Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Παρέμβαση για αποσπάσεις και προσλήψεις αναπληρωτών


Τι είπε η Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝ.ΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου.

Ενόψει των συνεδριάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων, ΚΥΣΠΕ ΚΥΣΔΕ, η Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου σε επικοινωνία που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, κ. Τάσο Κουράκη, έθεσε το θέμα αποσπάσεων και προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα η παρέμβαση έχει να κάνει με το ότι πολλοί εκπαιδευτικοί εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους λόγω του ότι δεν ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις απόσπασής τους.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις περισσότερες αιτήσεις απόσπασης, άσχετα εάν οι εκπαιδευτικοί επικαλούνταν σοβαρούς οικογενειακούς ή οικονομικούς λόγους.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειές τους, η κ. Ξουλίδου παρενέβη και επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας για την ικανοποίηση έστω και τώρα των αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε και όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός επιβάλλεται να γίνει άμεσα είναι και η πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών, γύρω στα 3.500, σύμφωνα με τα στοιχεία που πριν μερικές ημέρες απέστειλαν στο Υπουργείο οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Η κ. Ξουλίδου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εκπαιδευτικούς και διαβεβαιώνει ότι οι ΑΝ.ΕΛ παρακολουθούν στενά και με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα της Παιδείας και είναι πάντα στις επάλξεις καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Η πρόσληψη της αρχαιότητας στη σύγχρονη Ελλάδα


Δημόσια συζήτηση επιστημόνων με το κοινό.

Το απρόσμενο ενδιαφέρον του κοινού για τις πρόσφατες ανακαλύψεις στην Αμφίπολη και η ένταση του δημόσιου διαλόγου που ακολούθησε, δίνει αφορμή για ένα κύκλο δημόσιων συζητήσεων και διαλέξεων διακεκριμένων επιστημόνων γύρω την πρόσληψη της αρχαιότητας στη σύγχρονη Ελλάδα.

Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν, από την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο 2015, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο και συνδιοργανωτές το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Ιρλανδικό Ινστιτούτο Ελληνικών Σπουδών.

Κάτω από τον γενικό τίτλο «Κοινωνία και παρελθόν: προσλήψεις της αρχαιότητας στη σύγχρονη Ελλάδα» αρχαιολόγοι, ανθρωπολόγοι, κοινωνιολόγοι, διευθυντές Μουσείων, και άλλες ειδικότητες πανεπιστημιακών, θα τοποθετηθούν και θα συζητήσουν με το κοινό, ζητήματα για τη μελέτη και την ερμηνεία του παρελθόντος, τη διαμόρφωση της «συλλογικής μνήμης» τον ρόλο των Μουσείων και της εκπαίδευσης στη συγκρότηση ιστορικής μνήμης, τη λειτουργία των αρχαίων μνημείων στο αστικό περιβάλλον.

Η εναρκτήρια εκδήλωση «Αρχαιολογία και συμμετοχή του κοινού» θα γίνει στις 20/2 ώρα 18:00, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με ομιλητές τον Πέτρο Θέμελη, ομότιμο καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας, τον Γιάννη Χαμηλάκη, καθηγητή αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, και την Όλγα Σακαλή. Στη συζήτηση, που συντονίζει ο Άρης Αναγνωστόπουλος, κοινωνικός ανθρωπολόγος, υποδιευθυντής του Ιρλανδικού Ινστιτούτου Ελληνικών Σπουδών, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συμμετοχής του κοινού στην έρευνα και ερμηνεία του παρελθόντος, δίνοντας έμφαση σε ερωτήματα όπως: Τι σχέσεις αναπτύσσει το κοινό με τα υλικά κατάλοιπα του παρελθόντος; Πώς εμπλέκονται οι τοπικές κοινωνίες η άλλοι «μη-ειδικοί» σε μια αρχαιολογική έρευνα; Πώς «ζωντανεύουν» τα αρχαία μνημεία και τι λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες στη διαχείρισή τους; Πώς εξασφαλίζεται η πρόσβαση του κοινού στο δημόσιο «αρχείο» που είναι ένα μουσείο; Πώς εξασφαλίζεται η ενεργός συμμετοχή των επισκεπτών ενός μουσείου ή ενός αρχαιολογικού χώρου;

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

Δημόσιες συζητήσεις στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης:

- Πόσο αρχαίο είναι το παρελθόν; Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 (ώρα 19.00)

James Wright, καθηγητής Αρχαιολογίας, διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Δάφνη Βουδούρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Δικαίου και Πολιτικής Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Δημήτρης Πλάντζος, επίκουρος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συντονιστής: Νίκος Παπαδημητρίου (αρχαιολόγος, Επιμελητής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης).

- Ποιος και πώς ορίζει την ιστορική μνήμη; Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 (ώρα 19.00)

Αντώνης Λιάκος, ιστορικός.

Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Νίκος Μπελαβίλας, αναπληρωτής καθηγητής Πολεοδομίας και Ιστορίας Πόλης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Συντονιστής: Τάσος Σακελλαρόπουλος (ιστορικός, Ιστορικά Αρχεία Μουσείου Μπενάκη- Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας).

- Παρόν και μέλλον των αρχαιολογικών μουσείων:

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 (ώρα 19.00)

Άγγελος Δεληβορριάς, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. διευθυντής Μουσείου Μπενάκη

Νίκος Σταμπολίδης, καθηγητής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

[ο τρίτος ομιλητής θα ανακοινωθεί σύντομα]

Συντονίστρια: Δέσποινα Καταπότη (επίκουρη καθηγήτρια Θεωρίας Πολιτισμού και Ψηφιακού Πολιτισμού Πανεπιστημίου Αιγαίου)

Διαλέξεις στο Ιρλανδικό Ινστιτούτο Ελληνικών Σπουδών

- Αρχαιότητα και μουσική: Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 (ώρα 19.00).

Aνάργυρος Δενιόζος, συνθέτης-μουσικολόγος.

- Αρχαιολογία, ανθρωπολογία και σύγχρονη τέχνη: Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 (ώρα 19.00).

Ελεάνα Γιαλούρη, επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

- Αρχαιότητα και διαδίκτυο: Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 (ώρα 19.00).
Σοφία Βουτσάκη, καθηγήτρια Ελληνικής Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο του Groningen.
Οργάνωση- Συντονισμός: Νίκος Παπαδημητρίου, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Άρης Αναγνωστόπουλος, Ιρλανδικό Ινστιτούτο Ελληνικών Σπουδών.



Διαβάστε περισσότερα...

«Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα»


Μικρός μαθητής είχε να φάει δύο μέρες.

«Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα. Οι δάσκαλοι όσο μπορούμε έχουμε την ανθρωπιά με προσωπικά έξοδα να αγοράζουμε το φαγητό τους. Ωστόσο μερικοί μαθητές ντρέπονται και δεν λένε καν ότι δεν έχουν φάει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα».

Ο Θανάσης Γούναρης διευθυντής του 165ου Δημοτικού σχολείου Αθήνας στα Πατήσια περιγράφει μια κατάσταση που αποτελεί πλέον καθημερινότητα σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το σχολείο όπως και 405 ακόμη από πέρσι είναι στο πρόγραμμα Διατροφή που παρέχει πρωινό σε χιλιάδες μαθητές. Η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος την τρέχουσα χρονιά φάνηκε αμέσως στους μαθητές.

