Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Πώς να φτιάξετε εύκολα τις δικές σας χρωμοπαγίδες για το πλυντήριο


Μια γρήγορη και οικονομική λύση.

Οι χρωμοπαγίδες έχουν γίνει καθημερινή ανάγκη για όσους ανακατέβουν τα χρώματα στο πλυντήριο.

Είναι πολύ χρήσιμες στο πλύσιμο των ρούχων αφού δεν αφήνουν να ξεβάψει το ένα ρούχο στο άλλο.

Εκτός από τις χρωμοπαγίδες που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, υπάρχει ένας εύκολος και απλός τρόπος να τις φτιάξει κάποιος μόνος στο σπίτι του.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία παλιά λευκή πετσέτα και λίγο μαγειρική σόδα.

Κόβετε την πετσέτα σε κομμάτια σε μέγεθος περίπου όσο οι κανονικές χρωμοπαγίδες ή και λίγο μεγαλύτερο.

Διαλύετε μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα σε μία κούπα με ζεστό νερό.

Βάζουμε τα κομμάτια της πετσέτας που έχουμε κόψει να ποτίσουν καλά μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε και μετά τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Όταν η χρωμοπαγίδα είναι στεγνή μπορεί να μπει στο πλυντήριο με τα ρούχα)

Αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε και πάλι, μπορείτε. Αρκεί να τα βουτήξετε ξανά στο μείγμα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν πριν τα βάλετε για άλλη μια φορά στο πλυντήριό σας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα»


Ο Σωκράτης χρησιμοποίησε την έκφραση για να μιλήσει για το στρατό.

Η φράση «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα» λέγεται με την έννοια της ακαταστασίας και αταξίας. Συνήθως, μάλιστα, αναφέρεται μόνο ένα μέρος της φράσης, πχ. «ξύλα και κέραμοι» και τα άλλα υπονοούνται.

Η φράση σημαίνει κατά λέξη: «λιθάρια και πλίθες και ξύλα και κεραμίδια, ριγμένα άταχτα (στην τύχη)».

Η έκφραση προέρχεται από τα Απομνημονεύματα του Ξενοφώντος, όπου μιλάει ο Σωκράτης για τις ιδιότητες του στρατηγού. Θέλοντας να δείξει τη σπουδαιότητα της τακτικής τέχνης, είπε πως ο άτακτος στρατός θυμίζει υλικά για χτίσιμο ριγμένα ανάκατα κι επομένως άχρηστα για να κτιστεί καλά το σπίτι.

Συγκεκριμένα ο Ξενοφώντας αναφέρει τα εξής:

«καλὸν δὲ καὶ τὸ τακτικὸν εἶναι· πολὺ γὰρ διαφέρει στράτευμα τεταγμένον ἀτάκτου, ὥσπερ λίθοι τε καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως μὲν ἐρριμμένα οὐδὲν χρήσιμά ἐστιν»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιακή μάχη αετού με αλεπού για...ένα γεύμα


Ένα κορυφαίο στιγμιότυπο απαθανατίστηκε στις χιονισμένες βουνοκορφές της Σκωτίας, όπου έλαβε μέρος μια επική μάχη ανάμεσα σε δυο αρπακτικά.

Συγκεκριμένα, η μάχη διεξήχθη ανάμεσα σε μια αλεπού και έναν αετό και το έπαθλο ήταν ένα κομμάτι κρέας.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα δύο άγρια ζώα να παλεύουν μέχρι τέλους προκείμενου να εξασφαλίσουν τη λεία τους.

Ποιο όμως από τα δύο αρπακτικά θα καταφέρει να ανακηρυχτεί νικητής και να απολαύσει τελικά το γεύμα;

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζευγάρι έχτισε θερμοκήπιο γύρω από το σπίτι του


Διαβάστε το λόγο και δείτε τις φωτογραφίες.

Ένα ζευγάρι από τη Σουηδία βρήκε έναν δικό του, μοναδικό και μάλλον έξυπνο τρόπο για να κρατάει ζεστό το σπίτι του και την παγωνιά μακριά όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου (πράγμα που γίνεται πολύ συχνά τον χειμώνα).

