Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Πανελλαδικές: Υποψήφια ετών... 77

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η δίψα για μάθηση και γνώση δεν έχει ηλικία, όπως αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο μια 77χρονη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη.

Η Ευθυμία Στεργίου, από τη Σαμοθράκη, μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, κάθισε το πρωί στο θρανίο μαζί με τους νεαρούς συνυποψήφιούς της, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις, προκειμένου να εκπληρώσει ένα παιδικό όνειρο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο γιος της, Σάββας, της εύχεται καλή επιτυχία και δηλώνει περήφανος για εκείνη.



Όπως αναφέρει ο κ. Στεργίου ήταν εκείνος που την παρότρυνε πριν από δύο χρόνια να επιστρέψει στα σχολικά θρανία, γνωρίζοντας από τις εξιστορήσεις της πόσο πολύ ήθελε να είχε συνεχίσει το σχολείο και μετά την πέμπτη τάξη δημοτικού, για να γίνει δασκάλα.

Ο γιος της δηλώνει περήφανος για την προσπάθειά της, τη συνέπεια και τον ζήλο που επέδειξε επί δύο χρόνια μέχρι την αποφοίτησή της από εσπερινό λύκειο, καθώς και για την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει τις εξετάσεις.

«Δεν έχω άγχος. Περιμένω την ώρα και τη στιγμή, παιδί μου, που θα καθίσω σε εκείνο το θρανίο και θα πάρω το στυλό για να γράψω την πρώτη γραμμή στην κόλλα των εξετάσεων» ήταν η απάντηση στο γιο της όταν τη ρώτησε πώς νιώθει, συνοδεύοντάς την σήμερα το πρωί στο εξεταστικό κέντρο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.