Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τι μήνυμα περνά το χρώμα των μαλλιών σας στους άλλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πες μου το χρώμα των μαλλιών σου να σου πω τι γνώμη έχουν οι άλλοι για σένα.

Την τελευταία φορά που βάψατε τα μαλλιά σας ένα διαφορετικό χρώμα, σας πέρασε ποτέ από το μυαλό η ιδέα για το πόσο προσιτή ή έξυπνη φαίνεστε στους άλλους;

Ακούγεται υπερβολικό, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει έρευνα για το πώς το χρώμα των μαλλιών μας επηρεάζει τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Για παράδειγμα, αν από ξανθιά γίνατε μελαχρινή - για σκεφτείτε το - άλλαξαν οι κοινωνικές σας αλληλεπιδράσεις; Μάθετε τι μήνυμα περνά το χρώμα των μαλλιών σας στους άλλους!

Καφέ (ή μαύρο)

Πώς σας θεωρούν οι άλλοι: ελκυστική, έξυπνη και επαγγελματική.

Ενώ οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι ξανθιές γυναίκες θεωρούνται πιο προσιτές, τα άτομα με καστανά μαλλιά τείνουν να θεωρούνται πιο ελκυστικά. Οι μελαχρινές γυναίκες υποτίθεται πως είναι επίσης πιο έξυπνες και πιο ικανές. Από την άλλη πλευρά, θεωρούνται πιο αλαζονικές και υπεροπτικές.

Κόκκινο

Πώς σας θεωρούν οι άλλοι: άνετη, επιτυχημένη και με έντονο ταπεραμέντο.

Ναι, οι κοκκινομάλλες πραγματικά θεωρούνται «φλογερές» γυναίκες. Θεωρούνται επίσης λιγότερο ντροπαλές και σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα μελέτη πιο επιτυχημένες. Όταν οι ερευνητές ανέλυσαν τα χρώματα μαλλιών 500 γυναικών σε διευθυντικές θέσεις, διαπιστώθηκε ότι το 4% είχε κόκκινα μαλλιά. Αυτό το ποσοστό μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά αν σκεφτεί κανείς την σπανιότητα των κόκκινων μαλλιών στον πληθυσμό, στην πραγματικότητα είναι ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό.

Ξανθό

Πώς σας θεωρούν οι άλλοι: προσιτή, αστεία. Το ξανθό είναι στην πραγματικότητα το πιο πολυπόθητο χρώμα των μαλλιών στις γυναίκες. Και ναι είναι αλήθεια: οι ξανθιές γυναίκες ξέρουν να διασκεδάζουν. Σύμφωνα με έρευνα είναι πιο κεφάτες και επικοινωνιακές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν τα καταφέρνουν εξίσου καλά στον επαγγελματικό στίβο: οι ξανθιές γυναίκες βγάζουν περίπου $870 περισσότερα απ’ ότι οι μελαχρινές και οι κοκκινομάλλες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.