Η Marie Granmar και ο Charles Sacilott αποφάσισαν να παραμένουν ζεστοί τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα καλύπτοντας ολόκληρο το σπίτι τους και μέρος του κήπου τους με ένα θερμοκήπιο που παγιδεύει τη ζέστη μέσα στο χώρο τους. O Sacilotto εμπνεύστηκε για να χτίσει το σπίτι του «μέσα σε ένα θεμοκήπιο» από τον αρχιτέκτονα Bengt Warne, ο οποίος σχεδίασε το πρώτο Naturhus (Φυσικό Σπίτι) το 1974. Χρησιμοποιώντας το σχεδιασμό λοιπόν του Warne, κάλυψαν το παλιό εξοχικό τους στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης με γυαλί 4 χιλιοστών δημιουργώντας αυτό το αποτέλεσμα. Όπως εξηγεί η γυναίκα εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ήλιου, ό,τι δηλαδή τους δίνει η φύση και κρατούν έτσι το σπίτι τους ζεστό.

Το γυαλί από το θερμοκήπιο είναι αρκετά πιο μακριά από τον τοίχο του σπιτιού όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες επιτρέποντάς τους να καλύψουν και ένα μέρος του κήπου. Σε αυτόν μάλιστα φυτεύουν όπως λένε και μεσογειακά προϊόντα όπως τομάτες, σύκα, αγγούρια που δεν θα μπορούσαν με άλλο τρόπο να ευδοκιμήσουν στον κήπο τους. Το αγαπημένο τους σημείο πλέον στο σπίτι είναι η γυάλινη οροφή-κατάστρωμα. Το ζευγάρι σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror έχει πλέον ένα λαμπερό χώρο για να ξεκουράζεται, για ηλιοθεραπεία, για διάβασμα ή για να παίζει με το γιο του χωρίς να κρυώνει! Οι φωτογραφίες όπως θα δείτε είναι εντυπωσιακές και δείχνουν ότι το σπίτι ήταν επίσης όμορφο και σε υπέροχη τοποθεσία και χωρίς το γυάλινο περίβλημα αλλά όπως και να έχει τώρα πλέον είναι και ζεστό!

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο...




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 72χρονος γιόγκι «λάστιχο»


Διδάσκει γιόγκα δωρεάν και βάζει «τα γυαλιά» στους μαθητές.

Θα τον ζήλευαν ακόμη και οι κατά πολύ νεότεροι του φανατικοί της γιόγκα -και όχι μόνο- και ο λόγος είναι προφανής. Αποδεικνύοντας ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και τίποτε περισσότερο ο 72χρονος δάσκαλος γιόγκα από την πόλη Hangzhou της ανατολικής Κίνας, Le Mingchao ή «δάσκαλος Le» όπως τον αποκαλούν οι μαθητές του δείχνει τι σημαίνει ευλυγισία!

Ο 72χρονος που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους μαθητές του, γίνεται ολοένα και πιο γνωστός για τις ικανότητές του και μάλιστα σε αυτή την ηλικία του και οι φωτογραφίες από τις ασκήσεις που κάνει εντυπωσιάζουν! Ο ίδιος διδάσκει γιόγκα δωρεάν τρεις φορές την εβδομάδα στην πόλη του. Ο ίδιος μιλώντας στο China News δήλωσε ότι ξεκίνησε να διδάσκει γιόγκα τον περασμένο χρόνο και τώρα έχει περίπου 20 μαθητές ως επί το πλείστον γυναίκες μέσης ηλικίας που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο να διατηρήσουν το σώμα τους σε τόσο καλή φυσική κατάσταση. Τώρα σκέφτεται να το επεκτείνει και να δείξει τις τρομερές του ικανότητες σε όλη την πόλη ενώ απολαμβάνει την διασημότητα που λαμβάνει!

Δεν είναι παράξενο βέβαια στην Κίνα να είναι κάποιος γιόγκι σε αυτή την ηλικία ενώ το 2013 ο 80χρονος Tang Youyue έγινε πρωτοσέλιδο όταν έγινε ένας από τα παλαιότερους πιστοποιημένους εκπαιδευτές γιόγκα στο Πεκίνο σύμφωνα με το mashable. Οι εικόνες ομολογουμένως εντυπωσιάζουν καθώς ο 72χρονος είναι κυριολεκτικά άνθρωπος-λάστιχο και φαίνεται πως δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει! Οι φωτογραφίες του άρχισαν να διαδίδονται γρήγορα στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτι που του αρέσει καθώς θέλει να διαδώσει τη γιόγκα και ότι η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί αποτελεί εμπόδιο για κάποιον που ενδιαφέρεται να μάθει και να εξασκηθεί. Σίγουρα βέβαια κάποιος που δεν έχει κάνει ποτέ γιόγκα και τον βλέπει δεν μπορεί να πιστέψει πώς τα καταφέρνει...

Δείτε τις φωτογραφίες από τον ίδιο αλλά και τον 80χρονο Tang Youyue...










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην Δυτική Ελλάδα, με ολιγόωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών.

