Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Νέες ουρές και οδηγίες για τράπεζες και ATM

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.
Ουρές παρατηρούνται και σήμερα στις τράπεζες, καθώς συνεχίζεται σήμερα η τραπεζική αργία που έχει διαταχθεί εδώ και μία εβδομάδα.

Όσα υποκαταστήματά τραπεζών ήταν ανοιχτά την περασμένη Παρασκευή, θα ανοίξουν και σήμερα για να πάρουν οι συνταξιούχοι από τα γκισέ της τράπεζας, 120 ευρώ από την σύνταξη τους, όσοι δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης και εφόσον δεν το έκαναν την περασμένη εβδομάδα.

Μέσα στην ημέρα θα δρομολογηθούν αποφάσεις και για την άρση ή διατήρησή των περιορισμών στην λειτουργία των τραπεζών.

Το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που είτε θα παρατείνει και θα επεκτείνει την τραπεζική αργία, είτε θα την περιορίζει και θα προβλέπει ποιες τραπεζικές εργασίες θα μπορούν σταδιακά να ξεκινήσουν να γίνονται πάλι.

Το θέμα εξετάστηκε πάντως χθες βράδυ σε ευρεία σύσκεψη με τους τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να χαραχθεί η στρατηγική της επόμενης ημέρας.

Τραπεζικές πηγές που μετείχαν στη σύσκεψη έλεγαν πως δεν αναφέρθηκε κανένα συγκεκριμένο όριο αναλήψεων, είτε από τα ΑΤΜ είτε από τις θυρίδες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ. Κατά τις πληροφορίες, η ΕΚΤ δεν αναμένεται να λάβει σήμερα τελεσίδικες αποφάσεις για τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΚΤ θα περιμένει πρώτα τη λήψη αποφάσεων, σε επίπεδο Eurogroup και Συνόδου Κορυφής, προτού αποφανθεί για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Υπό το πρίσμα αυτό κρίνεται απίθανη η αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες σήμερα.
Διαβάστε τις χρηστικές οδηγίες για σήμερα Δευτέρα, 6 Ιουλίου

Για ποιους είναι ανοιχτές οι τράπεζες;

Συγκεκριμένα καταστήματα τραπεζών, σε ολόκληρη την Ελλάδα, λειτουργούν και σήμερα για την καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους τους για το συνολικό εφάπαξ καταβλητέο ποσό των 120ευρώ, όπως αυτό έχει οριστεί με Υπουργική Απόφαση. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δύνανται να πραγματοποιούνται: καταθέσεις, έκδοση νέων καρτών και εκτέλεση πληρωμών σε λογαριασμούς καταθέσεων εντός Ελλάδος, σύμφωνα με τη διαδικασία που κάθε τράπεζα ορίζει.

Είμαι συνταξιούχος και πήρα 120 ευρώ την περασμένη εβδομάδα. Μπορώ να πάρω και σήμερα 120 ευρώ;

Όχι. Τα 120 ευρώ από το γκισέ ίσχυαν για μία φορά. Μπορείτε όμως να βγάλετε χρήματα από το ΑΤΜ αν η τράπεζα σας έδωσε κάρτα. Το ποσό είναι 60 ευρώ.

Πόσα χρήματα μπορώ να πάρω από το ΑΤΜ;

Το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι 60€ ανά κάρτα. Αν για παράδειγμα διατηρείτε δύο λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα που είναι συνδεδεμένοι με την ίδια κάρτα και είστε μοναδικός δικαιούχος μπορείτε να πάρετε ημερησίως 60€. Αν διατηρείτε λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες, οι οποίες σας έχουν χορηγήσει αντίστοιχες κάρτες μπορείτε να πάρετε 60€ από κάθε λογαριασμό, που τηρείται σε διαφορετική τράπεζα.

Αν δεν πάρω μια ημέρα τα 60€ που δικαιούμαι, μπορώ την επομένη να πάρω 120€;

ΟΧΙ. Έχει καθοριστεί ημερήσιο όριο 60€, το οποίο δεν αθροίζεται με ποσά που τυχόν δεν έχουν αναληφθεί.

Οι τράπεζες αποδέχονται καταθέσεις μετρητών;

ΝΑΙ, κατά το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας επιτρέπεται η αποδοχή καταθέσεων σε μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, ή καταστήματα των τραπεζών. Θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά μέσω των ανακοινώσεων της τράπεζας με την οποία συναλλάσσεστε.

Τι γίνεται με τις προθεσμιακές καταθέσεις που λήγουν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας;

Για όσες προθεσμιακές καταθέσεις ο πελάτης έχει ζητήσει αυτόματη ανανέωση, θα ανανεώνονται αυτόματα. Για τις υπόλοιπες το ποσό και οι αναλογούντες τόκοι θα μεταφέρονται στον συνδεδεμένο λογαριασμό και ο πελάτης θα μπορεί να διαχειριστεί τα διαθέσιμά του για αναλήψεις, πληρωμές κλπ. εντός των ορίων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Για πόσο έχουν χρήματα τα ΑΤΜ;

Τα ΑΤΜ φαίνεται ότι θα έχουν ρήματα μέχρι απόψε ή το αργότερο αύριο. Τα χαρτονομίσματα τελειώνουν. Όλα κρίνονται από την απόφαση που θα λάβει η ΕΚΤ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.