Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Εννιά πράγματα που ανησυχούν τις γυναίκες και αφήνουν αδιάφορους τους άντρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αγωνίες γένους θηλυκού.

Όταν μια γυναίκα ξυπνάει το πρωί για να ξεκινήσει την ημέρα της, αντιμετωπίζει ορισμένες προκλήσεις που δεν αντιμετωπίζουν οι άντρες στην σύγχρονη κοινωνία. Από τα πολύ απλά όπως πώς φαίνονται τα μαλλιά, μέχρι πιο σοβαρές ανησυχίες ως αποτέλεσμα του φύλου τους. Εδώ είναι 9 αγωνίες γένους θηλυκού!

Το μισθολογικό χάσμα

Είναι ευρέως γνωστό το γεγονός ότι οι γυναίκες αμείβονται λιγότερο από τους άντρες. Στην Ευρώπη ειδικότερα, το μισθολογικό χάσμα εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το μέσο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων στην ΕΕ είναι περίπου 16%. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 1 ευρώ αμοιβής σε έναν άνδρα που εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια γυναίκα θα κερδίσει μόνο 84 λεπτά, αλλά και πάλι αυτό είναι μόνο ο μέσος όρος γιατί σε πολλές χώρες η διαφορά είναι πολύ πιο σημαντική.

Οι γυναίκες λοιπόν όχι μόνο πρέπει να αγωνίζονται για την καριέρα τους, αλλά θα πρέπει επίσης να ανησυχούν για το γεγονός ότι αμείβονται λιγότερο απλά λόγω του φύλου τους.

Μικρότερες πιθανότητες για προαγωγή

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πέρα από το μισθολογικό χάσμα, οι προαγωγές για τους άντρες είναι πιο εύκολες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι θέσεις διοίκησης και εποπτείας καταλαμβάνονται κυρίως από άνδρες. Σε κάθε τομέα οι άνδρες παίρνουν προαγωγή πιο συχνά από τις γυναίκες και ως εκ τούτου αμείβονται καλύτερα. Αυτή η τάση κορυφώνεται στις υψηλές θέσεις, όπου οι γυναίκες αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 3% των Διευθυνόντων Συμβούλων.

Παρενοχλούνται σεξουαλικά

Ρωτήστε μια οποιαδήποτε γυναίκα: σε κάποια περίοδο της ζωής της, το πιθανότερο είναι να έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση λεκτική ή ακόμη και σωματική. Είναι μια θλιβερή αλλά αληθινή πραγματικότητα!

Πρέπει πάντα να μεταφέρουν ταμπόν

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά ακόμη κι αυτό είναι ένα μικρό λιθαράκι στη λίστα με τα «πρέπει».

Θεωρούνται υπερβολικά συναισθηματικές ή τρελές

Ακόμη και η Χίλαρι Κλίντον το έχει ζήσει, όταν ο γνωστός ράπερ T.I δήλωσε ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει διότι οι «γυναίκες παίρνουν βιαστικές αποφάσεις επειδή είναι συναισθηματικές». Αν μια γυναίκα διεκδικεί την προεδρία αντιμετωπίζει αυτή την κριτική, φανταστείτε πόσες απλές γυναίκες αμφισβητούνται καθημερινά καθαρά από στερεότυπες αντιλήψεις;

Αναρωτιούνται αν είναι σε θέση να κάνουν παιδιά

Η αναπαραγωγική ηλικία μιας γυναίκας είναι περιορισμένη, έτσι γυναίκες που επιλέγουν να επικεντρωθούν στην καριέρα τους βρίσκονται αντιμέτωπες με το άγχος αν θα προλάβουν να κάνουν παιδιά.

Πρέπει να βάζουν μακιγιάζ για να δείχνουν ευπαρουσίαστες

Οι γυναίκες δεν είναι τέλειες, αλλά συχνά αναμένονται να είναι. Σπάνια θα δείτε γυναίκες να εμφανίζονται αμακιγιάριστες σε ένα ραντεβού ή σε κάποια επαγγελματική συνάντηση. Οι άντρες από την άλλη δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία.

Φοβούνται να περπατήσουν μόνες τη νύχτα

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένες γειτονιές της Αθήνας όπου κανείς δεν μπορεί να περπατήσει μόνος τη νύχτα, αλλά κάθε σκοτεινός δρόμος είναι μια δυνητική απειλή για μια γυναίκα που πηγαίνει μόνη της και χωρίς τη συνοδεία ενός άντρα στο σπίτι της τη νύχτα.

Οι πολλές σχέσεις για τις γυναίκες είναι κατακριτέο

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα σε κάποιες κλειστές κοινωνίες της επαρχίας ισχύει το στερεότυπο ότι «οι άντρες επιβάλλεται να έχουν πολλές σεξουαλικές εμπειρίες χωρίς να είναι κατακριτέο, ενώ οι γυναίκες πρέπει να μάθουν να είναι νοικοκυρές, άξιες σύζυγοι και μητέρες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.