Ειδικότερα, αποκλεισμένη μέχρι τις 9:00 το βράδυ ήταν η εθνική οδός Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, ενώ η εθνική οδός Πατρών - Αθηνών θα είναι αποκλεισμένη μέχρι τις 10:00 το βράδυ, στο ύψος του Αιγίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστή θα είναι μέχρι τις 10:00 το βράδυ η εθνική οδός Αντιρρίου -Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει και για αύριο κινητοποιήσεις σε κόμβους των εθνικών οδών Πατρών - Πύργου, Πατρών - Αθηνών και Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Επίσης, στις 12 αύριο το μεσημέρι αγρότες από την Βόνιτσα, το Άκτιο και άλλες γειτονικές περιοχές θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στον κόμβο του Αγίου Νικολάου, κοντά στην Βόνιτσα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με drones θα φέρει η Google το 5G internet


Το Project Loon, είναι το project της Google, με το οποίο ουσιαστικά “βάζει” το Ίντερνετ σε ένα μπαλόνι και το φέρνει σε δυσπρόσιτες περιοχές του πλανήτη, όπου είναι δύσκολο να εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Google φέρεται να δοκιμάζει μια νέα μέθοδο παροχής δικτύου, χρησιμοποιώντας drones.

Το project έχει κωδική ονομασία SkyBender και θα φέρει 5G internet, το οποίο είναι 40 φορές γρηγορότερο από το παρόν πρωτόκολλο του 4G. Η Google αυτή τη στιγμή έχει νοικιάσει μια έκταση 15.000 τετραγωνικών μέτρων στο Νέο Μεξικό και κάνει τις δοκιμές με έναν στόλο από drones, τα οποία κινούνται με ηλιακή ενέργεια και είναι εξοπλισμένα με διάφορα είδη πομποδεκτών που μεταδίδουν internet ταχύτητας 5G στην ραδιοσυχνότητα των 28GHz.

Το μεγάλο μειονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι ότι έχει πολύ μικρότερη εμβέλεια από τα κανονικά σήματα του τηλεφώνου. Το συγκεκριμένο project δοκιμάζεται υπό άκρα μυστικότητα με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό τι σχεδιάζει η Google, αν, πότε και που θα το φέρει.

Η Google σημειώνει ότι έχει πάρει άδεια από την αμερικάνικη FCC για να κάνει δοκιμές μέχρι τον Ιούλιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινηματογραφική καταδίωξη στην Αργεντινή


Την κινηματογραφική καταδίωξη τριών κακοποιών που είχαν κλέψει ένα αυτοκίνητο κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Ο οδηγός στην προσπάθεια του να διαφύγει παραλίγο να σκοτώσει μία γυναίκα και το παιδί της.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 15.3 δισ. ευρώ τα χρέη προς τα Tαμεία - Στάλθηκαν 262 χιλ. ραβασάκια


Αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την 4η έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Έτσι, στο τέλος του 2015 οι βεβαιωμένες προς είσπραξη οφειλές έφτασαν τα 15,3 δισ. ευρώ, από 14,3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου.

Προβληματισμό προκαλεί δε, το γεγονός ότι το ποσοστό των οφειλών που παραμένει σε ρύθμιση ανέρχεται μόλις σε 5,2 δισ. ευρώ. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι το 39% των οφειλετών έχουν χρέη έως 15.000 ευρώ, ενώ λίγοι μεγαλοοφειλέτες, ήτοι 1.028, συγκεντρώνουν το 23% των χρεών.

Ενδεικτικό του προβλήματος της εισφοροαποφυγής είναι και το στοιχείο της έκθεσης που δείχνει ότι το 19,18% των οφειλών δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να χρωστούν για πρώτη φορά από το 2010 και μετά, ενώ το 80,82% (ποσό 12,4 δισ. ευρώ) ξεκίνησε να οφείλει στα ταμεία πριν από το 2009.

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2015 από το ΚΕΑΟ είχαν αποσταλεί 261.906 ατομικές ειδοποιήσεις σε οφειλέτες ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ. Τον Δεκέμβριο ξεκίνησε η ηλεκτρονική αποστολή κατασχετηρίων εις χείρας Πιστωτικών Ιδρυμάτων, και πλέον, η κοινοποίηση των κατασχετηρίων εγγράφων, η παραλαβή των εκθέσεων επίδοσης, καθώς και η αποστολή των δηλώσεων τρίτου, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.

Το συνολικό ποσό των οφειλών για τις οποίες ελήφθησαν αναγκαστικά μέτρα, ανήλθε στα 10,07 δισ. ευρώ ενώ το ποσό που απώλεσε ρύθμιση και επίσης ξεκίνησε η ίδια διαδικασία, ανήλθε στο 1,09 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα το ποσό των ρυθμισμένων οφειλών φτάνει στα 5,24 δισ. ευρώ.

