Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ καλούνται 18 χρόνια μετά να καλύψουν κενά στο δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση 2.135 θέσεων.

Δεκαοχτώ χρόνια μετά οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ καλούνται να υποβάλουν τα χαρτικά τους για να διοριστούν στο δημόσιο.

Τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 1998 καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της προκήρυξης για την πλήρωση 2.135 θέσεων στο δημόσιο.

Από τις θέσεις που προκηρύσσονται από το υπουργείο Εσωτερικών:

στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατανέμονται: α) 300 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΠΕ Γραμματέων από τις 720 θέσεις ΠΕ, β) 50 θέσεις κλάδου ΤΕ Γραμματέων και 4 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού –Λογιστικού από τις 372 θέσεις ΤΕ και γ) 21 θέσεις ΔΕ Διοικητικού –Λογιστικού και 50 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων από τις 1043 θέσεις ΔΕ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 20η Μαΐου 2016, ημέρα Παρασκευή.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «σε άμεσο χρόνο πρόκειται να προκηρυχθούν ακόμη 780 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας» και συμπληρώνει πως:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη και ευελπιστεί ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα αποδώσει έναν κρίσιμο, για την κάλυψη άμεσων αναγκών των δικαστηρίων και των καταστημάτων κράτησης, αριθμό ανθρώπινου δυναμικού».

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει:

«Προκήρυξη Εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Εσωτερικών για την πλήρωση δύο χιλιάδων εκατόν τριάντα πέντε (2.135) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα δημοσιεύθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στο Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ (αρ. φύλλου 3) η υπ’ αριθμόν 1ΕΓ/2016

Από τις θέσεις που προκηρύσσονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατανέμονται: α) 300 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΠΕ Γραμματέων από τις 720 θέσεις ΠΕ, β) 50 θέσεις κλάδου ΤΕ Γραμματέων και 4 θέσεις Κλάδου/ Ειδικότητας ΤΕ Διοικητικού –Λογιστικού από τις 372 θέσεις ΤΕ και γ) 21 θέσεις ΔΕ Διοικητικού –Λογιστικού και 50 θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων από τις 1043 θέσεις ΔΕ.

Δυνάμει της ως άνω προκήρυξης καλούνται όσοι υποψήφιοι έλαβαν στο γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998 βαθμολογία ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο, και εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005, να υποβάλουν Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω προκήρυξης.

Στην ίδια προκήρυξη καθορίζονται: στο Κεφάλαιο Α΄ υπό Ι οι Προϋποθέσεις Συμμετοχής και υπό ΙΙ τα Γενικά Προσόντα Διορισμού, στο Κεφάλαιο Β΄ η υποβολή αιτήσεων και η προθεσμία, στο Κεφάλαιο Γ΄ τα Κριτήρια κατάταξης οι Πίνακες κατάταξης και οι διοριστέοι, στο Κεφάλαιο Δ΄ τα σχετικά με το Διορισμό και στο Κεφάλαιο Ε΄ ό,τι αφορά τη Δημοσίευση της Προκήρυξης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει την 20η Μαΐου 2016, ημέρα Παρασκευή.

Λεπτομέρειες για τον ακριβή τρόπο υποβολής της αίτησης στο ΑΣΕΠ, τη διεύθυνση αποστολής και κάθε άλλη πληροφορία που θα διευκολύνει τους δικαιούχους μπορεί να αναζητηθεί:

1) Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ

http://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/ENHMEROSI/deltia+tipou/2016/May_2016/13052016_1.csp

2) Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

http://www.minadmin.gov.gr/?p=16203

Σημειώνεται ότι σε άμεσο χρόνο πρόκειται να προκηρυχθούν ακόμη 780 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι της Προκήρυξης είχε, μεταξύ άλλων συναφών εγγράφων, προηγηθεί και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 21703οικ./7-4-2016 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη και ευελπιστεί ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής θα αποδώσει έναν κρίσιμο, για την κάλυψη άμεσων αναγκών των δικαστηρίων και των καταστημάτων κράτησης, αριθμό ανθρώπινου δυναμικού».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.