Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Αλλεργία στις γάτες; Οι αιτίες...


Πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν σοβαρές αλλεργίες, ενίοτε τόσο έντονες που τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους, όταν έρχονται σε επαφή με γάτες.

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν το μηχανισμό της πρόκλησης της αλλεργίας από τη γάτα στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και συγκεκριμένα στην πρόκληση συμπτωμάτων όπως το φτέρνισμα και ο βήχας.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζεστίασαν τις έρευνές τους στην «πιτυρίδα» της γάτας, σε νεκρές δηλαδή φολίδες του δέρματός της οι οποίες ευθύνονται για την πρόκληση αλλεργικών συμπτωμάτων.

Τα εν λόγω αλλεργιογόνα της γάτας ενεργοποιούνται στον ανθρώπινο οργανισμό, με την παρουσία μιας κοινής βακτηριακής τοξίνης, η οποία ενεργοποίηση προκαλεί βίαιη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στους ευάλωτους στην αλλεργία της γάτας, με συμπτώματα όπως ο βήχας, ο συριγμός, το φτέρνισμα, το άσθμα και η καταρροή.

Ο οργανισμός των πασχόντων αντιδρά όταν έρχεται σε επαφή με το σάλιο, τα ούρα ή τμήματα του τριχώματος και του δέρματος της γάτας. Ο χρόνος εκδήλωσης των συμπτωμάτων μπορεί να κυμαίνεται από λίγα λεπτά έως μερικές ώρες.

Η Δρ Κλερ Μπράιαντ που συμμετείχε στην έρευνα εξέφρασε την άποψη ότι η κατανόηση του μηχανισμού θα οδηγήσει στην ανάπτυξη κατάλληλων προληπτικών φαρμάκων. Ήδη εξετάζονται τρόποι διαφορετικού σχεδιασμού φαρμάκων που προορίζονται για ασθένειες όπως η σηψαιμία στην αντιμετώπιση της αλλεργίας στις γάτες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διατροφή στον καύσωνα! Τι να επιλέξετε – τι να αποφύγετε!


Ποντάρετε σε δροσερές σαλάτες, σνακ με πολύχρωμα φρούτα και smoothies και αποκτήστε τη σιλουέτα που ονειρεύεστε…!

Έχετε βαρεθεί τις αυστηρές δίαιτες και θέλετε απλώς να υιοθετήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, χωρίς ημερομηνία λήξης, προκειμένου να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα;

Σας προτείνουμε ένα απόλυτα καλοκαιρινό μενού!

Το τελευταίο δίνει έμφαση σε φρούτα, λαχανικά, ελαφριά και κρύα πιάτα, χωρίς όμως να σας στερεί τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη.

Δευτέρα

Πρωινό: φρουτοχυμός με μπανάνα, πορτοκάλι, πεπόνι, ακτινίδιο και 2 φρυγανιές με 2 κ.γ. μέλι

Σνακ: 1 κουλούρι

Μεσημεριανό: πατατοσαλάτα

Σνακ: 2 φρούτα της επιλογής σας (π.χ. 1 ροδάκινο και 5-6 κεράσια)

Βραδινό: φρυγανιές με γαλοπούλα και σαλάτα

Τρίτη

Πρωινό: φρουτοχυμός με μπανάνα, πορτοκάλι, πεπόνι, ακτινίδιο και 2 φρυγανιές με 2 κ.γ. μέλι

Σνακ: 1 κουλούρι

Μεσημεριανό: κρύα σαλάτα με γαρίδες βραστές, διάφορα λαχανικά, κρουτόν και ελαιόλαδο

Σνακ: 1 γρανίτα καρπούζι

Βραδινό: σαλάτα ταμπουλέ με πλιγούρι, μαϊντανό, κρεμμύδι, ντομάτα

Τετάρτη

Πρωινό: φρουτοχυμός με μπανάνα, πορτοκάλι, πεπόνι, ακτινίδιο και 2 φρυγανιές με 2 κ.γ. μέλι

Σνακ: 1 γιαούρτι 2% με 1 κ.γ. μέλι

Μεσημεριανό: πατατοσαλάτα

Σνακ: 1 ζελέ

Βραδινό: παξιμάδι με τυρί και ντομάτα

Πέμπτη

Πρωινό: φρουτοχυμός με μπανάνα, πορτοκάλι, πεπόνι, ακτινίδιο και 2 φρυγανιές με 2 κ.γ. μέλι

Σνακ: 1 κουλούρι

Μεσημεριανό: 1 σάντουιτς σολομού με τυρί spreadκαι λαχανικά

Σνακ: 1 μπολ καλοκαιρινά φρούτα (καρπούζι, πεπόνι κ.λπ.)

Βραδινό: σαλάτα ταμπουλέ με πλιγούρι, μαϊντανό, κρεμμύδι, ντομάτα

Παρασκευή

Πρωινό: φρουτοχυμός με μπανάνα, πορτοκάλι, πεπόνι, ακτινίδιο και 2 φρυγανιές με 2 κ.γ. μέλι

Σνακ: γιαούρτι 2% με 1 κ.γ. μέλι

Μεσημεριανό: ρύζι με γιαούρτι 2%

Σνακ: 1 παγωτό light

Βραδινό: σαρδέλες με χωριάτικη σαλάτα

Σάββατο

Πρωινό: φρουτοχυμός με μπανάνα, πορτοκάλι, πεπόνι, ακτινίδιο και 2 φρυγανιές με 2 κ.γ. μέλι

Σνακ: 1 κουλούρι

Μεσημεριανό: κρύα σαλάτα με γαρίδες βραστές, διάφορα λαχανικά, κρουτόν και ελαιόλαδο

Σνακ: 1 μπολ καλοκαιρινά φρούτα (μούρα, κεράσια κ.λπ.)

Βραδινό: κοτόπουλο με πουρέ και σαλάτα

Κυριακή

Πρωινό: φρουτοχυμός με μπανάνα, πορτοκάλι, πεπόνι, ακτινίδιο και 2 φρυγανιές με 2 κ.γ. μέλι

Σνακ: γιαούρτι 2% με 1 κ.γ. μέλι

Μεσημεριανό: πατατοσαλάτα

Σνακ: 1 ζελέ

Βραδινό: σολομός και ψητά λαχανικά


Διαβάστε περισσότερα...

Ηθοποιός σε ψυχιατρική κλινική


Τη Δευτέρα έβαλε φωτιά, οδηγούσε μεθυσμένη και με σημερινή δικαστική απόφαση, η 27χρονη ηθοποιός μπήκε σε ψυχιατρική κλινική.

Ο λόγος για την ηθοποιό Amanda Bynes, η οποία όπως πολλοί stars της ηλικίας της, δεν αντέχουν την πίεση, αρχίζουν τις καταχρήσεις και υποβάλλουν τον εαυτό τους σε μεγάλες δοκιμασίες.

Η περιπέτεια για την νεαρή ηθοποιό, άρχισε την Δευτέρα, όταν κρατώντας ένα μπιτόνι με βενζίνη, προσπάθησε να κάψει την άσφαλτο, μπροστά από ένα σπίτι. Η αστυνομία έσπευσε αμέσως στο σημείο και τη βρήκε, λίγο πριν καεί και η ίδια, αφού το παντελόνι της είχε πάρει φωτιά.


Την Δευτέρα οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική για τρεις ημέρες και το βράδυ της Πέμπτης, οι θεράποντες γιατροί ζήτησαν από το δικαστήριο να παραμείνει για ακόμα δύο εβδομάδες, αφού σύμφωνα με τη διάγνωσή τους, είναι επικίνδυνη τόσο για τον εαυτό της, όσο και για τους άλλους.

Παρά τις προσπάθειες του δικηγόρου της, ο δικαστής δεν συγκινήθηκε και έδωσε την συγκαταθεσή του για τον εγκλεισμό της σε κλινική του Λος Άντζελες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άδειες παραμονής σε 3 αλλοδαπούς που αγόρασαν ακίνητα


Οι πρώτες τρεις άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς πολίτες που προχώρησαν στην αγορά ακινήτων έχουν ήδη χορηγηθεί, σε εφαρμογή των διατάξεων του επενδυτικού νόμου που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε επενδυτές στην αγορά ακινήτων, την ίδια ώρα δύο ακόμη αιτήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο έκδοσής τους.

Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που επικαλείται ενημέρωση από τη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών. Αφορμή ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής Maslink Group, Li Hao, ο οποίος ενημέρωσε τον υφυπουργό για το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού Κινέζων πολιτών να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα (Αθήνα και περιφέρεια), προκειμένου να τους χορηγηθεί η πενταετής άδεια διαμονής.

Γι αυτόν τον λόγο η εταιρεία προετοιμάζει road shows σε διάφορες πόλεις της Κίνας.

Ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε τον κ. Li Hao για τη συνεργασία του και επεσήμανε ότι η ελληνική πολιτεία έχει εισάγει μία απλή διοικητική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών παραμονής, η οποία επιτρέπει στον επενδυτή να ολοκληρώσει τη συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων με πολύ ταχύ τρόπο.



Διαβάστε περισσότερα...

