Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Παρκούρ στη Σαντορίνη


Μέσα από τα μάτια του παρκουρίστα Jason Paul.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιούνκερ και Πιτέλα συζήτησαν για ένα δάνειο - γέφυρα


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Τζιάνι Πιτέλα, στην οποία έγινε λόγος για πρώτη φορά για ένα πρόγραμμα – γέφυρα, ένα δάνειο γέφυρα για την Ελλάδα όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της Realnews και του STAR Θάνος Αθανασίου. Και αυτό γιατί η σύναψη ενός νέου προγράμματος δεν είναι μάλλον εύκολο να γίνει μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι για να επέλθει συμφωνία θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να είναι διατεθειμένη να πάρει μέτρα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστηρότερους κανόνες για το άσυλο πέρασε το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας


Αναμένεται να κατασκευαστεί φράκτης στα νότια σύνορα της χώρας.

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ψήφισε σήμερα νόμο ο οποίος καθιστά αυστηρότερους τους κανόνες για την χορήγηση ασύλου στην χώρα και παρέχει το νομικό πλαίσιο που απαιτούνταν για την κατασκευή ενός φράκτη κατά μήκος των νότιων συνόρων της Ουγγαρίας με την Σερβία, ώστε να αναχαιτιστεί το κύμα των προσφύγων που επιλέγει αυτήν την μεταναστευτική οδό.

Ο νόμος αυτός μειώνει το χρόνο που διατίθεται για την εξέταση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου και επιτρέπει στην Βουδαπέστη να απορρίπτει τα αιτήματα των μεταναστών που, κατά το ταξίδι τους από την Συρία, το Αφγανιστάν ή το Ιράκ, πέρασαν από ασφαλείς χώρες.

Ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης είχαν επικρίνει το επίμαχο νομοσχέδιο, επιχειρηματολογώντας ότι θα αποδυνάμωνε την προστασία των προσφύγων στην Ουγγαρία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καρχαρίες κατασπαράζουν πεθαμένη φάλαινα


Το βίντεο που τράβηξε δύτης.

Μάλλον ήταν καλή ιδέα που ο δύτης Brett Vercoe αποφάσισε να μείνει στο σκάφος του και να καταγράψει το παρακάτω θέαμα με την κάμερά του! Ο Αυστραλός, έγινε μάρτυρας ενός λουκούλλειου γεύματος, στο οποίο συμμετείχαν καρχαρίες με «θύμα» το κουφάρι μιας φάλαινας-φυσητήρας.

Η νεκρή φάλαινα βρέθηκε ακριβώς έξω από το Coffs Harbour στη Νέα Νότια Ουαλία, στην Αυστραλία, περιτριγυρισμένη από πέντε νηστικούς καρχαρίες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Twitter πήρε φωτιά μετά το «Όχι»


Γράφημα του Russian Today.

Φωτιά πήραν χθες τα social media μετά και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, με νικητή το «Όχι». Όπως ήταν φυσικό, χρήστες τόσο εντός της χώρας μας, όσο και στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, των Facebook, Twitter αλλά και Instagram άρχισαν να σχολιάζουν το αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό είναι το γράφημα του Russian Today με γράφημα από τα Tweets που ανέβηκαν μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα.


Sent at 2:36 PM on Monday


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροχαίο δυστύχημα με 15 νεκρούς στην Τουρκία


Ο οδηγός της νταλίκας πιθανόν αποκοιμήθηκε - Δείτε το βίντεο.

Νταλίκα προσέκρουσε μετωπικά με ένα φορτηγό στο οποίο επέβαιναν εργάτες στην επαρχία Μανίσα της δυτικής Τουρκίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι ο οδηγός της νταλίκας φέρεται να είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι. Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στην Τουρκία, παρά τον εκσυγχρονισμό των οδικών υποδομών της χώρας τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι FEMEN υποδέχονται το «Όχι» με… δραχμές


Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter.