«Αρκετοί μαθητές που δεν τα βγάζουν πέρα οι οικογένειές τους πεινούσαν» σημειώνει.

«Εκτός από το Διατροφή, παραλαμβάναμε καθημερινά φαγητό από το Βρεφοκομείο Αθηνών το οποίο εξυπηρετεί μόνο παιδικούς σταθμούς. Αλλά η ανάγκη ήταν τόσο μεγάλη που οι αρμόδιοι είδαν ότι κάποια από τα παιδάκια είναι σε δεινή θέση και αποφάσισαν να τα βοηθήσουν» σημειώνει ο κ. Γούναρης.

Τα περιστατικά με παιδιά που δεν έχουν να φάνε έχουν αυξηθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα υπήρχε παιδάκι στην Αθήνα που είχε να φάει δύο μέρες...



Διαβάστε περισσότερα...

Η κλίμακα ρύθμισης χρεών με 100 δόσεις - Διευκρινίσεις για τη μείωση κατά 50% στις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπεται.

Την κλίμακα για τη ρύθμιση των χρεών με 100 δόσεις, τις ανάλογες εκπτώσεις στις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχεδιαζόμενη για την τροποποίηση του νομού 4305/2014 για ρύθμιση χρεών με 100 δόσεις κλίμακα είναι η παρακάτω:

α) Εφάπαξ: απαλλαγή κατά ποσοστό 100%.
β) Από δύο 2 έως 5 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 90%.
γ) Από 6 έως και 10 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 80%.
δ) Από 11 έως και 20 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 75%.
ε) Από 21 έως και 30 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 70%.
στ) Από 31 έως και 40 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 65%.
ζ) Από 41 έως και 50 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 60%.
η) Από 51 έως και 60 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 55%.
θ) Από 61 έως και 70 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 50%.
ι) Από 71 έως και 80 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 45%.
ια) Από 81 έως και 90 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 40%.
ιβ) Από 91 έως και 100 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 30%.

--------

Οι προϋποθέσεις για το «κούρεμα».

Μόνο η καταβολή εφάπαξ οδηγεί αυτόματα στη μείωση κατά 50% της ληξιπρόθεσμης οφειλής του φορολογούμενου. Στην περίπτωση που κατά την πρώτη δόση καταβληθεί το ελάχιστο ποσό των 200 ευρώ ή και υψηλότερο αλλά όχι ολόκληρο τότε θα διαγράφεται χρέος ίσο με το διπλάσιο του ποσού αυτού. Αυτό σημαίνει ότι αν ως πρώτη δόση καταβληθούν 1.000 ευρώ τότε θα διαγράφεται ποσό οφειλής ίσο με 2.000 ευρώ.

Αυτό διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον τρόπο που θα εφαρμοσθεί το κούρεμα του χρέους ως 50% για τις οφειλές που έχουν γίνει ληξιπρόθεσμες ως 31.12.2013. Αυτό σημαίνει ότι:

- Αν ένας οφειλέτης έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή 5.000 ευρώ και καταβάλει εφάπαξ τα 2.500 ευρώ τότε εξοφλά το σύνολο του χρέους του.

- Αν ο ίδιος οφειλέτης καταβάλει ως πρώτη δόση 1.000 ευρώ, διαγράφονται άλλα 1.000 ευρώ και χρωστά πλέον στην εφορία 3.000 ευρώ τα οποία θα μπορούν μετά να ρυθμισθούν με βάση τις 100 δόσεις

- Αν τέλος ο ίδιος οφειλέτης καταβάλει μόνο το ελάχιστο ποσό των 200 ευρώ ( που προβλέπεται για να έχει δικαίωμα μείωσης του συνολικού ποσού του χρέους) τότε θα διαγραφεί ποσό 400 ευρώ και θα χρωστά 4.600 ευρώ τα οποία θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Υπενθυμίζεται ότι από τη ρύθμιση αυτού του τύπου εξαιρούνται οφειλές που αφορούν ΦΠΑ, ΦΑΠ, Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, Φόρους που έχουν βεβαιωθεί από τα τελωνεία, άλλους παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα. Στις ευνοϊκές αυτές διατάξεις εμπίπτει ο φόρος εισοδήματος και το Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τοποθέτηση του δήμου Αθηναίων για τον νεκρό άστεγο


Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος στους Αμπελόκηπους.

Τη θλίψη του για το θάνατο του αστέγου άνδρα στους Αμπελόκηπους, στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Ιατρίδου, απέναντι από το Γηροκομείο Αθηνών, εκφράζει ο δήμος Αθηναίων. Τα αίτια του θανάτου και την ταυτότητα του άτυχου άνδρα ερευνά η Ελληνική Αστυνομία.

Με αφορμή το τραγικό γεγονός, ο δήμος Αθηναίων υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του «τη βούλησή του να συνεχίσει την πολυσύνθετη αυτή προσπάθεια μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), σε συνεργασία με Κοινωνικούς Φορείς και Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις, προκειμένου να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και να οργανωθεί η επανένταξή τους στην κοινωνία».

Επιπροσθέτως, ο δήμος Αθηναίων, «ως συντονιστής της μεγάλης προσπάθειας, κρίνει αναγκαίο να παρατεθούν συγκεκριμένα και καταγεγραμμένα στοιχεία, που καταδεικνύουν τη, συχνά, άνιση μάχη που δίνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ο άτυχος άστεγος, στο συγκεκριμένο σημείο, είχε εντοπισθεί ήδη από τις 30/12/2014 και τότε συνεργείο του ΚΥΑΔΑ έκρινε απαραίτητη την άμεση διακομιδή του σε νοσοκομείο, κάτι που έγινε μέσω του ΕΚΑΒ. Τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε στο πρόχειρο κατάλυμά του και είχε προσεγγισθεί αρκετές φορές, λόγω των έκτακτων μέτρων για το ψύχος. Πιο συγκεκριμένα στις 2/1/15, στις 5/1/2015, στις 7/1/15, στις 8/1/15, στις 9/2/15, στις 10/2/15 και στις 11/2/15 από τις ομάδες επιτόπιας επέμβασης (street work) που διενήργησαν οι φορείς ΚΥΑΔΑ, PRAKSIS, PROTEKTA και ΚΛΙΜΑΚΑ. Είχαν παρασχεθεί όλα τα απαραίτητα υλικά διαβίωσης και πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ενώ του δόθηκαν και πληροφορίες για τους χώρους υποδοχής, χωρίς όμως, δυστυχώς, αποδοχή της πρότασης να μετακινηθεί σε αυτούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο δήμος Αθηναίων και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, «εκφράζοντας τη θλίψη και παράλληλα την αποφασιστικότητα και των συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων, νιώθουν την ανάγκη να τονίσουν ότι η προσπάθεια για βοήθεια στους αστέγους και τις ευπαθείς ομάδες, παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες διεξάγεται και όσο πολύπλοκη και αν είναι, συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση».


Διαβάστε περισσότερα...