Από 'δω η γυναίκα μου κι από 'δω η... δεύτερή μου γυναίκα


Άνδρας με δύο συζύγους και έξι παιδιά!
Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης βρίσκεται ένας 48χρονος Βρετανός ο οποίος ήταν δίγαμος και μάλιστα είχε μία σύζυγο στη Βρετανία και μία στην Κίνα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με την Daily Mail, όταν η σύζυγος από τη Βρετανία βρήκε στον υπολογιστή του κάποιες φωτογραφίες του σε προσωπικές στιγμές με την Κινέζα σύζυγο, καθώς επίσης και φωτογραφίες από το γάμο τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επιχειρηματίας, που αναφέρεται ως «Frank», αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να περάσει δύο χρόνια σε κινεζική φυλακή εφόσον καταδικαστεί από δικαστήριο της πόλης Guangzhou στα νοτιοανατολικά της Κίνας.

Ο 48χρονος φαίνεται πως σχετίστηκε στην Κίνα με μία γυναίκα, που αναφέρεται από τον τοπικό Τύπο ως Luo Ting, όταν έφτασε στη χώρα το 2005.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά.

Αλλά ο άνδρας είχε, πίσω στη Βρετανία, όχι μόνο μία σύζυγο αλλά και τέσσερα παιδιά!

Η Βρετανίδα σύζυγός του, ανακάλυψε την ύπαρξη της δεύτερης συζύγου όταν βρήκε φωτογραφίες του άνδρα της με την Kινέζα σύζυγο στον υπολογιστή του.

Τότε η γυναίκα ταξίδεψε στην Κίνα και κατήγγειλε στις αρχές τον άνδρα της για δίγαμο. Αργότερα ανακάλεσε την καταγγελία της αλλά οι κινεζικές αρχές δεν έκαναν πίσω και τον συνέλαβαν.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το Σεπτέμβριο.

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης είναι και η Κινέζα σύζυγός του εάν αποδειχθεί πως γνώριζε πως ο άνδρας της ήταν ήδη παντρεμένος.

Την υπόθεση επιβεβαίωσε η Βρετανική Πρεσβεία στο Πεκίνο.


Διαβάστε περισσότερα...

Αντισυνταγματική η δέσμευση των ερασιτεχνών παικτών στα 18


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η αναγκαστική δέσμευση που δέχονται οι ερασιτέχνες καλαθοσφαιριστές να υπογράφουν συμβόλαιο με το σωματείο τους μόλις συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει προσφύγει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Καλαθοσφαίρισης και ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού του 2001 με την οποία κυρώθηκε ο «κανονισμός σχέσεων των καλαθοσφαιριστών με τα τμήματα αμειβομένων καλαθοσφαιριστών σωματείων ή με τις καλαθοσφαιριστικές ανώνυμες εταιρείες».

Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι ερασιτέχνες καλαθοσφαιριστές μόλις συμπληρώσουν το 18ο έτος, υποχρεωτικά πρέπει να υπογράψουν τριετές συμβόλαιο με το τμήμα αμειβομένων αθλητών του σωματείου όπου ανήκουν. Το συμβόλαιο αυτό τους δεσμεύει μέχρι το 21ο έτος της ηλικίας τους, χωρίς οι αθλητές να μπορούν να διαπραγματευτούν τους όρους του συμβολαίου, αλλά ούτε και να διαπραγματευτούν με άλλη ομάδα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία αναγκαστική δέσμευση για την υπογραφή συμβολαίου (σύμβασης) με το τμήμα αμειβομένων αθλητών του σωματείου τους, μόλις οι ερασιτέχνες αθλητές συμπληρώσουν το 18ο χρόνο της ηλικίας τους, είναι αντίθετη στο άρθρο 5 του Συντάγματος που προστατεύει την οικονομική ελευθερία και στο άρθρο 39 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 2526/2013 απόφασή τους έκριναν ότι «οι διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 90 του Ν. 2725/1999 αντίκεινται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος» και λαμβανομένου υπόψη ότι ήδη έχει κριθεί με παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ ότι οι εν λόγω διατάξεις, «κατά το μέρος που συνεπάγονται την απαγόρευση στους αθλητές να συνάψουν σύμβαση εργασίας και με αθλητικό σύλλογο άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ασκήσουν, επομένως, μισθωτή δραστηριότητα στο έδαφος του εν λόγω κράτους, αντίκεινται και στο άρθρο 39 της Συνθήκης Ε.Κ.».

Αναλυτικότερα, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι ο επιβαλλόμενος στην επαγγελματική ελευθερία των αθλητών περιορισμός αντίκειται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος, γιατί είναι «υπέρμετρος, μη τελών σε αναλογία με τους επιδιωκομένους σκοπούς, που είναι η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και η εξασφάλιση της ισορροπίας ανάμεσα στα διάφορα αθλητικά νομικά πρόσωπα».

Ο επίμαχος περιορισμός, συνεχίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ, «ισχύει αυτομάτως για όλους τους ερασιτέχνες αθλητές μόλις συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, χωρίς να προβλέπεται η δυνατότητα να γίνεται στάθμιση σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση του συμφέροντος του αθλητή και των δαπανών, στις οποίες πράγματι υπεβλήθη για την κατάρτισή του το οικείο αθλητικό σωματείο, και χωρίς να μπορεί ο αθλητής να διαπραγματευθεί καθόλου τους όρους του συμβολαίου, τους οποίους καθορίζει μονομερώς το τμήμα αμειβομένων αθλητών ή η αθλητική ανώνυμη εταιρεία». Έτσι όμως, συνεχίζουν οι δικαστές, «δεν εξασφαλίζεται ισορροπία» ανάμεσα στις απαιτήσεις του σωματείου, του δημοσίου συμφέροντος και της ανάγκης προστασίας του συμφέροντος του αθλητή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

33χρονος βίασε 14χρονη στην Χαλκίδα


Χειροπέδες σε έναν 33χρονο πέρασαν οι άνδρες της ασφάλειας Χαλκίδας, καθώς κατηγορείται ότι βίασε έναν 14χρονο κορίτσι. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 33χρονος με το ανήλικο κορίτσι συναντήθηκαν σε νυχτερινό μαγαζί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος έφυγε μαζί την 14χρονη με σκοπό να την συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε στην αστυνομία η ανήλικη, εκείνος της επιτέθηκε και την βίασε. Ο 33χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται παρέμβαση του υπουργείου για τον εκτελωνισμό των εγκλωβισμένων αναπηρικών Ι.Χ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26.07.2013

Για πολλοστή φορά η ΕΣΑμεΑ απευθύνεται στους αρμοδίους για τον εκτελωνισμό των εγκλωβισμένων αναπηρικών Ι.Χ. από τα τελωνεία της χώρας. Τα τελευταία δύο χρόνια οι ανταλλαγές εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, πέρα από την ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία: οι τελωνειακές αρχές δεν έκαναν δεκτές τις νέες γνωματεύσεις ΚΕΠΑ, αφού σε αυτές τις γνωματεύσεις οι αναπηρίες αναγράφονται με την ορολογία που ορίζει ο νέος Πίνακας προσδιορισμού ποσοστών αναπηρίας που χρησιμοποιούν οι υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ. Η αναγραφή των αναπηριών/παθήσεων στις Γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν έρχεται σε συμφωνία με τις αναπηρίες/παθήσεις όπως αυτές καθορίζονται στον βασικό νόμο 1798/88, άρθρο 16, για την ατελή εισαγωγή των αναπηρικών αυτοκινήτων. Επιπλέον, οι Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕΠΑ δεν δέχονται να παραθέσουν ειδική σημείωση στην Γνωμάτευση με την ένδειξη ότι η αναγραφόμενη κατηγορία αναπηρίας/χρόνιας πάθησης εντάσσεται στις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 1798/88, όπως είχε ζητήσει εγγράφως η αρμόδια τελωνειακή διεύθυνση του Υπουργείου.

Για να λυθούν τα ανωτέρω, πριν έξι μήνες προβλέφθηκε η έκδοση ΚΥΑ για το θέμα. Νέα ασυμφωνία έχει επέλθει μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών του ΙΚΑ που έχουν καταθέσει σχετική γνωμοδότηση για την αντιστοίχηση των παθήσεων και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών!

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι του μέτρου ατελούς εισαγωγής επιβατικού αυτοκινήτου που έχουν αποθηκευμένα τα αυτοκίνητά τους στις αποθήκες των τελωνείων υφίστανται υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση. Εκτός όμως της καταβολής αποθηκεύτρων, που αυξάνει το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου, οι δικαιούχοι υφίστανται σοβαρές δυσκολίες στη μετακίνησή τους προκειμένου να πάνε στην εργασία τους ή στα κέντρα παροχής θεραπευτικών πράξεων η εν γένει

Είναι αδιανόητο χιλιάδες δικαιούχοι αναπηρικού αυτοκινήτου να μην μπορούν να παραλάβουν το αυτοκίνητό τους, επειδή οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του ΙΚΑ και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούν να συμφωνήσουν στο θέμα της αντιστοίχησης των παθήσεων που ορίζονται στο άρθρο 16 του ν. 1798 με τις παθήσεις και τα ποσοστά αναπηρίας όπως αυτά καθορίζονται στις Γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 130 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Κανόνες προσβασιμότητας στα λεωφορεία για τα ΑμεΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26.07.2013

Με επιστολή της στο υπουργείο Μεταφορών η ΕΣΑμεΑ στηλιτεύει για ακόμη μία φορά την ανυπαρξία προσβασιμότητας στα λεωφορεία, στα πούλμαν και στους σταθμούς τους, με αφορμή αυτή την φορά την έγκριση Κανονισμού από την ΕΕ. (αριθ. 181/2011).