Με ανάρτηση στο Twitter επικεφαλής των γυμνόστηθων Femen υποδέχονται το «Όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα με... δραχμές.

Συγκεκριμένα, η Ίνα Σεβτσένκο λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του «Όχι» με μεγάλη διαφορά, ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter τη φωτογραφία ενός χαρτονομίσματος των 1.000 δραχμών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος


Το Who is Who του νέου υπουργού Οικονομικών.

Ο… βρετανοθρεμμένος νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δεν υπολείπεται σε γνώσεις από τον προκάτοχό του. Η διαφορά τους (πέρα από την προφορά όταν μιλάνε Αγγλικά) είναι στο ενδυματολογικό στυλ και κυρίως στον χαρακτήρα. Σύμφωνα με ανθρώπους που τον γνωρίζουν ο κ. Τσακαλώτος είναι το πρόσωπο που πάντα έρχεται για να ισορροπεί την εξίσωση, είναι αυτός που κρατά χαμηλούς τόνους και ενεργοποιείται πίσω από τις κάμερες, πάνω από μελέτες, αναλύσεις, έρευνες και συζητήσεις για την διεθνή οικονομία.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απόγονος του στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου, γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και από το 1965, ο πατέρας του, Στέφανος πήρε την οικογένεια και μετακόμισε στην Αγγλία. Φοίτησε στο Κολέγιο του Ητον και συνέχισε τις σπουδές του στα Πανεπιστήμια του Σάσεξ και της Οξφόρδης, όπου σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες. Στα χρόνια της Οξφόρδης, ήταν που ήρθε σε επαφή και με άλλους Έλληνες οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Ένας από αυτούς ήταν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με τον οποίο, μάλιστα, συνεργάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, δημοσιεύοντας το 1994 στην Ελληνική Οικονομική Επιθεώρηση κοινό άρθρο με θέμα τις επενδύσεις σε τέσσερις ευρωπαϊκές οικονομίες.

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Τότε έκανε το Προπτυχιακό του σε ένα κύκλο σπουδών καινούριο στην Οξφόρδη (Πολιτική Επιστήμη, Φιλοσοφία και Οικονομικά). Στην Αγγλία, παρέμεινε και μετά το τέλος των σπουδών του, συνεχίζοντας τις έρευνες, τις μελέτες και τις δημοσιεύσεις του, ενώ για τέσσερα χρόνια δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Το 1993, σε ηλικία 33 ετών, αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν εντατικά μαθήματα ελληνικών, ώστε, να «ξεφορτωθεί» την βαριά βρετανική προφορά. Εδώ, συνέχισε το ερευνητικό και συγγραφικό έργο του, ενώ παράλληλα από το 2010 έγινε καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μαζί του ήρθε και η Σκωτσέζα σύζυγός του και σύντροφος από τα φοιτητικά του χρόνια, Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον. Μια γυναίκα, με την οποία τους ενώνουν τα κοινά ενδιαφέροντα γύρω από τη μελέτη της οικονομικής επιστήμης και τα τρία παιδιά που ήρθαν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.

Οι ριζοσπαστικές ιδέες ήταν κάτι που χαρακτήριζε τον νέο υπουργό Οικονομικών από παιδί και έτσι δεν άργησε να έρθει και η επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ με το ψηφοδέλτιο του οποίο πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής στο νομό Πρεβέζης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα μηνύματα πάνω στα ψηφοδέλτια


Όπως και στις εθνικές εκλογές έτσι και κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοψηφίσματος, κάποιοι εκφράστηκαν γράφοντας τα δικά τους μηνύματα πάνω στα ψηφοδέλτια.

