαλομίχλης πήρε η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στο σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που είναι εγκατεστημένος στην πόλη των Ιωαννίνων, το προηγούμενο τριήμερο διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μετρό αέρα στη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις συνθήκες των επόμενων 2 ημερών, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα και πιθανόν να διατηρηθούν οι υψηλές τιμές ρύπων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα Κυβερνητική Απόφαση η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών ρύπων από εστίες καύσης, περιλαμβάνει απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους και συστάσεις:

  • Για αποφυγή της χρήσης τζακιών και σομπών ξύλου ή βιομάζας και χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης
  • Για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας.

Αύριο Τετάρτη θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς αγροτικό ιατρείο οι Φούρνοι


Μεγάλη η ανησυχία των κατοίκων, κυρίως το χειμώνα.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Φούρνων και της Θύμαινας με την ιατρική τους κάλυψη.

Όπως επισήμανε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ στη Λέσβο Ηλίας Μαραβάς ο αγροτικός γιατρός που επισκέπτεται τα νησιά δεν έχει σταθερή παρουσία, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν διαρκή ιατρική κάλυψη, γεγονός που προκαλεί μεγάλες ανησυχίες ιδιαίτερα τους δύσκολους χειμερινούς μήνες.

Το χειμώνα η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των Φούρνων και της Θύμαινας με την Ικαρία και τη Σάμου είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο και έχασε το μάτι του


Περίεργο περιστατικό στη Λαμία.

Σε νοσοκομείο της Αθήνας διακομίστηκε εσπευσμένα ένας 30χρονος από τον Αγιο Σώστη Σπερχειάδας, μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport τα σκάγια της καραμπίνας βρήκαν τον άτυχο άνδρα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο μάτι.

Όλα έγιναν χθες βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο χωριό Άγιος Σώστης που είναι δίπλα στη Σπερχειάδα.

Ο 30χρονος που διακομίστηκε στο Κ.Υ. Μακρακώμης και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λαμίας αρχικά υποστήριξε ότι κάποιοι μπήκαν στο σπίτι του για να τον ληστέψουν και όταν αυτός προσπάθησε να αντιδράσει τον πυροβόλησαν με καραμπίνα στο πρόσωπο.

Όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, θύμα και δράστες πρέπει να είναι γνωστοί και να είχαν διαφορές. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι τρεις φερόμενοι ως δράστες, οι οποίοι είναι νεαροί στην ηλικία και μάλλον είναι από Σπερχειάδα, να πήγαν στο σπίτι του θύματος να του ζητήσουν το λόγο.

Όταν αυτός βγήκε έξω και είδε ότι ο ένας κρατούσε καραμπίνα, πήρε κι αυτός το δίκαννο και αλληλοπυροβολήθηκαν με αποτέλεσμα ο 30χρονος να χτυπηθεί από τα σκάγια στο πρόσωπο.

Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και τις επόμενες ώρες αναμένεται να εξακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσαν οι πυροβολισμοί, καθώς επίσης και ποια ήταν η αιτία που οδήγησε στο αιματηρό συμβάν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς οδηγούμε στο χιόνι


Συμβουλές για την κακοκαιρία που πλησιάζει.

Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός είναι συνηθισμένα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μέσα στις επόμενες μέρες θα σαρώσουν όλη τη χώρα.

Για να μην πιαστούμε όμως απροετοίμαστοι, καλό θα ήταν να έχουμε υπ' όψιν μας τις παρακάτω συμβουλές, όταν χρειαστεί να ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητό μας.

Ειδικότερα πριν ξεκινήσουμε:

-Θα πρέπει να ελέγξουμε την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου μας (κινητήρα, σύστημα τροχοπέδησης, υαλοκαθαριστήρες), τα ελαστικά του και να φροντίζουμε να έχουμε το ντεπόζιτο γεμάτο με καύσιμο. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε πάντοτε μαζί μας αλυσίδες χιονιού και να ξέρουμε να τις τοποθετούμε.

-Εάν πρόκειται να ταξιδέψουμε σε άγνωστα μέρη, θα πρέπει να έχουμε μαζί μας κάποιο χάρτη, σημειώνοντας παράλληλα και εναλλακτικές διαδρομές. Για κάθε ενδεχόμενο, ο εφοδιασμός με ένα ζευγάρι γαλότσες, γάντια, αδιάβροχο, ομπρέλα, όπως και η επάρκεια τροφής και νερού, μπορούν να φανούν κρίσιμα σε ακραίες περιπτώσεις.

-Ελέγχουμε το πέλμα των ελαστικών μας. Φθαρμένα λάστιχα δεν έχουν γερό κράτημα όταν οδηγούμε σε χιόνι ή πάγο.

-Χρησιμοποιούμε καλής ποιότητας καθαριστικό για το παρμπρίζ που προστατεύει από τον πάγο μέχρι τουλάχιστον τους -35oC. Σε αντίθετη περίπτωση οι υαλοκαθαριστήρες θα καταστραφούν όταν έχουμε ακραίες καιρικές συνθήκες.

