Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Την επαναφορά της θανατικής ποινής θέλει ο νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων


Ζήτα η ποινή να εφαρμόζεται για διακίνηση ναρκωτικών, βιασμούς, δολοφονίες και κλοπές.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Φιλιππίνων, ο λαϊκιστής δικηγόρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε, δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να επαναφέρει τη θανατική ποινή και να αναγνωρίσει στις δυνάμεις επιβολής της τάξης το δικαίωμα να «ανοίγουν πυρ για να σκοτώνουν».

«Θα ασκήσω πιέσεις στο Κογκρέσο να θέσει εκ νέου σε ισχύ τη θανατική ποινή διά απαγχονισμού», είπε ο Ντουτέρτε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Νταβάο.

Ο νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων, που εξελέγη την 9η Μαΐου, ανακοίνωσε επίσης ότι θα δώσει στην αστυνομία το δικαίωμα «να πυροβολεί για να σκοτώσει» κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον εγκληματιών κι εκείνων που θα αντιστέκονται με τη βία στις σύλληψή τους.

«Εάν αντισταθείτε, εάν προβάλλετε βίαιη αντίσταση, οι διαταγές μου στην αστυνομία θα είναι να πυροβολούν για να σκοτώσουν», προειδοποίησε ο ίδιος. Ελεύθεροι σκοπευτές του στρατού θα κινητοποιηθούν με στόχο να σκοτώνουν τους εγκληματίες, τόνισε.

Ο 71χρονος πρόεδρος των Φιλιππίνων σημείωσε επίσης ότι θα ήθελε η ποινή του θανάτου, που καταργήθηκε το 2006 υπό την προεδρία της Γκλόρια Αρόγιο, να επανέλθει σε ισχύ για εγκλήματα όπως η διακίνηση ναρκωτικών, οι βιασμοί, οι δολοφονίες και οι κλοπές.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατεία, ο Ντουτέρτε, ο οποίος θα ορκιστεί την 30η Ιουνίου για μια θητεία 6 ετών, υποσχέθηκε ότι θα εξουδετερώσει τους δεκάδες χιλιάδες εγκληματίες, προκαλώντας την οργή των αντιπάλων του αλλά γοητεύοντας παράλληλα τους δεκάδες χιλιάδες Φιλιππινέζους που έχουν απαυδήσει μπροστά στα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και τη διαφθορά.

Ο ίδιος έφθασε στο σημείο να πει ότι 100.000 άνθρωποι θα πεθάνουν κι ότι αυτή η ποσότητα πτωμάτων θα ριχθεί στον κόλπο της Μανίλας, για να ταϊσουν τα ψάρια.

Εξάλλου όπως επισήμανε, ο σεβασμός στο νόμο αποτελούσε τίποτα περισσότερο από μια «επιλογή» στις Φιλιππίνες και ότι εκείνος θα ήθελε να αλλάξει αυτήν την κατάσταση.

«Μην καταστρέφετε την χώρα μου, διότι θα σας σκοτώσω… Δεν υπάρχει μέση οδός… Εάν προσπαθήσετε να διαφύγετε της σύλληψης, εάν αρνηθείτε τη σύλληψη, εάν αντισταθείτε με βίαιο τρόπο, θα πω "σκοτώστε του"», υπογράμμισε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο ίδιος έκρινε «επαρκή» τη συγγνώμη που απέστειλε γραπτώς στον Πάπα Φραγκίσκο τον οποίο είχε βρίσει χυδαία κι είπε ότι δεν θα επισκεφθεί το Βατικανό όπως είχε ανακοινώσει.

Σε σχετική ερώτηση ο Ντουτέρτε δήλωσε ότι δεν προτίθεται «πλέον» να πάει. «Φθάνει» πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε στον Ποντίφικα. Εκτίμησε άλλωστε ότι ένα ταξίδι «θα μπορούσε να είναι μια επίδειξη υποκρισίας».

Στην έναρξη της εκστρατείας του τον Νοέμβριο, ο νυν πρόεδρος είχε καταφερθεί με χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του Πάπα καθώς είχε προκαλέσει μποτιλιαρίσματα στη Μανίλα κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στην περιοχή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπενίνο Ακίνο επανέλαβε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του ότι ο Ντουτέρτε είναι ένας δικτάτορας, που μπορεί να επιβάλλει στους πολίτες των Φιλιππίνων ένα καθεστώς τρόμου.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, ο οποίος διετέλεσε για σχεδόν 20 χρόνια δήμαρχος του Νταβάο, κατηγορείται ότι οργάνωσε αποσπάσματα θανάτου σε αυτήν την πόλη των 2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα αποσπάσματα θανάτου, που αποτελούνταν από αστυνομικούς, πρώην κομμουνιστές αντάρτες και δολοφόνους, σκότωσαν περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, μεταξύ αυτών παιδιά και μικροαπατεώνες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΚΛΙΜΑΚΑ για την αυτοκτονία του 31χρονου αστυνομικού στο κτίριο της Τροχαίας


Για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός σαφούς πλαισίου υποστήριξης των στελεχών της Αστυνομίας, καθώς και της συνεπαγόμενης δυνατότητας τους οπλοφορίας και οπλοχρησίας, κάνει λόγο, μέσω ανακοίνωσής της το Κέντρο Πρόληψης της Αυτοκτονίας, ΚΛΙΜΑΚΑ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Πρόληψης της Αυτοκτονίας, με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον 31χρονο αστυνομικό την Τετάρτη, 11 Μαΐου, στο κτίριο της Τροχαίας Αθηνών, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι από το 2007 μέχρι το 2013, έχουν καταγραφεί 25 αυτοκτονίες αστυνομικών, 2 συνοριακών φυλάκων και 2 ειδικών φρουρών, ενώ νεότερα δεδομένα αναδεικνύουν αύξηση των εν λόγω μεγεθών.

Στη συνέχεια, το Κέντρο Πρόληψης Αυτοκτονίας «ΚΛΙΜΑΚΑ» αναφέρει ότι απαιτείται η άμεση αναθεώρηση του πλαισίου ψυχιατρικής και ψυχολογικής αξιολόγησης των νέων αστυνομικών, καθώς και η επανάληψη και επικαιροποίηση των σχετικών διαδικασιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι διαθέτουν έναν ικανοποιητικό βαθμό ψυχικής σταθερότητας και ανθεκτικότητας

Η ανακοίνωση του Κέντρου Πρόληψης της Αυτοκτονίας αναφέρει:

«Σε συνέχεια της αυτοκτονίας νεαρού αστυνομικού μέσα στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, επισημαίνουμε για μία ακόμη την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός σαφούς πλαισίου υποστήριξης των στελεχών της Αστυνομίας, καθώς και της συνεπαγόμενης δυνατότητας τους οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Στη χώρα μας, οι αυτοκτονίες αστυνομικών υποκαταγράφονται όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες. Η υποκαταγραφή οφείλεται αφενός στο στίγμα που φέρει η αυτοκτονία για το θανόντα και την οικογένεια του και αφετέρου στο γεγονός ότι στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι αυτοκτονίες αστυνομικών αθροίζονται στη γενικότερη κατηγορία των ένοπλων δυνάμεων με αποτέλεσμα να μην έχουμε μια σαφή εικόνα ανά επαγγελματική ομάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του (τότε) Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τον Ιούλιο του 2013, από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013, δεκαέξι (16) αστυνομικοί έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Για την ίδια περίοδο, τα στοιχεία του Δικτύου Καταγραφής του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας αναφέρουν δεκαοκτώ (18) αυτοκτονίες αστυνομικών υπαλλήλων.