Δείτε τι έγραψαν πάνω στα ψηφοδέλτια δυο ψηφοφόροι στην Πάτρα






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξέδιδε στην πορνεία 23χρονη έγκυο


Συνελήφθη νεαρός από την Αλβανία.
Βρίσκεται σε στάδιο προχωρημένης εγκυμοσύνης κάτι ωστόσο δεν φαίνεται να πτόησε έναν νεαρό Αλβανό ο οποίος την εξέδιδε στην πορνεία! Θύμα μια 23χρονη από τη Βουλγαρία η οποία όπως κατήγγειλε, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη οικονομική της θέση κι έχοντας αφαιρέσει την ταυτότητά της -ώστε να αποτρέψει το ενδεχόμενο διαφυγής της- ο κατηγορούμενος ως μαστροπός την υποχρέωνε να συνευρίσκεται σεξουαλικά με πελάτες, κρατώντας ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής της.


Το μαρτύριο της καταγγέλλουσας συνεχίστηκε -σύμφωνα με την ίδια- ακόμη κι όταν βρισκόταν σε κατάσταση κύησης. Έτσι, η 23χρονη απευθύνθηκε σε αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, στους οποίους κατήγγειλε τη δράση του 26χρονου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με την κατηγορία της σωματεμπορίας. Στην καταγγέλλουσα γνωστοποιήθηκαν οι σχετικές διατάξεις περί παροχής προστασίας σε θύματα εμπορίας ανθρώπων και σωματεμπορίας, ενώ μεταφέρθηκε σε ξενώνα φιλοξενίας για παροχή αρωγής.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την προανάκριση, η 23χρονη ήρθε πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα, όπου γνώρισε τον νεαρό Αλβανό, με τον οποίο φαίνεται ότι έκανε δεσμό. Στην πορεία, όμως, ο 26χρονος, χρησιμοποιώντας ψεύτικες υποσχέσεις αλλά και ασκώντας ψυχολογική και σωματική βία εναντίον της άρχισε να την εκδίδει. Προς στιγμήν η νεαρή Βουλγάρα απελάθηκε από τη χώρα, αλλά λίγο καιρό αργότερα επέστρεψε οπότε ο συλληφθείς φέρεται ότι συνέχισε να την εκμεταλλεύεται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιτάχυνση της έγκρισης συναλλαγών για ιατροφαρμακευτικά


Επικοινωνία του υπουργού Υγείας με τον υποδιοικητή της ΤτΕ.

Η διαδικασία έγκρισης για φαρμακευτικά προϊόντα και συναλλαγών για πρώτες ύλες από το εξωτερικό, ζήτησε σήμερα να προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρο Μητράκο.

Ο κ. Μητράκος, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας. Εν συνεχεία ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ενημέρωσε τους θεσμικούς φορείς (Π.Ε.Φ. και Σ.Φ.Ε.Ε.) από τον χώρο του φαρμάκου.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, η έγκριση των παραπάνω συναλλαγών γίνεται από την Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση αιτημάτων επειγουσών και αναγκαίων πληρωμών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγνοείται 27χρονος κολυμβητής στην Ανάβυσσο


Έρευνες για τον εντοπισμό του από το Λιμενικό.
Έρευνες για τον εντοπισμό ενός 27χρονου που αγνοείται από το απόγευμα πραγματοποιεί το Λιμενικό, στην παραλία του Αγ. Νικολάου Αναβύσσου.

Αυτήν την στιγμή στις έρευνες συμμετέχουν ένα πλοιάριο και ένα όχημα του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο και ένα ιδιωτικό σκάφος.

Ο νεαρός αγνοείται από τις 6 μ.μ. σήμερα, όταν οι οικείοι του επικοινώνησαν με τις Αρχές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίνει χρόνο ο Ντράγκι σφίγγοντας τον κλοιό


Η ΕΚΤ διατηρεί τον ELA, αλλά «κουρεύει» την αξία των ενεχύρων.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αν και διατήρησε αμετάβλητο το όριο του ELA, προχώρησε σε «κούρεμα» της αξίας των ενεχύρων για τον ELA.

Όπως , έγινε γνωστό μετά την τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού της Συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το επίπεδο της έκτακτης ρευστότητας που χορηγεί, μέσω του μηχανισμού ELA, στις ελληνικές τράπεζες.