Είναι γνωστό ότι αναφορικά με τις μεταφορές επιβατών με αναπηρία με λεωφορεία και πούλμαν (ΚΤΕΛ αστικά και υπεραστικά, λεωφορεία πρακτορείων, διοργανώσεων ταξιδίων κ.λπ.) οι εθνικοί κανόνες που τις διέπουν κάθε άλλο παρά εφάμιλλοι του παρόντος Κανονισμού είναι, με αποτέλεσμα τα αντίστοιχα λεωφορεία και πούλμαν να είναι απολύτως απρόσβατα στα άτομα με αναπηρία, καμία δε από τις παραπάνω διαδικασίες να μην εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδο. Ακόμη και τα αστικά ΚΤΕΛ στην Περιφέρεια στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάθε άλλο παρά συμβατά είναι με τις απαιτήσεις του Κανονισμού. Όπως εξάλλου και οι κτιριακές υποδομές (στάσεις, σταθμοί, εκδοτήρια εισιτηρίων κ.λπ.) και οι υπηρεσίες (πληροφόρηση, υποστήριξη, κατάρτιση κ.λπ.) που προσφέρονται και σχετίζονται με τον τομέα αυτό.

Για το λόγο αυτό η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί ότι είναι απόλυτα αναγκαία τώρα, την περίοδο αυτή που σχεδιάζεται η Σύμβαση Εταιρικής Σχέσης για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, να συσταθεί Ομάδα Εργασίας με συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου, των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, της Ε.Σ.Α.μεΑ., των πρακτόρων ταξιδίων και κάθε άλλου εμπλεκόμενου Φορέα για να εξεταστούν έγκαιρα τόσο η υφιστάμενη κατάσταση, όσο και τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα και η δυνατότητα χρήσης των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου για την υλοποίησή τους, και να εξειδικευτούν οι προβλέψεις του Κανονισμού, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών με αναπηρία στο αντίστοιχο μεταφορικό δίκτυο. Είναι απόλυτα παράλογο οι πολίτες με αναπηρία, που κατά κανόνα προέρχονται από τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και πλήττονται ιδιαίτερα από την σημερινή κρίση, να ωθούνται λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών και υπηρεσιών στη συντήρηση και χρήση κοστοβόρων Ι.Χ. ή επιλογής άλλων πολύ ακριβότερων μέσων μετακίνησης (π.χ. αεροπλάνο) ακόμη και για τις ιατρικές επισκέψεις -που η αναπηρία επιβάλλει- σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Η επιστολή με τον Κανονισμό επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 168 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Χάλκινο μετάλλιο η Σταματουλά στη σφαιροβολία


Δια χειρός Μαρίας Σταματουλά, η Ελλάδα έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ που φιλοξενείται για έβδομη ημέρα στη Λυών. Η «χάλκινη» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, με βολή 5 μέτρα 92 εκατοστά στην τρίτη προσπάθεια, κατέλαβε την τρίτη θέση στη σφαιροβολία κατηγορίας F32/33/34, ανεβάζοντας στα επτά τον συνολικό -έως τώρα- αριθμό ελληνικών μεταλλίων στη διοργάνωση της Γαλλίας.


Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Γερμανίδα Κομπέρ Μπιργκίτ (F34) με 9.92μ., ενώ ακολούθησε η Αλγερινή Μούνια Γκασμπί (F32) με 6.01μ.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστές πόρτες για 50.000 παιδιά


Περισσότερα από 50.000 βρέφη και νήπια εκτιμάται ότι δεν θα κατορθώσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω του οποίου επιτρέπεται δωρεάν η φύλαξή τους σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Χιλιάδες εργαζόμενες και άνεργες μητέρες έχουν ξεκινήσει να καταθέτουν αιτήσεις -καταληκτική ημερομηνία είναι στις 2 Αυγούστου- για την ένταξή τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ωστόσο, σύμφωνα με τους αρμοδίους, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.

Η χρηματοδότηση, που ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, επιτρέπει τη φιλοξενία 60.000-62.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Ομως, όπως εκτιμά ο πρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, ο αριθμός των αιτήσεων θα ξεπεράσει τις 110.000, ενδεχομένως και τις 120.000, δηλαδή τα μισά παιδιά δεν θα κατορθώσουν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Μοναδική λύση για να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερες δικαιούχες μητέρες, σύμφωνα με την κοινωνική επιτροπή της ΚΕΔΕ, είναι η αύξηση κατά 100 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης.

Το ποσό, σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, μπορεί να μεταφερθεί από πόρους που λιμνάζουν στα διαρθρωτικά ταμεία και ειδικότερα από ένα πρόγραμμα ύψους 4,4 δισ. ευρώ που προορίζεται για έργα υποδομής στους ΟΤΑ.

«Με τη ρήτρα ευελιξίας μπορεί να μεταφερθεί το απαιτούμενο ποσό για να ενισχύσουμε τις ελληνικές οικογένειες και ταυτόχρονα να σώσουμε κάποια από τα χρήματα που κινδυνεύει η χώρα να τα χάσει», σημειώνει ο πρόεδρος της κοινωνικής επιτροπής της ΚΕΔΕ και προσθέτει ότι την πρόταση αυτή η ΚΕΔΕ την έχει καταθέσει γραπτώς στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, καθώς και στους εμπλεκόμενους υπουργούς, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει η μεταφορά του ποσού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2011 είχαν υποβάλει 48.000 μητέρες αιτήσεις, το 2012 95.028, ενώ φέτος αναμένεται να εκτοξευθούν στις 120.000, χωρίς να αποκλείεται και να τις ξεπεράσουν. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι πέρυσι είχαν μείνει εκτός των σταθμών 35.000 παιδιά.

Το εισόδημα
Φέτος προβλέπονται αυστηρότερα οικονομικά κριτήρια, καθώς το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για μητέρα δύο παιδιών κατεβαίνει στις 30.000 ευρώ, από 40.000 ευρώ που ήταν πέρυσι. Επίσης αφορά τα εισοδήματα του 2011, γεγονός που πλήττει πολλές μητέρες οι οποίες το 2012 είχαν αρνητικές μεταβολές στο εισόδημά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινωνικής επιτροπής της ΚΕΔΕ, το γεγονός αυτό αφήνει πολλές μητέρες εκτός του προγράμματος, το οποίο όμως, ούτως ή άλλως, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες που και φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν αυξηθεί.

Οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα

Μέχρι τις 2 Αυγούστου, στις 2.00 μετά το μεσημέρι, οι δικαιούχες μητέρες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» που επιτρέπει τη φιλοξενία των παιδιών τους σε επιδοτούμενες θέσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Οι αιτήσεις διατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑA.

Να τονιστεί επίσης ότι οι αιτήσεις συμμετοχής, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλονται ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «Για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση της δράσης εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι άνεργες ή να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή να είναι αυτοαπασχολούμενες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Επίσης το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 30.000 για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 3 ή 4 παιδιά και 40.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 5 παιδιά και άνω. Εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των ΟΤΑ (α' και β' βαθμού).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην αγορά 100 νέα φάρμακα


Προσπάθειες ανακούφισης των πολιτών γίνονται από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τελευταία παραδείγματα αυτό της επίσπευσης στην έγκριση των εξωσωματικών από τον ΕΟΠΥΥ και την εισαγωγή καινοτόμων σκευασμάτων στην ελληνική αγορά ύστερα από 2,5 χρόνια "πάγου" στις νέες θεραπείες.

Τη δημιουργία τεσσάρων νέων Επιτροπών Εξέτασης Περιστατικών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, παρουσιάζοντας απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, πολιτικά υπεύθυνος για τον οποίο είναι ο ίδιος.

Οι τέσσερις νέες επιτροπές θα κληθούν άμεσα να μειώσουν σημαντικά την ταλαιπωρία των ζευγαριών που περιμένουν να εξεταστεί ο φάκελός τους επί σειρά μηνών. Αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία τους στις Νομαρχιακές Μονάδες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας και Αλεξανδρούπολης.

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο των φαρμάκων, 100 νέα φάρμακα πρόκειται να τιμολογηθούν και να ενσωματωθούν στο υπό έκδοση νέο Δελτίο Τιμών, το οποίο επεξεργάζεται ο ΕΟΦ. Στα φαρμακευτικά αυτά ιδιοσκευάσματα περιλαμβάνονται πολλές θεραπευτικές κατηγορίες (αντινεοπλασματικά, βιολογικοί παράγοντες, αντιβιοτικά κ.τλ.), ορισμένα εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως "μοναδικά' και βασίζονται στην καινοτομία νέων δραστικών ουσιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μετρήθηκαν


Σε 614.053 ανέρχονται σήμερα οι υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, του δημόσιου τομέα.