Από το 2007 μέχρι το 2013, έχουν καταγραφεί 25 αυτοκτονίες αστυνομικών, 2 συνοριακών φυλάκων και 2 ειδικών φρουρών, ενώ νεότερα δεδομένα αναδεικνύουν αύξηση των εν λόγω μεγεθών. Απαιτείται η άμεση αναθεώρηση του πλαισίου ψυχιατρικής και ψυχολογικής αξιολόγησης των νέων αστυνομικών καθώς και η επανάληψη και επικαιροποίηση των σχετικών διαδικασιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι διαθέτουν έναν ικανοποιητικό βαθμό ψυχικής σταθερότητας και ανθεκτικότητας. Η ΚΛΙΜΑΚΑ επανειλημμένα έχει προτείνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις σ’ αυτήν την κατεύθυνση, ενώ, παράλληλα, έχουν συγγραφεί και εκδοθεί δύο εγχειρίδια για την πρόληψη της αυτοκτονίας, απευθυνόμενα στα σώματα ασφαλείας.

Επιπρόσθετα, μετά από περιστατικά αυτοκτονίας, κρίνεται σκόπιμη η διεξαγωγή ψυχολογικών αυτοψιών προκειμένου όχι μόνο να υποστηριχθούν οι οικογένειες, οι οικείοι, οι αυτόπτες μάρτυρες και το επαγγελματικό (και μη) περιβάλλον του αυτόχειρα, αλλά και να αναδειχθούν εκείνες οι ελλείψεις, αδυναμίες ή παρεμβάσεις, η αντιμετώπιση και υλοποίηση των οποίων θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προληπτικά».

Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται, τόσο στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης αποκλεισμένων πληθυσμιακών ομάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λειτουργεί από το 2007, τη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία με το νούμερο 1018. Η Γραμμή λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με αστική χρέωση. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτος δημοσιογράφος νεκρός φέτος στο Μεξικό


Δολοφονήθηκε στην πολιτεία Βερακρούς.

Δημοσιογράφος έπεσε νεκρός από σφαίρες στην πολιτεία Βερακρούς του ανατολικού Μεξικού, μια από τις πλέον επικίνδυνες για τους εργαζόμενους στα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, αυξάνοντας σε έξι τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν δολοφονηθεί στη χώρα από την αρχή της χρονιάς.

Ο Μανουέλ Τόρες, ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Azteca, δολοφονήθηκε στην πόλη Πόσα Ρίκα, 300 χλμ. από την πρωτεύουσα. Εργαζόταν επίσης για τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Noticias MT και συνεργαζόταν με τον δήμο της Πόσα Ρίκα.

Ο εισαγγελέας της Βερακρούς ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τη δολοφονία του Τόρες, αναφερόμενος μόνο στην ιδιότητα του ως συνεργάτη του δήμου.

Η πολιτειακή επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων (CEAPP), που έχει συστήσει η κυβέρνηση της Βερακρούς αλλά λειτουργεί αυτόνομα, καταδίκασε «έντονα τον φόνο του δημοσιογράφου» ζητώντας να διεξαχθεί σε βάθος, «σοβαρή» έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι πολιτείες Γκερέρο, Οαχάκα και Βερακρούς θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες για τους δημοσιογράφους στο Μεξικό. Από το 2010 στη Βερακρούς έχουν δολοφονηθεί 18 δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας της έκφρασης Artículo 19.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, από την αρχή της χρονιάς ως την 5η Μαΐου είχαν δολοφονηθεί 5 δημοσιογράφοι στο Μεξικό.

Πριν από τον Τόρες, ο τελευταίος θάνατος Μεξικανού δημοσιογράφου είχε καταγραφεί την 25η Απριλίου και ήταν αυτός του Φρανσίσκο Πατσέκο, 49 ετών, μέσα στο σπίτι του στην πολιτεία Γκερέρο. Ήταν αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης Foro de Taxco, συνεργαζόταν με την εφημερίδα El Sol de Acapulco καθώς και με τον ραδιοφωνικό σταθμό Capital Maxima.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η φωτογραφία του πατέρα με τον άρρωστο γιο που το Facebook «κατεβάζει» συνεχώς


Η ιστορία πίσω από τη συγκινητική εικόνα.

Όταν η Heather Whitten ανέβασε στο προφίλ της, στο Facebook αυτή την εικόνα με τον σύζυγό της, δεν φανταζόταν ποτέ την αντίδραση του Facebook κι ότι αυτό θα επέλεγε να την «κατεβάσει» και μάλιστα όχι μόνο μία φορά.

Η φωτογραφία του πατέρα με τον άρρωστο γιο που το Facebook «κατεβάζει» συνεχώς

Η εικόνα δείχνει τον άνδρα της, Thomas, να κρατάει αγκαλιά το γιο του στο μπάνιο πριν από κάποια χρόνια, αλλά το Facebook, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun, θεώρησε ότι η εικόνα «παραβιάζει» τους κανόνες της κοινότητας. Η Heather η οποία είναι φωτογράφος έγραψε στο Facebook ότι τράβηξε τη φωτογραφία το Νοέμβριο του 2014, όταν ο γιος τους, ο Fox ηλικίας σχεδόν ενός έτους αρρώστησε και είχε εξαντληθεί. Όταν αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει δηλητηρίαση από σαλμονέλα.

Ωστόσο πριν από αυτό ο πατέρας του, το είχε πάει στο μπάνιο για να του κάνει ένα ζεστό ντους σε μια προσπάθεια να τον ησυχάσει. «O Thomas είχε περάσει αρκετές ώρες στο ντους μαζί του, προσπαθώντας να κρατήσει τον πυρετό του χαμηλά και να σταματήσει για λίγο τον εμετό και τη διάρροια που τον ταλαιπωρούσαν. Ήταν μια ισχυρή στιγμή για εμάς ως γονείς. Όπως κάθισα στο ντους με τους δύο αυτούς απέναντί μου, ήμουν απλά συγκλονισμένη με τη σκηνή μπροστά μου. Αυτός ο άνθρωπος. Αυτός ο σύζυγος και σύντροφος και πατέρας. Ήταν τόσο υπομονετικός και τόσο τρυφερός και τόσο ισχυρός με το μικροσκοπικό γιο μας στην αγκαλιά του. Διαβεβαίωνε τον Fox, ότι θα είναι όλα εντάξει και ότι ο ίδιος θα αναλάβει τη φροντίδα του. Ήταν τόσο σταθερός και τόσο ειλικρινής», αναφέρει η μητέρα του θέλοντας να εξηγήσει πόσο σημαντική ήταν γι’ αυτούς η εικόνα και ποιος είναι ο λόγος που τη δημοσίευσαν στο Facebook το οποίο όμως έκρινε ότι πρέπει να αποσυρθεί από αυτό.

