Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ο θυρεοειδής σχετίζεται με προβλήματα στη σεξουαλική λειτουργία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έξι στους δέκα άνδρες έχουν πρόβλημα με τη στύση.

Οι δύο βασικές παθήσεις του θυρεοειδούς, ο υπερθυρεοειδισμός και ο υποθυρεοειδισμός, σχετίζονται τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες με επιπτώσεις στην σεξουαλική λειτουργία, αναφέρει ο καθηγητής Oυρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Χατζηχρήστου.

Σε μελέτες έχει βρεθεί ότι 6 στους 10 άντρες που έχουν πρόβλημα με τον θυρεοειδή, θα έχουν πρόβλημα είτε με τη στύση είτε με την εκσπερμάτιση ή με την επιθυμία, αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου και επισημάνει ότι το σημαντικότερο είναι το πρόβλημα που σχετίζεται με την επιθυμία.

Σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Fm αναφέρει: «Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες από το εξωτερικό, το ποσοστό των ανδρών με πρόβλημα επιθυμίας αγγίζει το 63%, το 50% από αυτούς έχει πρόωρη εκσπερμάτιση, και 15% - 20% έχει προβλήματα στύσης. Κι εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι αν αποκατασταθεί το πρόβλημα του θυρεοειδή, αποκαθίσταται το πρόβλημα στη σεξουαλική λειτουργία, κάτι που διαπιστώνει και ελληνική μελέτη συναδέλφων από τη Θεσσαλονίκη. Και μιλάω συγκεκριμένα για τη μελέτη του ενδοκρινολόγου Γεράσιμου Κρασά και της ομάδας του, που δημοσιεύτηκε στο The Journal Endorinology and Metabolism, η οποία αναφέρει ότι η θεραπεία του θυρεοειδή απεκατέστησε το πρόβλημα σε περισσότερους από τα δύο τρίτα αυτών των ασθενών»

Πότε ο ουρολόγος στέλνει τον άνδρα σε ενδοκρινολόγο

Ένα από τα ύποπτα συμπτώματα που υποψιάζουν τον ουρολόγο και στέλνει τους ασθενείς στον ενδοκρινολόγο είναι η υπεριδρωσία, όπως μας λέει ο κύριος Χατζηχρήστου. «Όταν βλέπω χέρι ιδρωμένο σε ασθενή που περίμενε στην αίθουσα αναμονής, αν και κατανοώ το στρες για κάποιον που πάει να μιλήσει για την προσωπική του ζωή, ωστόσο θα τον ρωτήσω αν έχει θυρεοειδή, η κάποια κληρονομικότητα, αν έχει δηλαδή κάποιον στην οικογένεια με θυρεοειδή. Μου έχει τύχει επανειλημμένα, κλινικά να διαγνώσω πρόβλημα θυρεοειδή, που ο ασθενής δεν το γνώριζε και ήρθε σε μένα, γιατί αντιμετώπιζε πρόωρη εκσπερμάτιση π.χ. Αν ας πούμε είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει πρόβλημα στύσης και προσπαθεί να το λύσει είτε φαρμακευτικά είτε σε συνδυασμό με ψυχολόγο, θα ήταν καλό να κάνει και απλές εργαστηριακές εξετάσεις για θυρεοεοιδή, ουτοσώστε αν έχει πρόβλημα εκεί, να το θεραπεύσει προκειμένου να αποκατασταθεί και το σεξουαλικό του πρόβλημα.

Προβλήματα και στις γυναίκες

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηχρήστου για τις γυναίκες δεν υπάρχουν ακόμη τόσο καλής ποιότητας μελέτες, ωστόσο περσινή μελέτη από την Ιταλία, σαφέστατα δείχνει να επηρεάζεται από τον θυρεοειδή και η επιθυμία των γυναικών. «Επειδή γίνονται αναφορές και σε άλλα σεξουαλικά προβλήματα των γυναικών, όπως η ύγρανση του κόλπου, δεν έχει ξεκαθαριστεί τελικά μήπως η έλλειψη επιθυμίας είναι αυτή που κάνει το πρόβλημα στην ύγρανση ή όχι. Στις γυναίκες θέλουμε λίγο καλύτερη ποιότητα μελετών, αλλά σαφέστατα και για αυτές, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 50 που ο υπερθυρεοειδισμός είναι κάτι που συναντάται πιο συχνά, όπως μας λένε οι ενδοκρινολόγοι, θα πρέπει να γίνεται συστηματικός έλεγχος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.