Το ελληνικό κράτος μπορεί επιτέλους να... περηφανευτεί ότι γνωρίζει με ακρίβεια το προσωπικό που το υπηρετεί, καθώς χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκαινίασε το νέο δικτυακό τόπο της κυβέρνησης (http://apografi.yap.gov.gr), όπου καταγράφεται αναλυτικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται είτε ως μόνιμοι είτε ως συμβασιούχοι, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κινητικότητας, πειθαρχικής δίωξης ή έχει αποχωρήσει ανά μήνα.

Οι εκπαιδευτικοί είναι οι περισσότεροι, ενώ ο συνολικός πληθυσμός των δημόσιων υπαλλήλων μειώνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας τον περασμένο Ιούνιο στους 618.709.

Εάν όμως, υπολογισθούν οι αποχωρήσεις μέσα στον Ιούλιο, ο τελικός αριθμός έφθασε χθες τις 614.053.

Από αυτούς δεν έχουν εξαιρεθεί όσοι έχουν τεθεί σε αργία, σε καθεστώς κινητικότητας ή όσοι πρόκειται να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία, αλλά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Ψαλίδι" στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του δημοσίου


Στη συγκέντρωση των στοιχείων και δεδομένων που αφορούν στο σύνολο των κρατικών οχημάτων, τα οποία ανήκουν στην κυριότητα των υπουργείων, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των φορέων που εποπτεύουν (Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, ΟΤΑ α' και β' βαθμού, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Ειδικές Υπηρεσίες κ.α.), προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς ανάλογη απόφαση που είχε ληφθεί το 2010 δεν υλοποιήθηκε.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο του υπουργείου, που αποστέλλεται σε όλα τα υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αρκετές υπηρεσίες συνεχίζουν -παρά την αντίθετη πρόβλεψη του νόμου που αφορά την απόσυρση κρατικών αυτοκινήτων άνω των 1.400 κ.ε.- να χρησιμοποιούν οχήματα που έπρεπε να έχουν αποσυρθεί. Γι' αυτό, το υπουργείο θέτει πλέον αυστηρά χρονοδιαγράμματα σε ό,τι αφορά την επικαιροποίηση του Μητρώου Κρατικών Αυτοκινήτων και την απόσυρση των οχημάτων άνω των 1.400 κ.ε.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι έως τις 31/10/2013 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση του Μητρώου Κρατικών Αυτοκινήτων και έως τις 31/01/2014 πρέπει να έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις άρσης από την κυκλοφορία και εξαίρεσης από την απόσυρση των οχημάτων άνω των 1.400 κ.ε.. Όσον αφορά στην προμήθεια οχημάτων σε αντικατάσταση των αποσυρθέντων ως ενδεικτική ημερομηνία ορίζεται η 31η/12/2014.

Στόχος, όπως σημειώνεται, είναι η ορθολογική διαχείριση του στόλου των κρατικών οχημάτων και η μείωση της δαπάνης, μέσω της μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων και της μείωσης του κόστους για ανταλλακτικά και επισκευές.

Στο Μητρώο θα καταγραφούν όλα τα οχήματα που ανήκουν στην κυριότητα κάθε υπηρεσίας, εκτός από τα μηχανήματα έργου και τα επιβατικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για τις επιχειρησιακές ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος και της ΕΥΠ.

Σε ό,τι αφορά τα οχήματα που θα καταγραφούν, θα πρέπει να επισημανθούν όλα τα επιβατικά οχήματα άνω των 1400 κ.ε, με διάκριση μεταξύ εκείνων που θα πρέπει να αποσυρθούν και εκείνων που, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τη γνώμη της οικείας υπηρεσίας, πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να εξαιρεθούν από την απόσυρση.

Για την απόσυρση, προτεραιότητα θα δοθεί στα μεγαλύτερα σε κυβισμό αυτοκίνητα και στα παλαιότερα που δεν έχουν αποσυρθεί παρά την πρόβλεψη του νόμου.

Μετά τις 31/10/2013, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση του Μητρώου Κρατικών Αυτοκινήτων, θα εκδοθούν οι αποφάσεις απόσυρσης και οι αποφάσεις εξαίρεσης από την απόσυρση. Όπως επισημαίνεται, οι αποφάσεις εξαίρεσης από την απόσυρση θα χορηγηθούν μετά από εξέταση των υπηρεσιακών αναγκών και θα στηριχθούν σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις που η υπηρεσία όσο και το όχημα οφείλουν να πληρούν.

Τα επιβατικά οχήματα τα οποία θα λάβουν έγκριση για εξαίρεση από την απόσυρση, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για υπηρεσιακούς λόγους για τους οποίους έχει εγκριθεί η εξαίρεση.

Τα οχήματα που θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία θα παραδοθούν σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών (δ/νση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ), τελωνείο ή ΥΔΕ).


Διαβάστε περισσότερα...

Η μείωση του ΦΠΑ φέρνει και μείωση τιμών


Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5% στα τρία τέταρτα των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο, θα μπορούν να παίρνουν το ειδικό σήμα συμμόρφωσης, που θα πιστοποιεί στους καταναλωτές ότι η μείωση του ΦΠΑ «πέρασε» στις τιμές.

Το σήμα θα αναγράφει τη φράση «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, εδώ μειώσαμε τις τιμές», στα ελληνικά και τα αγγλικά, ώστε να ενημερώνονται και οι ξένοι επισκέπτες.

Αυτό προβλέπει η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (ισχύει από 1ης Αυγούστου, από το 23 στο 13%) που υπεγράφη σήμερα μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών και των εκπροσώπων της αγοράς.

Εξάλλου, θεσπίζεται πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων, με στόχο τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων. O υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, επιβεβαίωσε ότι προωθείται αυστηροποίηση των ποινών για τις επιχειρήσεις, που δεν κόβουν αποδείξεις, καθώς και ότι εξετάζεται ακόμη και επιβολή λουκέτου στις περιπτώσεις αυτές.

Τα μέτρα, όπως είπε, θα ανακοινωθούν, πριν την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ, δηλαδή πριν από την 1η Αυγούστου. Από την άλλη πλευρά, όσες επιχειρήσεις συμμετάσχουν στην προσπάθεια και μειώσουν τις τιμές, θα παίρνουν πρόσθετα μόρια, όταν υποβάλλουν προτάσεις για συμμετοχή σε προγράμματα του ΕΣΠΑ ή άλλες δράσεις ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το σήμα θα χορηγείται από τις κατά τόπους συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιχειρήσεων επισιτισμού με την προσκόμιση των τιμοκαταλόγων με τις παλιές και νέες τιμές, καθώς και της ταινίας από την ταμειακή μηχανή, όπου καταγράφονται οι τιμές, προκειμένου να μπορεί να γίνει διασταύρωση. Οι αρχικές σκέψεις ήταν να απονέμεται σήμα διαφορετικού χρώματος σε όσους μετακυλίσουν μερικώς τη μείωση του ΦΠΑ.

Τελικά, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς, αποφασίστηκε ότι υπάρχει ένα σήμα για όλες τις επιχειρήσεις που θα συμβληθούν, με τις προϋποθέσεις της μείωσης τουλάχιστον κατά 5% στο 75 % των ειδών, καθώς κρίθηκε ότι πολλές επιχειρήσεις είχαν απορροφήσει τη μείωση του ΦΠΑ ή είχαν προχωρήσει ακόμη και σε μειώσεις τιμών στο διάστημα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ΦΠΑ από το 23 στο 13 % «μεταφράζεται» σε μείωση της λιανικής τιμής κατά 8,1%.

Σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή της συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων, θα πάρουμε όλα τα μέτρα, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις».

Προειδοποίησε δε ότι αν δεν κόβονται αποδείξεις, το μέτρο θα ανακληθεί (όπως είναι γνωστό η μείωση του ΦΠΑ ισχύει δοκιμαστικά, μέχρι το τέλος του χρόνου). Τόνισε, ωστόσο, ότι η πεποίθηση είναι πως δεν θα υπάρξει μείωση εσόδων, καθώς ήρθε ο χρόνος να αποδειχθεί ότι η μείωση των φόρων θα φέρει και μείωση της φοροδιαφυγής, η οποία παρουσίασε έξαρση στο χώρο της εστίασης, μετά την αύξηση του ΦΠΑ από το 11 στο 23%.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι, για να μονιμοποιηθεί ο μειωμένος συντελεστής, θα πρέπει όλοι να δείξουν αίσθημα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, οι καταστηματάρχες να μειώσουν τις τιμές και οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις.

«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία, η μονιμότητα του μέτρου μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος», σημείωσε, από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού, Ολ. Κεφαλογιάννη. Τόνισε, επίσης, ότι το 2013 υπήρξε αύξηση όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και πολύ μεγάλη αύξηση των εσόδων, επομένως η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στις τιμές μπορεί να οδηγήσει στην ενίσχυση της θέσης της χώρας στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα.

Την πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν με μειώσεις τιμών και θα σπεύσουν να προμηθευτούν τα ειδικά σήματα, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων που συνυπέγραψαν τη συμφωνία.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, ανέφερε ότι περισσότερο από το 50% των εστιατορίων έχουν δείξει ενδιαφέρον και το ποσοστό θα αυξηθεί, όταν αρχίσουν να τοποθετούνται τα σήματα, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι οργανώσεις θα αναλάβουν να το προωθήσουν σε όλες τις επιχειρήσεις. Τόνισε δε ότι η επιτυχία του μέτρου μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για τη μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, Γ. Βερνίκος, τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθεί η μείωση του ΦΠΑ, περιορίζοντας τη φοροδιαφυγή, βελτιώνοντας την ποιότητα και διατηρώντας τις θέσεις εργασίας.