Ωστόσο, η ΕΚΤ προχωρά στην αναπροσαρμογή του «κουρέματος» στα collateral που είναι αποδεκτά από την Τράπεζα της Ελλάδα για την παροχή επείγουσας ρευστότητας.

Η απόφαση αυτή της ΕΚΤ έχει σαν συνέπεια να συρρικνώνεται η διαθεσιμότητα των εγγυήσεων και η δυνατότητα άντλησης ρευστότητας. Παρόλα αυτά δεν αλλάζει το όριο χρήσης του ELA το οποίο παραμένει στα 89 δισ. ευρώ συνολικά μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΚΤ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει την παροχή επείγουσας ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες στο επίπεδο που αποφάσισε στις 26 του Ιουνίου του 2015, μετά τη συζήτηση μίας πρότασης από την Τράπεζα της Ελλάδα.

O ELA μπορεί να παρέχεται μόνο έναντι επαρκών εγγυήσεων (collateral).

Η οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει επιπτώσεις στις ελληνικές τράπεζες, δεδομένου ότι οι εξασφαλίσεις που χρησιμοποιούν στον ELA βασίζεται σε σημαντικό βαθμό σε συνδεδεμένα με την κυβέρνηση περιουσιακά στοιχεία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να αναπροσαρμόσει το "κούρεμα" (haircut) στα collateral που είναι αποδεκτά από την Τράπεζα της Ελλάδα για τον ELA.

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις για τη στάση της νομισματικής πολιτικής και για την ισορροπία των κινδύνων για τη σταθερότητα των τιμών στη ζώνη του ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στο πλαίσιο της εντολής του».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλακίστηκε ο υπαρχιφύλακας που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών


Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι.

Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 46χρονος υπαρχιφύλακας ο οποίος συνελήφθη πριν από τέσσερις ημέρες στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς φέρεται να εμπλέκεται άμεσα σε μεταφορά 24 κιλών χασίς από την Αλβανία.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν επίσης και οι δύο υπαρχιφύλακες που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, και οι οποίοι ζήτησαν εκ νέου προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο υπαρχιφύλακες που εκτελούσαν περιπολία , αν και είχαν ενημερωθεί για ύποπτο όχημα συγκεκριμένης μάρκας και αριθμού κυκλοφορίας το οποίο ενδεχομένως μετέφερε ναρκωτικά ή παράτυπους μετανάστες, όταν το εντόπισαν και το ακινητοποίησαν στο δρόμο από Καβάσιλα προς Κόνιτσα, αφού διαπίστωσαν ότι το οδηγούσε ο υπαρχιφύλακας που προφυλακίστηκε, με συνεπιβάτη μια 37χρονη, το άφησαν να φύγει χωρίς να προχωρήσουν στον προβλεπόμενο έλεγχο.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από άλλους αστυνομικούς, οι οποίοι κινήθηκαν προς την κατεύθυνση του οχήματος και παράλληλα ενημέρωσαν άμεσα αστυνομικούς στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά το όχημα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ενώ στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε, η 37χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου ο 46χρονος υπαρχιφύλακας είχε κρύψει επιμελώς δύο σάκους που περιείχαν συνολικά 22 δέματα χασίς, συνολικού μικτού βάρους 24 κιλών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην συνέχεια από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στο σπίτι του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μία νάιλον σακούλα με σπόρους κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 42,7 γραμμαρίων, σπρέι πιπεριού, τρία κινητά τηλέφωνα και δυο κάρτες SIM. Οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους ένορκη διοικητική εξέταση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνταξιούχους δύο ταχυτήτων έχει φτιάξει η κυβέρνηση


Περήφανα γηρατειά μόνο με… κάρτα.

Μετά την τραπεζική αργία που επέβαλλε από την περασμένη Δευτέρα η κυβέρνηση επιβάλλοντας και capital control στις τράπεζες, το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καθημερινότητά τους αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεως.