Από την κεντρική παρακολούθηση οφειλετών που πραγματοποιεί το ΚΕΑΟ, διαπιστώνεται ότι έντονη παραβατικότητα παρατηρείται σε μονοπρόσωπες ΕΠΕ και σε Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρίες (ΙΚΕ).

Οι συνηθέστεροι τρόποι που εκδηλώνεται το φαινόμενο αυτό είναι:

*Δημιουργία οφειλών από επιχειρήσεις με σημαντικό κύκλο εργασιών που ανήκουν σε επιχειρηματίες χωρίς προσωπική περιουσία, τα δε περιουσιακά στοιχεία που αυτοί ή άλλες επιχειρήσεις τους διέθεταν στο παρελθόν, έχουν διοχετευθεί σε τρίτους.

*Δημιουργία οφειλών από εταιρίες χωρίς περιουσιακά στοιχεία με εικονικούς υπεύθυνους, που δηλώνουν σαν έδρα κάποιο λογιστικό ή δικηγορικό γραφείο, εμφανίζουν πολλά παραρτήματα, ασφαλίζουν προσωπικό άλλων επιχειρήσεων και στο τέλος πτωχεύουν.

*Δημιουργία οφειλών από εταιρίες με διαχειριστές, μέλη ή Διευθύνοντες Συμβούλους, πρόσωπα χωρίς περιουσιακά στοιχεία ή πρόσωπα κατά των οποίων δεν έχει νόημα η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Τέτοια πρόσωπα είναι συνήθως:

α) Υπερήλικοι, συνηθέστερα γονείς ή στενοί συγγενείς του επιχειρηματία, καθώς και πάρα πολύ νεαρής ηλικίας.

β) Οικονομικοί μετανάστες / αλλοδαποί, με κατοικία την έδρα της εταιρίας.

γ) Κάτοικοι εξωτερικού χωρίς περιουσία στην Ελλάδα.

δ) Υπάλληλοι της επιχείρησης, των οποίων η εμπειρία/ προϋπηρεσία δεν δικαιολογεί την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης.

*Δημιουργία νέας επιχείρησης με την ίδια έδρα, το ίδιο αντικείμενο εργασιών και τον ίδιο διακριτικό τίτλο με επιχείρηση που δημιούργησε οφειλές και κατόπιν έπαψε να υποβάλλει ΑΠΔ. Στη νέα αυτή επιχείρηση ασφαλίζεται και το προσωπικό της παλιάς.

*Δημιουργία οφειλών μεγάλου ύψους από επιχειρήσεις (συνηθέστερα εταιρίες φύλαξης ή καθαριότητας), που αναλαμβάνουν έργα σαν υπεργολάβοι και παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων. Πολλές φορές στις εταιρίες αυτές ασφαλίζεται και το προσωπικό του πραγματικού αναδόχου του έργου.

Οι εταιρίες που έχουν εντοπιστεί να ακολουθούν τις παραπάνω πρακτικές, είναι δεκάδες και εντοπίζονται στους τομείς τουρισμού, εστίασης, ψυχαγωγίας – κέντρα διασκέδασης, παροχής υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας και οι σχετικές οφειλές ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς προχώρησε η διαδικασία διαχωρισμού των ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών. Επίσης συνεχίζεται και ο έλεγχος αφερεγγυότητας των επιχειρήσεων που είναι οφειλέτες στο ΚΕΑΟ. Χρησιμοποιείται το μέτρο της αναστολής της δυνατότητας υποβολής ΑΠΔ, ήδη σε 395 επιχειρήσεις με υψηλό δείκτη αφερεγγυότητας και οι 88 από αυτές έσπευσαν να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Παράλληλα, τον Δεκέμβριο του 2015, ξεκίνησε η ηλεκτρονική αποστολή κατασχετηρίων εις χείρας Πιστωτικών Ιδρυμάτων. Πλέον η κοινοποίηση των κατασχετήριων εγγράφων, η παραλαβή των εκθέσεων επίδοσης αυτών, καθώς και η αποστολή των δηλώσεων τρίτου, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, μέσω της ανταλλαγής κρυπτογραφημένων και ψηφιακά υπογεγραμμένων μηνυμάτων.

Το ΚΕΑΟ εντόπισε από το σύνολο των οφειλετών που έχει στη διάθεσή του, 52.088 περιπτώσεις που ικανοποιούν τουλάχιστον ένα από τα κριτήρια που έχουν τεθεί για να χαρακτηριστεί η οφειλή τους, ως «εισπράξιμη». Οι συνολικές οφειλές των οφειλετών αυτών ήταν 4,44 δισ. ευρώ.