Στρατούλης: Με νομοθετική ρύθμιση σταματούν οι μειώσεις στις συντάξεις


«Στόχος της κυβέρνησης είναι να σταματήσει η καταστροφή των συντάξεων και των παροχών που έχει συντελεσθεί με τις συνεχείς μειώσεις της τελευταίας πενταετίας», ανέφερε μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι «έχει δρομολογηθεί και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα, νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα σταματήσει η περαιτέρω μείωση των συντάξεων».

Όπως ανέφερε ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, η ΑΔΕΔΥ εκτός από την ανάσχεση των μειώσεων έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το θέμα της αποκατάστασης των απωλειών στις την αποκατάσταση των απωλειών και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την απονομή των συντάξεων και του εφάπαξ των εργαζομένων του δημοσίου τομέα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων επανέλαβε, ότι η αποκατάσταση των απωλειών θα γίνει σταδιακά και σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη», ενώ θα υπάρξουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των συνταξιούχων, όπως είναι η χορήγηση της 13ης σύνταξης σε συνταξιούχους που λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη, έως 700 ευρώ.

Ο κ. Στρατούλης, δεσμεύτηκε επίσης, ότι θα προσληφθούν άμεσα οι 200 υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, που είχαν απολυθεί μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενώ θα γίνουν και άλλες προσλήψεις με στόχο την ενίσχυση των τμημάτων παροχών των ασφαλιστικών ταμείων και τη μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων και των παροχών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η δραματική έκκληση της μητέρας του φοιτητή που αγνοείται


Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή στα Γιάννενα. Η μητέρα του φοιτητή απευθύνει έκκληση στο γιο της να δώσει σημάδια ζωής. Σημαντικές πληροφορίες έχουν προκύψει από μαρτυρικές καταθέσεις που συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο νεαρός ήταν ιδιαίτερα πιεσμένος από περιστατικά bullying από ομάδα φοιτητών με καταγωγή όπως και ο ίδιος από την Κρήτη. Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζερβός


"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Γιώργου Ζερβού, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, αιφνιδίως χθες το μεσημέρι, από έμφραγμα του μυοκαρδίου σε ηλικία 57 ετών", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και προσθέτει:

"Ο Γιώργος Ζερβός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σε πολύ νεαρή ηλικία, 17 μόλις ετών, εξέδωσε μηνιαία τοπική εφημερίδα, η οποία αποτέλεσε και το «μεγάλο σχολείο του», όπως ο ίδιος είχε δηλώσει. Την επαγγελματική του σταδιοδρομία άρχισε το 1981 στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα». Στη συνέχεια, εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Ακρόπολις» και από το 1989 στην εφημερίδα «Ελεύθερος», στην αρχή ως συντάκτης ύλης και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης μέχρι τη λήξη της έκδοσης το 2011. Διετέλεσε, επίσης, διευθυντής σύνταξης της εβδομαδιαίας εκκλησιαστικής εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος».



Από το 1993 ήταν σχολιαστής-αναλυτής στον τηλεοπτικό σταθμό «BLUE SKY» και διατηρούσε την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Ραντεβού με την Επικαιρότητα».

Ο Γιώργος Ζερβός υπήρξε ένας πολύ καλός συνάδελφος, ο οποίος εργάστηκε σκληρά και με πάθος για περισσότερο από 30 χρόνια σε πολλά ρεπορτάζ, πάντοτε ενημερωμένος για τις πολιτικές εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ως άνθρωπος, υπήρξε ήπιος και πράος, με σύνεση και ευγένεια, προσηνής και αγαπητός στους συναδέλφους του και αφήνει τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσους τον γνώρισαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν ακόμη εκλεκτό συνάδελφο, που «έφυγε» από κοντά μας πρόωρα.

Η κηδεία του Γιώργου Ζερβού θα γίνει την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015, στις 14.30 μ.μ., στην Ιερά Μονή Παναγίας Άξιον Εστί στη Βαρυμπόμπη".



Διαβάστε περισσότερα...

Ο συγκλονιστικός τερματισμός της μαραθωνοδρόμου


Η μαραθωνοδρόμος Χιβόν Ενγκέτιχ έμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε τρίτη μπουσουλώντας.

Η Κενυάτισσα ήταν στην πρώτη θέση για αρκετή ώρα, όμως λίγο πριν το τέλος δεν άντεξε και έπεσε. Δεν τα παράτησε και έφτασε μπουσουλώντας ως το τέρμα.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρόδος: Αερογέφυρα ζωής για κοριτσάκι 22 μηνών


Σε μεγάλο κίνδυνο τέθηκε η ζωή ενός μικρού παιδιού 22 μηνών, στην Ρόδο, το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρήκε μικρά κομματάκια καυστικής σόδας (ποτάσα) και τα έβαλε στο στόμα του, προκαλώντας έτσι σταδιακό εσωτερικό έγκαυμα με την κατάποσή τους.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σε χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού και υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τους γονείς, το ΕΚΑΒ και τους γιατρούς του νοσοκομείου της Ρόδου.

Στην παιδιατρική κλινική της Ρόδου όπου διακομίστηκε, οι γιατροί παρείχαν αμέσως στο κοριτσάκι την ενδεδειγμένη ιατρική αγωγή και μέριμνα, ενώ στη συνέχεια σε συνεννόηση πάντα με το ΕΚΑΒ ζήτησαν την συνδρομή ειδικού αεροσκάφους C 130 το οποίο ήρθε στη Ρόδο αργά το βράδυ και με τη συνοδεία γιατρού του νοσοκομείου μετέφερε το άτυχο κοριτσάκι σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο επίκεντρο διαφθορά και φοροδιαφυγή


Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο.

Τρόπους εντατικοποίησης των εργασιών στο χώρο της δικαιοσύνης με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συζήτησαν οι εισαγγελείς κατά τη διάρκειας σύσκεψης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη συμμετείχε και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος χρήματος Νίκος Παντελής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο τρόπος χειρισμού των δικογραφιών με απώτερο στόχο τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των Εισαγγελιών της χώρας.

Στη σύσκεψη τέθηκαν και καθημερινά θέματα που «μπλοκάρουν» τους ρυθμούς της δικαιοσύνης όπως το θέμα των αναβολών και της προσπάθειας που γίνεται οι υποθέσεις να καταλήγουν στον ίδιο προεδρεύοντα δικαστικό λειτουργό.


Επίσης, ζητήθηκε από τους εισαγγελείς Εφετών να εποπτεύουν και να μεριμνούν, προκειμένου να βρίσκονται όλοι οι εισαγγελείς στον τόπο που υπηρετούν.



Διαβάστε περισσότερα...

Με 50 ένσημα πλέον η χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης


Τι αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

Την παροχή ασφαλιστικής ικανότητας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με 50 ένσημα, αντί για 100 που προβλέπει ο σχετικός νόμος, στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

Περιλαμβάνει επίσης την παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε ανέργους και ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Η ίδια απόφαση προβλέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των υπερηλίκων, ανασφάλιστων και ομογενών, στους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση είχε περικόψει τις συντάξεις του ΟΓΑ, ύψους 360 ευρώ το μήνα.

