Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Εξαντλημένοι από την οικονομική κρίση οι Ελληνες


Εξαντλημένοι από το βάρος της πολύχρονης ύφεσης, αλλά και σημαντικά ανασφαλείς για το μέλλον των παιδιών τους δηλώνουν οι Έλληνες πολίτες εν αναμονή του νέου έτους, όπως προκύπτει από το "Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2016" της εταιρείας δημοσκοπήσεων "Interview".

Όπως προκύπτει από το συγκεκριμένο Βαρόμετρο, στο πλαίσιο των ερευνών του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500), ο μέσος όρος των απαντήσεων στο βαρόμετρο είναι στο 7,3, ενώ οι Έλληνες σε μία κλίμακα από το ένα έως το δέκα ανησυχούν πιο πολύ για την συνεχιζόμενη ύφεση, στην οποία δίνουν 8,3.

Μια ανάσα μακριά από το φόβο τους για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση βρίσκεται και η ανησυχία των Ελλήνων για το μέλλον των παιδιών τους, στην οποία δίνουν 8,2, ενώ στο 7,7 τοποθετούν το ζήτημα των προσφυγικών ροών και της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα. Αντίστοιχα, υψηλά στη λίστα των ανησυχιών των Ελλήνων για τη νέα χρονιά, βρίσκεται ο φόβος για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους, ή της επιχείρησής τους, με 7,3 και ακολουθεί με 7 το ενδεχόμενο μίας πιθανής πολιτικής αλλαγής που θα οδηγήσει στην εξουσία "εξτρεμιστικά στοιχεία".

Στις χαμηλότερες θέσεις της κλίμακας του "Βαρόμετρου Ανησυχιών και Φόβου 2016" βρίσκεται η αγωνία για την υγεία τους, με 6,2 και για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στην περιοχή τους, με 5,8.

Τονίζεται, ότι η συγκεκριμένη έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων "Interview" πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2015 σε δείγμα 500 ατόμων από όλη τη χώρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μεγαλύτερη αλατο-λίμνη του κόσμου


Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη Βολιβία.

Η Salar de Uyuni ή απλά Σαλάρ Ντε Ουγιούνι αποτελεί μια από τις εντυπωσιακές λίμνες του κόσμου και όχι άδικα. Είναι η μεγαλύτερη αλατο-λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βολιβία, στην νότια Αμερική. Είναι μάλιστα πέντε φορές μεγαλύτερη από την γνωστή Boneville, τη μεγαλύτερη λίμνη αλατιού στις ΗΠΑ.

Οι εικόνες από το σημείο είναι μοναδικές. Σχηματίστηκε πριν πολλά χρόνια ύστερα από αλλαγές και μετασχηματισμούς διαφόρων προϊστορικών λιμνών, ενώ καλύπτεται από μια κρούστα αλατιού. Αυτή η κρούστα χρησιμεύει ως πηγή αλατιού και στην πραγματικότητα καλύπτει μια τεράστια λεκάνη εξαιρετικά πλούσια σε λίθιο, αφού το 50 με 70% των παγκοσμίων αποθεμάτων βρίσκονται εκεί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες εκτιμάται ότι έχει απόθεμα δέκα δισεκατομμυρίων τόνων αλατιού!

Χαρακτηριστικό της ομορφιάς της είναι ότι όταν βρέχει μετατρέπεται στον μεγαλύτερο... καθρέφτη της γης ενώ η μεγάλη επιφάνεια της, ο καθαρός ουρανός στην περιοχή και η εξαιρετική ομαλότητα της επιφάνειάς της, την κάνουν ιδανικό «εργαλείο» για τη βαθμονόμηση των υψομετρικών οργάνων των δορυφόρων παρατήρησης της Γης. Η λίμνη Σαλάρ ντε Ουγιουνί αποτελεί επίσης σημαντικό τόπο αναπαραγωγής για πολλά είδη ροζ φλαμίνγκο, ενώ εδώ βρίσκουν καταφύγιο και άλλα ογδόντα περίπου είδη πουλιών αλλά και αλεπούδες.

Αν και στερείται της άγριας πανίδας και της βλάστησης θα συναντήσει κανείς τεράστιους κάκτους και διάφορους θεραπευτικούς, όπως λένε οι ντόπιοι, θάμνους.

Η σπάνια ομορφιά της λίμνης εκτός από αντικείμενο μελέτης για τους επιστήμονες την καθιστά πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο οι οποίοι φτάνουν στο σημείο για να φωτογραφηθούν και να απολαύσουν τις μοναδικές εικόνες. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό περίπου από το 1995 οπότε και χτίστηκε το πρώτο ξενοδοχείο κοντά στην περιοχή το οποίο όμως έκλεισε λόγω κακοδιαχείρισης. Ωστόσο χτίστηκαν άλλα τα οποία φιλοξενούν τους τουρίστες οι οποίοι κάθε χρόνο αυξάνονται. Στην αχανή του έκταση υπάρχουν μικρά κομμάτια γης τα οποία ονομάζονται «νησιά», με γνωστότερο όλων το Ίσλα ντελ Πεσκάδο δηλαδή το Νησί του Ψαριού.

Όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις εποχές του χρόνου η λίμνη Salar de Uyuni έχει μια διαφορετική, καθηλωτική εικόνα με διάφορα χρώματα και εντυπωσιακούς αντικατοπτρισμούς που την κάνουν να μοιάζει με ένα τεράστιο καθρέφτη. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το ηλιοβασίλεμα με τους τυχερούς που την επισκέπτονται να απολαμβάνουν πραγματικά σπάνιες εικόνες. Η περιοχή έχει μια σταθερή θερμοκρασία περίπου από τους 13 έως τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι νύχτες είναι κρύες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με το θερμόμετρο να δείχνει από -9 έως 5 βαθμούς Κελσίου.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρό ατύχημα με 10χρονο αγόρι στην Κρήτη


Υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού όταν προσπάθησαν να ανάψουν σόμπα με βενζίνη.

Σοβαρό ατύχημα με θύμα ένα 10χρονο αγόρι σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στην Κρήτη.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί όταν προσπαθώντας ν' ανάψουν τη σόμπα πετρελαίου, χρησιμοποίησαν κατά λάθος βενζίνη με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη.

Το παιδί μετέφεραν οι γονείς του εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όπως διαπιστώθηκε φέρει ολικά εγκαύματα τρίτου βαθμού από το λαιμό και πάνω, τόσο στο πρόσωπο, όσο και το κεφάλι, σύμφωνα με το anatolh.com.

Εγκαύματα ελαφράς μορφής έχουν και οι γονείς του.

Το παιδί αφού διασωληνώθηκε, διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στη ΜΕΘ παίδων του ΠΑΓΝΗ, συνοδεία αναισθησιολόγου και παιδιάτρου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αγοράκι θα διακομισθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίδυμα με διαφορά ενός… έτους


Μία γυναίκα στις ΗΠΑ έφερε στον κόσμο τα δίδυμα μωράκια της, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι, με διαφορά τριών λεπτών και ενός έτους.





Το κοριτσάκι γεννήθηκε το τελευταίο λεπτό του 2015 ενώ το δίδυμο αδερφάκι της λίγα λεπτά μετά την αλλαγή της χρονιάς.



Όπως δηλώνουν οι γονείς τους, το κοριτσάκι τους είναι το τελευταίο μωράκι που γεννήθηκε το 2015 και το αγοράκι το πρώτο που ήρθε στον κόσμο το 2016, στο Σαν Ντιέγκο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός πρώην παίκτης της Ξάνθης


Νεκρός βρέθηκε στον ποταμό Ρήνο ο Στιβ Γκοχούρι που είχε περάσει στο παρελθόν από τη Ξάνθη. Σε αυτοκτονία αποδίδει το θάνατο η αστυνομία.



Νεκρός στα νερά του ποταμού Ρήνου, βρέθηκε ο Ιβοριανός αμυντικός Στιβ Γκοχούρι, που στο παρελθόν είχε περάσει από τα ελληνικά γήπεδα, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Ξάνθης.

Ο παίκτης που αγωνιζόταν στη Ροτ – Βάις Έρφουρτ, αγνοούνταν εδώ και τρεις βδομάδες σύμφωνα με την οικογένεια του, με το πτώμα του να εντοπίζεται σήμερα (2/1) στα παγωμένα νερά του ποταμού Ρήνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του 34χρονου που είχε περάσει πρόσφατα ερωτική απογοήτευση, φαίνεται πως ήταν αυτοκτονία, με την αστυνομία να αναφέρει πως βρέθηκαν στον οργανισμό του ίχνη ναρκωτικών ουσιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εικόνες καταστροφής μέσα από το ξενοδοχείο του Ντουμπάι που έγινε παρανάλωμα του πυρός


Παραμονή πρωτοχρονιάς, το ξενοδοχείο Adress του Ντουμπάι παραδόθηκε στις φλόγες. Δείτε τις πρώτες εικόνες από την καταστροφή που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκύλοι χοροπηδούν σε απόλυτο συγχρονισμό


Σε απόλυτο συγχρονισμό δύο σκύλοι στις ΗΠΑ χοροπηδούν μπροστά από μια τζαμαρία.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οικογενειακή τραγωδία στα Εξάρχεια - 77χρονος σκότωσε την 88χρονη αδελφή του


Εξιχνιάσθηκε από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής η ανθρωποκτονία 88χρονης η οποία βρέθηκε νεκρή χθες το πρωί στο διαμέρισμα της στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης είναι ο 77χρονος αδελφός της γυναίκας, ο οποίος και συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 88χρονη διέμενε μαζί με τον 77χρονο αδελφό της, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία δράστης και θύμα είχαν καθημερινά έντονους διαπληκτισμούς. Προχθές το μεσημέρι είχαν νέο διαπληκτισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου ο 77χρονος χτύπησε την 88χρονη αδελφή του στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Σε βάρος του 77χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, όπου κρίθηκε ότι χρήζει νοσηλείας και παρέμεινε φρουρούμενος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θρίλερ με την εξαφάνιση δύο αντρών στο Μεσολόγγι


Οι αρχές «χτενίζουν» την περιοχή - Δείτε φωτογραφίες.

