Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Στο 95% έκλεισε η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για τη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα έργα θα αρχίσουν άμεσα να παραδίδονται σε χρήση.

Με 95% απορροφητικότητα έκλεισε το ΕΣΠΑ για το Δήμο Θεσσαλονίκης, με τα περισσότερα έργα να ολοκληρώνονται, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα.

Η κ. Ρανέλλα, μιλώντας το πρωί στο «Πρακτορείο fm», υποστήριξε πως τα έργα θα αρχίσουν άμεσα να παραδίδονται σε χρήση. Πρόκειται για τρία σχολεία, το Κοινωνικό Ιατρείο Τριανδρίας, το νέο στόλο απορριμματοφόρων, την ανάπλαση της περιοχής Χρηματιστηρίου, την ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Αρχιτεκτονικού, καθώς και μικρές παρεμβάσεις στη Νέα Παραλία.

«Πρόκειται για έργα που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη. Έμειναν κάποια κομμάτια με μικρό κόστος και θα τα αναλάβει πλήρως ο Δήμος Θεσσαλονίκης», υποστήριξε η κ.Ρανέλλα, προσθέτοντας πως προτεραιότητες για το 2016 είναι το νέο ΕΣΠΑ, οι εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης του Δήμου καθώς και η δημιουργία αποτεφρωτηρίου.

Για το ενδεχόμενο να αγοραστεί οικόπεδο στην περιοχή της Σίνδου για την κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών ανέφερε πως «υπάρχει ομάδα στο Δήμο που θα ασχοληθεί με τη διακήρυξη και ποιες περιοχές ανταποκρίνονται στους όρους για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου. Υπάρχει μια μελέτη, θα επικαιροποιηθεί και θα βγει άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός».

Όσο για το εάν θα υπάρξουν αλλαγές σε αντιδημάρχους τη νέα χρονιά από το δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, η κ.Ρανέλλα είπε: «Ο δήμαρχος πάντα σκέφτεται πώς θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό το σχήμα της διοίκησης και οι αλλαγές είναι στο πίσω μέρος του μυαλού του, εφόσον χρειαστούν. Το τιμ των αντιδημάρχων είναι επιλογές του Γιάννη Μπουτάρη και κανένας μας δεν είναι μόνιμος».

Με αφορμή κριτική από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, για «χύμα διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη», η αντιδήμαρχος Οικονομικών σχολίασε: «Χυμώδεις θα μπορούσες να μας πεις, χειμαρρώδεις ίσως, χύμα όμως ποτέ. Εκτός κι αν μπερδεύει κάποιες έννοιες ο κ.Καλαφάτης, όπως τη σοβαρότητα με τη σοβαροφάνεια, την επιτήδευση με την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό που μας διακρίνει στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις θέσεις μας και τις ευθύνες μας. Δεν μπορείς να πεις χύμα μια διοίκηση που πήρε έναν Δήμο καταρημαγμένο και τον έφερε σε μια θέση οικονομικά πλεονασματική».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.