Ο Γ. Κουράσης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εστιατόρων ανέφερε ότι η συμβολή στην προσπάθεια αποτελεί υποχρέωση του κλάδου, ο οποίος μετράει χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις, εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ.

Και ο Α. Τσουκάλης από το Σύνδεσμο των επώνυμων αλυσίδων εστίασης τόνισε ότι, αν και η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη, όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να «χτυπούν» αποδείξεις.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2735/24.07.2013 - Αναλυτικό Τεύχος Προκήρυξης Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, για την επιλογή αναδόχου του Υποέργου 13 (συγχώνευση υποέργων 13,14,15)


Ανακοίνωση 26.07.13

Η ΕΣΑμεΑ προκηρύσσει ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό με κριτήριο τη συμφερότερη προσφορά με σφραγισμένες προσφορές για την εκλογή αναδόχου για το υποέργο 13 «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ».

1. Η επιλογή αναδόχου θα γίνει σύμφωνα με τους γενικούς και ειδικούς όρους που περιλαμβάνονται στην παρούσα διακήρυξη και μετά από παρέλευση τριάντα (30) ημερών από την ημέρα δημοσίευσής της προκήρυξης στο ΦΕΚ και στον ελληνικό τύπο.

Περίληψη της παρούσας δημοσιεύθηκε:
Α) στο ΦΕΚ στις 26/07/2013,
Β) στις εφημερίδες α) ΑΥΓΗ, β) ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, γ) ΓΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ στις 26/07/2013,
Γ) και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Αμε.Α. στις 26/07/2013.
2. Περίληψη της προκήρυξης έχει αναρτηθεί στα γραφεία της Ε.Σ.Α.μεΑ.

3. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προκηρυσσόμενου έργου ανέρχεται στο ποσό των 178.861,78€ μη συμπεριλαμβανoμένου ΦΠΑ 23% (ήτοι 220.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%)

4. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 16/09/2013, στα γραφεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. από την αρμόδια επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού, παραλαβής και αξιολόγησης των προσφορών, η οποία ορίσθηκε με τη σχετική απόφαση της Ε.Γ. της ΕΣΑμεΑ No4/1.04.2013.

5. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα διακήρυξη το αργότερο μέχρι 16/09/2013 και ώρα 12:00μ. στα γραφεία της ΕΣΑμεΑ Ελ. Βενιζέλου 236 Ηλιούπολη ΑΘΗΝΑ τηλ. 210 9949837, Fax 210 5238967.

6. Προσφορές που θα κατατεθούν μετά την προαναφερόμενη ημερομηνία και ώρα είναι εκπρόθεσμες και δεν παραλαμβάνονται, ενώ σε περιπτώσεις ταχυδρομικής αποστολής τους επιστρέφονται. Η αποσφράγιση των προσφορών γίνεται δημόσια.

7. Οι υποβαλλόμενες στο διαγωνισμό προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τον προσφέροντα για έξι (6) μήνες, προθεσμία που αρχίζει από την επόμενη της διενέργιας του διαγωνισμού.

8. Οι προσφορές πρέπει να έχουν συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα.

9. Τα έξοδα δημοσίευσης της περίληψης της προκήρυξης στον ελληνικό τύπο βαρύνουν την Ε.Σ.Α.μεΑ.

10.Διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους της διακήρυξης, αντίγραφα της παρούσας και σχετικό πληροφοριακό υλικό διατίθενται δωρεάν στα γραφεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. από ώρα 08:00 έως 15:00. Μέχρι και τις 6/09/2013. Πληροφορίες: κα Γεωργοπούλου Σπυριδούλα στο τηλέφωνο 210 9949837.

11. Η συμμετοχή στη διαδικασία του διαγωνισμού συνιστά αμάχητο τεκμήριο ότι ο διαγωνιζόμενος, αλλά και κάθε μέλος του -σε περίπτωση διαγωνιζόμενης σύμπραξης, κοινοπραξίας ή ένωσης- έχει λάβει πλήρη γνώση α) της παρούσας προκήρυξης και των τευχών που τη συνοδεύουν, β) της εφαρμοστέας νομοθεσίας, η οποία αναγράφεται στη παρούσα προκήρυξη.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνιστά, επίσης, αμάχητο τεκμήριο ότι ο διαγωνιζόμενος έχει αποδεχθεί ανεπιφύλακτα τη νομιμότητα των όρων όλων των τευχών.

Αναλυτικά στο επισυναπτόμενο.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Προκήρυξη σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 1602 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά φαρμακεία και το Σάββατο


Την έντονη αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), προκάλεσε η δημοσιοποίηση μέσω της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ απόφασης -κατά πλειοψηφία- του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, σχετικά με το νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της ευρύτερης περιοχής του κέντρου των Αθηνών.

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων εγκρίνει, τα φαρμακεία της Αθήνας να είναι ανοιχτά τη Δευτέρα και την Τετάρτη από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ., την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. και το Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., εφόσον το επιθυμούν και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί (σσ. εις έκαστος των φαρμακοποιών), όπως αναφέρεται.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για «άθλια τακτική με στόχο να κλείσουν τα μικρά και μεσαία φαρμακεία της γειτονιάς» και επιρρίπτει ευθύνες στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, αναφέροντας ότι «εναρμονίζεται πλήρως με τις μνημονιακές προσταγές». Επίσης, όπως ισχυρίζεται ο κ. Λουράντος, παρότι η απόφαση είχε ληφθεί από τις 11 Ιουλίου, ο κ. Καμίνης δεν την γνωστοποίησε παρά σήμερα και αφού διέρρευσε έρευνα του ΦΣΑ για τη διεύρυνση του ωραρίου, στην οποία αποτυπώνεται ότι 71% των φαρμακοποιών τάσσονται κατά. Ο ΦΣΑ επανειλημμένως είχε ζητήσει να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία θα ετίθετο και το θέμα του ωραρίου, ώστε να εκφράσει τις απόψεις του, κάτι όμως που δεν έγινε.

Ο κ. Λουράντος χαρακτηρίζει «ψευδές και ύποπτο» το γεγονός, που αναφέρεται στην απόφαση ότι κατά τη συνεδρίαση λήφθηκε υπόψη η πρόταση φαρμακοποιών της ευρύτερης περιοχής του κέντρου των Αθηνών, καθώς, όπως λέει «μία ελάχιστη έστω μειοψηφία κάποιων φαρμακοποιών δεν εκπροσωπεί κανέναν, παρά μόνο δικά της συμφέροντα».

Ο κ. Λουράντος συγκαλεί για την ερχόμενη Τετάρτη έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόταση οι φαρμακοποιοί της Αθήνας να σταματήσουν τις εφημερίες.

«Ο δήμος Αθηναίων, εναρμονιζόμενος πλήρως με τις "περί απελευθέρωσης ωραρίου" απόψεις του κ. Χατζηδάκη, αποφάσισε ως ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων τις 62 ώρες. Αν σε αυτές προσθέσουμε εφημερίες και διανυκτερεύσεις καταλαβαίνουμε ότι ο φαρμακοποιός πλέον, θα πρέπει να κοιμάται μέσα στο φαρμακείο» αναφέρει ανακοίνωση του ΦΣΑ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η φροντίδα του φαρμακοποιού για τη φαρμακευτική περίθαλψη του κόσμου «γράφτηκε στα παλιά υποδήματα του δημάρχου, ο οποίος παρέβλεψε ηθελημένα το γεγονός ότι πάνω από το 60% των φαρμακείων της Αττικής λειτουργούν μόνο με τον φαρμακοποιό χωρίς κανέναν βοηθό».

«Φαίνεται τελικά ότι οι προτεραιότητες του δημάρχου είναι άλλες και όχι η εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου και η εξυπηρέτηση του κοινού του δήμου της Αθήνας τις δύσκολες στιγμές ανθρωπιστικής κρίσης που περνάμε» καταλήγει η ανακοίνωση του ΦΣΑ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Οι επιθέσεις στην συνάδελφό μας, επιθέσεις εναντίον μας»


Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ στο πλευρό της κόρης του Γ. Δραγασάκη.

Ο σύλλογος εργαζομένων στον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) καταδικάζει απερίφραστα τη φραστική επίθεση της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη και την κόρη του, η οποία εργάζεται στον Οργανισμό.

«Η επίθεση με φράσεις πεζοδρομίου ενάντια στη συνάδελφό μας, για μας αποτελεί επίθεση για το σύνολο των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ» αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι «το μίσος και η απανθρωπιά στα λεγόμενα της Ζαρούλια "τραβούν την κουρτίνα" και αποκαλύπτουν το μαύρο των ιδεών των υπανθρώπων που συγκροτούν νεοναζιστικές ομάδες όπως η Χρυσή Αυγή».


Διαβάστε περισσότερα...