«Υλοποιούμε κατά γράμμα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, προστατεύουμε τους ανασφάλιστους και τα μέλη των οικογενειών τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι έως την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας, την οποία έχει εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και δεδομένου ότι την 28η Φεβρουαρίου λήγει η ασφαλιστική ικανότητα πολλών ασφαλισμένων.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μη τήρηση της υποχρέωσης αναστολής λειτουργίας εργασιών λόγω εκλογών»


Καταγγελίες από δικηγόρους για τα Ειρηνοδικεία Αττικής.

Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας με την οποία τον ενημερώνει για καταγγελίες δικηγόρων ότι σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις των Ειρηνοδικείων της Αττικής "αυθαίρετα" δεν τήρησαν την εγκύκλιο του περί αναστολής λειτουργίας των εργασιών λόγω των βουλευτικών εκλογών. Όπως αναφέρεται στην επιστολή «αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διενέργεια συνεδριάσεων και ματαίωση των υποθέσεων, όχι λόγω εκλογών, όπως έπρεπε, αλλά λόγω απουσίας των διαδίκων!»

Δυσμενείς συνέπειες της αυθαιρεσίας αυτής, αναφέρεται στην επιστολή του ΔΣΑ, είναι ότι αφ’ ενός μεν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι εμφανίζονται ως απόντες ενώπιον των εντολέων τους, αφ’ ετέρου δεν επαναφέρονται προς συζήτηση οι ματαιωθείσες υποθέσεις, ατελώς(όπως ισχύει σε περιπτώσεις αναστολής εργασιών λόγω εκλογών) αλλά με έξοδα των δικηγόρων και των διαδίκων. Το γεγονός αυτό, τονίζεται στην επιστολή, επιβαρύνει αδικαιολόγητα τους πολίτες, με διπλές παραστάσεις και έξοδα προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Για να λυθεί το ζήτημα αυτό, ο ΔΣΑ ζητά από τον Υπουργό να αποστείλει άμεσα, εγκύκλιο προς τις Διοικήσεις των δικαστηρίων της χώρας, όπου να επισημαίνεται με έμφαση η εν λόγω αυθαιρεσία και να παρέχεται στους διαδίκους και στους πληρεξουσίους δικηγόρους τους, η δυνατότητα ατελούς επαναφοράς προς συζήτηση όλων των υποθέσεων που ματαιώθηκαν κατά το επίμαχο διάστημα.



Διαβάστε περισσότερα...

«Η περίθαλψη των κρατουμένων άμεση ανάγκη και πολιτική προτεραιότητα»


Το νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο Παρασκευόπουλος.

«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της περίθαλψης των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές αποτελεί άμεση ανάγκη και πολιτική προτεραιότητα», δήλωσε

ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος μετά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και το Ψυχιατρείο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού .
Μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης βρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

Οι δύο Υπουργοί αφού επισκέφθηκαν όλους τους χώρους, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ασθενείς κρατούμενους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τη Διεύθυνση και να καταγράψουν προβλήματα, κενά και ελλείψεις.

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στελεχών των δύο συναρμόδιων Υπουργείων για να δρομολογηθούν άμεσα συγκεκριμένες δράσεις.

Τους δύο Υπουργούς συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς, οι γιατροί των Κοινωνικών Ιατρείων Αθήνας και Πειραιά, Σοφία Χριστοπούλου, Άβρα Παπαθανασίου και Σοφία Τζιτζίκου, η Έλενα Χατζημιχάλη από την «Αλληλεγγύη για Όλους» και στελέχη των δύο Υπουργείων.






Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω κακοκαιρίας


Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προβλήματα παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο της χώρας εξαιτίας της κακοκαιρίας. Βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις, συσσώρευση υδάτων και χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει τη διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους, ενώ σε άλλα σημεία απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δείτε αναλυτικά που εντοπίζονται τα προβλήματα:

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης - συσσώρευσης υδάτων - κατολισθήσεων

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω υπερχείλισης των υδάτων, στις υδάτινες διαβάσεις ποταμών Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου). Κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο, διεκόπη λόγω βλαβών από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ. Η μετακίνηση των επιβατών, γίνεται με λεωφορεία μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ, αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ
Επ. Ο. Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. [Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα]

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής (μέσω Κορομηλιάς), από 11ο έως 21ο χλμ., λόγω καθίζησης για οχημάτων άνω των (12) τόνων, η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό (μέσω Βυσσινιάς).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
Δ.A. ΑΡΤΑΣ
Λόγω καθίζησης γέφυρας Δημοτικής οδού Κομποτίου προς το γήπεδο οικισμού. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα] Εντός

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.A. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λόγω καθίζησης της γέφυρας Πετρωτού, στο 50ο χλμ. της Επ. Ο. Μουζακίου – Αργιθέας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. [Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα]

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.A. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Λόγω καθίζησης της γέφυρας ‘’Βίστριζας’’, της Επ. Ο. Υπάτης– Σπερχειάδας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα]

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.A. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Λόγω φθοράς της γέφυρας Αυλακίου, της Επ. Ο. Εμπεσού – Καρπενησίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται από τη γέφυρα Τέμπλας & Τατάρνας.
[Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα]

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ.A. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Λόγω καθίζησης, στο 2ο χλμ. της Επ. Ο. Ποταμιάς – Λιαντίνας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς. [Το σημείο θα παραμείνει κλειστό επί μακρόν χρονικό διάστημα]

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Δ.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Λόγω καθίζησης, στο 1ο χλμ. της Επ. Ο. Αμπελούζο – Απομαρμά – Μετόχια. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Διακοπές λόγω χιονοπτώσεων

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 28ο έως 35ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.A. ΕΥΒΟΙΑΣ
Επ. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16ο έως 51ο χλμ , απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ-των, άνω των 3,5 τόνων.

Δ.A. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Επ. Ο. Καρπενησίου – Καρδίτσας (θέση Ράχες Τυμφρηστού –Βράχος –Σερμιτζέλι - Ζαχαράκι).
Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α. ΑXAΪΑΣ
Δ. Ο. Τ.Κ Περιστέρας Ακράτας Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας -Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λεωφ. Πάρνηθας, από ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς “Regency Cazino Mont Parnes”.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ Βόρρας, από 20ο έως 25ο χλμ.
Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρας, από 9ο έως 25ο χλμ.

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Π. Ε. Ο. Θεσ-νίκης – Ιερισσού (Ταξιάρχη – Αρναία μέσω Χολομώντα).
Π.Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Ταξιάρχη, από Παλαιόκαστρο έως Ταξιάρχη.
Επ. Ο. Πολύγυρου – Ταξιάρχη, (μέσω Τσουκαλά).
Επ. Ο. Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος.

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ
Π.Ε.Ο Θεσ/νίκης – Κοζάνης, από 81ο έως 98ο χλμ (μέσω Καστανιάς).
Επ. Ο. Βέροιας – Χ/Κ Σελίου, από 4ο χλμ. (δ/ση Κωστοχωρίου) και άνω.
Επ.Ο. Νάουσας - Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια από 7ο έως 17ο χμ.

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ
Επ. Ο. Καστανερής – Λιβαδίων

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.A. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επ. Ο. Καρδίτσας - Άρτας, από 13ο έως 61ο χλμ. (θέση Τύμπανος).
Επ. Ο. Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος).