Το ζευγάρι δημοσίευσε ξανά την εικόνα στο Facebook και έχει και πάλι χιλιάδες αντιδράσεις και likes, ενώ ελπίζει ότι αυτή τη φορά το κοινωνικό δίκτυο δεν θα τη διαγράψει. Κάποιοι γονείς έκαναν και σχόλια λέγοντας πόσο τρυφερή εικόνα είναι και ότι αντανακλά αυτά που κάνουν καθημερινά οι γονείς για τα παιδιά τους.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΟΠΥΥ: Εντός του Μαΐου η πληρωμή των παρόχων υγείας


Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να πληρωθούν νωρίτερα οι επόμενοι μήνες.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη είχε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος. Ο κ. Βλατσαράκος έλαβε τη διαβεβαίωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ για την αποπληρωμή των παρόχων εντός του Μαΐου για το μήνα Ιανουάριο, στο 100% των εκκαθαριζομένων δαπανών, μετά από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο (5% των δαπανών),

Επίσης, ο κ. Βλασταράκος ενημερώθηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να πληρωθούν γρήγορα οι επόμενοι μήνες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα: Ποινές σοκ για τους γονείς τέρατα που βίαζαν τα τρία παιδιά τους στη Λεύκα


Ο πατέρας ασελγούσε στις δύο κόρες και η μάνα ερχόταν σε ερωτική επαφή με το γιο.


Νεότερη ενημέρωση 16.20΄

Αμείωτη έμεινε η πρωτόδικη ποινή φυλάκισης για τον πατέρα που βίαζε τις κόρες του, παραμένοντας στα 123 χρόνια, ενώ στα 74 χρόνια μειώθηκε η ποινή για τη μητέρα που ερχόταν σε ερωτική συνεύρεση με τον γιο της, λόγω ένδειξης μεταμέλειας. Πρωτόδικα η μάνα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 103 ετών.

Η υπόθεση ξαναζωνάνεψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, με τα τρία παιδιά της οικογένειας να είναι παρόντα, συνοδευόμενα από Κοινωνικούς Λειτουργούς.

Πρώτη ενημέρωση 13.18΄

Σοκαριστικές λεπτομέρειες από την υπόθεση βιασμού από τη μάννα και τον πατέρα τους ,των τριών ανήλικων παιδιών τους (δύο κορίτσια κι ένα αγόρι) άρχισαν να ξετυλίγονται σήμερα το πρωί Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας λίγο μετά τις 11. Το πρωί σήμερα ( Δευτέρα)

Πατέρας και μάνα – ο πατέρας βίαζε τις δύο κόρες του και η μητέρα ερχόταν σε ερωτική συνεύρεση με το γιό της –πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου εσε ποινή φυλάκισης 123 χρόνων ο πατέρας και 103 στη μητέρα από την Λεύκα Πατρών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξανάγκαζαν σε όργια τα παιδιά τους, στα οποία συμμετείχαν και αυτοί.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες


Πηγή: http://www.patrastimes.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο τα εγκαίνια κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στη Θεσσαλονίκη - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναμένεται η έναρξη των εργασιών.

Σε επίσημη τελετή στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.

Ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας και Ελλάδας προς τη Δυτική Ευρώπη. Θα έχει αρχική μεταφορική ικανότητα 10 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως με προοπτική επαύξησης σε επόμενο στάδιο στα 20 δισ. και διέρχεται την ελληνική επικράτεια από τους Κήπους του Έβρου μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή της Ιεροπηγής σε απόσταση 550 χιλιομέτρων. Από την Αλβανία θα συνεχίσει με υποθαλάσσιο αγωγό μήκους 105 χλμ. από την πόλη Fier στην περιοχή της νότιας Απουλίας.

Ο αγωγός ΤΑΡ επελέγη από την Κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν ως η προτιμητέα διαδρομή για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη μεταξύ των τεσσάρων εναλλακτικών οδεύσεων που είχαν προταθεί, δύο από τις οποίες διέρχονταν εκτός Ελλάδος. Πρόκειται για επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας τόσο άμεσα όσο και έμμεσα καθώς σημαντικό τμήμα των προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών που απαιτούνται για το έργο έχουν ήδη ανατεθεί σε ελληνικές εταιρίες.

Με την έναρξη λειτουργίας του αγωγού που τοποθετείται στο 2019-2020 η χώρα μας θα αποκτήσει πρόσβαση σε μία ακόμη πηγή τροφοδοσίας της εσωτερικής αγοράς με αέριο, γεγονός που αυξάνει την ασφάλεια εφοδιασμού αλλά και τον ανταγωνισμό στην προμήθεια. Οι πηγές εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς σήμερα είναι ο αγωγός μέσω Βουλγαρίας που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, ο ελληνοτουρκικός αγωγός και οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα.

Στόχος της Κοινοπραξίας κατασκευής του ΤΑΡ πέρα από τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης είναι η διακλάδωση προς τις χώρες των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη), εξέλιξη που θα μετατρέψει τη χώρα μας σε περιφερειακό δίαυλο εφοδιασμού με φυσικό αέριο. Ήδη στις επαφές που πρόκειται να έχει σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι η κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου καθώς και μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

---------

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα εγκαίνια του αγωγού TAP

Σε ποιους δρόμους δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση.
Επί ποδός θα βρίσκεται αύριο η Τροχαία Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου TAP στο ξενοδοχείο «The Met», κατά την οποία θα θα παρευρεθούν ξένοι ηγέτες και αξιωματούχοι υπουργείων Εξωτερικών των χωρών από τις οποίες θα περνά.

Από την 11.00 σταδιακά δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό 26ης Οκτωβρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το ύψος του κυκλικού κόμβου των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και μέχρι τη συμβολή της με τη Δυτική Είσοδο και την οδό Κουντουριώτη (κόμβος Δικαστηρίων).

Από τις 06.00 μέχρι την 24.00 δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση στις παρακάτω οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης:


  • 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κεφαλληνίας και Ανδρέου Γεωργίου.
  • Ερμιόνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 26ης Οκτωβρίου και Ανδρέου Γεωργίου.
Από 04.00 και μέχρι την 24.00 δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση στις παρακάτω οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης:

  • 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ανδρέου Γεωργίου και του κόμβου Δικαστηρίων (συμβολή 26ης Οκτωβρίου με Δυτική Είσοδο και Κουντουριώτη).
  • Κεφαλληνίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 26ης Οκτωβρίου και Ανδρέου Γεωργίου.
  • Πήγασου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 26ης Οκτωβρίου και Ανδρέου Γεωργίου.
  • Ανδρέου Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 26ης Οκτωβρίου και Κεφαλληνίας.
  • Ιωάννη Κωλέττη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 26ης Οκτωβρίου και Ανδρέου Γεωργίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω της Δυτικής Εισόδου και της οδού Μοναστηρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια ξεχωριστή πρόταση γάμου στην Κρήτη, μπροστά σε δεκάδες κόσμου


Είπε το ΝΑΙ, στην πιο χρωματιστή πρόταση γάμου που έγινε ποτέ

Ήταν όλα σχεδιασμένα και καλά οργανωμένα και εκείνη έπρεπε απλά να πει το "Ναι" στον τολμηρό που της έκανε πρόταση γάμου μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών.

Το σκηνικό της έκπληξης είχε στηθεί στον αγώνα “Χρώμα Run” στο Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου, οπου συμμετείχαν δεκάδες κόσμου.