Πηγή: http://www.euro2day.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα χέρια της αστυνομίας κλεμμένος πίνακας του Πικάσο


O περίφημος πίνακας «H Γυναίκα που χτενίζει τα μαλλιά της», του Πάμπλο Πικάσο , που είχε κλαπεί, ανακτήθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Κωνσταντινούπολης.




Όπως ανέφεραν Τούρκοι αξιωματούχοι, ο πίνακας που χρονολογείται γύρω στο 1940, πέρασε στα χέρια των αρχών, ύστερα από μυστικές διαπραγματεύσεις που είχαν οι αστυνομικοί με τους δύο πωλητές. Οι αρχές σε μυστική συνάντηση που πραγματοποίησαν μαζί με τους 2 άνδρες, στις 29 Ιανουαρίου τους συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο πίνακας εκλάπη από μια προσωπική συλλογή στη Νέα Υόρκη και μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να πουληθεί. 


Δείτε τη φωτογραφία εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ξεκαρδιστική αντίδραση ενός 5χρονου όταν κρατάει για πρώτη φορά τον αδερφό του


Όταν ένα παιδί συναντάει για πρώτη φορά το νεογέννητο αδερφάκι του κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει. Το σίγουρο όμως είναι πώς για τους γονείς αποτελεί μια πολύ γλυκιά και συγκινητική στιγμή!

Συνήθως θέλουν να το κρατήσουν αγκαλιά και να το επεξεργαστούν.

Αυτό ακριβώς ήθελε και ο 5χρονος Hunter Ingersoll, όταν καλωσόρισε τον νεογέννητο αδερφό του Wyatt.

Τι έκανε όμως όταν το μωρό έβαλε ξαφνικά τα κλάματα; Δείτε την ξεκαρδιστική αντίδραση του, στο βίντεο που ακολουθεί.




Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναίκα που πιστεύει πως είναι… γάτα σε ανθρώπινο σώμα


Δείτε τι λέει η ίδια...

Η 20χρονη Nano από την Νορβηγία πιστεύει ότι γεννήθηκε γάτα και μιλάει για την ζωή της ως... αιλουροειδές. Περιγράφει μάλιστα τη ζωή της λέγοντας πως έχει μεγαλύτερη αίσθηση ακοής και όρασης πράγμα το οποίο της επιτρέπει να... κυνηγά ποντίκια στο σκοτάδι!

Η ίδια κάνει την αποκάλυψη σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο YouTube και έχει πάνω από 122.000 προβολές.

Ισχυρίζεται ότι έχει πολλές συνήθειες που έχουν οι γάτες συμπεριλαμβανομένων το μίσος για το νερό και την ικανότητα να επικοινωνεί με αυτές απλά νιαουρίζοντας. Στο βίντεο που κυκλοφορεί η 20χρονη φοράει ένα ζευγάρι αυτιά και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και νιαουρίζει συχνά.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι ανακάλυψε την πραγματική της ταυτότητα στην εφηβεία της.

«Συνειδητοποίησα ότι ήμουν γάτα όταν ήμουν 16 ετών όταν οι γιατροί και οι ψυχολόγοι ανακάλυψαν τι συνέβαινε με μένα. Κατά τη γέννησή μου υπήρχε ένα γενετικό ελάττωμα», εξηγεί στο βίντεο.

Η ίδια λέει επίσης ότι αντιδρά όπως οι γάτες όταν βλέπει έναν σκύλο και ότι αυτό της βγαίνει αυθόρμητα σύμφωνα με το ένστικτό της. Όσον αφορά το νερό και τη σχέση της με αυτό λέει «Μισώ το νερό. Είναι το ένστικτο που έχετε να πλένετε και να καθαρίσετε το πρόσωπο και τα πράγματα σας». Η 20χρονη φοράει ροζ γάντια σαν πατούσες και περπατάει σαν αιλουροειδές στο σπίτι νιαουρίζοντας και κοιτώντας έξω από το παράθυρο. «Είναι προφανές ότι είμαι μια γάτα όταν αρχίζω να γουργουρίζω και να νιαουρίζω. Και όταν περπατάω στα τέσσερα και κάνω παρόμοια πράγματα». Επιπλέον ανέφερε ότι όπως τα μικρά ζώα έτσι κι εκείνη αγαπάει να κοιμάται στο νεροχύτη και στο περβάζι αν και δεν εξήγησε πώς χωράει εκεί ενώ έχει πολύ καλύτερη όραση από τους άλλους ανθρώπους τη νύχτα. Ωστόσο παραδέχεται ότι παρά τις προσπάθειές της δεν έχει καταφέρει να πιάσει ποτέ ένα ποντίκι.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι την αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη η 20χρονη έχει μια «αδελφή ψυχή», τον καλύτερό της φίλο ο οποίος επίσης σύμφωνα με την κοπέλα έχει μια προσωπικότητα γάτας...










