Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Μαθητές μετακομίζουν στη Νάξο για τις Πανελλαδικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ανέλαβε το κόστος διαμονής τους.

Ταλαιπωρία υφίστανται οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων από νησιά των Κυκλάδων και οι οικογένειές τους, που αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στη Νάξο για ένα μήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι μαθητές υποχρεώθηκαν να φύγουν μακριά από τα σπίτια τους και να διαμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Νάξο, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να λειτουργήσουν μόνο 10 εξεταστικά κέντρα για τα Επαγγελματικά Λύκεια στις Κυκλάδες.

Το κόστος διαμονής των μαθητών στη Νάξο είναι δυσβάσταχτο για τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου να αναλάβει όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των παιδιών και των γονιών τους που τους συνοδεύουν. Είναι ενδεικτικό ότι από τους εννέα μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων που θα συμμετείχαν στις εξετάσεις, μόλις οι τέσσερις αποφάσισαν να μεταβούν τελικά στη Νάξο.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Αμοργού, Δέσποινα Παναγιώτου, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», «η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση του υπουργείου έθεσε τις οικογένειες εκτός προϋπολογισμού και εκτός οργάνωσης» και πρόσθεσε ότι δεν διασφαλίζεται από την πολιτεία η βασική συνταγματική αρχή των ίσων ευκαιριών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.