Ο γνωστός προπονητής αθλητών δρόμων αντοχής Μιχάλης Αφορδακός διάλεξε τον αγώνα, για να κάνει πρόταση γάμου στην εκλεκτή της καρδιάς του, Δέσποινας.

Συγκινημένη και με τον κόσμο κάτω να χειροκροτεί, η Δέσποινα είπε το "Ναι" στον καλό της, τον αγκάλιασε και τον φίλησε.

Δείτε το βίντεο με την πρόταση γάμου




Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άρτα: 50χρονος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της γυναίκας του...


Ήταν 18.17 εχθές το απόγευμα όταν στην Επαρχιακή Οδό Βλαχέρνας – Γραμμενίτσας Άρτας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 50χρονος κάτω απο αδιευκρίνστες μέχρι στιγμής συνθήκες εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε κτίσμα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Τραγική λεπτομέρεια... τον άτυχο 50χρονο είδε να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια της η συζυγός του που ακολουθούσε με το αυτοκίνητό της.

Ο μεσήλικας οδηγός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αρτας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του...

Για το τροχαίο δυστύχημα ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.


Πηγή: http://epirus-tv-news.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Τα σενάρια για τον νεκρό φοιτητή στην Πεντέλη


Η σορός βρισκόταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σε προχωρημένη σήψη.

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση 20χρονου φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής στο ΤΕΙ Αθήνας που βρέθηκε νεκρός στην Πεντέλη.

Ο νεαρός εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου τυχαία από περαστικό, ο οποίος κάνοντας βόλτα αντίκρισε το πτώμα δίπλα από δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου σε θαμνώδες σημείο στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη. Αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, που ερεύνησε το χώρο για την εύρεση κάποιου όπλου αλλά μάταια. Έτσι, το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας εξετάζεται πολύ σοβαρά από τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει αποκλειστεί η αυτοκτονία, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Η σορός βρισκόταν, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σε προχωρημένη σήψη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να εξακριβωθεί από την αρχή το κατά πόσο έφερε τραύματα από όπλο ή άλλο αντικείμενο. Αυτό θα γίνει γνωστό από τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που θα δείξουν αν πρόκειται για δολοφονία ή αυτοχειρία.

Μεταξύ άλλων ερευνάται το σενάριο το πτώμα να μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε και να έγινε σε άλλο χώρο η εγκληματική πράξη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο φοιτητής δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ και η οικογένειά του περιγράφεται ως φιλήσυχη. Αυτό που ερευνάται είναι το κατά πόσο είχε διαφορές με κάποιον το τελευταίο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν σχετικές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια των καταθέσεων των γονιών και των φίλων του στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Για τον 20χρονο είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυκών Νερών στις 10 Μαΐου 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η συγκινητική ιστορία της Ελληνίδας που διεκδικεί τον τίτλο της Miss ΗΠΑ


Η Ελληνίδα Έλενα Λακουάτρα, που έχει ήδη κατακτήσει το στέμμα της Miss Πενσυλβάνια, διεκδικεί τον τίτλο της Miss ΗΠΑ.

Η Έλενα δηλώνει υπερήφανη που είναι Ελληνίδα, ενώ φροντίζει να επισκέπτεται την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι.

«Είμαι μέλος μιας πολύ μεγάλης ελληνικής οικογένειας. Είμαστε οικογένεια αλά Ελληνικά. Λατρεύουμε το ότι είμαστε Έλληνες, λατρεύουμε να λέμε σε όλους ότι είμαστε Έλληνες, λατρεύουμε τους ελληνικούς χορούς, την ελληνική κουζίνα, οτιδήποτε ελληνικό», αναφέρει η πανέμορφη κοπέλα που σε ηλικία τεσσάρων ετών προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και έχασε την ακοή της.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μόλις το 16% των δηλώσεων έχει υποβληθεί στο Taxinet - Πότε θα πληρωθούν οι φόροι εισοδήματος


Με αργούς ρυθμούς γίνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι σήμερα έχει κατατεθεί μόλις το 16% των συνολικών δηλώσεων.

Συνολικά οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και εκκαθαριστεί στο Taxisnet ξεπέρασαν τις 913.935 σε σύνολο 6 εκατομμυρίων. Την περασμένη πάντως, εβδομάδα υποβλήθηκαν πάνω από 200.000 δηλώσεις Ε1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ μέχρι χθες είχαν υποβληθεί και εκκαθαριστεί 913.935 Ε1, 393.640 δηλώσεις Ε2 και 97.187 δηλώσεις Ε3. Από τις 913.935 εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οι 484.658 είναι μηδενικές (το 53,03% του συνόλου), οι 257.455 είναι χρεωστικές (το 28,17% του συνόλου) και οι 171.822 δηλώσεις είναι πιστωτικές (το 18,80% του συνόλου).

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη που θα προβλέπει την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε μηνιαίες δόσεις έως τον Δεκέμβριο του 2016.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων εκπνέει στις 30 Ιουνίου και παράταση θα δοθεί μόνο αν υπάρξει πρόβλημα στο Taxis.

--------------

Mε αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων


Οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και εκκαθαριστεί στο Taxisnet μέχρι στιγμής, ξεπέρασαν χθες το 1.000.000 σε σύνολο 6 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ μέχρι χθες είχαν υποβληθεί και εκκαθαριστεί 1.008.263 Ε1, 438.772 δηλώσεις Ε2 και 87.147 δηλώσεις Ε3.

Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής απομένουν 44 ημέρες και για να ολοκληρωθεί η υποβολή θα πρέπει να υποβάλλονται περίπου 130.000 δηλώσεις την ημέρα.



Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησαν τα έργα συντήρησης της εθνικής οδού για Μονεμβασιά και Ελαφόνησο


Οι εργασίες θα διαρκέσουν δέκα ημέρες.

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης της εθνικής οδού Κροκεές - Μολάοι - Μονεμβάσια και της παράκαμψης Κροκεών - Δαφνίου με συνολικό προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ, από την διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Το έργο προβλέπει να εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος του δρόμου, καθώς και επισκευή και συντήρηση των τεχνικών έργων.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν δέκα ημέρες και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, ζητά την κατανόηση των πολιτών για τυχόν ταλαιπωρία, ενώ υπογραμμίζει πως προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι να συντηρήσει το οδικό δίκτυο προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στους τουριστικούς προορισμούς της Μονεμβάσιας, της Νεάπολης και της Ελαφονήσου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επέζησαν χαμένοι στην θάλασσα για 10 ημέρες τρώγοντας ωμά ψάρια


Η απίστευτη ιστορία ενός ναυαγίου στα ανοιχτά του κρατιδίου της Μαλαισίας Σαμπά.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τόμι Λαμ Ουάι Γιν θα αργήσει πολύ να ξαναφάει σούσι. Διότι αυτός ο άνδρας από το Χονγκ Κονγκ κατάφερε να επιβιώσει μαζί με δύο Ισπανούς τουρίστες και μία ασκούμενη από τη Μαλαισία, χαμένοι στην θάλασσα για ένα διάστημα 10 ημερών τρώγοντας... ωμά ψάρια.