Εντατικές έρευνες που όμως παραμένουν άκαρπες μέχρι στιγμής, πραγματοποιούν άντρες της ΕΜΑΚ στην περιοχή Πενταλόφου Μεσολογγίου, μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση δύο αντρών από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Οι δυο νεαροί άνδρες διασκέδαζαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε μπαρ στην περιοχή του Νεοχωρίου όπως και οι δικοί τους ανέφεραν την εξαφάνιση τους χτες το πρωί.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, εθελοντικές ομάδες από Μεσολόγγι και Πάτρα, αλλά και κάτοικοι χτενίζουν από χθες όλη την περιοχή, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί κανένα σημείο ζωής των δυο ανδρών, όπως αναφέρει το onairnews.gr.

Σε όλη την διαδρομή από Νεοχώρι προς Πεντάλοφο δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να μαρτυρά τροχαίο ατύχημα. Τα ίχνη των κινητών τηλεφώνων δείχνουν ότι σταμάτησαν να δίνουν σήμα γύρω στις 5 το πρωί.

Άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ με πλωτά μέσα έλεγξαν μεγάλο κομμάτι του ποταμού Αχελώου σπιθαμή προς σπιθαμή, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έψαξε σε πολλά σημεία κυρίως κατοικίες, αλλά δεν δυστυχώς οι έρευνες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας παίρνουν καταθέσεις από τους ανθρώπους που είδαν τους δυο νεαρούς λίγο πριν εξαφανιστούν. Στις έρευνες βρέθηκε από το πρωί ο Στρατηγός κ. Ανδρικόπουλος ο οποίος μαζί με τους αξιωματικούς της διεύθυνσης αξιολογούν όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το έθιμο των "Μωμόγερων" στο Πρωτοχώρι Κοζάνης


Το έθιμο των "Μωμόγερων" αναβίωσε και σήμερα όπως κάθε χρόνο στο Πρωτοχώρι Κοζάνης. Από σήμερα και για δυο μέρες οι δρόμοι του χωριού θα πλημμυρίσουν από τους ήχους της λύρας, του νταουλιού και των τραγουδιών των μωμόγερων.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στιγμές του κόσμου μας φωτογραφημένες από drone


Άλλα ύψη, άλλο επίπεδο - Δείτε τις εικόνες.

Οι φωτογραφίες από drone ανέδειξαν ομορφιές του πλανήτη μας που πολλές φορές γνωρίζαμε αλλά από οπτικές γωνίες και με προοπτική που δεν μας περνούσαν από το μυαλό.

Drones αποτύπωσαν με τρόπο μοναδικό το μέγεθος για παράδειγμα των καταρρακτών στη Ζάμπια αλλά και τη Βενεζουέλα, καθώς και τις φουτουριστικές μητροπόλεις του Ντουμπάι και στο Μανχάταν.

Από το «ψηφιδωτό» των εκτάσεων με τουλίπες στην Ολλανδία ως τις εκπληκτικές εικόνες από την Αυστραλία με τον ωκεανό να περιβάλλει τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλό, ταλαντούχοι χειριστές drones έχουν εξερευνήσει τις πιο όμορφες γωνιές του πλανήτη μας.

Ορισμένες από τις καλύτερες φωτογραφίες του 2015 από drone ξεχώρισε η Daily Mail και παρουσιάζονται παρακάτω.


Τουλίπες, Voorhout, Ολλανδία

Καταρράκτες Angel Falls, Βενεζουέλα

Ντουμπάι

Καταρράκτες Victoria Falls, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε

Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, Αυστραλία

Νησάκι μέσα σε λίμνη, Λιθουανία

Μανχάταν, Νέα Υόρκη

Ομαδική άσκηση σε πάρκο του Vilnius, Λιθουανία

Αψίδα του Θριάμβου, Παρίσι

Σινικό Τείχος

Κολοσσαίο, Ρώμη


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοχρονιάτικη βουτιά για χιλιάδες Ολλανδούς


Αψηφώντας το κρύο και τα παγωμένα νερά χιλιάδες Ολλανδοί βούτηξαν στη Βόρεια Θάλασσα.

Το έθιμα αυτό γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Δείτε το βίντεο του SKAI




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μεταμόρφωση αυτής της κοπέλας είναι εντυπωσιακή


Η 26χρονη Χάβα από το Σαουθάμπτον κατάφερε κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο. Η μεταμόρφωσή της είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Έπειτα από έναν άσχημο χωρισμό η 26χρονη άρχισε να τρώει ασταμάτητα και να μην προσέχει τη διατροφή της. Όταν έμαθε ότι πάσχει από βουλιμία πήρε απόφαση να αλλάξει τη ζωή της.

Με τη βοήθεια του πατέρα της αλλά και ειδικών, άρχισε να τρώει πιο υγιεινά και να πηγαίνει καθημερινά γυμναστήριο. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς της είναι εντυπωσιακό.










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...