Ξεσηκώνονται οι γονείς για τις καταργήσεις σχολείων στο Ηράκλειο


Την Τρίτη πραγματοποιείται παράσταση διαμαρτυρίας.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διοίκηση Εκπαίδευσης Κρήτης πραγματοποιούν την Τρίτη στις 10π.μ. τα μέλη της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ηρακλείου με αφορμή τις επίσημες ανακοινώσεις για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων από την κυβέρνηση με σύνθημα «Να μην κλείσει κανένα σχολείο».

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση προχωρά με απίστευτο κυνισμό στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας και στη διεύρυνση των απολύσεων στους εκπαιδευτικούς. Κλείνει 118 δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη την επικράτεια. Στο νομό Ηρακλείου καταργούνται τα δημοτικά Καρκαδιώτισσας, Καβροχωρίου, Στερνών, Παναγιάς και το νηπιαγωγείο Αμιρών παρά την εκφρασμένη αντίθεση γονέων και εκπαιδευτικών, των ίδιων των τοπικών κοινωνιών.

Συνεργάτες στο έγκλημα αυτό είναι οι Περιφερειακές και Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων και υιοθετήθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Ανάλογη ευθύνη έχουν δήμαρχοι οι οποίοι-στα πλαίσια του διαλόγου με την κυβέρνηση πριν δύο χρόνια-εκφράστηκαν θετικά στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, το ίδιο και δημοτικά συμβούλια τα οποία μάλιστα με αποφάσεις τους είχαν ασπαστεί τα περιβόητα "παιδαγωγικά οφέλη" από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αδιάψευστος μάρτυρας, η υπουργική απόφαση και το ΦΕΚ, τα οποία επικαλούνται αυτή τη συμφωνία δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων. Άρα, οι όποιες αγωνιστικές κορόνες από μέρους τους σήμερα είναι υποκριτικές και παραπλανητικές.

Με την κατάργηση των σχολικών μονάδων, οι γονείς θα επωμιστούν το κόστος μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία υποδοχής, ενώ τα ίδια τα παιδιά θα μπουν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και με πολλούς κινδύνους, διανύοντας καθημερινά πάνω από 30 χλμ σε ένα απαράδεκτο οδικό δίκτυο.

Η Ένωση Γονέων Ηρακλείου μαζί με τον σύλλογο δασκάλων Δ. Θεοτοκόπουλο πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη 30/7/2013 και ώρα 10 πμ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με αίτημα να μην κλείσει κανένα σχολείο.

Καλούμε, εκπαιδευτικούς, γονείς, συνδικάτα, από κοινού, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα ενάντια στις καταργήσεις σχολείων, για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές. Να δοθεί άμεση δωρεάν ασφαλής λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση».


Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέος «χάρτης» στη δημόσια διοίκηση


Με Προεδρικά Διατάγματα θα καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων.

Τροπολογία με την οποία εφεξής επιτρέπεται με Προεδρικά Διατάγματα να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Επειδή δε η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, φέρει την υπογραφή και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη.

Σύμφωνα με την τροπολογία, με Προεδρικά Διατάγματα θα είναι δυνατό επίσης να αντικαθίστανται ή να τροποποιούνται οι Οργανισμοί, αλλά και να καταρτίζονται ενιαίοι οργανισμοί για κατηγορίες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Προβλέπεται, επίσης, ότι είναι δυνατόν με τα ίδια Προεδρικά Διατάγματα να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων.

Η κατάρτιση των Οργανισμών θα βασίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης των οργανικών μονάδων τους που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Ανάμεσα στα όσα θα προβλέπουν οι Οργανισμοί μπορεί είναι και η σύσταση νέων θέσεων προσωπικού, καθώς και η κατάργηση, κατά κατηγορία και κλάδο, υφιστάμενων θέσεων που πλεονάζουν ή ακόμα και η μεταφορά θέσεων προσωπικού σε άλλους κλάδους.

Πρόκειται ουσιαστικά για την καθιέρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγιας πρακτικής για την οργάνωση και λειτουργία του στενού δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Βουλής. Παρά την ευελιξία που παρέχει στην κυβέρνηση η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της έκδοσης τους προϋποθέτει ότι γνωμοδοτεί προηγούμενως το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των προβλεπομένων.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος της τροπολογίας είναι η ορθολογική και αποτελεσματική αναδιοργάνωση των δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών ώστε να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες.

Ο νέος χάρτης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης θα αποτυπωθεί κανονιστικά με τα προεδρικά διατάγματα στα οποία θα καθοριστεί το περιεχόμενο, η έγκριση και η τροποποίηση των οργανισμών των δημοσίων υπηρεσιών, αναφέρεται στην έκθεση τονίζεται όμως ότι «προηγουμένως θα έχει ελεγχθεί διοικητικά και πρακτικά ως προς την εφαρμοσιμότητά του, καθώς θα έχει προκύψει με βάση υλικοτεχνικές μελέτες, σύμφωνα με τις μεθόδους της σύγχρονης διοικητικής επιστήμης».

Η επέκταση της έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγια πρακτική για το νέο χάρτη της δημόσιας διοίκησης αποτυπώνεται ουσιαστικά στην επισήμανση της αιτιολογικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία «η επιλογή του νομικού εργαλείου του προεδρικού διατάγματος για τη θέση σε ισχύ των νέων οργανισμών υπαγορεύεται από την ανάγκη της ευελιξίας και της ύπαρξης διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης ως προς την οργάνωσή της αλλά και από τη δικαιοκρατική εγγύηση προηγούμενου ελέγχου των Προεδρικών Διαταγμάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας».



Διαβάστε περισσότερα...

Έτοιμα για να επαναλειτουργήσουν τα παρκόμετρα στην Πάτρα


Στον «αέρα» το σύστημα λόγω κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών.

Έτοιμα να λειτουργήσουν ακόμα και την ερχόμενη Δευτέρα είναι τα παρκόμετρα στο κέντρο της Πάτρας, καθώς ο εργολάβος που είχε αναλάβει την συντήρησή τους έχει τελειώσει το έργο του.

Όμως, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει προσωπικό για την αστυνόμευση και τον έλεγχο με συνέπεια η επαναλειτουργία του συστήματος να μεταφέρεται τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Όπως υποστηρίζει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Λοτσάρης, οι δημοτικοί αστυνομικοί που στις 23 Σεπτεμβρίου βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, τώρα είναι σε άδεια. Όμως και μετά την εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας είναι αμφίβολο πώς θα λειτουργήσουν τα παρκόμετρα.

Και τούτο γιατί ουσιαστικά η αρμοδιότητα θα περάσει ουσιαστικά στην ΕΛ.ΑΣ. η οποία όπως εκτιμά ο κ. Λοτσάρης θα δηλώσει αδυναμία ελέγχου με αποτέλεσμα ο δήμος να πρέπει να ορίσει άλλους δημοτικούς υπαλλήλους από αυτούς που… δεν έχει.


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πολίτες αφήνουν τρόφιμα δίπλα από σκουπίδια


Βοηθούν εκείνους που ψάχνουν στους κάδους για λίγο φαγητό.

Συγκινητικές σκηνές εκτυλίσσονται καθημερινά στους δρόμους του κέντρου αλλά και των συνοικιών της Πάτρας, με αρκετούς πολίτες, παρά και την προσωπική τους φτώχεια, να μην ξεχνούν όσους ψάχνουν για φαγώσιμα μέσα στα σκουπίδια.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που τράβηξε το thebest.gr, κάτοικοι της αχαϊκής πρωτεύουσας κρεμούν σακούλες με τρόφιμα κοντά σε κάδους απορριμμάτων προκειμένου να τις δουν όσοι ψάχνουν για φαγητό.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η σακούλα ήταν γεμάτη με ψωμί, όπως πληροφορείται όμως το thebest.gr, σε άλλες περιοχές, πολίτες αφήνουν κουτιά με γάλατα εβαπορέ που δεν θέλουν ψυγείο, ακόμα και κονσέρβες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμφωνία τιμής για τη μείωση των τιμών στις επιχειρήσεις εστίασης


Προβλέπει την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις που θα μετακυλίσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές.

Υπογράφηκε πριν λίγο στο υπουργείο Οικονομικών η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και εμπόρων για τη μετακύλιση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στις τιμές της αγοράς.

Οι υπουργοί Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θανάσης Σκορδάς συνολολογησαν τη σχετική συμφωνία με τους εκπρόσωπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Η συμφωνία που βασίζεται σε πρακτική που εφαρμόσθηκε με επιτυχία στη Γαλλία προβλέπει την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλίσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε την ανάγκη η μείωση του ΦΠΑ να μην οδηγήσει σε μείωση των φορολογικών εσόδων και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή των επιχειρήσεων ώστε να πετύχει το μέτρο.

Επιβεβαίωσε δε πως θα επιβάλλεται ακόμη και αναστολή λειτουργίας επιχείρησης όταν διαπιστώνεται φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για δοκιμαστικό μέτρο και χαρακτήρισε ως συμφωνία τιμής την συνεννόηση κυβέρνησης επιχειρήσεων για τη μείωση των τιμών. Παρουσίασε δε το σήμα που θα δίνεται στα καταστήματα που θα μειώνουν τις τιμές.

Η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να περιφρουρήσει την επιτυχία του μέτρου και κάλεσε τους καταναλωτές να επιβραβεύσουν τις επιχειρήσεις που θα περιορίσουν τις τιμές τους .

