Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Κλειστά για 3 ημέρες τα Τέμπη - Οι εναλλακτικές διαδρομές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην κοιλάδα των Τεμπών.

Ο δρόμος, θα παραμείνει κλειστός από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Τις ώρες αυτές θα απαγορεύεται για το τριήμερο αυτό η διέλευση από τον αυτοκινητόδρομο στο τμήμα από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών δεν θα εισπράττεται το αντίτιμο των διοδίων στους σταθμούς Πυργετού, Μακρυχωρίου, πλευρικό Μακρυχωρίου και πλευρικούς Γυρτώνης.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως εξής:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

- Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται: Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας, προς την Περιφερειακή Οδό Λάρισας- Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας- Τρικάλων- Καλαμπάκας- Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης- Αμπελώνα- Τυρνάβου και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Ελασσόνας- Κοζάνης θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

- Τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται: Από τον κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.) προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας- Αγιάς- Αγιοκάμπου- Βελίκας- Κόκκινο Νερό- Στόμιο- Ομόλιο, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από τη διασταύρωση Στομίου [χ/θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

- Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται: Από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία οδό)- Κοζάνη και από εκεί είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης-Γρεβενών-Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας- Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

- Τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης [στον ανισόπεδο κόμβο Κορινού Πιερίας] προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε..

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη - Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται στον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης προς Πιερία και από εκεί θα κατευθύνονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, αλλά και τα φορτηγά για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού χαρακτήρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.