-Αφιερώνουμε παραπάνω ώρα στον καθαρισμό των παραθύρων και των καθρεπτών πριν ξεκινήσουμε το πρωί.

-Χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό και αντιψυκτικό για να απομακρύνουμε τον πάγο από το εξωτερικό του αυτοκινήτου μας. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ζεστό ή βραστό νερό.

-Αφαιρούμε το χιόνι από την οροφή του αυτοκινήτου, διαφορετικά υπάρχει περίπτωση ένα απότομο φρενάρισμα να πετάξει το χιόνι στο παρμπρίζ εμποδίζοντας τη δική μας ορατότητα ή ακόμα εκείνη κάποιου διερχόμενου οδηγού.

Όταν οδηγούμε στο χιόνι θα πρέπει να ακολουθούμε τα εξής:

-Επιταχύνουμε σταδιακά, οδηγούμε σε χαμηλές στροφές και αλλάζουμε ταχύτητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Κατεβαίνουμε, αν χρειαστεί, στη δεύτερη ταχύτητα για να μειώσουμε το γλίστρημα των ελαστικών μας.

-Πιθανόν θα χρειαστεί να αφήσουμε ακόμα και τη δεκαπλάσια από την απαιτούμενη απόσταση μεταξύ του δικού μας και του μπροστινού οχήματος.

-Αν ο δρόμος δεν έχει περαστεί με αλάτι προσέχουμε την οδήγηση πάνω στις ροδιές που έχουν σχηματίσει άλλα οχήματα μιας και το συμπιεσμένο χιόνι είναι πιο ολισθηρό από το φρέσκο.

-Η χρήση των φρένων, του τιμονιού, του γκαζιού αλλά και η αλλαγή ταχυτήτων πρέπει να γίνονται ηπιότερα.

-Τα γυαλιά ηλίου μειώνουν την ενοχλητική λάμψη του χαμηλού χειμωνιάτικου ήλιου και του χιονιού.

-Διατηρούμε χαμηλή ταχύτητα και δίνουμε περισσότερο χρόνο για να σταματήσουμε ή να στρίψουμε.Οι κινήσεις του τιμονιού, του φρένου και του γκαζιού θα πρέπει να είναι ομαλότερες, διότι ο έλεγχος μπορεί να χαθεί πολύ εύκολα.

-Στις ευθείες, το προσθιοκίνητο αυτοκίνητο συμπεριφέρεται καλύτερα από ένα πισωκίνητο, λόγω του αυξημένου βάρους που έχει στον εμπρόσθιο άξονα. Όμως, σε ανηφορικό δρόμο το αυτοκίνητο πιθανότατα να γλιστράει. Σε κατηφόρα θα πρέπει να επιλέξετε 1η σχέση στο κιβώτιο και να σηκώσετε λίγες σκάλες το χειρόφρενο, ώστε να φρενάρουν ομαλά οι πίσω τροχοί.

-Σε ευθείες, το πισωκίνητο όχημα παρουσιάζει αστάθεια και χρειάζεται επιπλέον προσοχή του προσθιοκίνητου. Ό

-Τα οχήματα που έχουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς παρουσιάζουν καλύτερη συμπεριφορά στο χιόνι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φόβοι για διαρροή 31.500 λίτρων χημικών από τον εκτροχιασμό τρένου στην Αυστραλία


Το θειικό οξύ μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα.

Δεκάδες χιλιάδες λίτρα θειικού οξέος μπορεί να έχουν διαρρεύσει στο περιβάλλον από τον εκτροχιασμό του εμπορικού τρένου στη βόρεια Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι αρχές του Κουίνσλαντ επανεκτίμησαν στα 819.000 λίτρα -και όχι 200.000 λίτρα- την ποσότητα του οξέος που μετέφερε το τρένο το οποίο εκτροχιάστηκε στην Κυριακή κοντά στο Τζούλια Κρικ.

Τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν θεαματικές αεροφωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος εν μέσω πλημμυρών, που δείχνουν δεκάδες λευκά βαγόνια πεσμένα στο πλάι.

«Ένα από τα βαγόνια προφανώς έσπασε και είναι πιθανό ότι έως και 31.500 λίτρα οξέος διέρρευσαν. Στο στάδιο αυτό, καμία άλλη διαρροή δεν έχει διαπιστωθεί στα υπόλοιπα βαγόνια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Το θειικό οξύ, που είναι πολύ διαβρωτικό, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα.

Οι αρχές δημιούργησαν μια περίμετρο ασφαλείας δύο χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος, που είναι σχετικά απόμερος και δύσκολος στην πρόσβαση λόγω των πλημμυρών που έχουν σημειωθεί στην περιοχή. Οι αιτίες του εκτροχιασμού παραμένουν άγνωστες.

Το τρένο, που ανήκει στην αυστραλιανή εταιρία σιδηροδρομικού φορτίου Aurizon, εκτελούσε το δρομολόγιο από το Τάουνσβιλ, στην ανατολική ακτή του Κουίνσλαντ, προς το Φοσφέιτ Χιλ στο εσωτερικό, σύμφωνα με την αυστραλιανή δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν είναι γνωστός ποιος ήταν ο προορισμός του φορτίου.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...