Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Το εξωτικό πάρκο με τους μεγάλους αμμόλοφους και τις λιμνοθάλασσες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη Βραζιλία - Δείτε τις φωτογραφίες.

Το Lençóis Maranhenses National Park είναι ένα παραδεισένιο πάρκο μοναδικής ομορφιάς στην Βραζιλία.

Δημιουργήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1981 και βρίσκεται στη βορειοανατολική Βραζιλία, στην πολιτεία του Μαρανιάο, κοντά στην πόλη Μπαρεγρίνιγιας και η ομορφιά του είναι ασύγκριτη.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, η περιοχή κατοικήθηκε από Ινδούς Caeté, που ξύπνησαν μια μέρα και βρήκαν την πόλη τους να καλύπτεται από άμμο.

Οι λευκοί, μεγάλοι αμμόλοφοι σε συνδυασμό με τις λιμνοθάλασσες δημιουργούν ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Οι βροχές δημιουργούν ένα παράξενο φαινόμενο καθώς το νερό συλλέγεται μέσα σε κοιλάδες ανάμεσα στους αμμόλοφους και εμποδίζεται από τη διήθηση κάτω από ένα στρώμα αδιαπέραστου πέτρωματος που βρίσκεται κάτω από την άμμο.

Έτσι, δημιουργούνται λιμνοθάλασσες σε γαλάζιες και πράσινες αποχρώσεις, που είναι γεμάτες με νερό από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο. Το νερό φτάνει στο υψηλότερο σημείο στάθμης από τον Ιούλιο και μετά. Στις λιμνοθάλασσες ζει ένας μεγάλος αριθμός ψαριών ο οποίος αυξάνεται μετά τον Ιούλιο, όταν συνδέονται με διάφορους ποταμούς όπως ο Rio Negro.

Το εθνικό πάρκο χρησιμεύει ως ένα μέσο προστασίας της οικολογίας της περιοχής και πολλοί άνθρωποι κατοικούν στο πάρκο, όπως συμβαίνει επίσης με το κοντινό Jericoacoara. Οι κάτοικοι εργάζονται εκεί κυρίως ως αλιείς κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών ενώ κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, πολλοί φεύγουν σε γειτονικές περιοχές για να εργαστούν σε μικρά οικόπεδα.

Το Πάρκο, που έχει έκταση 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δεν έχει άμεση πρόσβαση στους δρόμους, ενώ λόγω της φύσης του καθεστώτος της προστασίας του πάρκου, στα περισσότερα οχήματα δεν επιτρέπεται η πρόσβαση. Η είσοδος στο πάρκο γίνεται αποκλειστικά με ειδικά 4x4 οχήματα.

Η μοναδική ομορφιά του Πάρκου έγκειται στην ποικιλομορφία του, στις λιμνοθάλασσες, τους αμμόλοφους, τα ψάρια και τα λιγοστά πουλιά. Υπάρχουν μάλιστα εγκαταλειμμένες παραλίες στα απομακρυσμένα σημεία, κάποια ιδιαίτερα τροπικά φυτά και οι φοίνικες «buritis». Στις όχθες του ποταμού και κοντά στις πόλεις αναπτύσσεται πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Αν και στην αρχή νομίζει κανείς πως βρίσκεται σε μια έρημο, η παρουσία των λιμνοθαλασσών αλλάζει εντελώς το σκηνικό και το μετατρέπει κυριολεκτικά σε ένα εξωτικό μέρος!

Λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται έξω από τη λεκάνη του Αμαζονίου, το Πάρκο επηρεάζεται από τα καιρικά φαινόμενα. Κάθε χρόνο συρρέουν δεκάδες επισκέπτες για να δουν αυτές τις μοναδικές εικόνες παρόλο που αποτελεί γενικά ένα πολύ μακρινό προορισμό.

Ωστόσο οι εικόνες ανταμείβουν τον επισκέπτη. Δείτε φωτογραφίες...














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.