Με την ενέργεια αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει συνταξιούχους δύο ταχυτήτων, αυτούς με την κάρτα που μπορούν να «τραβάνε» από τα ΑΤΜ τα 60 ευρώ ( ή έστω τα 50, λόγω της έλλειψης 20ευρών) και αυτούς που δεν είχαν πάει ποτέ να βγάλουν κάρτα από τις τράπεζες.

Έτσι, μέχρι στιγμής ενώ οι μεν συνταξιούχοι με κάρτα έχουν βγάλει από τα ΑΤΜ πάνω από 300 ευρώ, οι δε χωρίς κάρτα μέχρι στιγμής έχουν βάλει στο πορτοφόλι τους μόνο 120 ευρώ και δεν γνωρίζουν πότε θα μπορούν να λάβουν την επόμενη δόση. Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει συνταξιούχους δύο ταχυτήτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το χρονικό της μήνυσης των εργαζομένων της Apple στην εταιρεία


«Πονοκέφαλος» για τον Tim Cook που βλέπει τη φήμη του κολοσσού να πλήττεται.
Σοβαρούς λόγους να ανησυχεί για τη φήμη της Apple, έχει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg.

APPLE STORE

Αιτία γι’ αυτό, η μήνυση που κατέθεσε εναντίον της εταιρείας, μια ομάδα εργαζομένων, ζητώντας αποζημίωση για το χρόνο που έχαναν, όταν υποχρεώνονταν σε ψάξιμο των ηλεκτρονικών τους συσκευών και τσαντών, μετά από τα διαλείμματα για φαγητό, αλλά και μετά το πέρας της βάρδιάς τους.

Αν και τη μήνυση επέβαλε προ διετίας μια μικρή ομάδα πρώην εργαζομένων, τώρα οι ίδιοι ζητούν από δικαστή να τους επιτρέψει να προσθέσουν στη μηνυτήρια αναφορά πάνω από 12.400 πρώην συναδέλφους τους από 52 καταστήματα της Καλιφόρνια. Μια τέτοια κίνηση, θα βάλει την πιο πολύτιμη εταιρεία τεχνολογίας του κόσμου σε δίκη για τις πρακτικές της στη μεταχείριση του προσωπικού.

Κατά τον Μάικλ Ριτς, καθηγητή Νομικής στο Πανεπιστήμιο Βιλανόβα, η Apple θα δει τη φήμη της να πλήττεται, εάν κερδίσουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση.

«Εκτιμώ πως θα διεκδικήσουν 75 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση, ενώ και δυσφήμηση θα υπάρξει για την Apple. Πάντως, δεν πρόκειται να είναι σοβαρό χτύπημα για τον κολοσσό», εξηγεί ο ίδιος στο Bloomberg.

Το θέμα των ελέγχων ασφαλείας έχει φέρει στην επιφάνεια και τη δυσαρέσκεια όχι μόνο κοινών υπαλλήλων, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών, με τη δημοσίευση εν δυνάμει επιζήμιων email.

Ιδιαίτερη οργή προκαλεί η τακτική της Apple να εκδίδει κάρτες, όπου καταγράφεται ο σειριακός αριθμός των συσκευών, που μεταφέρουν μαζί τους οι υπάλληλοι των καταστημάτων της εταιρείας. Μόλις λήξει η βάρδιά τους, τους ζητείται να αποδείξουν στους προϊσταμένους τους ότι ο σειριακός αριθμός στην κάρτα τους συμπίπτει με εκείνον στις συσκευές τους. Στη συνέχεια γίνεται έρευνα στις τσάντες τους. Τέλος, σε ηλεκτρονικό μήνυμα εργαζόμενου προς τον Tim Cook, αναφέρεται ότι, «οι προϊστάμενοι ψάχνουν μπροστά στους πελάτες τα πράγματά μας και αναγκάζονται να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε εγκληματίες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια κληρονομιά η γέφυρα Φορθ στη Σκωτία


Εντάχθηκε στη λίστα μνημείων της Unesco ως «αριστούργημα ιδιοφυΐας».

