Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Σταθάκης: Προστασία για το 93% των δανειοληπτών με δάνεια πρώτης κατοικίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Διασφαλίσαμε ότι κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα περιέλθει σε κατάσταση εκποίησης, πλειστηριασμού ή οτιδήποτε άλλο", είπε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη βουλή.

"Αυτό για το οποίο είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση το πέτυχε όσον αφορά στην πρώτη κατοικία. Το ρυθμιστικό πλαίσιο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο με την προστασία της πρώτης κατοικίας κατά 60% και η αναστολή για στεγαστικά δάνεια και όλα τα συνδεδεμένα σε επίπεδο 93%, διασφαλίζουν ότι κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα περιέλθει σε κατάσταση εκποίησης, πλειστηριασμού ή οτιδήποτε άλλο. Αυτός ήταν ο στόχος της κυβέρνησης , αυτόν επιδιώξαμε και πετύχαμε" είπε ο κ. Σταθάκης.

"Είχαν τεθεί υπό συζήτηση για τον επόμενο κύκλο διαπραγματεύσεων τρεις κατηγορίες δανείων -στεγαστικά, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά. Αυτό που επιτεύχθηκε μετά τις διαπραγματεύσεις είναι να ανασταλεί μέχρι αρχές του 2018 η πώληση και πράσινων και κόκκινων δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία, όχι μόνο τα στεγαστικά της πρώτης κατοικίας αλλά και σύνολο των μικρομεσαίων ή καταναλωτικών που συνδέονται με την πρώτη κατοικία", σημείωσε ο υπουργός, ενώ σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια είπε ότι προστατεύονται σπίτια με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ , δηλαδή το 93% των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.