Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

«Έφυγε» ο πατέρας των δακτυλίων του Ποσειδώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ήξερε πώς να εξηγεί με απλό τρόπο τα μυστήρια του σύμπαντος.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 73 ετών ο γάλλος αστροφυσικός Αντρέ Μπραΐκ, ο οποίος, μαζί με τον αμερικανό αστρονόμο Γουίλιαμ Χάμπαρντ, είχε ανακαλύψει τους δακτυλίους του Ποσειδώνα το 1984 και ως γνήσιος γάλλος δημοκράτης τους είχε ονομάσει «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα».

«Έφυγε» ο πατέρας των δακτυλίων του Ποσειδώνα

Αποτίοντας φόρο τιμής στον Μπραΐκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι «ήξερε πώς να εξηγεί με απλό τρόπο τα μυστήρια του σύμπαντος».

Για έναν «λαμπρό χαρακτήρα, εξαιρετικά ζεστό, βαθύ και αυθεντικό, ένα μεγάλο διανοητή και επίσης έναν θαυμάσιο αφηγητή, έναν συγγραφέα», έκανε λόγο η εκδότριά του Οντίλ Ζακόμπ. Ο ίδιος, προκειμένου να φέρει την επιστήμη πιο κοντά στο ευρύ κοινό, είχε γράψει αρκετά εκλαϊκευτικά βιβλία, με πιο πρόσφατο το «Κόσμοι αλλού, Είμαστε μόνοι μας;» που εκδόθηκε πέρυσι.

Ο Μπραΐκ υπήρξε ερευνητής στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και Εναλλακτικών Ενεργειών της Γαλλίας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.

Το 1990 ένας αστεροειδής, ο 3488, πήρε το όνομα του γάλλου αστροφυσικού, ο οποίος ειδικευόταν στην μελέτη του ηλιακού μας συστήματος, με τη βοήθεια των μη επανδρωμένων αποστολών «Βόγιατζερ» και «Κασίνι». Ο Μπραΐκ είχε γεννηθεί το 1942 στο κατεχόμενο από τους Ναζί Παρίσι και είχε μυηθεί στην επιστήμη από τον «πατέρα» της γαλλικής αστροφυσικής Εβρί Σατσμάν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.