Επέζησαν χαμένοι στην θάλασσα για 10 ημέρες τρώγοντας ωμά ψάρια

Την 2α Μαΐου ο Λαμ, ιδιοκτήτης μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και η ασκούμενη Αρμίλα Αλιχασάν ανέλαβαν να ξεναγήσουν τους Ισπανούς Νταβίδ Ερνάνδες Γκασούλα και Μάρτα Μικέλ στις νήσους και τους κοραλλιογενείς υφάλους στα ανοιχτά του κρατιδίου της Μαλαισίας Σαμπά, που βρίσκεται στη νήσο Βόρνεο, αφηγήθηκε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ξαφνικά ωστόσο υπήρξε θαλασσοταραχή και τα σφοδρά κύματα που τους έπληξαν είχαν ως αποτέλεσμα να ανατραπούν τα μηχανοκίνητα σκάφη τους. Οι ναυαγοί έχασαν επίσης τα αποθέματα πόσιμου νερού που είχαν μαζί τους και τους φακούς τους. Χωρίς τροφή και έχοντας χάσει τα κινητά τους τηλέφωνα έδωσαν μάχη για την ζωή τους σε μια ιστορία που παραπέμπει στο σενάριο της ταινίας του Χόλυγουντ «ο Ναυαγός» με τον Τομ Χανκς.

Η παρέα κατάφερε να επιβιβαστεί εκ νέου στα σκάφη κι επέζησε τρώγοντας ωμά χελιδονόψαρα –τα ιπτάμενα ψάρια των ωκεανών– τα οποία προσγειώνονταν στη βάρκα τους, περιέγραψε ο 44χρονος Λαμ σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο από το Κότα Κινάμπαλου, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Σαμπά.

«Θα περάσει καιρός μέχρι να ξαναφάω σασίμι» (σ.σ ιαπωνικό έδεσμα από λεπτές φέτες ωμού ψαριού) πρόσθεσε ο ίδιος. «Πραγματικά δεν ήταν καλό, όμως εκείνη τη στιγμή το εκτίμησα καθώς πείναγα πάρα πολύ».

Για νερό, οι ναυαγοί έγλειφαν τις συμπυκνωμένες σταγόνες στο εξωτερικό μιας τσάντας γεμάτη με θαλασσινό νερό που είχαν αφήσει εκτεθειμένη στον ήλιο, ένα κόλπο που είχε δει σε μια ταινία η Μάρτα, αποκάλυψε ο Λαμ.

Το λιμενικό σώμα και το πολεμικό ναυτικό της Μαλαισίας αναζητούσαν την παρέα, ωστόσο πραγματοποιούσαν έρευνες πιο βόρεια, κοντά στις νήσους Σπράτλι, ενώ οι ναυαγοί κατευθύνονταν προς τις ακτές του Βόρνεο, σύμφωνα με τον Λαμ.

Οι πρώτες ημέρες πάνω στο πλεούμενο ήταν γεμάτες ένταση, οι ναυαγοί τα έβαζαν «με τον Θεό και ό,τι βρισκόταν κάτω από τον ήλιο και το φεγγάρι» για την περιπέτειά τους, εξιστορεί ο Λαμ, ο μοναδικός από τους διασωθέντες που το Γαλλικό Πρακτορείο κατάφερε να επικοινωνήσει.

Την ένταση ακολούθησαν οι φιλοσοφικές αναζητήσεις για τον θάνατο και το τέλος της ανθρώπινης ζωής. Έπειτα από 10 ημέρες στην θάλασσα, τους περισυνέλεξε μια μηχανότρατα με σημαία Βιετνάμ, που είχε εισέλθει παράνομα στα ύδατα της Μαλαισίας, και κατόπιν τους παρέδωσε στις τοπικές αρχές.

Ειρωνεία της τύχης: μόλις η οδύσσειά τους τελείωνε η ασκούμενη, η Αρμίλα, βρήκε το κινητό της το οποίο μάλιστα λειτουργούσε, καθώς το είχε βάλει σε ένα πλαστικό σακουλάκι πριν από την εκδρομή. «Δεν το χρειαζόμασταν πλέον. Εκείνη βρισκόταν σε κατάσταση απόλυτου σοκ» διαβεβαίωσε ο Λαμ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η εφαρμογή OASA Telematics


Οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τις πλησιέστερες στάσεις, δρομολόγια, αφίξεις λεωφορείων ή τρόλεϊ.

Την κοντινότερη στάση και το δρομολόγιο του λεωφορείου ή τρόλεϊ που τους εξυπηρετεί βλέπουν οι επιβάτες από το κινητό τους τηλέφωνο, αφού τέθηκε σε εφαρμογή η υπηρεσία ενημέρωσης των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών μέσω έξυπνων συσκευών.

Με τη χρήση της εφαρμογής αυτής, που φέρει την ονομασία OASA Telematics, ο επιβάτης θα μπορεί να πληροφορείται σε πραγματικό χρόνο για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση από τη θέση που βρίσκεται, καθώς και για τη βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει έτσι ώστε να προγραμματίζει έγκαιρα τις μετακινήσεις του χωρίς περιττές αναμονές στις στάσεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον καθένα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή από τη διεύθυνση telematics.oasa.gr. Επίσης έχει δοθεί στις τρεις πλατφόρμες και είναι ήδη διαθέσιμη στο λειτουργικό σύστημα Android των κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να την ανεβάσουν οι άλλες δύο (iOS και Windows).

Όπως δήλωσε, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης «με την εφαρμογή αυτή στο εξής όλες οι στάσεις των λεωφορείων της πρωτεύουσας καθίστανται «τηλεματικές» στάσεις, καθώς κάθε χρήστης, όπου κι αν βρίσκεται μπορεί να βλέπει στο κινητό του τηλέφωνο σε πόσα λεπτά θα έρθει το επόμενο λεωφορείο στη συγκεκριμένη στάση που τον ενδιαφέρει".

Οι δυνατότητες της εφαρμογής

Μπαίνοντας στο κεντρικό μενού του συγκεκριμένου λογισμικού ο χρήστης μπορεί να βρει τις ακόλουθες ενότητες:

• Πλησιέστερες Στάσεις (υποδεικνύει αυτόματα πού βρίσκεται η πλησιέστερη στάση λεωφορείου ή τρόλεϊ).

• Θέσεις λεωφορείων (αποτυπώνεται η θέση των λεωφορείων πάνω σε χάρτη σε πραγματικό χρόνο).

• Αφίξεις (ενημέρωση για τις αφίξεις των λεωφορείων όλων των γραμμών στις στάσεις).

• Βέλτιστη διαδρομή (μέσω αυτής μπορεί κανείς να αναζητήσει τη βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει, χρησιμοποιώντας ΜΜΜ από τη θέση στην οποία βρίσκεται).

• Γραμμές (παρέχονται πληροφορίες για όλα τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ).

• Νέα (ανακοινώσεις που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες και όχι μόνο).

Τέλος, κάθε χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει στα «Αγαπημένα» τις στάσεις που χρησιμοποιεί συνηθέστερα, με αποτέλεσμα να βρίσκει αυτόματα όλα τα δρομολόγια που διέρχονται από αυτές σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προγραμματίζει πιο εύκολα τις μετακινήσεις του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επτά νεκροί από πυρκαγιά σε γηροκομείο του Μοντεβιδέο


Άγνωστα ακόμα τα αίτια που προκάλεσαν τη φονική φωτιά.