Η γέφυρα Φορθ της Σκωτίας (Forth Bridge) ανήκει πλέον στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Η 2,5 χιλιομέτρων κατασκευή εντάχθηκε στη λίστα μνημείων της Unesco, καθώς θεωρήθηκε «αριστούργημα της ανθρώπινης δημιουργικής ιδιοφυΐας» και αποτελεί πλέον το 6ο μνημείο στη χώρα με τη διάκριση της Unesco.

Η εντυπωσιακή γέφυρα βρίσκεται 14 χιλιόμετρα δυτικά του κέντρου του Εδιμβούργου και αποτελεί ένα αξιοθέατο-ορόσημο για τη Σκωτία. Διαθέτει τρεις καμάρες και τη βάφουν κάθε χρόνο για να διατηρεί το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της.

Το καθεστώς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αποδίδεται σε μνημεία και περιοχές «εξαιρετικής οικουμενικής αξίας», με στόχο την προστασία τους για τις μελλοντικές γενιές.

Οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας ξεκίνησαν το 1882 και χρειάστηκαν 8 χρόνια για την ολοκλήρωσή της. Το συνολικό της μήκος είναι 2.529 μέτρα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο της Forth Bridge...


Διαβάστε περισσότερα...

Η… διάλυση του ευρώ, κυριολεκτικά


Έβγαλαν τα αστέρια από το σήμα του ευρώ στην παλιά έδρα της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη.

Μια σειρά από φωτογραφίες που αποτύπωσε ο Ralph Orlowski για λογαριασμό του Reuters, απεικονίζουν τη διάλυση του.. ευρώ, όπως γράφουν χαρακτηριστικά και οι New York Times, με χιουμοριστικό φυσικά τόνο. Εργάτες αφαιρούν τα αστέρια από το μεγάλο σήμα του ευρώ που δεσπόζει στον περιβάλλοντα χώρο, στα παλιά γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Αν και χρονικά συμπίπτει με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας, εντούτοις πρόκειται για ... σατανική σύμπτωση προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο έργο. Το ευμέγεθες αυτό μπλε και κίτρινο γλυπτό, φιλοτέχνησε ο Γερμανός καλλιτέχνης, Ottmar Hoerl το 2001.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν


Άνοιγμα των τραπεζών και ρευστό στην αγορά - Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και δίκαιη κατανομή των βαρών - Ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα - Βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας», σημειώνεται στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου», συνεχίζει η κοινή ανακοίνωση, στην οποία κατόπιν επισημαίνονται τα όσα πρέπει να διασφαλίζονται από τη λύση:

«Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:

  • Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.
  • Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
  • Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
  • Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
  • Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος. Στη συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.

Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί-με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην κοινή ανακοίνωση».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πρωτεύουσα… των δολοφονιών


Μόνο τον Ιούνιο καταγράφηκαν 677 δολοφονίες στο Ελ Σαλβαδόρ - Δείτε τις φωτογραφίες.

Σε πρωτεύουσα των… δολοφονιών αναδεικνύεται το Ελ Σαλβαδόρ, όπου μόνο τον Ιούνιο σημειώθηκαν 677 δολοφονίες, με τον αριθμό αυτό να ξεπερνά κάθε προηγούμενο μετά το τέλος του 12ετούς εμφυλίου στη χώρα.

Σύμφωνα με το διευθυντή του Ινστιτούτου Νομικής Ιατρικής της χώρας, Miguel Fortin Magana, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων τον περασμένο Ιούνιο ξεπέρασε τα 641 θύματα δολοφονιών, που είχαν σημειωθεί το Μάιο.

Μόλις στο πρώτο εξάμηνο αυτής της χρονιάς έχουν ήδη καταγραφεί 2.965 δολοφονίες, με τον αντίστοιχο αριθμό της περασμένης χρονιάς για το ίδιο χρονικό διάστημα να ανέρχεται στις 1.840 δολοφονίες.

