Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

7 σημάδια ότι είστε ταιριαστό ζευγάρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είστε βέβαιη ότι έχετε βρει επιτέλους τον ιδανικό σύντροφο. Ξέρετε ότι σας ακούει πάντα με προσήλωση μετά από μια εξαντλητική ημέρα στη δουλειά και ότι θα είναι εκείνος που θα σας κρατάει σφιχτά το χέρι στον καναπέ ενώ βλέπετε τηλεόραση.

Αλλά πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς; Η επιστήμη έχει τις απαντήσεις!

Είστε και οι δύο αισιόδοξοι
Δεν αποτελεί έκπληξη αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι μια θετική στάση απέναντι στα πράγματα και μερικά χαμόγελα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας μακροχρόνιας σχέσης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, διαπίστωσαν ότι όταν ο ένας σύντροφος είναι από τη φύση του αισιόδοξος, υπάρχουν λιγότερες συγκρούσεις στη σχέση. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν και οι δύο σύντροφοι είναι η χαρά της ζωής! Δίνει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας και αυξάνεται η εμπιστοσύνη!

Δεν στέλνετε πολλά γραπτά μηνύματα ο ένας στον άλλον
Η τεχνολογία μπορεί να βλάψει την σχέση του ζευγαριού, σύμφωνα με νέα μελέτη. Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπράιχαμ Γιανγκ, μελέτησαν 276 νέους ενήλικες και διαπίστωσαν ότι έστελναν γραπτά μηνύματα πολύ συχνά με τον/την σύντροφό τους, μέσω των οποίων πολλές φορές συζητούσαν σοβαρά θέματα, διαφωνούσαν ή ζητούσαν συγγνώμη.

Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι, οι γυναίκες χρησιμοποιούν πιο συχνά τα γραπτά μηνύματα για να ζητήσουν συγγνώμη και να επιλύσουν τις διαφορές τους με τον σύντροφό τους.

Οι άνδρες που στέλνουν συχνά γραπτά μηνύματα, χαμηλώνουν την ποιότητα της σχέσης τους ενώ παρατηρήθηκε ότι και τα δύο φύλα ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές, για τους άνδρες, η όλο και περισσότερη χρήση των γραπτών μηνυμάτων δεν σημαίνει κατ 'ανάγκη μια καλύτερη σχέση.

Έχετε διακριτική παρουσία στα social media
Σας αρέσει να χαζεύετε στο Instagram και το Facebook και το πιθανότερο είναι να αρέσει εξίσου και στον σύντροφό σας, αλλά το scrolling την ώρα που είστε μαζί ενδεχομένως να κάνει κακό στην σχέση σας. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cyberpsychology, Behavior and Social Networking διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που χρησιμοποιούν το Facebook περισσότερο από μία φορά την ημέρα (χμμ, οι περισσότεροι από εμάς) είναι πιο πιθανό έχουν περισσότερες συγκρούσεις στη σχέση τους που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε αρνητικά αποτελέσματα όπως η απιστία, ο χωρισμός ή το διαζύγιο. Αλλά τα καλά νέα νέα είναι ότι ο περιορισμός αυτός ισχύει για τα ζευγάρια που είναι ελάχιστα χρόνια μαζί. Αντιθέτως τα ζευγάρια που είναι μαζί για περισσότερα από τρία η απειλή του Facebook, είναι ελάχιστη!

Αγκαλιάζεστε
Στους περισσότερους από εμάς αρέσει η αίσθηση του να είναι κοντά με τον ανθρωπό σου. Όμως η συνεπής σωματική οικειότητα (όχι η σεξουαλική) φαίνεται πώς είναι η βάση για μια ευτυχισμένη σχέση.

Έρευνα που διεξήχθη στην Αμερική, σε 514 συμμετέχοντες ώστε να μετρήσει την επίδραση που έχει μία αγκαλιά στο δέσιμο και την συντροφικότητα ενός ζευγαριού διαπίστωσε ότι είναι κάτι παραπάνω από θετική.

Ο σύμβουλος των σχέσεων και υπεύθυνος της έρευνας, Robin Edelstein, σχολίασε με τον εξής τρόπο τα ευρήματα του.