Δ.A. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από 22ο έως 75ο χλμ, (γέφυρα Αλεξίου).
Επ. Ο. Πύλης – Μεσοχώρας, από 4ο έως 55ο χλμ.
Επ. Ο. Καλαμπάκας Ασπροποτάμου από 35ο έως 68ο χλμ.
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο νομού.

Δ.A. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος), από 25ο έως 38ο χλμ.

Δ.A. ΛΑΡΙΣΑΣ
Επ. Ο. Αγιάς - Αγιοκάμπου

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δ.A. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 65ο έως 73ο χλμ (Σήραγγα Τυμφρηστού).
Ε. Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, από 97ο έως 110ο χλμ (θέση Μπαγασάκι).
Π. Ε. Ο. Καρπενησίου – Λαμίας, από 4ο έως 9ο χλμ (Ράχες Τυμφρηστού)
Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας
Επ. Ο. Καρπενησίου – Σέλλα- Φιδάκια
Επ. Ο. Καρπενησίου – Στενώματος
Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου (θέση Αραποκέφαλα)
Επ. Ο. Φουρνάς – Λαμίας (θέση Σερμιτζέλι)
Ορεινό επαρχιακό δίκτυο νομού.

Δ.A. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 48ο έως 64ο χλμ.

Δ.A. ΕΥΒΟΙΑΣ
Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16ο έως 51ο χλμ.
Επ. Ο. Στενής – Στροπώνων
Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α. ΑXAΪΑΣ
Επ. Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων
Επ. Ο. Πούντας – Καλαβρύτων.

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Επ. Ο. Πλατάνου - έως θέση ‘’Ψηλός Σταυρός’’ όρια Δ.Ε. Πλατάνου.
Eπ. Ο. Ελατούς – έως όρια Δ.Ε. Αποδοτίας

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Επ. Ο. Κιάτου – Γκούρας, από το 10ο χλμ.
Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, από 1ο έως 21ο χλμ.
Επ. Ο. Γκούρας – Δερβενίου, από 2ο έως 16ο χλμ.
Επ. Ο. Γκούρας – Λυκουργιάς, από 1ο έως 19ο χλμ.

Δ.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Επ. Ο. Μεταμόρφωσης – Ρειχέας Δ. Μονεμβασίας, από το 15ο έως το 22ο χλμ.



Διαβάστε περισσότερα...

Κτίριο για τους αστέγους διαθέτει ο δήμος Πειραιά


Σε ετοιμότητα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης του δήμου Πειραιά είναι σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση, προκειμένου να υποδεχθεί άστεγους της πόλης, έτσι ώστε να προστατευθούν από την κακοκαιρία.

Το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης βρίσκεται στη Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9-11.

Τηλ. επικ. 210 4134052, 210 4134130.


Διαβάστε περισσότερα...

Δεσμεύθηκαν 15 τόνοι οπωροκηπευτικών


Έκτακτος έλεγχος στην κεντρική λαχαναγορά.

Στη δέσμευση οπωροκηπευτικών συνολικού βάρους 15.222 κιλών προχώρησαν στελέχη της περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε έκτακτο έλεγχο που πραγματοποίησαν στην κεντρική λαχαναγορά του Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα ποιοτικό και φυτοϋγειονομικό έλεγχο σε τέσσερις επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών, εντοπίστηκαν και δεσμεύθηκαν μήλα Ιταλίας και Πολωνίας, συνολικού βάρους 12.672 κιλών, ντομάτες βάρους 900 κιλών και λεμόνια συνολικού βάρους 1.650 κιλών, λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας, μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας στα πλαστικά μέσα συσκευασίας και μη έγκαιρης αναγγελίας για την άφιξη του συγκεκριμένου φορτίου από άλλο κράτος-μέλος.

Η περαιτέρω τύχη των δεσμευμένων προϊόντων, θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες


Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται λόγω ισχυρών ανέμων.

Μικροπροβλήματα προκαλούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα για Μαρμάρι και από Αγία Μαρίνα για Νέα Στύρα.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά.

Το απογευματινό δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ταξιάρχης» από το λιμάνι του Λαυρίου, στις 6 το απόγευμα, για Αγ. Ευστράτιο-Λήμνο και Καβάλα δεν θα εκτελεστεί.

Επίσης, η LANE SEA LINES, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ θα παραμείνει στο λιμάνι της Κισάμου. Το δρομολόγιο σήμερα Τετάρτη 18/02/2015 από Κίσαμο προς Αντικύθηρα-Κύθηρα- Γύθειο- Κύθηρα- Αντικύθηρα- Κίσαμο θα παραμείνει ανεκτέλεστο.

Το Λιμενικό συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για τη θάλασσα Κυθήρων-νοτιανατολικό Κρητικό Ιεράπετρα- νοτιοδυτικό Κρητικό-Καρπάθιο και θάλασσα Καστελόριζου.



Διαβάστε περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκαν 52 προσλήψεις αναπληρωτών


Δύο εκπαιδευτικοί στο Γυμνάσιο ΕΚΚΝ Αυλώνα και 50 στην Ειδική Αγωγή.

Μετά τις χτεσινές 202 προσλήψεις, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε άλλες 52 προσλήψεις αναπληρωτών.

Δυο προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, ενός φιλολόγου και ενός μαθηματικού πραγματοποιήθηκαν για το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ε.Κ.Κ.Ν Αυλώνα, ενώ άλλες 50 προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου πραγματοποιήθηκαν για το πρόγραμμα «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3», του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 έως την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Στην ειδική αγωγή οι προσλήψεις αφορούσαν τις ειδικότητες: ΠΕ02.50, ΠΕ02, ΠΕ03.50, ΠΕ03, ΠΕ04.50 και ΠΕ04, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Διαβάστε περισσότερα...

Ποια θέματα επεσήμανε ο Επιστημονικός Σύλλογος για την ειδική αγωγή


Εποικοδομητική η συζήτηση με το Διευθυντή του Γραφείου του αναπληρωτή υπ. Παιδείας
.
Άμεσοι διορισμοί στη γενική και ειδική αγωγή, ΕΕΠ, ΕΒΠ στα γενικά και ειδικά σχολεία, με τα ίδια κριτήρια διορισμού που ισχύουν σε όλη την εκπαίδευση, ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στην Πρωτοβάθμια και κυρίως στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, εξασφάλιση πιστώσεων για την ειδική εκπαίδευση από τον τακτικό προϋπολογισμό, όπως και η κάλυψη όλων των παιδιών με αναπηρία που έχουν έγκριση για Παράλληλη Στήριξη ήταν μερικά από τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση που είχε τριμελής αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (Π.Ε.Σ.Ε.Α) με τον Χρήστο Πιλάλη, Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 και στην τριμελή αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μηνάς Ευσταθίου, η Αντιπρόεδρος Άννα Τηνιακού και ο Γενικός Γραμματέας Λευτέρης Ρατσιάτος. Τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Ε.Α. στην εποικοδομητική συζήτηση που έγινε έθεσαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την ειδική εκπαίδευση αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να γίνουν πολλά και θα χρειαστεί χρόνος και πολλή δουλειά.

