Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Διευκρινίσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς ζητεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομποσπονδία.

Διευκρινίσεις σχετικά με το εάν οι δημοτικοί αστυνομικοί εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας ή της κινητικότητας ζητεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, στο άρθρο 81 του σχετικού νομοσχεδίου προβλέπεται ότι: «Από την 23η-9-2013 καταργούνται στους Δήμους οι θέσεις του κλάδου Π.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας, Τ.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας, Δ.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας και Υ.Ε. Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις καταργούνται και εφόσον κατείχαν τις θέσεις αυτές την 9η Ιουλίου 2013, εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ.2 του Ν.4093/2012 (Α΄222). Οποιαδήποτε μετάταξη των ανωτέρω υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας έλαβε χώρα μετά την 9η Ιουλίου 2013 είναι αυτοδικαίως άκυρη».

Σημειώνει, ωστόσο, ότι οι διατάξεις, στις οποίες παραπέμπει το εν λόγω άρθρο (Υποπαράγραφος Ζ.2 του Ν.4093/2012) αφορούν στη θέση σε διαθεσιμότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΟΕ - ΟΤΕ επισημαίνει ότι «από την ως άνω παραπομπή προκύπτει, ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί όπως και οι υπάλληλοι των υπολοίπων κλάδων, των οποίων οι θέσεις καταργούνται (Σχολικοί Φύλακες, Οδηγοί Κρατικών Οχημάτων) εντάσσονται σε διαθεσιμότητα, εκτός και αν υφίσταται ''λάθος'' στην αναγραφή των διατάξεων και αντί της υποπαραγράφου Ζ1, του άρθρου ΜΟΝΟΥ του Ν. 4093/2012, που θα ήταν το ορθό (κινητικότητα), αναγράφηκε εκ παραδρομής η υποπαράγραφος Ζ.2 του Ν.4093/2012 (διαθεσιμότητα)».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.