"Μέσα από αυτό το ερευνητικό πείραμα, ανακαλύψαμε ότι οι άνθρωποι αισθάνονται περισσότερη αγάπη και στοργή από και για τον σύντροφό τους όταν τον παίρνουν αγκαλιά.

Αν και οι 338 συμμετέχοντες της έρευνας ήταν γυναίκες, ο Edelstein, υπογραμμίζει πως οι αγκαλιές ήταν το ίδιο ευεργετικές και δημοφιλείς και στους άντρες.

"Αξίζει να σημειώσω ότι βρήκαμε πολύ λίγες διαφορες μεταξύ των φύλων για τα συναισθήματα που προκαλεί μία αγκαλιά, την συχνότητα που αγκαλιάζουν τον σύντροφό τους και το κίνητρο για να το κάνουν".

"Έτσι, παρά την στερέοτυπικη άποψη ότι οι άντρες δεν απολαμβάνουν τις αγκαλιές ή το κάνουν με μοναδικό σκοπό το σεξ, δεν βρήκαμε αποδείξεις αυτής της άποψης στην έρευνά μας".

Τσακώνεστε συχνά και δεν κρατάτε τα συναισθήματά σας μέσα σας
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα έδειξε ότι οι «θυμωμένες αλλά ειλικρινείς συζητήσεις» σε μια συχνότητα μίας φοράς την εβδομάδα μπορούν να είναι πολύ ευεργετικές για τη σχέση του ζευγαριού σε βάθος χρόνου. Αυτό που αλλάζει και κάνει όλη τη διαφορά είναι η ποιότητα του τσακωμού, αφού σύμφωνα με έρευνα που έγινε για το site the Normal Bar που ασχολείται με θέματα ερωτικών σχέσεων, το 90 % των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων παραδέχεται ότι δεν έχει βρίσει ποτέ το σύντροφο του!

Κάνετε συχνά σεξ
Αν η περίοδος του μήνα του μέλιτος έχει περάσει εδώ και χρόνια αλλά η δυο σας εξακολουθείτε να διατηρείτε μια ζεστή και τρυφερή σχέση μεταξύ σας, τότε αναμφισβήτητα είστε ένα από τα πιο ταιριαστά ζευγάρια. Στην πραγματικότητα μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Social Psychological and Personality Science, αναφέρει ότι το σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, φέρνει την ευτυχία πιο κοντά. Στην έρευνα συμμετείχαν 40.000 ζευγάρια για περισσότερα από 40 χρόνια και μάλιστα διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι συσχέτιζαν εντονότερα το σεξ με την ευτυχία παρά με το χρήμα. Δηλαδή, ένα άτομο αισθανόταν λιγότερο ευτυχισμένο όταν είχε αραιές ερωτικές επαφές, παρά όταν είχε χαμηλό εισόδημα.

Είστε ίδιοι
Ξέρετε το παλιό ρητό «Τα ετερώνυμα έλκονται»; Λοιπόν φαίνεται πώς στην πραγματικότητα τα ομώνυμα έλκονται. Σε σχετικό άρθρο του Θάνου Ασκητή στο Newbeast.gr, ο γνωστός Νευρολόγος – Ψυχίατρος αναφέρει πως επανειλημμένες μελέτες έδειξαν ότι ο νόμος αυτός αποδεικνύεται αληθής μόνο στη φυσική. Η φράση αυτή εκφράζει μια κοινωνική αντίληψη η οποία δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι τείνουμε να ελκόμαστε από άτομα που είναι σχεδόν όμοια με μας. Άτομα δηλαδή που είναι κοντά στην ηλικία μας, παρόμοιου μορφωτικού επιπέδου, ίδιας εθνικότητας, και παρόμοιας οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Η τάση μας αυτή να σχετιζόμαστε με όμοιούς μας εμφανίζεται το ίδιο έντονα τόσο στη σεξουαλική σχέση με το σύντροφό μας όσο και στο γάμο μας με το/τη σύζυγο μας. Επομένως η κοινωνική πραγματικότητα περιγράφεται καλύτερα με την φράση «τα ομώνυμα έλκονται και τα ετερώνυμα απωθούνται».


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.