Ως άμεσα και αναγκαία σημεία για την αρχή ενός δημοκρατικού διαλόγου για την ειδική εκπαίδευση επισήμαναν:

1. Ενιαίος νόμος για την Εκπαίδευση. Η ειδική εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της γενικής εκπαίδευσης. Οι ειδικές νομοθετικές παρεμβάσεις όπου και όταν απαιτούνται, θα πρέπει να είναι μέρος της γενικότερης νομοθετικής παρέμβασης, να εναρμονίζεται με τους γενικούς και ειδικούς στόχους, να συνυφαίνεται με την γενική εκπαιδευτική διαδικασία και κατά κανόνα να υλοποιούνται στους χώρους, τα πλαίσια και τα προγράμματα της γενικής εκπαίδευσης.

2. Ένας ξεχωριστός νόμος για την ειδική εκπαίδευση αποτελεί από μόνος του μορφή διάκρισης. Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής -Π.Ε.Σ.Ε.Α.- έχει τονίσει ότι η μέχρι σήμερα πολυνομία και αποσπασματικότητα νομοθετημάτων στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης έχει αποτελέσει πρόσθετο εμπόδιο στη συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία και των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στη μαθησιακή διαδικασία. Οι εκπαιδευτικές πολιτικές για την ειδική εκπαίδευση έχουν στηριχθεί σε πρακτικές που έχουν επιφέρει παραβίαση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στις δομές της ειδικής εκπαίδευσης, απαξίωση των αρχών των Διεθνών Συμβάσεων που η ίδια η Πολιτεία έχει ψηφίσει, αποδόμηση των δομών ειδικής εκπαίδευσης με τη σκόπιμη υποστελέχωση αυτών και τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας ώστε να επιβάλλει «καινοτόμες» πρωτοβουλίες και «δράσεις» μέσω των χρημάτων του ΕΣΠΑ.

3. Ο Βασικός στόχος, το σχολείο της γειτονιάς να γίνει «ένα σχολείο για όλους» με την εισαγωγή μιας σειράς αλλαγών, μέσω των οποίων τα ίδια τα σχολεία θα αναδιαρθρώνονται, προκειμένου να μειωθούν τα εμπόδια στη μάθηση και στη συμμετοχή όλων των παιδιών σύμφωνα με τη φιλοσοφία της συμπερίληψης.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση, σε έναν ουσιαστικό και δημοκρατικό διάλογο έχουν θέση θέματα όπως: α) η έγκαιρη παρέμβαση που πρέπει να πάρει συγκεκριμένη μορφή ώστε να γίνει πράξη το δικαίωμα όλων των παιδιών να συμμετέχουν στην εκπαίδευση όσο πιο γρήγορα και έτοιμα μπορούν, β) η προσχολική εκπαίδευση με Τμήματα Ένταξης στα Νηπιαγωγεία πλήρως στελεχωμένα με εκπαιδευτικούς και υποστηρικτικό προσωπικό, γ) οι δομικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να εξασφαλίζουν σε όλα τα παιδιά πραγματική πρόσβαση στα εφόδια της εκπαίδευσης, οι επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία.

4. Ενεργοποίηση του άρθ. 34 παρ. 3 του ν. 1566/85 σύμφωνα με το οποίο «Μονάδες ειδικής αγωγής και ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, που ανήκουν στην αρμοδιότητα ή την εποπτεία άλλων υπουργείων και οργανισμών και λειτουργούν είτε ως δημόσια σχολεία είτε ως σχολεία νομικών προσώπων δημόσιου δικαίου είτε ως ιδιωτικά σχολεία, υπάγονται εφεξής στην αρμοδιότητα ή την εποπτεία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων».

5. Κατάργηση του άρθρου 56 του ν.3966/2011 σύμφωνα με το οποίο όλες οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. 60 και Π.Ε.70 «μετατρέπονται» σε οργανικές θέσεις Π.Ε. 61 & Π.Ε.71.

6. Κατάργηση του ΥΣΕΕΠ και των ΠΥΣΕΕΠ και ενιαία αντιμετώπιση των υπηρεσιακών μεταβολών όλων των εργαζομένων στις δομές του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος τόσο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τα ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τα ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ & ΚΥΣΔΕ. Έτσι δίνεται ένα οριστικό τέλος στις διακρίσεις, τις εντάσεις και τις συγκρούσεις στα ΚΕΔΔΥ, στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης και μέσα από την εδραίωση της δημοκρατικής κουλτούρας θα σφυρηλατείται η συνεργασία στα πλαίσια μιας διεπιστημονικότητας που θα ενστερνίζεται το δικαίωμα της προσβασιμότητας των αναπήρων ατόμων με την υλοποίηση προγραμμάτων συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και εφαρμογής μεθόδων διαφοροποιημένης παιδαγωγικής.

7. Άμεσοι διορισμοί εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής, ΕΕΠ, ΕΒΠ στα γενικά και ειδικά σχολεία, με τα ίδια κριτήρια διορισμού που ισχύουν σε όλη την εκπαίδευση.

8. Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης στην Πρωτοβάθμια και κυρίως στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

9. Να καλυφθούν όλα τα παιδιά με αναπηρία που έχουν έγκριση για Παράλληλη Στήριξη.

10. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία από και προς τα σχολεία τους.

11. Να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις για την ειδική εκπαίδευση από τον τακτικό προϋπολογισμό.

12. Να καταργηθούν οι διατάξεις του άρθρου 39 του Ν. 4115/2013 και του άρθρου 28 του Ν. 4186/2013.

13. Έλεγχος και αναπροσαρμογή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ (2013-2020) ώστε να εξασφαλιστούν πόροι και να δημιουργηθούν δομές που θα προσφέρουν στα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες σε βάθος χρόνου υπηρεσίες σε συνεχή και σταθερή βάση.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ιάκωβος νίκησε τον κοινωνικό ρατσισμό


O Ιάκωβος έχει κερδίσει ήδη τη μάχη. Με τη θέλησή του βγαίνει νικητής από τον κοινωνικό ρατσισμό και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, διεκδικώντας το αυτονόητο: Δικαίωμα στη ζωή, στη μόρφωση και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Η ιστορία του "πονάει" την Ελλάδα και δείχνει τις δυσκολίες που βιώνουν ακόμη και σήμερα οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες.



Ο 22χρονος Ιάκωβος είναι ο πρώτος με σύνδρομο Down που έχει ολοκληρώσει γενικό και όχι ειδικό λύκειο. Δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αυτό που θέλει είναι να τον βλέπουν οι γύρω του ισότιμα.

(Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση):




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα τρία κριτήρια που προστατεύουν από πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία


Στην αναστολή για ένα χρόνο των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας με βάση τρία κριτήρια, θα περιλαμβάνει η ρύθμιση της κυβέρνησης που πρόκειται να κατατεθεί στη βουλή.

Τα κριτήρια είναι τα ακόλουθα:

• Αξία του συνόλου της ακίνητης περιουσίας και όχι μόνον της κύριας κατοικίας. Το ανώτατο όριο αναμένεται να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

• Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που αναμένεται να υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ και πιθανώς να φτάνει τις 50.000 ευρώ.