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στους δρόμους οι δημόσιοι υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης κατά του Ασφαλιστικού


Διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου.

Συγκέντρωση και πορεία κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό έκαναν δημόσιοι υπάλληλοι από τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Βέροια, την Κοζάνη, την Καρδίτσα, τη Λάρισα, το Κιλκίς και τις Σέρρες.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), τη στήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και τη συμμετοχή της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίας Σοφίας, πέρασαν έξω από την Εκθεση AGROTICA, διασχίζοντας την οδό Αγγελάκη, και μέσω της οδού Τσιμισκή έφτασαν στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου και έληξε η κινητοποίηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποίηση κατά των συμφώνων συμβίωσης στην Ιταλία


Οργανώσεις εναντιώνονται στην ψήφιση του νόμου.

Μετά την μαζική κινητοποίηση υπέρ της έγκρισης των συμφώνων συμβίωσης η οποία οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε εκατό ιταλικές πόλεις, σήμερα σειρά έχουν οι καθολικές και κεντροδεξιές οργανώσεις οι οποίες εναντιώνονται στην ψήφιση του νόμου.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Τσίρκο Μάσιμο στην Ρώμη βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση του Family Day (Ημέρα της Οικογένειας) με σύνθημα «προς την υπεράσπιση των παιδιών και των οικογενειών μας».

Οι οργανωτές, νωρίτερα, συναντήθηκαν με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, το κόμμα του οποίου, Νέα Κεντροδεξιά, αντιτίθεται στην έγκριση των Συμφώνων Συμβίωσης.

Το κύριο σημείο που προκαλεί την αντίδραση των συντηρητικών δυνάμεων και των θρησκευτικών οργανώσεων αφορά, ειδικότερα, την δυνατότητα υιοθεσίας, από το ένα να μέλος του ζευγαριού, του παιδιού που μπορεί να έχει αποκτήσει στο παρελθόν ο σύντροφός του.

Ο σχετικός νόμος, ο οποίος στηρίζεται από την κεντροαριστερά του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, θα αρχίσει να συζητείται στην Γερουσία της Ρώμης την ερχόμενη εβδομάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «μου 'πρηξες το συκώτι»


Ποια η σχέση των αρχαίων Ελλήνων με το ήπαρ.

Όταν κάποιος μας στενοχωρεί πολύ ή όταν γίνεται φορτικός και ενοχλητικός λέμε πως «μου 'πρηξες το συκώτι».

Σύμφωνα με τον Τάκη Νατσούλη, υπήρχε η παραδοχή ότι η ενόχληση διογκώνει το ήπαρ και γνωρίζοντας το αυτό, ο λαός έβγαλε τη φράση.

Ενδιαφέρον είναι πως οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν τόσο πολύ το ήπαρ σαν τροφή, που έτρεφαν τα ζώα τους με σύκα, που κι αυτά τα λάτρευαν. Και τα ζώα αυτά, όταν έτρωγαν πολλά σύκα, τους πρηζόταν το συκώτι, το οποίο έτρωγαν με τη σειρά τους οι άνθρωποι.

Άλλες σχετικές φράσεις είναι το «μη χαλάς το συκώτι σου», δηλαδή μη στεναχωριέσαι, ή «έκανα καινούριο συκώτι», όταν γελάς ακατάσχετα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας


Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη - Ο δρόμος του μεταξιού



Το ταϊλανδέζικο μετάξι είναι από τα διασημότερα προϊόντα της χώρας. Στην εικόνα ένας εργάτης στα εργοστάσια της χώρας επεξεργάζεται το υψηλής ποιότητας τεχνητό μετάξι.
Ερμπίλ, Ιράκ. Επιστροφή στα πάτρια εδάφη



Ένας ιρακινός πρόσφυγας που είχε εκτοπιστεί στην Ευρώπη, επιστρέφει στην πατρίδα του και φιλά το έδαφος ανακουφισμένος που μπόρεσε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Κραπκόβ, Λευκορωσία. Η άγρια φύση στο έλεος των κυνηγών



Κυνηγοί από τη Λευκορωσία σέρνουν δύο λύκους που μόλις έχουν σκοτώσει σε ένα χωράφι κοντά στο μικρό χωριό Κραπκόβ στη Λευκορωσία, όπου το κυνήγι επιτρέπεται όλον τον χρόνο.

