Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ειδικός φόρος στις συναλλαγές και στις προμήθειες των τραπεζών για το ασφαλιστικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα εναλλακτικά σενάρια της κυβέρνησης.

Δύο εναλλακτικές επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να βρει πόρους για το ασφαλιστικό και να αποφύγει τις μειώσεις στις συντάξεις.

Σύμφωνα με Τα Νέα στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από την επιβολή ειδικού φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, σκέφτονται και μονιμότερες λύσεις.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει 700 εκατ. ευρώ για να μη μειωθούν οι συντάξεις. Έτσι εκτός από το φόρο στις συναλλαγές ενδέχεται να διαθέσει τμήμα των προμηθειών που παίρνουν οι τράπεζες για όλες τις συναλλαγές για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων. Αν προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση τότε θα εισπράξει το 10% των προμηθειών των τραπεζών και θα το στείλει στον κουμπαρά του ασφαλιστικού.

Πάντως η κυβέρνηση σχεδιάζει πριν προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση να υποχρεώσει τις τράπεζες να καταργήσουν ορισμένες προμήθειες στις συναλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα πρέπει να λάβουν την έγκριση της τρόικας πυο φτάνει στην Αθήνα στις 8 Ιανουαρίου. Στο τραπέζι παραμένει και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% και στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η τρόικα να δεχθεί αυτό το μέτρο.

Σε έμμεση επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων για επιβολή φόρου ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές, προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση κύριων συντάξεων, προχώρησε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις!» τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, «θυμίζουμε πως κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές.»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.