Επτά ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα της σε έναν οίκο ευγηρίας στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης.

Τα θύματα, τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες, διεμέναν στο διώροφο κτίριο που είχε μετατραπεί σε γηροκομείο, ανέφερε ο διευθυντής της πυροσβεστικής, Λεάντρο Παλομέκε. Οι τέσσερις από τους ηλικιωμένους απανθρακώθηκαν, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο γηροκομείο ζούσαν 17 άνθρωποι, από τους οποίους μόνο οι 10 μπόρεσαν να βγουν εγκαίρως έξω.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σταθάκης: Προστασία για το 93% των δανειοληπτών με δάνεια πρώτης κατοικίας


"Διασφαλίσαμε ότι κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα περιέλθει σε κατάσταση εκποίησης, πλειστηριασμού ή οτιδήποτε άλλο", είπε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη βουλή.

"Αυτό για το οποίο είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση το πέτυχε όσον αφορά στην πρώτη κατοικία. Το ρυθμιστικό πλαίσιο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο με την προστασία της πρώτης κατοικίας κατά 60% και η αναστολή για στεγαστικά δάνεια και όλα τα συνδεδεμένα σε επίπεδο 93%, διασφαλίζουν ότι κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα περιέλθει σε κατάσταση εκποίησης, πλειστηριασμού ή οτιδήποτε άλλο. Αυτός ήταν ο στόχος της κυβέρνησης , αυτόν επιδιώξαμε και πετύχαμε" είπε ο κ. Σταθάκης.

"Είχαν τεθεί υπό συζήτηση για τον επόμενο κύκλο διαπραγματεύσεων τρεις κατηγορίες δανείων -στεγαστικά, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά. Αυτό που επιτεύχθηκε μετά τις διαπραγματεύσεις είναι να ανασταλεί μέχρι αρχές του 2018 η πώληση και πράσινων και κόκκινων δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία, όχι μόνο τα στεγαστικά της πρώτης κατοικίας αλλά και σύνολο των μικρομεσαίων ή καταναλωτικών που συνδέονται με την πρώτη κατοικία", σημείωσε ο υπουργός, ενώ σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια είπε ότι προστατεύονται σπίτια με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ , δηλαδή το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θρίλερ με την Σίνεντ Ο Κόνορ στο Σικάγο - Λήξη συναγερμού


Τα ίχνη της αγνοούνται από χθες και η αστυνομία την ψάχνει φοβούμενη τα χειρότερα.

Ελέγχους για να εξακριβώσουν εάν η τραγουδίστρια Σίνεντ Ο Κόνορ είναι καλά στην υγεία της, πραγματοποιούν οι αστυνομικές αρχές στα περίχωρα του Σικάγο.

Θρίλερ με την Σίνεντ Ο Κόνορ στο Σικάγο

Τα ίχνη της αγνοούνται από νωρίς χθες Κυριακή και εκφράζονται φόβοι πως η ίδια έχει επιλέξει να βάλει τέλος στη ζωή της. Σύμφωνα με πηγές από την τοπική αστυνομία, η Σίνεντ Ο Κόνορ θεωρείται πως έχει τάσεις αυτοκτονίας, μετά από ένα περιστατικό τον περασμένο Νοέμβριο, όπου είχε αφήσει ένα οργισμένο σημείωμα αυτοκτονίας λέγοντας πως έχει πάρει υπερβολική δόση χαπιών και επιρρίπτοντας ευθύνες στην οικογένειά της. Στη συνέχεια εντοπίστηκε σώα από την αστυνομία που την αναζήτησε.

Η Ο'Κόνορ έφυγε από το σπίτι της στις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής, τοπική ώρα. Η αστυνομία δέχθηκε ένα ανώνυμα τηλεφώνημα από κάποιον που δήλωσε ότι η 49χρονη τραγουδίστρια αγνοείται και φοβάται για την υγεία της. Αμέσως άρχισε να την αναζητά, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

------------

Λήξη συναγερμού για τη Σίνεντ Ο’ Κόνορ

Είναι καλά στην υγεία της η γνωστή τραγουδίστρια.

Η αστυνομία του Ουιλμέτ, στα περίχωρα του Σικάγο, ανακοίνωσε πως η Σινέντ Ο' Κόνορ βρέθηκε στην περιοχή του Σικάγο και είναι καλά στην υγεία της, καθώς η τραγουδοποιός αγνοείτο από νωρίς χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ο' Κόνορ έφυγε χθες από την περιοχή Ουιλμέτ για να πάει μια βόλτα με το ποδήλατο στις 6 το πρωί τοπική ώρα κι δεν είχε επιστρέψει, είχε αναφέρει νωρίτερα η αστυνομία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχων»


Σε διευκρινίσεις για το ασφαλιστικό προχώρησε το υπ. Εργασίας.

Σε διευκρινίσεις για το ασφαλιστικό προχώρησε το υπουργείο Εργασίας. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή, καμία κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχων δεν θα μειωθεί. «Από το 2018 και μετά», όπως σημειώνει, «λόγω της ρήτρας ανάπτυξης και οι νέες συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που αντιστοιχούν στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας».

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση τήρησε την υπόσχεσή της και καμία κύρια σύνταξη νυν συνταξιούχων δεν θα μειωθεί. Επειδή αυτό όλοι το έχουν αντιληφθεί, γράφονται πολλά τις τελευταίες ημέρες για μειώσεις μέχρι και 30% για τις νέες συντάξεις, με έμφαση, ιδίως, στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ο πρώην υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι, ακόμη και οι χαμηλόμισθοι, θα πάρουν μικρότερες συντάξεις με το νέο νόμο 4387/2016, παρόλο ότι όλοι παραδέχονται το αντίθετο. Ο κ. Μητσοτάκης μας κατηγόρησε, μάλιστα, στη Βουλή ότι αυτό υποδηλώνει "ταξικό μίσος".

Η αλήθεια έχει, ως εξής:

Για τις συντάξεις των χαμηλόμισθων και τα των κατώτατων ορίων

Σε κάθε περίπτωση μέσου εργασιακού εισοδήματος έως 1000 ευρώ, το νέο σύστημα δίδει μεγαλύτερες συντάξεις από ό,τι το προϋφιστάμενο σύστημα (εισόδημα κάτω από 1000 ευρώ δηλώνουν το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών).

Για παράδειγμα, το ίδιο που επικαλέστηκε με διαστρέβλωση των στοιχείων ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ, για μέσο εργασιακό εισόδημα ίσο με αυτό του ανειδίκευτου εργάτη (586 ευρώ το μήνα) το νέο σύστημα για ασφαλισμένο με 20 έτη ασφάλισης δίνει κύρια σύνταξη 477 ευρώ (82,2% αναπλήρωση εισοδήματος, χωρίς να συνυπολογίζεται η επικουρική σύνταξη) έναντι 449 ευρώ του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη-Βρούτση. Για 15 έτη ασφάλισης, το νέο σύστημα δίνει 413 ευρώ έναντι 411 ευρώ και, σε κάθε περίπτωση, παραπάνω από την κατώτατη σύνταξη, όπως υπολογιζόταν με το παλαιό καθεστώς (Ν 3863/10) στο ύψος των 15 ημερομισθίων ανειδίκευτου εργάτη, ήτοι σήμερα, μετά τη «σφαγή» των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, 392,7 ευρώ. (Για όσους υποκριτικά και δημαγωγικά θεωρούν μείζονα υποχώρηση το γεγονός ότι η εθνική σύνταξη για 15 έτη ασφάλισης διαμορφώνεται στα 345 ευρώ, υπενθυμίζουμε ότι με την προβλεπόμενη στο άρθρο 11 του ν. 3863/2010 η βασική σύνταξη των 360 ευρώ σήμερα θα ήταν 341 για όλα τα έτη ασφάλισης).

