Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Οι υπολογιστές θα μπορούν να σας πουν αν ο γάμος σας έχει πρόβλημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο τόνος της φωνής μας, ο τρόπος που λέμε κάτι, που κινούμε τα μάτια και γενικά η γλώσσα του σώματος, μπορούν να «πουν» πολλά για το τι αισθανόμαστε πραγματικά. Αυτά είναι τα σημάδια που μπορούν να ερμηνευτούν από ειδικούς ψυχολόγους και επαγγελματίες προκειμένου να πάρουν περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, κάποιες φορές ακόμη και οι καλύτεροι επαγγελματίες μπορούν να χάσουν κάποιες λεπτομέρειες. Ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Southern California και Utah, δημιούργησαν ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να σου πει αν ο γάμος σου έχει προβλήματα.

Αυτό γίνεται αναλύοντας την ομιλία των ζευγαριών και στη συνέχεια προβλέπεται αν η σχέση θα βελτιωθεί, θα παραμείνει ίδια ή θα χειροτερέψει.

Ο υπολογιστής θα είναι σε θέση να αναλύσει τις αποχρώσεις της φωνής όπως την ένταση, τις διακυμάνσεις ή την «λάμψη». Επιπλέον λαμβάνονται υπόψη και άλλες πτυχές της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης, όπως οι λέξεις και η γλώσσα του σώματος.

Στόχος είναι να δοθεί στους θεραπευτές και συμβούλους γάμου, ένα εργαλείο έτσι ώστε να βοηθήσουν καλύτερα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη μεταξύ τους σχέση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.