Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Στο κτίριο Κεράνης μετακομίζει το υπουργείο Οικονομικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο ανακαινισμένο κτίριο Κεράνης, που στο παρελθόν αποτελούσε εργοστάσιο της ομώνυμης καπνοβιομηχανίας, αναμένεται να μετακομίσουν, σταδιακά, μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών,σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο που βρίσκεται στη λεωφόρο Θηβών στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, είναι δυναμικότητας 2.300 θέσεων εργασίας, έχει συνολικό εμβαδό 42.300 τ.μ., 506 θέσεις στάθμευσης ενώ το μηνιαίο του μίσθωμα φθάνει τα 221.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, «στο νέο κτίριο θα μεταφερθούν υπηρεσίες από κτίρια που το κράτος πληρώνει μεγάλα ενοίκια. Από σχετική έρευνα προέκυψε ενδεικτικά ότι 7 κτίρια που μισθώνουμε τώρα (για φορολογικές υπηρεσίες) και έχουν 1.027 εργαζόμενους, έχουν εμβαδό συνολικά 22.534 τ.μ., 215 θέσεις στάθμευσης και κοστίζουν μηνιαία 232.119 ευρώ. Ανάλογη έρευνα και σχεδιασμός, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών γίνεται σε όλη τη χώρα, για την εξοικονόμηση ενοικίων και την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Αλεξιάδης «είναι μία απόδειξη, του τι σημαίνει για την Κυβέρνηση η εξοικονόμηση δαπανών, από τομείς που αυτό μπορεί να γίνει. Και είναι μια ερώτηση για τους προκατόχους στο υπουργείο, που επέλεξαν απολύσεις υπαλλήλων, καταργήσεις υπηρεσιών κλπ. αντί για την αυτονόητη αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας».

Το συγκεκριμένο κτίριο αγοράστηκε το 1998 από το Ελληνικό Δημόσιο και αναδιαμορφώθηκε κατάλληλα για να στεγάσει υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ. Το 2014 μεταβιβάστηκε στην εταιρεία ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ με την μέθοδο του sale & lease back με δυνατότητα επανάκτησης μετά από 20 έτη.

Σημειώνεται ότι το κτίριο από το 2005 μέχρι σήμερα παραμένει κλειστό και φυλάσσεται από την ελληνική Αστυνομία σε 24ωρη βάση. Το ελληνικό Δημόσιο, μάλιστα υποχρεούται να καταβάλει στον εκμισθωτή-ιδιοκτήτη 221.000 ευρώ των μήνα (2.652.000 ευρώ/έτος) και σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί το κόστος των παγίων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και της δαπάνης ασφάλισης.

-------------

Αλεξιάδης για τη μετακόμιση του ΥΠΟΙΚ: Απόδειξη του τι σημαίνει εξοικονόμηση δαπανών

«Οι προκάτοχοι στο Υπουργείο επέλεξαν απολύσεις υπαλλήλων, καταργήσεις υπηρεσιών».

«Είναι μία απόδειξη του τι σημαίνει για την κυβέρνηση η εξοικονόμηση δαπανών από τομείς όπου αυτό μπορεί να γίνει. Και είναι μια ερώτηση για τους προκατόχους στο Υπουργείο, που επέλεξαν απολύσεις υπαλλήλων, καταργήσεις υπηρεσιών κλπ. αντί για την αυτονόητη αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας».

Αυτή την απάντηση δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αναφερόμενος στη μετακόμιση υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και άλλων υπουργείων στο ανακαινισμένο κτίριο Κεράνης.

Παρουσιάζοντας το νέο κτίριο, τόνισε ότι:

- Θα μεταφερθούν εκεί υπηρεσίες που τώρα στεγάζονται σε κτίρια για τα οποία πληρώνουμε μεγάλα ενοίκια. Από σχετική έρευνα προέκυψε ενδεικτικά ότι:

- 7 κτίρια που μισθώνουμε τώρα (για φορολογικές υπηρεσίες) και έχουν 1.027 εργαζόμενους, έχουν εμβαδό συνολικά 22.534 τ.μ., 215 θέσεις στάθμευσης και κοστίζουν μηνιαία 232.119 ευρώ.

- Το κτίριο έχει 2.300 θέσεις εργασίας, συνολικό εμβαδό 42.300 τ.μ., 506 θέσεις στάθμευσης και κοστίζει μηνιαία 221.000 ευρώ.

- Ανάλογη έρευνα και σχεδιασμός γίνεται σε όλη τη χώρα για την εξοικονόμηση ενοικίων και την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου.

- Είναι μία απόδειξη του τι σημαίνει για την κυβέρνηση η εξοικονόμηση δαπανών από τομείς όπου αυτό μπορεί να γίνει. Και είναι μια ερώτηση για τους προκατόχους στο Υπουργείο, που επέλεξαν απολύσεις υπαλλήλων, καταργήσεις υπηρεσιών κλπ. αντί για την αυτονόητη αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Το ιστορικό του κτιρίου

-Αγοράστηκε το 1998 από το Ελληνικό Δημόσιο και αναδιαμορφώθηκε κατάλληλα για να στεγάσει υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ.

-Το 2014 (23.5.14) μεταβιβάστηκε στην εταιρεία ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ με την μέθοδο του sale & lease back με δυνατότητα επανάκτησης μετά από είκοσι έτη.

- Το κτίριο από το 2005 μέχρι σήμερα παραμένει κλειστό και φυλάσσεται από την Ελληνική Αστυνομία σε 24ωρη βάση. Το Ελληνικό Δημόσιο, (σύμφωνα με το συμβόλαιο μίσθωσης του Μαΐου 2014) υποχρεούται να καταβάλει στον εκμισθωτή-ιδιοκτήτη 221.000 €/μήνα (2.652.000 €/έτος) και σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί το κόστος των παγίων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και της δαπάνης ασφάλισης.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.