Προφανώς, δεν πανηγυρίζουμε για το ύψος των συντάξεων αυτών. Τις έχουμε συνδέσει, όμως, με «ρήτρα ανάπτυξης» με την άνοδο της οικονομίας, ούτως ώστε με την επάνοδο της ανάπτυξης να μην κερδίσουν μόνον λίγοι, αλλά όλοι, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων.

Για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο νόμο της μεταρρύθμισης μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Εφαρμόζεται σύστημα ισονομίας σε όλους.

Άρα και οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν μέσο μισθό στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου 1000 ευρώ και κάτω, θα πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη από ό,τι με το παλαιό σύστημα.

Ακόμη και για τους σχετικά υψηλόμισθους, υπάρχει πρόβλεψη «κόφτη» στη μεταβατική διάταξη του άρθρου 6 παρ. 1 εδ. γ του νόμου 4387/2016 (του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης), που εγγυάται ότι δεν θα υπάρχουν σημαντικές προς τα κάτω αποκλίσεις, μέχρι το τέλος του 2018. Για παράδειγμα, για το 2016, ο νόμος εγγυάται με το μηχανισμό της προσωπικής διαφοράς ότι καμία νέα σύνταξη δεν θα είναι μικρότερη από το 90% αυτής που θα υπολογιζόταν με το παλαιό σύστημα, άρα δεν θα υπάρχουν μειώσεις μεγαλύτερες του 10% σε καμιά νέα σύνταξη. Από το 2018 και μετά, λόγω της ρήτρας ανάπτυξης και οι νέες συντάξεις θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που αντιστοιχούν στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άμεσες προσλήψεις 425 δικαστικών υπαλλήλων ανακοίνωσε το υπ. Δικαιοσύνης


Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Μαΐου.

Προσλήψεις 425 δικαστικών υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης (και ακολουθούν άλλες 780), όπως και η πλήρωση 1.710 θέσεων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016.

Αναλυτικότερα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Εσωτερικών για την πλήρωση 2.135 θέσεων τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίων υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, από τις 2.135 θέσεις που προκηρύσσονται, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κατανέμονται συνολικά 425 και συγκεκριμένα: α) 300 θέσεις κλάδου/ ειδικότητας ΠΕ γραμματέων από τις 720 θέσεις ΠΕ, β) 50 θέσεις κλάδου ΤΕ γραμματέων και 4 θέσεις κλάδου/ ειδικότητας ΤΕ διοικητικού -λογιστικού από τις 372 θέσεις ΤΕ και γ) 21 θέσεις ΔΕ διοικητικού -λογιστικού και 50 θέσεις ΔΕ διοικητικών γραμματέων από τις 1.043 θέσεις ΔΕ.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι «σε άμεσο χρόνο πρόκειται να προκηρυχθούν ακόμη 780 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας» και προσθέτει ότι «η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη και ευελπιστεί ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα αποδώσει έναν κρίσιμο, για την κάλυψη άμεσων αναγκών των δικαστηρίων και των καταστημάτων κράτησης, αριθμό ανθρώπινου δυναμικού».

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη καλούνται όσοι υποψήφιοι έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005, να υποβάλουν αίτηση -υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω προκήρυξης.

Στην ίδια προκήρυξη καθορίζονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα γενικά προσόντα διορισμού, η υποβολή αιτήσεων, η προθεσμία, τα κριτήρια κατάταξης, οι πίνακες κατάταξης και οι διοριστέοι, τα σχετικά με το διορισμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά προ-καταγραφή αιτούντων άσυλο στη χώρα


Το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή από τα τέλη Μαΐου ως τα τέλη Ιουλίου.

Πρόγραμμα προ-καταγραφής αιτούντων διεθνούς προστασίας στην ενδοχώρα θα υλοποιήσει η Υπηρεσία Ασύλου, από τα τέλη Μαΐου ως τα τέλη Ιουλίου, με την οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών).

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) θα υποστηρίξουν την Υπηρεσία Ασύλου για την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας.

Το πρόγραμμα της προ-καταγραφής θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Όλοι όσοι έφθασαν στην Ελλάδα πριν από τις 20 Μαρτίου 2016 και θέλουν να ζητήσουν διεθνή προστασία στην Ελλάδα, θα μπορούν να προ-καταγραφούν.

Η προ-καταγραφή είναι το πρώτο βήμα για την υποβολή αίτησης διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα, που μπορεί να οδηγήσει σε:

  • εξέταση της αίτησης του καθεστώτος διεθνούς προστασίας από τις ελληνικές αρχές, και ενδεχόμενη χορήγηση καθεστώτος,
  • μεταφορά σε άλλο Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, ή
  • μεταφορά σε άλλο Κράτος-Μέλος στο πλαίσιο του προγράμματος της μετεγκατάστασης.

Πριν και κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα παρέχεται στους ενδιαφερόμενους πληροφόρηση για τις επιλογές που έχουν, μέσω φυλλαδίων και προσωπικής επαφής στις ανοικτές δομές φιλοξενίας.

Επιπλέον, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα συμμετέχει παρέχοντας πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για τις δυνατότητες εθελοντικού επαναπατρισμού στις χώρες καταγωγής τους.

Αυτοί που επιθυμούν να προ-καταγραφούν πρέπει να παρευρίσκονται οι ίδιοι για την προ-καταγραφή τους, μαζί με τα τυχόν μέλη της οικογένειάς τους. Θα ληφθεί φωτογραφία του καθενός και θα χορηγηθεί σε όλους δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάθηκε σκυλάκι στα Μελίσσια Αττικής


Η οικογένεια της Εύας ζητεί τη βοήθεια του κόσμου προκειμένου να βρεθεί το τετράποδο.

Τη βοήθεια του κόσμου προκειμένου να βρεθεί ένα σκύλος που χάθηκε, ζητά η οικογένεια του συμπαθούς τετράποδου.

Χάθηκε σκυλάκι στα Μελίσσια Αττικής

Το θηλυκό σκυλάκι ακούει στο όνομα «Εύα» και χάθηκε στις 9 Μαΐου στα Μελίσσια, δήμος Πεντέλης, στην Αττική. Συγκεκριμένα, η «Εύα» χάθηκε από την πλατεία Βίγλας, στα άνω Μελίσσια και ήταν γνωστή στους κατοίκους της περιοχής.

Είναι 5 ετών, 17 κιλά, στειρωμένη, ενώ φοράει κόκκινο περιλαίμιο με το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη της. Επιπλέον, φέρει μικροτσίπ με τον αριθμό 968000010341623.