Ο κ. Σκορδάς είπε πως η μείωση του ΦΠΑ κατά 10% οδηγεί σε μείωση τελικών τιμών κατά 8,1% και αυτό θα λαμβάνεται υπόψη για την υπαγωγή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα!



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μανιάτης: Να ενισχυθεί το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»


Ζητάει τονωτική «ένεση» 270 εκατ. ευρώ.

Αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» κατά 270 εκατομμύρια ευρώ, ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη.

Η αύξηση, όπως αναφέρει, είναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστεί η υποδοχή νέων αιτήσεων προέγκρισης δανείου έως την άνοιξη 2014 και να ολοκληρωθούν οι υπαγωγές πριν το τέλος 2014. Μέσω του προγράμματος ενισχύονται, όπως είναι γνωστό, νοικοκυριά για να κάνουν επενδύσεις ενεργειακής θωράκισης των κατοικιών με αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης, αντικατάσταση των κουφωμάτων κ.α.

Όπως τονίζει ο κ.Μανιάτης στην επιστολή του, «είναι αναγκαία η εξεύρεση πρόσθετων πόρων στο πλαίσιο της αναθεώρησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, δεδομένης της χρησιμότητας του Προγράμματος στην εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό τομέα, και της θετικής επίπτωσης του στις δραστηριότητες παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, το οποίο συμβάλλει μεταξύ άλλων στην τόνωση της απασχόλησης με περίπου 10.400 θέσεις εργασίας».

Επίσης, απορρίπτει τις αιτιάσεις περί γραφειοκρατικών καθυστερήσεων στο Πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει αλλαγή του Οδηγού υλοποίησης του Προγράμματος σε software τραπεζών και ενημερώσεις επιμέρους συντελεστών, γιατί μόνο καθυστερήσεις θα επιφέρει χωρίς κανένα απολύτως κέρδος.

Την απλούστευση των διαδικασιών ένταξης στο πρόγραμμα έχει ζητήσει, υπενθυμίζεται, το υπουργείο Ανάπτυξης που έχει υποβάλει σχετικές προτάσεις στο ΥΠΕΚΑ. Το θέμα συζητήθηκε και στη χθεσινή συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών η οποία όπως ανακοινώθηκε συμφωνεί ότι υπάρχουν περιθώρια για απλουστεύσεις. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει ήδη αυξηθεί πρόσφατα κατά 70 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν επιπλέον αιτήσεις χρηματοδότησης στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου και διαμορφώνεται συνολικά στα 470 εκατ. Σε αυτά προστίθενται άλλα 130 εκατ. που είναι η συμμετοχή των τραπεζών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην επιστολή του κ. Μανιάτη:

-Με τα 600 εκατ. ευρώ μπορούν συνολικά να εξυπηρετηθούν περίπου 60.000 έργα.

-Έχουν υποβληθεί περί τις 140.000 αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα. Πάνω από 65.560 πολίτες έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ άλλοι 8.000 βρίσκονται στο στάδιο λήψης προέγκρισης δανείου. Έχουν εκδοθεί 50.000 πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (απαραίτητο δικαιολογητικό για την αίτηση) και άλλα 5.500 βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Επίσης 31.000 αιτήσεις έχουν ήδη υπαχθεί και άλλες 13.000 βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου από τις τράπεζες. Τέλος, 12.000 έργα έχουν εκταμιευθεί πλήρως και 14.000 έχουν λάβει προκαταβολή.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ επιρρίπτει ευθύνες στις τράπεζες και επισημαίνει ότι «ορισμένα τραπεζικά ιδρύματα δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα και τις αιτήσεις των πολιτών με την ταχύτητα που απαιτούν οι συνθήκες της αγοράς προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία καθώς και η ανάγκη στήριξης της οικοδομής ως βασικού πυλώνα της εθνικής οικονομίας, ιδιαίτερα σε δράσεις πολλαπλών θετικών επιπτώσεων σε ζητήματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, καθώς και σε ζητήματα χρησιμοποίησης πρώτων υλών που σε ποσοστό άνω του 70% παράγονται από ελληνικές βιομηχανίες-βιοτεχνίες».

Ο κ. Μανιάτης επισημαίνει, επίσης, την ανάγκη να υπάρξουν αντίστοιχες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον κτιριακό τομέα και στη νέα Προγραμματική Περίοδο (2014-2020).



Διαβάστε περισσότερα...

Καλοήθης ο μικρός όγκος του μεξικανού προέδρου


Ο Ενρίκε Πένα Νιέτο θα χειρουργηθεί στις 31 Ιουλίου.

Το οζίδιο στον θυρεοειδή αδένα του μεξικανού προέδρου, Ενρίκε Πένα Νιέτο, είναι καλοήθες, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος της μεξικανικής προεδρίας στο Reuters.

Ο Πένα Νιέτο πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το οζίδιο στις 31 Ιουλίου ανέφερε το γραφείο του Προέδρου σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη.

Η επέμβαση θα γίνει στο κεντρικό στρατιωτικό νοσοκομείο, θα διαρκέσει περίπου 1-1/2 ώρα και θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για την ανάρρωση του ασθενούς, αναφέρθηκε επίσης στην ανακοίνωση της προεδρίας. Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η επέμβαση είναι απλή και ότι το οζίδιο θα αφαιρεθεί, καθώς οι γιατροί θεωρούν ότι είναι η καλύτερη λύση.

Ο 47χρονος Πένα Νιέτο ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Δεκέμβριο, πετυχαίνοντας την επιστροφή του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος του Μεξικού (PRI) στην εξουσία. Το PRI κυβέρνησε το Μεξικό για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα, μέχρι την ήττα του το 2000, από το συντηρητικό κόμμα της χώρας.


Διαβάστε περισσότερα...

Λύθηκε το πρόβλημα υδροδότησης στην Αίγινα


Δεσμεύτηκαν οι υδρομεταφορείς ότι δε θα κόψουν την παροχή νερού.

Λύση δόθηκε στο θέμα της υδροδότησης της Αίγινας μετά από παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στάση των υδρομεταφορέων να σταματήσουν την υδροδότηση του νησιού θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και τουριστών του νησιού και εξουσιοδότησε τον κ. Μιχελάκη να προχωρήσει στην επίταξη τους.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι υδρομεταφορείς δεσμεύτηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά κ. Νικόλαου Ποιμενίδη και του Δημάρχου Αίγινας κ. Θεοδοσίου Σακιώτη ότι θα συνεχίσουν την ομαλή υδροδότηση του νησιού.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε από την πρώτη στιγμή ζητήσει την παρέμβαση της δικαιοσύνης, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπήκε σε άμεση ετοιμότητα υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην υδροδότηση της Αίγινας.


Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς ζητεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομποσπονδία.

Διευκρινίσεις σχετικά με το εάν οι δημοτικοί αστυνομικοί εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας ή της κινητικότητας ζητεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, στο άρθρο 81 του σχετικού νομοσχεδίου προβλέπεται ότι: «Από την 23η-9-2013 καταργούνται στους Δήμους οι θέσεις του κλάδου Π.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας, Τ.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας, Δ.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας και Υ.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις καταργούνται και εφόσον κατείχαν τις θέσεις αυτές την 9η Ιουλίου 2013, εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ.2 του Ν.4093/2012 (Α΄222). Οποιαδήποτε μετάταξη των ανωτέρω υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας έλαβε χώρα μετά την 9η Ιουλίου 2013 είναι αυτοδικαίως άκυρη».

Σημειώνει, ωστόσο, ότι οι διατάξεις, στις οποίες παραπέμπει το εν λόγω άρθρο (Υποπαράγραφος Ζ.2 του Ν.4093/2012) αφορούν στη θέση σε διαθεσιμότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΟΕ - ΟΤΕ επισημαίνει ότι «από την ως άνω παραπομπή προκύπτει, ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί όπως και οι υπάλληλοι των υπολοίπων κλάδων, των οποίων οι θέσεις καταργούνται (Σχολικοί Φύλακες, Οδηγοί Κρατικών Οχημάτων) εντάσσονται σε διαθεσιμότητα, εκτός και αν υφίσταται ''λάθος'' στην αναγραφή των διατάξεων και αντί της υποπαραγράφου Ζ1, του άρθρου ΜΟΝΟΥ του Ν. 4093/2012, που θα ήταν το ορθό (κινητικότητα), αναγράφηκε εκ παραδρομής η υποπαράγραφος Ζ.2 του Ν.4093/2012 (διαθεσιμότητα)».



Διαβάστε περισσότερα...

Η Βουλή κατέχει την πρώτη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων


Τη δεύτερη θέση κατέχουν οι ΟΤΑ.

Η Βουλή κατέχει την πρώτη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τη δεύτερη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων κατέχουν οι ΟΤΑ.

Τα στοιχεία με ημερομηνία 17.7.2013 δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός μισθοδοτούμενων του ελληνικού δημοσίου με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ανέρχεται σε 1.580.