Ρεσίφε, Βραζιλία. Ο ιός που έχει σπείρει τον πανικό



Σε έξαρση βρίσκεται ο ιός Ζίκα, που μεταδίδεται με το τσίμπημα του κουνουπιού, προκαλεί συγγενή μικροκεφαλία σε βρέφη και πανικό σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην εικόνα, ο Τζιοβάνι κρατά στην αγκαλιά του τον γιο του Γκουστάβο στο Ρεσίφε της Βραζιλίας.

Κολωνός, Αθήνα, Ελλάδα. Συνωστισμός για λίγα φρούτα



Στον Κολωνό, στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Επιδαύρου, παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών έστησαν πάγκους και μοίρασαν λαχανικά και φρούτα δωρεάν στον κόσμο. Πλήθος κόσμου έσπευσε στο σημείο προκειμένου να προμηθευτεί τα προϊόντα.

Μπακταπούρ, Νεπάλ. Ωδή στον θεό Madhav Narayan



Πιστοί αποδίδουν τιμές στο Madhav Narayan και τη θεά Swasthani, βυθίζοντας τα ημίγυμνα κορμιά τους στον ποταμό Hanumante στο Νεπάλ.

Ουγγαρία. Η μεγάλη καταστροφή της κόκκινης τοξικής λάσπης



Δικαστήριο της Ουγγαρίας αθώωσε 15 άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, την «κόκκινη λάσπη, σε εργοστάσιο αλουμινίου στα δυτικά της χώρας.

Σαγκάη, Κίνα. Ουρανοξύστες στην ομίχλη



Ουρανοξύστες στη Σαγκάη χάνονται μέσα στην πυκνή ομίχλη, δημιουργώντας ένα πανέμορφο χειμωνιάτικο σκηνικό.

Γιανέρα, Ισπανία. Ο ιερός ναός που λάτρεψαν οι skaters



Παρότι εξωτερικά μοιάζει με έναν συνηθισμένο καθολικό ναό της Ισπανίας, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Οι αγιογραφίες έχουν αντικατασταθεί από ράγες και πολύχρωμες τοιχογραφίες και φανατικοί skaters κάνουν… προπόνηση σε ένα εναλλακτικό περιβάλλον.

Κρασνογιάρσκ, Ρωσία. Τα transformers στην πραγματική ζωή



Ο μηχανικός Kulagin και οι συνάδελφοί του φτιάχνουν ρομπότ που κατασκευάστηκαν με μεταχειρισμένα εξαρτήματα αυτοκινήτων στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βρετανός Σούπερμαν, που απέτρεψε ληστεία στο δρόμο


Σούπερμαν στην εμφάνιση, αλλά και στην πράξη.

Λέγεται Αντόνιο Κορτές. Είναι 32 ετών, Βρετανός υπήκοος και απέτρεψε - φορώντας, μάλιστα, τη στολή του σούπερ ήρωα των παιδικών μας χρόνων -ληστεία στη νοτιοδυτική Αγγλία και δη στην πόλη Γλούτσεστερ.



Συγκεκριμένα, ο 32χρονος συμμετείχε σε εκδήλωση μη κυβερνητικής οργάνωσης, που συγκεντρώνει χρήματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Όπως ανέφερε on camera, ήταν στο δρόμο ενδεδυμένος με τη στολή του «Superman», όταν άκουσε γυναικείες κραυγές να καλούν σε βοήθεια και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ληστή.



Ο Κορτές δεν δίστασε, δεν το σκέφτηκε δευτερόλεπτο και έκανε τάκλιν στον ληστή, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε κλέψει μία γυναίκα. Μία κίνηση, που ήταν αρκετή για να βοηθήσει τις Αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψη του άνδρα με τον... σούπερ-ήρωα να δηλώνει πανευτυχής για την κίνηση του.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονισμένη η γιαγιά του 8χρονου: Τον τάισα και τον άφησα να πάει στον υπολογιστή


Ήταν και η μικρότερη αδελφή του στο σπίτι.

Τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται στο διαμέρισμα των Εργατικών Κατοικιών στις Ιτιές Πατρών, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένα 8χρονο αγόρι με ειδικά προβλήματα, όταν απανθρακώθηκε από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι των παππούδων του, όπου το είχαν πάει οι γονείς για να περάσει το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, στο άκουσμα από τους πυροσβέστες ότι ο μικρός εγγονός της βρέθηκε απανθρακωμένος, δεν άντεξε η γιαγιά του παιδιού και λιποθύμησε.