Η οικογένεια παρακαλεί όποιον τυχόν έχει δει την «Εύα» να επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα: 210-6133574, 210-8102727, 210-2110486, 693-7982957 και 694-8589085.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιαννόπουλος για την περιπέτεια της υγείας του: Φοβήθηκα μην χάσω αυτά που αγαπάω


Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε στην Ζήνα Κουτσελίνη για την επέμβαση που έκανε πριν από 15 μέρες.

"Φοβήθηκα γι' αυτούς που με αγαπάνε. Φοβήθηκα μην χάσω αυτά που αγαπάω. Όταν ξύπνησα από το χειρουργείο προσπαθούσα να αναγνωρίσω τους κοντινούς μου ανθρώπους" σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ότι αναστατώθηκε με το πρόβλημα υγείας του.

"Όταν μπήκα στο δωμάτιο του νοσοκομείου μετά το χειρουργείο, αισθάνθηκα την αύρα του Χαμόγελου του Παιδιού. Ήταν γεμάτο λουλούδια, ζωγραφιές και φωτογραφίες" συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο μικροσκόπιο οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη


Στόχος η πάταξη του παρεμπορίου.

Τάξη στις λαϊκές αγορές, όπου πριν από μερικά χρόνια επικρατούσε αναρχία, θέλει να βάλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ελέγχους, χορήγηση νόμιμων αδειών με κοινωνικά κριτήρια και χωροθετήσεις.

Αυτό ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, Φάνης Παπάς, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την έγκριση διάθεσης στις ομοσπονδίες λαϊκών αγορών του ποσοστού 5% επί του τέλους που εισπράττει η Περιφέρεια από επαγγελματίες και παραγωγούς για τη λειτουργία τους. Όπως σημείωσε, αυτό το ποσό για το 2015 ανέρχεται σε 80.000 ευρώ.

«Παραλάβαμε έναν οργανισμό λαϊκών αγορών, όπου για πέντε με έξι χρόνια δεν υπήρχε καν επόπτης για να διεξάγει ελέγχους. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο εποπτικός έλεγχος που διεξαγόταν, γινόταν μεταξύ των εποπτευόμενων, με όποια προβλήματα συνεπαγόταν κάτι τέτοιο. Πλέον, συγκροτήσαμε ομάδα οκτώ ατόμων που διεξάγουν ελέγχους καθημερινά» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε πολύ καλή συνεργασία με την αστυνομία για το παρεμπόριο.

Επιπλέον, διεξήχθη διαγωνισμός για τη χορήγηση αδειών πλανοδίου εμπορίου με κοινωνικά κριτήρια σε ανέργους. «Όλοι αυτοί που δραστηριοποιούνταν πέριξ των λαϊκών αγορών ήταν παράνομοι και κύρια αιτιολογία τους ήταν ότι ήθελαν άδεια για να δραστηριοποιηθούν. Πρόσφατα καταφέραμε να γίνουμε η πρώτη περιφέρεια που ενεργοποίησε και έβγαλε σε διαγωνισμό 500 άδειες πλανοδίου εμπορίου» υπογράμμισε ο κ. Παπάς.

Την ίδια στιγμή, γίνονται καταγραφές για τις ακριβείς θέσεις που καταλαμβάνουν παραγωγοί και επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές, ενώ σε συνεργασία και με τους δήμους διευθετούνται ζητήματα που αφορούν τη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών και την αδειοδότηση των επιπλέον δρόμων, στους οποίους επεκτείνονται άτυπα τα τελευταία χρόνια. «Στην περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης υπάρχουν 90 λαϊκές αγορές και δημιουργούνται άλλες πέντε» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ καλούνται 18 χρόνια μετά να καλύψουν κενά στο δημόσιο


Υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση 2.135 θέσεων.

Δεκαοχτώ χρόνια μετά οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ καλούνται να υποβάλουν τα χαρτικά τους για να διοριστούν στο δημόσιο.

Τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998 καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της προκήρυξης για την πλήρωση 2.135 θέσεων στο δημόσιο.

Από τις θέσεις που προκηρύσσονται από το υπουργείο Εσωτερικών:

στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατανέμονται: α) 300 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΠΕ Γραμματέων από τις 720 θέσεις ΠΕ, β) 50 θέσεις κλάδου ΤΕ Γραμματέων και 4 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού –Λογιστικού από τις 372 θέσεις ΤΕ και γ) 21 θέσεις ΔΕ Διοικητικού –Λογιστικού και 50 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων από τις 1043 θέσεις ΔΕ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 20η Μαΐου 2016, ημέρα Παρασκευή.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «σε άμεσο χρόνο πρόκειται να προκηρυχθούν ακόμη 780 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας» και συμπληρώνει πως:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη και ευελπιστεί ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα αποδώσει έναν κρίσιμο, για την κάλυψη άμεσων αναγκών των δικαστηρίων και των καταστημάτων κράτησης, αριθμό ανθρώπινου δυναμικού».

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει:

«Προκήρυξη Εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Εσωτερικών για την πλήρωση δύο χιλιάδων εκατόν τριάντα πέντε (2.135) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα δημοσιεύθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στο Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ (αρ. φύλλου 3) η υπ’ αριθμόν 1ΕΓ/2016

Από τις θέσεις που προκηρύσσονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατανέμονται: α) 300 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΠΕ Γραμματέων από τις 720 θέσεις ΠΕ, β) 50 θέσεις κλάδου ΤΕ Γραμματέων και 4 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού –Λογιστικού από τις 372 θέσεις ΤΕ και γ) 21 θέσεις ΔΕ Διοικητικού –Λογιστικού και 50 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων από τις 1043 θέσεις ΔΕ.

Δυνάμει της ως άνω προκήρυξης καλούνται όσοι υποψήφιοι έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005, να υποβάλουν Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω προκήρυξης.

Στην ίδια προκήρυξη καθορίζονται: στο Κεφάλαιο Α΄ υπό Ι οι Προϋποθέσεις Συμμετοχής και υπό ΙΙ τα Γενικά Προσόντα Διορισμού, στο Κεφάλαιο Β΄ η υποβολή αιτήσεων και η προθεσμία, στο Κεφάλαιο Γ΄ τα Κριτήρια κατάταξης οι Πίνακες κατάταξης και οι διοριστέοι, στο Κεφάλαιο Δ΄ τα σχετικά με το Διορισμό και στο Κεφάλαιο Ε΄ ό,τι αφορά τη Δημοσίευση της Προκήρυξης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 20η Μαΐου 2016, ημέρα Παρασκευή.

Λεπτομέρειες για τον ακριβή τρόπο υποβολής της αίτησης στο ΑΣΕΠ, τη διεύθυνση αποστολής και κάθε άλλη πληροφορία που θα διευκολύνει τους δικαιούχους μπορεί να αναζητηθεί:

1) Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ

http://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/ENHMEROSI/deltia+tipou/2016/May_2016/13052016_1.csp

2) Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

http://www.minadmin.gov.gr/?p=16203

Σημειώνεται ότι σε άμεσο χρόνο πρόκειται να προκηρυχθούν ακόμη 780 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι της Προκήρυξης είχε, μεταξύ άλλων συναφών εγγράφων, προηγηθεί και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 21703οικ./7-4-2016 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη και ευελπιστεί ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα αποδώσει έναν κρίσιμο, για την κάλυψη άμεσων αναγκών των δικαστηρίων και των καταστημάτων κράτησης, αριθμό ανθρώπινου δυναμικού».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...