• Σύνολο καταθέσεων. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας το όριο σε αυτό το κριτήριο θα είναι χαμηλό με το επιχείρημα ότι όποιος έχει χρήματα στην τράπεζα μπορεί να αποπληρώνει και το δάνειό του.

Η ρύθμιση θα έχει μεταβατικό χαρακτήρα καθώς η κυβέρνηση μέχρι τον Ιούνιο θα φέρει στη βουλή ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο διαχείρισης των κόκκινων δανείων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Στις 202 οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Περιορίστηκαν δραστικά οι εναπομείνασες πιστώσεις.

Δεκάδες προσλήψεις αναπληρωτών σημειώθηκαν χθες από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Συνολικά ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 202 αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειωμένου και πλήρους ωραρίου.

Οι προσλήψεις αφορούσαν την Α/θμια, Β/θμια ενώ πραγματοποιήθηκαν τρεις προσλήψεις και στην Ειδική Αγωγή σε ειδικότητες Β/θμιας.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 18 έως και την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Δεδομένου ότι οι πιστώσεις ήταν στις 30/1 περίπου 620 σύμφωνα με τον αιρετό κ. Κορδή και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν πραγματοποιηθεί 426 προσλήψεις αναπληρωτών οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι έχουν απομείνει συνολικά περίπου 194 πιστώσεις οι οποίες όμως μπορούν να δώσουν περισσότερες προσλήψεις. Υπολογίζουμε ότι μπορούν να γίνουν ακόμα περίπου 400 προσλήψεις, αφού όπως έχει γράψει το newsbeast.gr σημαντικό ρόλο παίζουν οι ανθρωπομήνες απασχόλησης.
Διαβάστε περισσότερα...

Κρούσμα μηνιγγιτίδας στο στρατό


Ο στρατιώτης νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Με μικροβιακή μηνιγγίτιδα διαγνώστηκε ο στρατιώτης Σ.Κ, ο οποίος εισήχθη στην Α΄ Παθολογική Κλινική του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού χθες το βράδυ ο στρατιώτης ο οποίος υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο Αττικής, και ενώ βρισκόταν σε άδεια ορκωμοσίας, μετέβη στο νοσοκομείο, ύστερα από εμφάνιση πυρετού.

Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Η κατάσταση του κρίνεται σταθερή. Επιπλέον, εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα για την προστασία του υπόλοιπου προσωπικού της Μονάδας.

Ο παραπάνω στρατιώτης είναι της 2015 Α΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στις 27 Ιανουαρίου 2015 και μετά την κατάταξη του πραγματοποίησε το σύνολο των προβλεπομένων εμβολίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανατροπή στους διορισμούς των εκπαιδευτικών φέρνει το ΣτΕ


Οι διορισμοί του 40%, 24μηνου, 30μηνου αντιβαίνουν στις αρχές της αξιοκρατίας.
Ανατροπές στους διορισμούς των εκπαιδευτικών φέρνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbeast.gr απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως είχαμε γράψει τον προηγούμενο Απρίλιο το Γ’ Τμήμα είχε κρίνει ότι είναι αντισυνταγματικός ο αναλογικός διορισμός των εκπαιδευτικών όπως ορίζει το άρθρο 9 του νόμου 3848/2010 και είχε παραπεμφθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την απόφαση υπ’ αριθμόν 527/2015, συμφώνησε σε ότι είχε αποφασίσει το 7μελές Τμήμα του ΣτΕ. Δηλαδή ότι οι διορισμοί με το 40% (προϋπηρεσία), 24μηνο, 30μηνο αντιβαίνουν τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας. Οι διορισμοί γίνονταν σε βάρος των διοριστέων του ΑΣΕΠ.

Η απόφαση καταργεί αναδρομικά την μεταβατική περίοδο του άρθρου 9 του νόμου 3848/2010. Δηλαδή δεν υφίστανται οι πίνακες του 40%,του 24μηνου και του 30μηνου ενώ απορρίπτει ως αδικαιολόγητη την παρέμβαση που έκαναν στην δίκη τα 24μηνα.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ενδεχομένως να ανάβει το «πράσινο φώς» για να διεκδικήσουν το διορισμό τους δεκάδες εκπαιδευτικοί επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ όπως και την αναδρομική αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.

Με την απόφαση αυτή που δίνει κατεύθυνση για «όλα ΑΣΕΠ» ίσως να «αναχαιτίζονται» σκέψεις για διορισμούς εκπαιδευτικών μόνο με προϋπηρεσία. Ωστόσο για τους διορισμούς που αναμένονται την επόμενη σχολική χρονιά όσον αφορά τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας ενδεχομένως να έχουμε περισσότερα μετά τις συναντήσεις με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, που αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι όταν είχε βγει η απόφαση του Γ' Τμήματος του ΣτΕ είχε κατατεθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή και το υπουργείο Παιδείας δεν είχε δώσει απάντηση καθώς ανέμενε την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 10 ευρώ η ελάχιστη δόση για τη ρύθμιση - Κούρεμα 50% σε οφειλές προς το Δημόσιο


Αλλαγές στις 100 δόσεις.

Μειώνεται η ελάχιστη δόση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων στα 20 ευρώ (10 ευρώ υπό προϋποθέσεις) από 50 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Όπως είπε η κυρία Βαλαβάνη για όσους οφειλέτες χρωστούν χρήματα σε δύο ή περισσότερες ΔΟΥ το ποσό της ελάχιστης δόσης ορίζεται ακόμη χαμηλότερα στα 10 ευρώ.

Τη δυνατότητα για «κούρεμα» κατά 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως 31.12.2013, εφόσον αυτές εξοφληθούν εφάπαξ ή τμηματικά με ελάχιστη δόση τα 200 ευρώ, προβλέπει, μεταξύ άλλων, η νέα ρύθμιση που ανακοινώνει αυτή την ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Από τη διάταξη αυτή, εξαιρούνται οφειλές από ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Για τα χρέη έως 31.12.2014 προβλέπονται μεγάλες μειώσεις των προσαυξήσεων και 100 δόσεις.


------------

Ποια θα είναι η βασική προϋπόθεση που ανακοίνωσε η Νάντια Βαλαβάνη.
Τη δυνατότητα για «κούρεμα» κατά 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως 31.12.2013, εφόσον αυτές εξοφληθούν εφάπαξ ή τμηματικά με ελάχιστη δόση τα 200 ευρώ, προβλέπει, μεταξύ άλλων, η νέα ρύθμιση που ανακοινώνει αυτή την ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Από τη διάταξη αυτή, εξαιρούνται οφειλές από ΦΠΑ, ΦΑΠ, παρακρατούμενους φόρους, μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Για τα χρέη έως 31.12.2014 προβλέπονται μεγάλες μειώσεις των προσαυξήσεων και 100 δόσεις. Η κ. Βαλαβάνη ανακοίνωσε τη μείωση της ελάχιστης δόσης από τα 50 στα 20 ευρώ, ενώ για όσους οφειλέτες χρωστούν χρήματα σε δύο ή περισσότερες ΔΟΥ το ποσό της ελάχιστης δόσης ορίζεται στα 10 ευρώ.