Η βία έχει σημειώσει άνοδο στη χώρα, καθώς οι συμμορίες των δρόμων «ανανέωσαν» τις συγκρούσεις τους, τόσο με τις κυβερνητικές δυνάμεις, όσο και μεταξύ τους, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Η εκεχειρία μεταξύ των συμμοριών, που διήρκεσε για περισσότερο από ένα χρόνο, οδήγησε στη μείωση του μέσου αριθμού καθημερινών δολοφονιών, σε περίπου 6 την ημέρα.

Τον Ιούνιο ο μέσος όρος καθημερινών δολοφονιών ανήλθε στις 22,6.

Ο εμφύλιος στο Ελ Σαλβαδόρ έληξε το 1992. Στα 12 χρόνια που διήρκεσε σκοτώθηκαν 76.000 άνθρωποι και 12.000 εξαφανίστηκαν.


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα πληρωθούν οι καθαρίστριες σχολείων


Οι εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Σύμφωνα με το αρ. 44/15-6-2015 υπηρεσιακό σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, για το οικονομικό έτος 2015 στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχουν εγγραφεί πιστώσεις ύψους 25.624.000 ευρώ εκ των οποίων τα 21.6000.526,30 ευρώ αφορούν την κάλυψη δαπανών χρηματοδότησης του προγράμματος σχολικών καθαριστριών. Επισημαίνεται ότι τα δικαιολογητικά για την πρώτη χρηματοδότηση έχουν προωθηθεί στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ)».

Τα παραπάνω αναφέρει σε έγγραφό του ο υπουργός Παιδείας σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη με θέμα: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνει απλήρωτες 4.000 καθαρίστριες σχολείων σε όλη τη χώρα».

Ο βουλευτής ανέφερε στην εισαγωγική παράγραφο της ερώτησής του ότι «άλλα μέτρα και σταθμά φαίνεται πως εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ό,τι έχει να κάνει με τις καθαρίστριες αφού από τη μια πανηγυρίζει καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ από την άλλη η κυβερνητική "αλληλεγγύη" δεν φτάνει μέχρι τις 4.000 καθαρίστριες σχολείων όλης της χώρας, που τις αφήνει στην τύχη τους».

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρει στο απαντητικό του έγγραφο πως σύμφωνα με το ΦΕΚ 2543/Β/10-10-2013, «Ορισμός του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους σχολικών επιτροπών» για τα διδακτικά έτη 2013-2014 και 2014-15, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Παιδείας ορίσθηκε ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους αναδόχους καθαριστές/στριες, ή συνεργεία καθαρισμού στις μονάδες της Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης, που δεν καλύπτονται από προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, χρηματοδοτεί τις Σχολικές Επιτροπές σύμφωνα με τη ροή επιχορήγησης από τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών και καταθέτει τα χρήματα στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με το αρ 606/427/28501,28503/15-6-2015 έγγραφο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ το οποίο παραπέμπει στο αρ 606/326/21561/8-5-2015 έγγραφό του, μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί το 50% του συνόλου χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών ανά την Επικράτεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πρόσωπα της πλατείας Συντάγματος


Φωτογραφίες από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς για την επικράτηση του «όχι».

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στην πλατεία Συντάγματος, για να γιορτάσουν την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Το πλήθος άρχισε να συγκεντρώνεται με την πρώτη ανακοίνωση των δημοσκοπήσεων στις 7, για να πληθύνει μετά τη δημοσίευσε των αποτελεσμάτων που έδειχναν την επικράτηση του «όχι».

Το σιντριβάνι της πλατείας «βάφτηκε» ροζ με τη βοήθεια του κατάλληλου φωτισμού, άναψαν καπνογόνα, ενώ δεν έλειψαν και οι χοροί.

Πολίτες από διάφορους πολιτικούς χώρους ενώθηκαν για να γιορτάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Δείτε φωτογραφίες από τα πρόσωπα της πλατείας Συντάγματος…




























































Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...