Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Κινητικότητα: Οι εντολές Σαμαρά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Πρωθυπουργός προς όλους τους υπουργούς προκειμένου άμεσα να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος από τους 5.000 υπαλλήλους που θα μπουν σε κινητικότητα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προέλθει από τον στενό δημόσιο τομέα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και όλων των γενικών γραμματέων των υπουργείων, σημείωσε ότι δεν θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.

Λίγη ώρα αργότερα, το κλίμα της συνάντησης μετέφερε με τις δηλώσεις του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όλα τα υπουργεία θα συμμετάσχουν σε αυτό το δεύτερο κύμα της κινητικότητας. Τα δε συγκεκριμένα στοιχεία προέρχονται πια κατόπιν αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, είναι αποτέλεσμα δηλαδή μιας συστηματικής προεργασίας η οποία έχει γίνει, η οποία μας οδηγεί στον εντοπισμό πλεοναζόντων θέσεων, που θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες αξιοκρατίας, για να ενταχθούν στην κινητικότητα».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε μάλιστα πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι λίστες με τα οργανογράμματα των υπουργείων, προκειμένου να ανακοινωθεί και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Από τις 12.500 που είναι ο μνημονιακός στόχος, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόνο οι 7.500 υπάλληλοι, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε 60 ημέρες θα πρέπει να έχουν βρεθεί ακόμη 5.000 εργαζόμενοι. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισαν ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα. «Θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας τα οριζόντια μέτρα και τις οριζόντιες παρεμβάσεις και οι διαδικασίες αυτές να γίνουν με όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατικό τρόπο, στο πλαίσιο, βέβαια, πάντα των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που πρέπει να τρέξουμε», σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ωστόσο, το πρώτο δείγμα γραφής θα πρέπει να είναι έτοιμο άμεσα, καθώς η τρόικα αναμένεται στη χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και θα ζητήσει να δει την πορεία της μείωσης του προσωπικού στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο κύμα κινητικότητας θα περιλαμβάνει δημοτικούς αστυνομικούς, υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, νοσηλευτές και εργαζόμενους σχεδόν από όλα τα υπουργεία. Ήδη οι γενικοί γραμματείς έχουν αναλάβει να καταρτίσουν τις επίμαχες λίστες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους γενικούς γραμματείς ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.