«Ήμασταν μαζί στην κουζίνα, το τάισα και τον άφησα να πάει στον υπολογιστή... Μέσα σε 5 λεπτά το σπίτι γέμισε καπνούς και δεν μπορούσαμε να μπούμε στο δωμάτιο που ήταν το παιδί. Ο παππούς του κάηκε στην προσπάθειά του να βγάλει το παιδί από το δωμάτιο», λέει η τραγική γιαγιά περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στο σπίτι.



Σημειώνεται ότι στο σπίτι ήταν και η μικρότερη αδελφή του 8χρονου, η οποία όμως σώθηκε γιατί ήταν στο σαλόνι και το ίδιο δωμάτιο με τον μικρό.

Ήδη έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο με εγκαύματα ο παππούς του παιδιού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στο αεροπλάνο


Ένας χρήσιμος οδηγός.

Για να είναι το ταξίδι σας και των υπόλοιπων επιβατών στον αέρα ευχάριστο θα πρέπει να τηρείτε κάποιους κανόνες, οι οποίοι αν και τις περισσότερες φορές δεν είναι ρητοί, είναι μέρος της καλής συμπεριφοράς προς τους συνταξιδιώτες σας αλλά και τους αεροσυνοδούς.

Η βρετανική Telegraph δημοσιεύει μια λίστα με δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στο αεροπλάνο. Δείτε ποια είναι...

1. Να κυκλοφορείς ξυπόλητος

Είναι κατανοητό ότι ένα πολύωρο ταξίδι μπορεί να κουράσει και να ταλαιπωρήσει τα πόδια του επιβάτη. Πολλοί είναι αυτοί που βγάζουν τα παπούτσια τους αλλά το να βγάλεις και τις κάλτσες σου είναι υπερβολή...

2. Να αλλάζεις πάνες στο κάθισμα



Είναι λογικό ότι τα μωρά χρειάζονται τη δική τους φροντίδα αλλά δεν είναι καθόλου ευχάριστο για τον διπλανό σου. Είναι προτιμότερο οι μητέρες να ζητούν την βοήθεια των αεροσυνοδών.

3. Να ακούς μουσική πολύ δυνατά με τα ακουστικά

Ή πρέπει να προμηθευτείς καλύτερα ακουστικά ή να έχεις χαμηλότερα τη μουσική. Το να ακούει κάποιος πολύ δυνατά μουσική, ώστε να ακούνε και όλοι γύρω του είναι πολύ ενοχλητικό.

4. Να βάζεις τα πόδια σου ενδιάμεσα στα καθίσματα

Υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να νιώθεις ένα αντικείμενο να ακουμπά τον αγκώνα σου στο κάθισμα και αυτό να είναι το δάχτυλο του ποδιού κάποιου;

5. Να πιάνεις κουβέντα με συνεπιβάτες όταν προσπαθούν να κοιμηθούν, να διαβάσουν ή να ακούσουν μουσική

Θέλουν να κάνουν ακριβώς τα παραπάνω και όχι να μιλήσουν. Μπορεί από ευγένεια να μιλάνε αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί.

6. Να περπατάς συνεχώς πάνω-κάτω

Ειδικά αν η πτήση δεν είναι πολύωρη δεν έχεις λόγο να «κόβεις» βόλτες συνεχώς πάνω κάτω στο διάδρομο. Δεν συζητάμε καν αν κάθεσαι στο παράθυρο οπότε πρέπει και κάποιος άλλος να ξεβολεύεται συνεχώς.

7. Να χρησιμοποιείς το μπροστινό κάθισμα για... υποστήριξη



Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για τον μπροστινό σας από το να του τραβάει κάποιος το κάθισμα, ειδικά την ώρα που πίνει τον καφέ του...

8. Μην κάνεις το κάθισμα... κρεβάτι

Ρίξτε μια ματιά πίσω σας, αν δεν κάθεται κανείς τότε τα πράγματα είναι πιο απλά. Αν όμως κάθεται κάποιος δεν χρειάζεται να πάτε το κάθισμα τόσο πίσω ώστε να έχει μόνο μερικά εκατοστά για να αναπνεύσει.

9. Να ακουμπάς και στα δύο υποβραχιόνια συνέχεια

Υπάρχει και κάποιος άλλος που θέλει να το χρησιμοποιήσει και είναι ο διπλανός σου.

10. Να σηκώνεσαι αμέσως μόλις προσγειωθεί το αεροπλάνο



Δεν θα ανοίξουν οι πόρτες σε δευτερόλεπτα και το μόνο που πετυχαίνεις είναι να κάθεσαι για αρκετή ώρα όρθιος και κάποιος άλλος που κάθεται στο κάθισμα να σε έχει σχεδόν επάνω του...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...