Από αυτούς οι 114 μετακλητοί υπηρετούν στη Βουλή και ακόμη 545 είναι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών και μισθοδοτούνται ως μετακλητοί υπάλληλοι. Στοιχεία που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο από τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη έδειχναν ότι ο αριθμός των μετακλητών τον Νοέμβριο του 2012 ήταν 1.254 και τον Μάρτιο του 2013 ήταν 1.220. Στο γενικό άθροισμα τότε, όμως, δεν γινόταν αναφορά στους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών και η Βουλή εμφανιζόταν να έχει τον περασμένο Μάρτιο 120 μετακλητούς.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, στις 17.7.2013 υπηρετούσαν:

* Ανεξάρτητες αρχές: 16 μετακλητοί

* Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 8 μετακλητοί

* Βουλή: 114 μετακλητοί

* Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας/Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης: 9 μετακλητοί

* Κυβερνητικοί-Πολιτειακοί Φορείς: 107

* ΟΤΑ: 422 μετακλητοί

* Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 16 μετακλητοί

* Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: 41 μετακλητοί

* Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: 10 μετακλητοί

* Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 8 μετακλητοί

* Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: 12 μετακλητοί

* Υπ. Εθνικής Άμυνας: 19 μετακλητοί

* Υπ. Εξωτερικών: 14 μετακλητοί

* Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: 38 μετακλητοί

* Υπ. Εσωτερικών: 11 μετακλητοί

* Υπ. Μακεδονίας και Θράκης: 9 μετακλητοί

* Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου: 1 μετακλητός

* Υπ. Οικονομικών: 48 μετακλητοί

* Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων: 49 μετακλητοί

* Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: 22 μετακλητοί

* Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού: 5 μετακλητοί

* Υπ. Τουρισμού: 44 μετακλητοί

* Υπ. Υγείας: 8 μετακλητοί

* Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: 4 μετακλητοί

Σύνολο μετακλητών υπαλλήλων (χωρίς τους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών): 1035

Επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών: 545

Σύνολο μετακλητών υπαλλήλων και επιστημονικών συνεργατών βουλευτών: 1580.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία με ερώτησή της προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επικαλούνταν δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, με τις οποίες «επέκρινε έμμεσα τον τεράστιο αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο, δεσμευόμενος ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο για την στελέχωση του υπουργικού του γραφείου».

Από τη σύγκριση των στοιχείων των εγγράφων που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή, πάντως, προκύπτει -ειδικά για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- ότι ενώ τον Μάρτιο του 2013 ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ήταν 23, τον Ιούλιο του 2013 ο αριθμός αυτός περιορίστηκε στους 12 μετακλητούς. Μείωση των μετακλητών υπήρξε και στους κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς καθώς τον Μάρτιο του 2013 ο αριθμός τους ήταν 134, αλλά τον Ιούλιο του 2013 έχουν μείνει 107 μετακλητοί.



Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τη Δευτέρα οι δηλώσεις με ΑΦΜ σε 1 και 2


Εμπρόθεσμη το Σαββατοκύριακο η υποβολή.

Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί θα μπορούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις οι φορολογούμενοι με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, καθώς η προθεσμία λήγει σήμερα.

«Και το Σαββατοκύριακο θα είναι εμπρόθεσμη η υποβολή, διότι όταν λήγει η προθεσμία σε κάποια μέρα ισχύει η υποβολή μέχρι και τις 8 το πρωί της επόμενης εργάσιμης» ανάφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.



Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα υπογράφεται η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση


Με ειδικό σήμα θα διακρίνονται οι επιχειρήσεις που θα την μετακυλίσουν στις τιμές.

Τη συμφωνία για την απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλήσουν στις τιμές τη μείωση του ΦΠΑ, η οποία θα ισχύσει από 1η Αυγούστου, θα υπογράψουν την Παρασκευή οι συναρμόδιοι υπουργοί με εκπροσώπους της αγοράς.

Τη συμφωνία θα υπογράψουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς και οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Όπως έχει ανακοινωθεί, στις επιχειρήσεις που θα μετακυλήσουν τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές, θα απονέμεται ειδικό σήμα, με ευθύνη των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων που θα ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι τιμές μειώθηκαν.



Διαβάστε περισσότερα...

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φέτος


Μισό μηνιάτικο μόνο για τα εισιτήρια στην τρίτη θέση.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ για κάποιο νησιωτικό προορισμό, καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παραμένουν και φέτος στα ίδια με τα περσινά, τσουχτερά επίπεδα.

Οι ανά διαστήματα σημαντικές προσφορές μικρού αριθμού οικονομικών εισιτηρίων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν συνιστούν παρά την εξαίρεση, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ένα ζευγάρι που θα μετακινηθεί για παράδειγμα από Πειραιά για Πάρο στην οικονομική θέση έχοντας μαζί του και το ανήλικο παιδί του (από 4 έως 10 ετών) και το Ι.Χ. θα χρειαστεί να δαπανήσει μετ' επιστροφής συνολικά 326 ευρώ, για κάποιους, δηλαδή, μισό μηνιάτικο.

Κάτι λιγότεροι θα του στοιχίσει αν αποφασίσει να πάει από τον Άγιο Κωνσταντίνο ή τον Βόλο, απέναντι, στη Σκιάθο, στις Σποράδες.

Εκεί θα πληρώσει πηγαινέλα 303 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

«Καλούμε τους νέους να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ»


O διοικητής, Θ. Αμπατζόγλου μιλά για την ανεργία.

Εφιαλτική έκρηξη της ανεργίας καταγράφεται στην Ελλάδα και τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι νέοι και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.320.000 άνεργοι. Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχει ένα καινούργιο σύστημα που καταγράφει ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων. «Μέρα με τη μέρα βλέπουμε περισσότερες προσλήψεις παρά απολύσεις», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι η ανεργία είναι στο 27%, στους νέους ξεπερνά το 60% ενώ έχουν και ένα μεγάλο ποσοστό μακροχρόνια άνεργων. «Μπορεί μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε αντιστροφή του κλίματος», αντέτεινε.

Ανέφερε πάντως ότι: «Έχω ξεκινήσει επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους, με τους εργοδότες. Θέλουμε να πετύχουμε μεγάλη απορροφητικότητα».

Κάλεσε τους ανέργους «να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ, να φαίνονται στα μητρώα μας». Και αναφέρθηκε στα προγράμματα που «τρέχουν». «Υπάρχει ένα πρόγραμμα για κάλυψη 1.000 θέσεων. Εμείς καλύπτουμε τα μισά μικτά λεφτά. Μικτά λεφτά μπορούμε να δώσουμε 600 ευρώ». Και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ακόμη πρόγραμμα για κάλυψη 2.200 θέσεων.

Υποστήριξε ότι δουλειές όπως οι νέες τεχνολογίες, η αισθητική κ.ά. είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση τουλάχιστον από πλευράς ΟΑΕΔ.





Διαβάστε περισσότερα...

«Τα ογκίδια στο στήθος μου ήταν αποτέλεσμα ορμονοθεραπείας»


Η Β. Σταμάτη λέει πως αρρώστησε στις προσπάθειές της να κάνει παιδί.

Στην επιθυμία της να κάνει παιδί αποδίδει η Βίκυ Σταμάτη το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το στήθος της.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου σπάει τη σιωπή της και μιλά στην εφημερίδα Espresso για τη διπλή μαστεκτομή στην όποια υπεβλήθη πριν από λίγες ημέρες στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Και αποκαλύπτει ότι το περιβάλλον του πρώην υπουργού δεν του επέτρεπε να αποκτήσει τρίτο παιδί.

«Ήθελα να μείνω έγκυος, αλλά ως το 2000 που παντρεύτηκα δεν επέτρεπε το περιβάλλον του άνδρα μου να κάνει τρίτο παιδί. Μετά ξεκίνησα εξωσωματικές. Ο γιατρός μου έλεγε: ‘’Βίκυ, δεν μπορώ να εγγυηθώ για τους μαστούς σου’’. Εγώ του απαντούσα ότι θα πληρώσω κάθε τίμημα. Το ογκίδια στο στήθος μου ήταν αποτέλεσμα της ορμονοθεραπείας που έκανα, για αυτό υποβλήθηκα στη διπλή μαστεκτομή. Λέτε να έκανα εφτά ώρες χειρουργείο για να φαίνομαι όμορφη;» δηλώνει η ίδια.

Η κ. Σταμάτη τονίζει στη συνέντευξη της «τρία είναι τα πολυτιμότερα πράγματα του ανθρώπου: η οικογένεια του, η υγεία του και η ελευθερία του, εγώ έχασα και τα τρία».

Παράλληλα ξεσπά κατά των δημοσιευμάτων που είναι εναντίον της, βάζοντας στο στόχαστρό της τα κοινωνικά δίκτυα και τον «ανεξέλεγκτο τρόπο που λειτουργούν».

«Έχω γίνει σάκος του μποξ, έχω δεχθεί ακόμα και ρατσιστικές επιθέσεις». Προσθέτει μάλιστα πως όλα τα δημοσιεύματα για τις σπατάλες χιλιάδων ευρώ σε κουρτίνες και υφάσματα είναι κατασκευασμένα και συκοφαντικά. Είναι ποινικό αδίκημα να έχει καναπέ στο σπίτι σου;»

Η Βίκυ Σταμάτη αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία που τη βαραίνει για ‘’ξέπλυμα’’ βρόμικου χρήματος και δηλώνει ότι ποτέ δεν καταχράστηκε δημόσιο χρήμα.


Διαβάστε περισσότερα...