Παράλληλα η κ. Βαλαβάνη σημείωσε ότι δεν θα υπάρχει ανώτατο όριο στις ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες θα μπορεί ο οφειλέτης να υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Επιπλέον η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι καταργείται η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών

Για να προχωρήσει σε εφάπαξ εξόφληση ο οφειλέτης του Δημοσίου θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση έως το τέλος Μαϊου και ένταξη στις δόσεις έως το τέλος Μαϊου.

Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει μέχρι στιγμής την έγκριση των εταίρων θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεκάδες μικρές χωματερές ο δήμος Πύργου


Τα βουνά σκουπιδιών έχουν γίνει πλέον... πεδιάδες.

Δεν περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια ευρύτερα στο δήμο Πύργου. Δεν είναι μόνο η πόλη που υποφέρει, αλλά και τα χωριά που μετρούν πάνω από τρεις μήνες χωρίς αποκομιδή των σκουπιδιών. Από την άλλη ο όρος «βουνά» που χαρακτήριζε τους όγκους των σκουπιδιών έως πρόσφατα, έχει ξεπεραστεί καθώς δίπλα στα «βουνά» δίπλα τους έχουν αποκτήσει πεδιάδες… σκουπιδιών.

Δεκάδες μικρές χωματερές ο δήμος Πύργου

Το χάλι που επικρατεί στο δήμου Πύργου είναι επιεικώς απαράδεκτο. Μέσα στην πόλη, σκυλιά, γατιά, αρουραίοι αλλά και κότες, τρέφονται μέσα από τα σκουπίδια με πολλαπλούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Οι όγκοι των σκουπιδιών σε πολλές γειτονιές, πέραν του κέντρου, έχουν γίνει τεράστιοι και πλέον τα σκουπίδια έχουν σκορπίσει παντού τόσους μήνες.

Η εικόνα είναι όμως απίστευτη έξω από την πόλη και στα χωριά. Σε σημεία περιμετρικά του Πύργου θα δει κανείς διάφορες εικόνες. Σε κάποιες περιπτώσεις η ευαισθησία των κατοίκων, τους έχει οδηγήσει να μετατρέψουν τον σωρό των σκουπιδιών σε μάντρα δίπλα στο δρόμο, με τις σακούλες «ντανιασμένες» με τέχνη. Σε άλλα σημεία οι σακούλες και πολύ περισσότερο το περιεχόμενό τους έχει σκορπίσει αρκετά μέτρα μακριά από τους κάδους.

Αντιφατική είναι η εικόνα με τους κάδους ανακύκλωσης, ή τις «καμπάνες» γυαλιού. Μέσα από τους σωρούς, ξεπροβάλλουν αλώβητοι οι μπλε κάδοι, δίνοντας μια αίσθηση δυσανάλογης διαχείρισης…

Ακόμα και αν άμεσα απομακρυνθούν οι όγκοι των σκουπιδιών από την πόλη και τα χωριά του Πύργου, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου, ώστε να αποκαταστήσουν τα σημεία όπου οι σακούλες έχουν διαλυθεί και σκορπίσει, για να προστατέψουν το περιβάλλον και να αποφύγουν τους καλοκαιρινούς μήνες τα υπολείμματα των σκουπιδιών να αποτελέσουν εστίες πυρκαγιών.


Πηγή: http://www.ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση 36 ιδρυμάτων


Με τη στήριξη του Δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και αρωγής.

Σε 36 φορείς και ιδρύματα της Θεσσαλονίκης θα διατεθούν τα έσοδα εκδήλωσης που διοργανώνει, απόψε, το Τμήμα Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Πρόκειται για την καθιερωμένη εκδήλωση κοινωνικής υπευθυνότητας, η οποία υλοποιείται για 8η συνεχή φορά, με στόχο την ηθική και οικονομική ενίσχυση φορέων και ιδρυμάτων της πόλης, που υποστηρίζονται μέσω του Δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και αρωγής.

Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «THE MET», υποστηρίζουν 39 χορηγοί, οι έξι φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) και τέσσερα Επιμελητήρια.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι 10 πιο... άπιστες χώρες του κόσμου


Δείτε τη λίστα.

Το μόνο ευχάριστο, είναι ότι η Ελλάδα δε βρίσκεται στην λίστα. Οι Ταϊλανδοί ωστόσο ή οι Δανοί, δεν πρέπει να κοιμούνται και τόσο ήσυχοι, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι στις δυο πρώτες θέσεις με τις πιο άπιστες χώρες.

Μια νέα έρευνα, αποκάλυψε τις χώρες του κόσμου όπου οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους. Σύμφωνα με στοιχεία από το Match.com, το The Richest.com, και το Statista.com, «ορίστηκαν» οι 10 χώρες με το υψηλότερο ποσοστό παντρεμένων ενήλικων που παραδέχονται ότι είναι άπιστοι.

Η Ταϊλάνδη σέρνει τον χορό της μοιχείας, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στη λίστα φιγουράρουν εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

Το τοπ 10:
- Ταϊλάνδη, 56%
- Δανία, 46%
- Γερμανία, 45%
- Ιταλία, 45%
- Γαλλία, 43%
- Βέλγιο, 40%
- Νορβηγία, 40%
- Ισπανία, 39%
- Φινλανδία, 36%
- Βρετανία, 36%



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας


Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν 9 και 10 Μαΐου.

Από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2015.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 για τα επίπεδα:

α) Επίπεδο Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test), στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική Ιταλική και Ισπανική.

β) Επίπεδο Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

γ) Επίπεδο Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά :

Αίτηση (μηχανογραφικό δελτίο), στην οποία αναφέρονται η γλώσσα ή οι γλώσσες και το επίπεδο ή τα επίπεδα στα οποία επιθυμεί να εξετασθεί ο υποψήφιος.

· Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους.

· Ένα παράβολο δημοσίου (e-paravolo– εκδίδεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr), όπως προβλέπεται στην με αριθμό 56613/ΚΒ/18.05.2010 (Φ.Ε.Κ. 753/01.06.2010 τ. Β’) Κοινή Υπουργική Απόφαση και συγκεκριμένα:

α. των 60 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Α,

β. των 80 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Β ,

γ. των 100 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ.

Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου, όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού. Ανήλικοι υποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα ΚΕΠ. Αλλοδαποί υποψήφιοι, που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια ή Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας, μπορούν να προσκομίσουν, αντί της άδειας παραμονής τους στη χώρα, βεβαίωση φοίτησης σε ένα από τα προαναφερόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

· Ειδικό έντυπο «Aίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από τις κατά τόπους επιτροπές συγκέντρωσης δικαιολογητικών. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: www.minedu.gov.gr.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας. Ειδικότερα στις περιοχές Λήμνου, Άνδρου, Πάρου, Νάξου, Μήλου, Θήρας, Κω και Καλύμνου αιτήσεις θα υποβάλλονται και σε σχολεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα οριστούν με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να πληροφορηθείτε σχετικά με τα σχολεία που θα ορισθούν.

Επισυνάπτεται το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εξετάσεων.

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Για την αίτηση πατήστε εδώ.


Διαβάστε περισσότερα...