Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

«Λιγότεροι από 2.500 υπάλληλοι ο δήμος Αθηναίων το 2017»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λιβάνιος: Ο δήμος προσαρμόσθηκε άμεσα στις νέες συνθήκες.

Μόνο με μετατάξεις ή με σοβαρό προγραμματισμό προσλήψεων θα μπορέσει ο δήμος Αθηναίων να αντιμετωπίσει τα ερχόμενα χρόνια το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, δήλωσε ο Γ.Γ. του δήμου Αθηναίων Θεόδωρος Λιβάνιος κατά την παρουσίαση του πορίσματος αξιολόγησης δομών του δήμου Αθηναίων στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου τέθηκε για έγκριση και ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία.

Όπως σημείωσε ο κ. Λιβάνιος, ο δήμος Αθηναίων προσαρμόσθηκε άμεσα στις νέες συνθήκες με τη μείωση Νομικών Προσώπων, διευθύνσεων του δήμου και οργανικών μονάδων, με την κατάργηση συμβουλίων και συμβούλων. Όμως δυστυχώς, όπως είπε, δεν ακολούθησε το υπόλοιπο κράτος ώστε να γίνει πιο λειτουργικό.

Σήμερα ο δήμος Αθηναίων έχει 4.773 μόνιμους υπαλλήλους που το 2017 θα έχουν μειωθεί σε λιγότερους από 2.500 υπαλλήλους, των οποίων ο μέσος όρος ηλικίας θα είναι τότε τα 53 χρόνια. Θα πρόκειται δηλ. για υπαλλήλους που δεν θα μπορούν να επιτελέσουν την εργασία τους -εάν είναι χειρονακτική- ή θα οδεύουν προς τη συνταξιοδότηση. Οπότε μοναδική λύση, είπε, θα είναι οι μετατάξεις ή οι προσλήψεις.

Σε ό,τι αφορά το πόρισμα για την αξιολόγηση και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οι διαφωνίες από την αντιπολίτευση επικεντρώθηκαν στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών, στην τιτλοποίηση των ανείσπρακτων οφειλών, στην αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων και στην επαναφορά του τέλους για τα κλειστά ακίνητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.