Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Τα εκπληκτικά σμιλεμένα κορμιά επαγγελματιών χορευτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πίσω από τη χάρη του μπαλέτου κρύβεται πολύ σκληρή δουλειά - Δείτε τις φωτογραφίες.

Άσκηση, εντατική κι επίπονη, μέχρι τα όρια της αντοχής- και μερικές φορές και πέρα από αυτά. Αυτό «κρύβεται» πίσω από τα καλογυμνασμένα σώματα των επαγγελματιών χορευτών μπαλέτου που πόζαραν στο φακό του Λονδρέζου φωτογράφου Rick Guest.

Ο φωτογράφος προσκάλεσε δεκάδες καταξιωμένους χορευτές στο στούντιό του με στόχο να αποτυπώσει στο φακό του την «αποφασιστικότητα» και τη «θυσία» που περιλαμβάνουν τα δύσκολα προγράμματα της προπόνησής τους.

Οι φωτογραφίες αποτελούν μέρος του βιβλίου «What Lies Beneath» και θα εκτεθούν στο Λονδίνο τον άλλο μήνα.

«Έβγαλα αυτές τις φωτογραφίες τα τελευταία τρία χρόνια, πάντα στο δικό μου στούντιο. Ένιωθα πως ήταν σημαντικό να τους αποκόψω πλήρως από το περιβάλλον στο οποίο εμφανίζονται, με σκοπό να μπω μέσα στο δέρμα τους και να τους φωτογραφίσω ως ανθρώπους και όχι μόνο ως χορευτές που υποδύονται έναν ρόλο.

Μέρος της δουλειάς τους είναι ό,τι κάνουν να μοιάζει να γίνεται χωρίς προσπάθεια και να εντάσσονται με φυσικότητα στην αφήγηση της παράστασής τους. Μόνο όταν αντιλαμβάνεσαι τι περνούν για να φαίνεται τόσο εύκολη η εμφάνισή τους μπορείς πραγματικά να εκτιμήσεις τι κάνουν.

Πάντα πριν τη φωτογράφιση συζητούσαμε την ιδέα του να φωτογραφίσω το πραγματικό πορτραίτο τους, να τους πείσω να μου επιτρέψουν να δω τις αδυναμίες τους, να αποτυπώσω το πνεύμα τους και τη θυσία τους, τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους.

Οι φωτογραφίες ήταν πάντα ένα δώρο, ήταν τιμή μου και προνόμιό μου να δουλεύω με όλους τους χορευτές και να αποκαλύπτω κάτι γι’ αυτούς μέσα από τις φωτογραφίες μου», περιέγραψε ο φωτογράφος στη Daily Mail.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.