Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ξεχασμένη «βόμβα» εκπαίδευσης προκάλεσε πανικό στο Ολντ Τράφορντ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξοργισμένος παρουσιάζεται ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Τόνι Λόιντ για το «φιάσκο», όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει, με την «ξεχασμένη βόμβα εκπαίδευσης», στο Ολντ Τράφορντ.

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για να βρεθούν οι υπόλογοι, λέγοντας ότι «είναι εξοργιστικό που προέκυψε τέτοια κατάσταση και απαιτείται πλήρης έρευνα για το πώς συνέβη, τι συνέβη και ποιος είναι υπεύθυνος».

«Το φιάσκο προκάλεσε τεράστια ταλαιπωρία σε φιλάθλους που είχαν έρθει από μακριά για να δουν τον αγώνα, σπατάλησε το χρόνο τεράστιου αριθμού αστυνομικών και πυροτεχνουργών του στρατού και έθεσε χωρίς λόγο ανθρώπους σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής προκάλεσε τη μεταφορά τού τελικού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπόρνμουθ την τελευταία στιγμή, αναγκάζοντας τη διαχείριση του γηπέδου να εκκενώσει το στάδιο. Ο συναγερμός είχε προκληθεί από αντικείμενο που, σύμφωνα με τις περιγραφές της αστυνομίας μετά την ελεγχόμενη έκρηξη στην οποία προχώρησε, ήταν μία «εξαιρετικά αληθοφανής απομίμηση εκρηκτικού μηχανισμού».

Η αστυνομία ανέφερε τη νύχτα προς Δευτέρα (ώρα Ελλάδας) ότι το εν λόγω αντικείμενο τελικά ήταν συσκευή που χρησιμοποιείται για εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας σε σενάρια βομβιστικών επιθέσεων και είχε μείνει στο γήπεδο κατά... λάθος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.